2022 FIFA World Cup

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
BHF_Manijak

#976 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by BHF_Manijak »

Capajebo wrote: 23/11/2022 16:37
vaučer wrote: 23/11/2022 16:23

O da, ljetni termin gdje imaju tri tjedna priprema prije turnira i tri odmora nakon je sasvim isti kao guranje SP-a usred sezone gdje onda prije i poslije SP-a igraju po tri utakmice tjedno. Kako da jebeno ne, sasvim isto.

Tačno je, izmjenili su pravila oko točenja alkohola dva dana prije prvenstva. Ili misliš da Budweiser tuži FIFU jer im se ne sviša Infantinova debilna faca?

Pa vidio sam slike s utakmica. Kapacitet na papiru rasprodan, u stvarnosti bar 20-30% tribina prazne.

Poručili su im da ih FIFA ušutkava prijetnjama. Također su pokrenuli i tužbu protiv FIFE jučer. Za branitelje Qatarske vizije ljudskih prava ništa bitno, Njemcima očito jeste bitno. Danci spominju i razgovore o istupanju iz FIFE.
Znaci jedna drzava moze imati svoju kulturu, misljenje i stav. Ali, ako to isto ima neko drugi, e to je vec problem?
I vec na drugom postu smo dosli sa pola, na 20-30%. Al ok, hajmo uzeti bilo koje svjetsko prvenstvo, pa da vidimo da li je svaka utakmica bila 100% popunjenost, ako vec zelimo biti objektivni.
Guras sta god ti padne na pamet, tj ne tebi, nego pederskim medijima na zapadu.
Zasto FIFA kaznjava zastave Palestine na stadionu? Nesto se ne sjecam da sam vidjao tvoje postove gdje to osudjujes.
I ono, u Juznoj Africi, Rusiji i Brazilu su sva ljudska prava na 100%. Tamo te ne smije niko poprijeko ni pogledati. Dok kod drskih arapa, cim udjes u njihov vazdusni prostor, odma podje kandzija da radi.

Gdje su ove iste drzave bile da ovako prozivaju i napadaju Kinu za organizaciju OI ove godine? To u Kini kao bolje nego u Kataru?
I evo javno trazim da mi dostavis dokaz za tolika krsenja ljudskih prava u Kataru. Ali bez pederske ideologije i propagandne.
Koliko sam ovakvih stvari procitao, nigdje niti jedan dokaz nisam vidio tolikog ugnjetavanja i iskoristavanja ljudi.
A Kina bukvalno logore ima, i milione ljudi drze u tim logorima, ali o tome se suti. To nije bio problem kod OI.
Ma pusti bolan, odjednom svi borci za ljudska prava, ali kad je pederluk i alkohol u pitanju. Za ugnjetavane muslimana u Kini niko a nije progovorio kad su OI bile, FIFA brani podrsku Palestini ali ni to ne smeta, ali kad zabrani pedersku zastavu onda je belaj.
Puni ste dvostrukih arsina,a zato sjasite i komentarisite SP. Ne Vaucer sam, njega gotivim s Liverpoolove teme, vec svi.
poostar

#977 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by poostar »

A da se napravi posebna tema za ove što žele da drobe o politici ?
Spit_fire

#978 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Spit_fire »

Najgore SP od ovih u novije vrijeme je bilo ono u africi

-Neatraktivan fudbal
-More tekmi 1:0, ne mogu se zaklet al mislim da je medju najneefikasnijim
-Vuvuzele
-Zalbe na organizaciju koja je sfuserena
poostar

#979 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by poostar »

Spit_fire wrote: 23/11/2022 16:44 Najgore SP od ovih u novije vrijeme je bilo ono u africi

-Neatraktivan fudbal
-Vuvuzele
I meni je upravo to SP bilo najgore..
Ali francuski meltdown je bio užitak za gledati
vaučer

#980 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by vaučer »

Capajebo wrote: 23/11/2022 16:37 Znaci jedna drzava moze imati svoju kulturu, misljenje i stav. Ali, ako to isto ima neko drugi, e to je vec problem?
I vec na drugom postu smo dosli sa pola, na 20-30%. Al ok, hajmo uzeti bilo koje svjetsko prvenstvo, pa da vidimo da li je svaka utakmica bila 100% popunjenost, ako vec zelimo biti objektivni.
Zasto FIFA kaznjava zastave Palestine na stadionu? Nesto se ne sjecam da sam vidjao tvoje postove gdje to osudjujes.
I ono, u Juznoj Africi, Rusiji i Brazilu su sva ljudska prava na 100%. Tamo te ne smije niko poprijeko ni pogledati. Dok kod drskih arapa, cim udjes u njihov vazdusni prostor, odma podje kandzija da radi.

