Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Styling

#60751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Vaya wrote: 23/11/2022 09:47
dr_Evil wrote: 23/11/2022 09:39

U osnovi nece, ali da se to prevrnuti uz jake kontakte u MZ, odustajao je Covic i od krupnijih stvari kada bi ga stisli.

Ja ne znam kakvu mastu ima Vukanovic kada kaze da je moguce napraviti VM bez HDZ-a i SNDS-a. DObro za sada je to fantazija. Ali valja imati asa u rukavu za nedobog(sve zajedno, onoko sto cuvaju nene limun u kuci).

A tu je i stvar principa, SDP je optuzivao SDA citav prosli mandat za ova 4. I sta sad, hoce li iko izaci i reci da je sve bila prevara, da ta 4 nisu bitna?
Kada udjes u srz stvari, naravno da je olaksavajuca stvar da Dodik nema 4, ali nije to ni izbliza katastroficno koliko se predstavlja, ako ti je alternativa tome da SDA ima 2. Ni ti je da opozicija RS ima 2 toliko sudbonosno spasavajuce za ovu drzavu, koliko hoce da se predstavi...
Bottom line, naravno da se slazem da bi bilo dobro da HDZ i SNSD nemaju po 4...HDZ ce ih sigurno imati, a ako moze da se izbije SNSD-u bilo bi fino, ali nista sudbonosno, jer ce svakako sjediti u Vijecu ministara.
Ako se udje u vlast sa SNSD-om, onda 4 delegata mogu biti i prednost. Mislim da se razumnim razgovorm sa Miletom mogu neke stvari progurati kroz Dom naroda. Mene vise brine ko ce od Bosnjaka biti u Bosnjackom klubu i ko bi tu mogao zatezati.

Mozda je sva ova hajka i dignuta da bi se skrenula paznja sa Bosnjackog Doma naroda.
Vaya

#60752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 23/11/2022 09:53 Sapunica se nastavlja :D

Mijatović: SDA sahranjuje Pokret za državu da bi sabotirali koaliciju Osmorke i HDZ-a
"Sahranjujete Pokret kako bi pokušali da razvalite koaliciju Osmorke i HDZ-a i kako bi izbjegli odlazak u opoziciju koji vam je siguran. Razvaljujete sve jer ne znate kako da namirite stotine vaših gladnih funkcionera kojima se izmakla stolica po prvi put u životu . Pokret postoji i bez vas i postojaće", rekao je potpredsjednik SDP-a.
Ne volim ga ni sekunde...mislim da je veliki glumac i oportunista...medjutim ovo sto je rekao za SDA, Osmorku i NS je istina da ne moze biti veca...
Styling

#60753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Vaya wrote: 23/11/2022 09:55
Styling wrote: 23/11/2022 09:54

Bakir je i planirao da sve prodje kroz parlament nakon Lokalnih izbora 2020 (time i rok 6 mjeseci), ali stvari nisu tekle kako je planirao. Doslo je do nagle promjene u oktobru na izborima i nije mogao ostvariti svoj plan. Inace, da je uzeo i te izbore, ovo bi glat proslo kroz drzavni parlament.
Ej jbg sad...al stvarno...

Kakve veze ima izborni zakon s tim sto je SDA izgubila nacelnika u Novom Sarajevu i Ilidzi?
Ako ti ne vidis razlog, onda ti stvarno ne mogu objasnjavati.
laik1981

#60754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

plavi_E wrote: 23/11/2022 09:55 "Onima koji misle da sam ja ili bilo ko iz Pokreta Dodikovi, molim vas da mi se nikad više u životu ne obratite. Jedna je stvar sigurna odluka će biti po našim principima i nahođenju, nikakav pritiska neće utjecati na našu odluku, a uvjeravam vas da mi nećemo plaćati fakturu za 27 godina sr**a u kome ste svi podjednako učestvovali", kazao je Mijatović.

:thumbup:
Po cijim principima?
Dodao je da će SDP na svojim organima donijeti odluku jer su se odluke donosile i u težim situacijama
plavi_E

#60755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Bakir je poznati okorijeli lazov. A sad odjednom svi znaju da ne bi slagao Covica.
Vaya

#60756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 23/11/2022 09:57
Vaya wrote: 23/11/2022 09:55

Ej jbg sad...al stvarno...

