plavi_E wrote: ↑23/11/2022 13:28
Ne postoji obaveza na forumu da moras svakom odgovoriti ko ti nesto kaze. Svak moze iznijeti svoje argumente/misljenje bez svadje. A velika vecina koja prati a ne diskutuje ce sama ocijeniti ko je ciji bot a ko nije. Lazna je nada da argumeniti "ti si bot" "kme kme" utjecu na vecinu koja cita ovu raspravu. Ta iluzija se bazira na uvjerenju da su ostali budale i glupi i nista ne kontaju. Kao da mi ovdje raspravljamo zasto je E = m * c * c ne javnopoliticke teme u BiH.
Kako vrijeme prolazi, kod ljudi je sve kraći fitilj. Nekima je teško općenito a neki su u prilici da izgube privilegije.
Ako nekad iznesem neki stav koji se u par rečenica slaže sa onima koji ostrašćeno zastupaju neki iz SDA, to ne znači da sam automatski onaj bot Mulahasanović. Ili ako podržim nečiji stav iz SDP da sam odmah "komunjara, FGR" slično.
Meni je najjača konstatacija u svezi ovih stvaru na forumu bila, kada je jedan forumaš drugom uputio:
"Ja bi se zabrinuo .. kada bi oko toga imao isti stav kao Šešelj".
Nisam član nijedne stranke, ne navijam za nikoga ali osudit ću svakoga ko podržava korupciju, izdaju države, uništava ljudska i građanska prava, ne osuđuje zločine .. i obratno. Mirko Šarović je kao ministar iz SDS (bio) radio svoj posao pošteno i u korist naroda i države BiH, bolje nego što je to ikada i jedan iz ovih probosanskih stranaka. Pa i Živko Budmir (HSP) može biti primjer nekima iz SDA-SDP.
Razumijem da je jedan dio forumaša interesno vezan i da po dužnosti brani i neodbranjive stavove.
E tu je rovovska borba - Mažino-linija.