Gdje su ove iste drzave bile da ovako prozivaju i napadaju Kinu za organizaciju OI ove godine? To u Kini kao bolje nego u Kataru?
I evo javno trazim da mi dostavis dokaz za tolika krsenja ljudskih prava u Kataru. Ali bez pederske ideologije i propagandne.
Koliko sam ovakvih stvari procitao, nigdje niti jedan dokaz nisam vidio tolikog ugnjetavanja i iskoristavanja ljudi.
A Kina bukvalno logore ima, i milione ljudi drze u tim logorima, ali o tome se suti. To nije bio problem kod OI.
Kao prvo 'poluprazan' je fraza, nisam doslovno mislio prazan do pola, nego nepopunjen. Jasno se vidi da i nije došlo toliko navijača kao inače, a jsano se vidi i da muljaju iz nekog razloga s brojkama i statistikom. Ja sam apsolutno protiv FIFE po pitanju Palestinskuh zastava, protiv organizacije OI u Kini (koju nisam gledao), SP-a u Rusiji (također nisam gledao). Katar je jebote bar to je jasno, zemlja u kojoj su mnoga prava uskraćena svakojakim skupinama. To bar ne treba elaborirati - od uvozne radne snage koja se tretira kao roblje, do žena, homoseksualaca itd. I neka su, njihova stvar, nije moj posao da ih mjenjam niti je to svrha ovog SP-a. Ali organizator SP-a se obvezuje da bude otvoren i dobar domaćin cijelom jebenom svijetu koji uključuje i one koji kod njih završavaju u zatvoru. I to je problem i glavni razlog zbog kojeg nisu zaslužili SP.

Svjetsko u islamskom svijetu? Potpisujem odmah. Ali Qatar je među lošijim kandidatima jer su obični sportswawhing lažovi.
studeni76

#981 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by studeni76 »

Najglasniji su ovi dijasporasi, samo se oni bune. Nesto im smeta umjesto da gledaju ovaj super fudbal
vaučer

#982 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by vaučer »

Spit_fire wrote: 23/11/2022 16:44 Najgore SP od ovih u novije vrijeme je bilo ono u africi

-Neatraktivan fudbal
-Vuvuzele
Krivim onu loptu.
Navodno je bilo grozna i svi su se patili s pucanjem i dugim dodavanjima.
Plus vuvuzele.
studeni76

#983 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by studeni76 »

vaučer wrote: 23/11/2022 16:51
Capajebo wrote: 23/11/2022 16:37 Znaci jedna drzava moze imati svoju kulturu, misljenje i stav. Ali, ako to isto ima neko drugi, e to je vec problem?

Kao prvo 'poluprazan' je fraza, nisam doslovno mislio prazan do pola, nego nepopunjen. Jasno se vidi da i nije došlo toliko navijača kao inače, a jsano se vidi i da muljaju iz nekog razloga s brojkama i statistikom. Ja sam apsolutno protiv FIFE po pitanju Palestinskuh zastava, protiv organizacije OI u Kini (koju nisam gledao), SP-a u Rusiji (također nisam gledao). Katar je jebote bar to je jasno, zemlja u kojoj su mnoga prava uskraćena svakojakim skupinama. To bar ne treba elaborirati - od uvozne radne snage koja se tretira kao roblje, do žena, homoseksualaca itd. I neka su, njihova stvar, nije moj posao da ih mjenjam niti je to svrha ovog SP-a. Ali organizator SP-a se obvezuje da bude otvoren i dobar domaćin cijelom jebenom svijetu koji uključuje i one koji kod njih završavaju u zatvoru. I to je problem i glavni razlog zbog kojeg nisu zaslužili SP.

Svjetsko u islamskom svijetu? Potpisujem odmah. Ali Qatar je među lošijim kandidatima jer su obični sportswawhing lažovi.
Pa de kada nisi gledao prošli WC onda nemoj I ovaj. Pusti nas ba da uživamo u fudbalu, smaras ono bash. I ti kao i ona ekipa iz US koja će doći malo kasnije da nas tushi
Spit_fire

#984 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Spit_fire »

vaučer wrote: 23/11/2022 16:53

-Neatraktivan fudbal
-Vuvuzele
Krivim onu loptu.
Navodno je bilo grozna i svi su se patili s pucanjem i dugim dodavanjima.
Plus vuvuzele.
Provjerio evo od kad se od 98 igra ovaj format najneefikasnije, a za samo 2 gola vise bolje od USA94 gdje je bilo 8 repki manje
vaučer