Kakve veze ima izborni zakon s tim sto je SDA izgubila nacelnika u Novom Sarajevu i Ilidzi?
Ako ti ne vidis razlog, onda ti stvarno ne mogu objasnjavati.
Mozes pricati sta hoces, ovaj argument ti ne stoji...
Da kazes to sto je SDA izgubila 2 nacelnika i imala sve ukupno 8k-9k glasova manje u KS na lokalnim izborima je bio razlog Bakiru da ne potpise IZ koji ce sada potpisati Osmorka... :lol:

Bakir je zajeb'o Covica, pokazuje se sad da je sporazum u Mostaru bio potpisan da se otkoce izbori u Mostaru i da ga Bakir za vise instance nikada ne bi ni pomislio da realizuje, zato ga je Covic sada naguzio i okrenuo mu ledja...
Vaya

#60757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 23/11/2022 09:56
Vaya wrote: 23/11/2022 09:47

Kada udjes u srz stvari, naravno da je olaksavajuca stvar da Dodik nema 4, ali nije to ni izbliza katastroficno koliko se predstavlja, ako ti je alternativa tome da SDA ima 2. Ni ti je da opozicija RS ima 2 toliko sudbonosno spasavajuce za ovu drzavu, koliko hoce da se predstavi...
Bottom line, naravno da se slazem da bi bilo dobro da HDZ i SNSD nemaju po 4...HDZ ce ih sigurno imati, a ako moze da se izbije SNSD-u bilo bi fino, ali nista sudbonosno, jer ce svakako sjediti u Vijecu ministara.
Ako se udje u vlast sa SNSD-om, onda 4 delegata mogu biti i prednost. Mislim da se razumnim razgovorm sa Miletom mogu neke stvari progurati kroz Dom naroda. Mene vise brine ko ce od Bosnjaka biti u Bosnjackom klubu i ko bi tu mogao zatezati.

Mozda je sva ova hajka i dignuta da bi se skrenula paznja sa Bosnjackog Doma naroda.
Eh en sad...sad je Dodik i razuman i moze se dogovoriti sa njim... :lol:

Ova sva igranka je ko ce koga zajebati od pro-BiH bloka, SDA Osmorku ili Osmorka SDA...Koliko god to neko nijekao, to je najveca istina...nije to uopce bitno Dodik 3 ili 4, nego je bitno ko ce uci u vlast na Fedetaciji i BiH ispred pro-BiH bloka...i za to kapa do poda Vojinu u posljednjem clanku...kao sto rece, kada se sklopi vlast na drzavi, niko se vise nece ni sjecati Pokreta za Drzavu...
Student_u_Ostavci

#60758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Razuman razgovor sa Miletom :lol: :lol:
omega369

#60759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by omega369 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/mijatov ... ook+status

Kao sto rekoh neki dan. Pokusaj da SDA ispuni uslov kako bi ga HDZ opet uzela kao koalicionog partnera
plavi_E

#60760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

"Na kraju onima koji ne shvataju, sav ovaj cirkus je zbog opšteg rata ko će biti vlast na nivou FBiH i države. Mi smo samo odličan alibi svima koji nemaju hrabrosti da prihvate poraz sa jedne strane ili da preuzmu odgovornost za buduće koalicije sa druge strane. Ne interesuje ni jedne ni druge šta će biti sa Pokretom ni sa svima nama kada ispune svoje ciljeve, kada se formira vlast na svim nivoima više niko ni ovo ni nas neće spomenuti", rekao je Mijatović.

Zato je bolje od Dodika jedno ministarsko mjesto na 6-7 mjeseci nego nista od ovi sto su se zabrinuli za propast BiH.
laik1981

#60761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Student_u_Ostavci wrote: 23/11/2022 10:09 Razuman razgovor sa Miletom :lol: :lol:
Kada mu se oduzme apsolutna moc, oduzmu alati za paraliziranje drzave kada mu se prohtije i kada se ucini dovoljno da bude zamjenjiv tada i Dodik postaje "razumniji"..

