Ako se udje u vlast sa SNSD-om, onda 4 delegata mogu biti i prednost. Mislim da se razumnim razgovorm sa Miletom mogu neke stvari progurati kroz Dom naroda. Mene vise brine ko ce od Bosnjaka biti u Bosnjackom klubu i ko bi tu mogao zatezati.Vaya wrote: ↑23/11/2022 09:47Kada udjes u srz stvari, naravno da je olaksavajuca stvar da Dodik nema 4, ali nije to ni izbliza katastroficno koliko se predstavlja, ako ti je alternativa tome da SDA ima 2. Ni ti je da opozicija RS ima 2 toliko sudbonosno spasavajuce za ovu drzavu, koliko hoce da se predstavi...dr_Evil wrote: ↑23/11/2022 09:39
U osnovi nece, ali da se to prevrnuti uz jake kontakte u MZ, odustajao je Covic i od krupnijih stvari kada bi ga stisli.
Ja ne znam kakvu mastu ima Vukanovic kada kaze da je moguce napraviti VM bez HDZ-a i SNDS-a. DObro za sada je to fantazija. Ali valja imati asa u rukavu za nedobog(sve zajedno, onoko sto cuvaju nene limun u kuci).
A tu je i stvar principa, SDP je optuzivao SDA citav prosli mandat za ova 4. I sta sad, hoce li iko izaci i reci da je sve bila prevara, da ta 4 nisu bitna?
Bottom line, naravno da se slazem da bi bilo dobro da HDZ i SNSD nemaju po 4...HDZ ce ih sigurno imati, a ako moze da se izbije SNSD-u bilo bi fino, ali nista sudbonosno, jer ce svakako sjediti u Vijecu ministara.
Mozda je sva ova hajka i dignuta da bi se skrenula paznja sa Bosnjackog Doma naroda.