#985 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by vaučer »

studeni76 wrote: 23/11/2022 16:54
Pa de kada nisi gledao prošli WC onda nemoj I ovaj. Pusti nas ba da uživamo u fudbalu, smaras ono bash. I ti kao i ona ekipa iz US koja će doći malo kasnije da nas tushi
Moja stvar. Ignore ako ti smeta. :izet:
Logovan

#986 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Logovan »

Ja ne znam što se ljudi uopšte zamaraju nekakvim zabranama na prvenstvima. :-)
detroit-mercy

#987 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by detroit-mercy »

Nego, meni je velika enigma Portugal. Nekako su ispod radara ali bi mogli daleko dogurati.
Capajebo

#988 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Capajebo »

vaučer wrote: 23/11/2022 16:51

Sto ljudi i apsolutno jesu.
Nisu rekli ne moze doci peder, nego ne moze se promovisati.
Mogu li ja kod tebe doci u kucu go ko o majke rodjen? Jbga, meni je to normalno, ja tako kuci budem. I ako se bunis, ti si vrlo los domacin.
Mogu li ja otici u Hrvatsku, na regionalnom putu voziti 130 i reci jbga, morate mi to dozvoliti, kod nas u BiH se moze tako voziti?
Prva kurva Europa/Zapad gura pricu da se postuju svi, a ustvari trazi da se samo postuje njihova kultura, pravila i obicaji, dok se sve drugo ponizava i blati.
I opet kazem, daj nam molim te kakav dokaz za toliko uganjetavanje. Kad je toliko zastupljeno u jednoj maloj drzati kao Katar, to ce se vrlo lagano dokazati.
AmiĐa_Idriz

#989 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by AmiĐa_Idriz »

Point. wrote: 23/11/2022 14:00 Prema katraskim lažovčinama, jeste.
Po njima je bilo i više ljudi nego što je kapacitet stadiona :D
MUNAFIK

#990 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by MUNAFIK »

Kako pederska propaganda razvaljuje ljudima razum to je strasno.

Pederi nemaju nikakve veze sa fudbalom, promocija takve vrste seksualnosti ne treba da bude na fudbalskim terenima i velika je greska FIFe što je ikad i dozvolila da LGBT zloupotrrbljava fudbal za marketing svojih sexualnih preferencija.

U Katru pederski lobi je malo izgubio korak pa im se tesko sa tim pomiriti. Svijet je raznolik i jednostavno javna promocija takvog nacina zivota nije dopustena u velikom dijelu svijeta i jel to pogresno? Naravno da nije, pa nemaju svi kulturu i vrijednosti kao oni u USA ILI EU daj saberite se malo. Svi mogu doci na prvesntvo, ali ne mozes javno promovisat svoja seksualna opredjenja i ne mozes hodat ulicom pjan ko budala i to je to.

Prica o alkoholu je smijesna, vec je svima znano da u nekim drzavama EU alkohola nema na stadionima, a pusenje je skoro na svim stadionima ZABRANJENO i to su svi prihvatili ali eto ovdje je kao problem. Smijesno...

I da u Katru je zabranjeno hodati ulicim alkoholiziran, sasvim logicno i opravdano kada po EU zabranjuju pusenje u javnim prostorima (otvorenim ili zatvorenim) bilo bi logicno da zabrane i kretanje alkoholiziranim ljudima, svima bi bilo lakse i bolje... To je po svemu opravdanije nego zabranjivati cigarete.

Mnogo je duplih arsina i licemjerstva i svaka cast Kataru sto ostaje dosljedan svojoj tradiciji. Cuj neki bi silom njima nametali nekakve svoje licne 'vrijednosti'.

Pravo je osvjezenje imati veliki dogadjaj bez promocije raznoraznih kurvi po trebinama, sad se moraju bar malo bolje potrudit da se prodaju nekakvim bogatim perveznjacima.
gold'n'brown

#991 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by gold'n'brown »

Zasto BHT1 ne prenosi Kostarika - Spanija?
vaučer

#992 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by vaučer »

Capajebo wrote: 23/11/2022 17:03
I opet kazem, daj nam molim te kakav dokaz za toliko uganjetavanje. Kad je toliko zastupljeno u jednoj maloj drzati kao Katar, to ce se vrlo lagano dokazati.
Dokaz za šta?
Pa pogledaj im zakone i pogledaj koliko su sanduka poslali nazad u Nepal i Indiju.
Nije ih nitko tjerao da organiziraju SP, sami su se borili i podmazivali FIFA dužnosnike za to i sad im je problem kad je fokus svijeta na njima.