Zbog toga je ovaj cetvrti delegat bitan i zbog toga se digla ovolika pompa.. Imali smo priliku da se uvjerimo kako funkcionise drzavna vlast u protekle cetiri godine.. Imali smo i cetiri godine prije 2018.. Lako se moze izvagati..
Vaya

#60762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

plavi_E wrote: 23/11/2022 10:11 "Na kraju onima koji ne shvataju, sav ovaj cirkus je zbog opšteg rata ko će biti vlast na nivou FBiH i države. Mi smo samo odličan alibi svima koji nemaju hrabrosti da prihvate poraz sa jedne strane ili da preuzmu odgovornost za buduće koalicije sa druge strane. Ne interesuje ni jedne ni druge šta će biti sa Pokretom ni sa svima nama kada ispune svoje ciljeve, kada se formira vlast na svim nivoima više niko ni ovo ni nas neće spomenuti", rekao je Mijatović.

Zato je bolje od Dodika jedno ministarsko mjesto na 6-7 mjeseci nego nista od ovi sto su se zabrinuli za propast BiH.
Ma realno, nije ni to dobro...ali licemjernost sarajevske politicke carsije po pitanju 4 SNSD delegata je par excellance...

A po tom pitanju su mi najvece ljige iz NS...i donekle Dino, jer suti k'o kuja, jer ga to i ne dodiruje...jer je njegov cilj samo Federacija...
plavi_E

#60763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plavi_E »

Nije dobro ali sa njihove tacke gledista je bolje za njih.
Login77777

#60764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Ovu temu su Esad Plavi, spit-fire i ekipa dobro usrali. 90% komentara na temi su od Esada Plavog. A citati ga jos nece kako treba… :lol:
Student_u_Ostavci

#60765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

laik1981 wrote: 23/11/2022 10:14
Student_u_Ostavci wrote: 23/11/2022 10:09 Razuman razgovor sa Miletom :lol: :lol:
Kada mu se oduzme apsolutna moc, oduzmu alati za paraliziranje drzave kada mu se prohtije i kada se ucini dovoljno da bude zamjenjiv tada i Dodik postaje "razumniji"..

Zbog toga je ovaj cetvrti delegat bitan i zbog toga se digla ovolika pompa.. Imali smo priliku da se uvjerimo kako funkcionise drzavna vlast u protekle cetiri godine.. Imali smo i cetiri godine prije 2018.. Lako se moze izvagati..
Dodik im apsolutnu moć u pola države. Ima moć kakvu niko u ovoj državi nema,

samo mi je smiješno kako svi hohštapleri u ovoj državi preko noći postadoše 'neko sa kim se može razgovarati'. Što li?!
Styling

#60766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

Student_u_Ostavci wrote: 23/11/2022 10:23
laik1981 wrote: 23/11/2022 10:14

samo mi je smiješno kako svi hohštapleri u ovoj državi preko noći postadoše 'neko sa kim se može razgovarati'. Što li?!
Taj hostapler vedri i oblaci u RS. Htio ne htio moras s njim.
Vaya

#60767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Styling wrote: 23/11/2022 10:28
Student_u_Ostavci wrote: 23/11/2022 10:23

Taj hostapler vedri i oblaci u RS. Htio ne htio moras s njim.
Pedja i Sabina ce morati snijeti jaje od muke na kraju... :lol:
laik1981

#60768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Po ovom Vojinovom da se naslutiti da ce SDP-ovi ljudi glasati za opozicionog delegata.. Ovaj DF-ov i ovaj zeleni, niti su DF-ovi, niti zeleni vec su pod Dodikovom sapom i sa njim su vec u vlasti u Prijedoru i Doboju.. Salkiceva ruka ce vjerovatno biti odlucujuca :lol:

Tuzno je da se DF sveo na Komsica i par ljudi oko njega koji nisu u stanju kontrolisati nikoga izvan tog uskog kruga ljudi.. Nema kontrolu nad kantonalnim odborima, nema kontrolu nad svojim ljudima u rs-u..

SDA ima sansu da politicki i moralno poentira i da sa Salkicevim glasom za opoziciju pokazu da im je bitnija deblokada drzavne vlasti od njihovih pozicija.. Dosadasnji njihovi odabiri ne ostavljaju prostor za bilo kakvu nadu da ce se napraviti bar taj mali, ali jako bitan, korak..

Ono sto ja mislim je da Dodik nije glup da se oslanja samo na glasove PzD-a.. Smijem se kladiti da je on vec kupio par papaka iz opozicionog bloka..

Nadati se najboljem..
Horke

#60769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Horke »

Ide glatko Dodiku 4. Daj Bože da griješim.
Vaya

#60770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 23/11/2022 10:32 Po ovom Vojinovom da se naslutiti da ce SDP-ovi ljudi glasati za opozicionog delegata.. Ovaj DF-ov i ovaj zeleni, niti su DF-ovi, niti zeleni vec su pod Dodikovom sapom i sa njim su vec u vlasti u Prijedoru i Doboju.. Salkiceva ruka ce vjerovatno biti odlucujuca :lol:

Tuzno je da se DF sveo na Komsica i par ljudi oko njega koji nisu u stanju kontrolisati nikoga izvan tog uskog kruga ljudi.. Nema kontrolu nad kantonalnim odborima, nema kontrolu nad svojim ljudima u rs-u..

SDA ima sansu da politicki i moralno poentira i da sa Salkicevim glasom za opoziciju pokazu da im je bitnija deblokada drzavne vlasti od njihovih pozicija.. Dosadasnji njihovi odabiri ne ostavljaju prostor za bilo kakvu nadu da ce se napraviti bar taj mali, ali jako bitan, korak..

Ono sto ja mislim je da Dodik nije glup da se oslanja samo na glasove PzD-a.. Smijem se kladiti da je on vec kupio par papaka iz opozicionog bloka..

Nadati se najboljem..
Pa ako bude da je kupio, onda citav ovaj cirkus oko PzD pada u vodu...i sva prica sarajevskih moralnih vertikala koje zele preko SDS i PDP da spasavaju drzavu od Dodika... :lol:
meridiyan

#60771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by meridiyan »

laik1981 wrote: 23/11/2022 10:32 Po ovom Vojinovom da se naslutiti da ce SDP-ovi ljudi glasati za opozicionog delegata.. Ovaj DF-ov i ovaj zeleni, niti su DF-ovi, niti zeleni vec su pod Dodikovom sapom i sa njim su vec u vlasti u Prijedoru i Doboju.. Salkiceva ruka ce vjerovatno biti odlucujuca :lol:

Nadati se najboljem..
Nema sta Salkiceva ruka biti odlucujuca. Dovoljno je da 2 poslanika glasaju za opzicionog delegata i da ovi dobiju potrebnih 14 ruku.
laik1981

#60772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Vaya wrote: 23/11/2022 10:35
Pa ako bude da je kupio, onda citav ovaj cirkus oko PzD pada u vodu...i sva prica sarajevskih moralnih vertikala koje zele preko SDS i PDP da spasavaju drzavu od Dodika... :lol:
Pa pada u vodu ali ih bar opozicija u rs-u nece moci koristiti kao alibi.. Ispasce da je pro-bh strana u rs-u za Dodika, a ne za Vukanovica i slicne.. Svojim glasovima bar to mogu opovrgnuti i glasati za menje zlo..
laik1981

#60773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

meridiyan wrote: 23/11/2022 10:39

Nema sta Salkiceva ruka biti odlucujuca. Dovoljno je da 2 poslanika glasaju za opzicionog delegata i da ovi dobiju potrebnih 14 ruku.
Meni se cini da trebaju tri.. Mozda sam se sta i prebrojao..
Student_u_Ostavci

#60774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Nadati se najboljem..
SDS i PDP bi barem prihvatili neke ekonomske reforme dok laktaški bizon ne želi ni to a njegovim krezubim glasačima je to duševna hrana.
Vaya

#60775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

laik1981 wrote: 23/11/2022 10:41
Pa pada u vodu ali ih bar opozicija u rs-u nece moci koristiti kao alibi.. Ispasce da je pro-bh strana u rs-u za Dodika, a ne za Vukanovica i slicne.. Svojim glasovima bar to mogu opovrgnuti i glasati za menje zlo..
Ma nek rade sta god hoce, jer svakako to sto se radi niko ne radi iz koristi za drzavu, nego iz svojih licnih i stranackih poriva, to su pokazali svi u svojim izjavama od SDA do NS...
Locked