Biti gol i nositi majicu s duginim bojama nije isto.
Voziti preko ograničenja i zagrliti/poljubiti se u javnosti nije isto.
Radar71

#993 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Radar71 »

gold'n'brown wrote: 23/11/2022 17:12 Zasto BHT1 ne prenosi Kostarika - Spanija?
jedna od onih 18 koje prenosi my tv
gold'n'brown

#994 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by gold'n'brown »

Radar71 wrote: 23/11/2022 17:23
gold'n'brown wrote: 23/11/2022 17:12 Zasto BHT1 ne prenosi Kostarika - Spanija?
jedna od onih 18 koje prenosi my tv
Hvala, tek sada upratih da je tako.
studeni76

#995 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by studeni76 »

vaučer wrote: 23/11/2022 17:18
Capajebo wrote: 23/11/2022 17:03
Dokaz za šta?
Pa pogledaj im zakone i pogledaj koliko su sanduka poslali nazad u Nepal i Indiju.
Nije ih nitko tjerao da organiziraju SP, sami su se borili i podmazivali FIFA dužnosnike za to i sad im je problem kad je fokus svijeta na njima.

Biti gol i nositi majicu s duginim bojama nije isto.
Voziti preko ograničenja i zagrliti/poljubiti se u javnosti nije isto.
Mogu li se u Bosni pripadnici LGBTa šetati i ljubiti po gradu?
Mržnja nije zdrava, ubit ce te za ovaj mjesec
AmiĐa_Idriz

#996 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by AmiĐa_Idriz »

MUNAFIK wrote: 23/11/2022 17:10 Prica o alkoholu je smijesna, vec je svima znano da u nekim drzavama EU alkohola nema na stadionima, a pusenje je skoro na svim stadionima ZABRANJENO i to su svi prihvatili ali eto ovdje je kao problem. Smijesno...

I da u Katru je zabranjeno hodati ulicim alkoholiziran, sasvim logicno i opravdano kada po EU zabranjuju pusenje u javnim prostorima (otvorenim ili zatvorenim) bilo bi logicno da zabrane i kretanje alkoholiziranim ljudima, svima bi bilo lakse i bolje...
Jah :D

Ako je išta licemjerje, onda je to ovo.
karanana

#997 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by karanana »

zar je vama kombinacija rijeci arap i licemjernost neka novost?
Romanista 101%

#998 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Romanista 101% »

Super prvenstvo 👍 sve tece kako treba.

Drago mi je sto su Danci i Svabe bukvalno shvatili poruku svojih navijaca "Bojkot Qatar", pa ce brzo kuci :D

Mediji na zapadu zaboravili na rat u Ukrajini, poskupljenja i sve vise siromasnih u svojim zemljama, glavna tema i zadatak kako lagati i izmisljati bilo sta u vezi SP. Najveci problem kako promovisati pederluk na SP. Nije vazan fudbal, vec dugine boje. E, to mozete u svojoj kuci. Naucite se ponasati kao gosti, ili nazad svoju zemlju!
Anquilla

#999 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by Anquilla »

Na ovom SP-u se najmanje o fudbalu priča.

Da, Katar ne poštuje prava LBGT populacije, prava žena, prava imigranata.
Ali je jako licemjerno od fudbalera da ističu nepoštivanje prava samo jednog dijela populacije, posebno kad fudbaleri u tim dražavama i dalje javno ne priznaju svoju seksualnu orijentaciju:
Dvije zvijezde engleskog Premiershipa u romantičnoj vezi
Ove dvije zvijezde engleske lige bavile su se mogućnošću da svoju homoseksualnost obznane kroz dokumentarac, no na kraju to nisu učinile jer bi ta činjenica mogla promijeniti odnos navijača prema njima.

Zato svako poštovanje za Llorisa:
Kada smo u Francuskoj, kada dočekujemo strance, često želimo da slijede naša pravila, da poštuju našu kulturu, a ja ću učiniti isto kada odem u Katar, jednostavno.
Mogu se slagati ili ne slagati s njihovim idejama, ali moram pokazati poštovanje.

Nije ovdje Katar kriv, nego FIFA koja je dodijelila domaćinstvo toj zemlji.

Isto kao što neku pomenu palestinske zastave :thumbup:
Ničim izazvano, te zastave su problem bez ijednog valjanog argumenta - 138 država priznaje Palestinu, 119 Kosovo. Kosovo nastupa pod okriljem UEFE, palestinska zastava je zabranjena :-)
dale cooper

#1000 Re: 2022 FIFA World Cup

Post by dale cooper »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/zavir ... /221123040

Al' zato u VIP sekciji svega, uključujući i alkohol, za bogate Katarane i njihove goste. :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

Image

Licemjerstvo. :mrgreen:
Locked