Vozeci se iz Bosne sa nezasluzenog odmora , negdje na pola Njemacke nestalo mi mlijeka za caffe-latte pa sam bio primoran zaustaviti auto tu, kraj puta i pomuzti ovu njemacku sharulju u chemu mi je i Magda pomogla drzeci je za rogove.
Ljudi moji ja mirne zivotinje…k'o janje je, ni uhom nije mrdnula a sve nesto gledi u mene k'o tele u sharena vrata.Ma, ove su ti njemacke i svedske krave , rek'o bi covjek, sve iste. Ni muknuti ne znaju.A, plaho me i ne cudi jer i nemaju potrebu ni za mukanjem a ni rikanjem.Sve im je tu, na dohvat ruke…i voda , i hrana pa pasi do mile volje.Nemaju one nekih vecih problema.U shtalama im je toplo i cisto a muznja se vrsi automatski, masinama, i to bezbolno.Izmislili su ovi ovdje pametnjakovici i nacin vjestacke oplodnje tako da jadnice i ne znaju da postoji nesto sto se zove bik.Na ovaj nacin su rjeseni i tzv. seksualni problemi koji su sve veci problemi… ne samo kod zivotinja.
Ovi svedi sto imaju krave kazu da one znaju ,po glavi, dati i do ceterest litara mlijeka na dan…ako ne lazu.
Nisu ovo. bolan, k'o one nase , dole, bosanske krave.Po citav dan nesto mucu i ricu da ti vise ne znas jeli gladna ili je zedna.Napatis se dok je utjeras u stalu i pripremis za muznju i cim pocnes muzti ona se pocne bacati i ritati.Uspijes ti , nekako, namuzti pet, sest litara i samo da uzmes kantu s mlijekom ispod vimena a ona se baci, udari kantu i prolije mlijeko.
Veliki ti je belaj kad je ujede obad pa se zaobada.E, tada je ne moze niko ni stici ni uhvatiti .A, jos ti je veci belaj kad krava pocne VODITI, TO JEST, kad joj na'mpane bik.E , tada nema spavanja, kako ostalim zivotinjama u shtali, tako ni domacinu i njegovim ukucanima.
Ipak najveci problemi pojave se kad se krava otrgne i ode u komsijnu djetelinu i napase se kol'ko god moze.Nastaju problemi sa komsijom a na kraju price i krava crkne od silne djetaline.
Sreca pa covjek malo hoda po ovim stranim zemljama pa ima sansu vidjeti da ima i drugacijih krava od onih nasih.Inace bi stekao pogresno misljenje o kravama misleci da su i ove strane krave iste kao nase…bosanske.
Tako ti je, bolan, nazalost, i sa ljudima.Velika vecina ljudi, npr, misli da su svi stranci isti…naravno u negativnom smislu.Jedan moj poznanik, rece jednom, kako su svi balkanci skloni kriminalu, a ima puno i onih koji kazu da su svi muslimani teroristi a svi crnci…CRNI.
Ono sto je NAJCRNJE u svemu OVOMU JE DA JE ovu vrstu ljudi sa njihovim bolesnim predrasudama nemoguce ubjediti u …suprotno.Ah,sta ces…tako je to !!!
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Osmi Socrates
#60426 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ovako to objašnjava čuveni psiholog Šahin Omerspahić na svom blogu. Gugl'o obadanje, naš'o.
-
guruguru95
#60427 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Osmi Socrates wrote: ↑22/11/2022 02:42 Ovako to objašnjava čuveni psiholog Šahin Omerspahić na svom blogu. Gugl'o obadanje, naš'o.
Vozeci se iz Bosne sa nezasluzenog odmora , negdje na pola Njemacke nestalo mi mlijeka za caffe-latte pa sam bio primoran zaustaviti auto tu, kraj puta i pomuzti ovu njemacku sharulju u chemu mi je i Magda pomogla drzeci je za rogove.
Ljudi moji ja mirne zivotinje…k'o janje je, ni uhom nije mrdnula a sve nesto gledi u mene k'o tele u sharena vrata.Ma, ove su ti njemacke i svedske krave , rek'o bi covjek, sve iste. Ni muknuti ne znaju.A, plaho me i ne cudi jer i nemaju potrebu ni za mukanjem a ni rikanjem.Sve im je tu, na dohvat ruke…i voda , i hrana pa pasi do mile volje.Nemaju one nekih vecih problema.U shtalama im je toplo i cisto a muznja se vrsi automatski, masinama, i to bezbolno.Izmislili su ovi ovdje pametnjakovici i nacin vjestacke oplodnje tako da jadnice i ne znaju da postoji nesto sto se zove bik.Na ovaj nacin su rjeseni i tzv. seksualni problemi koji su sve veci problemi… ne samo kod zivotinja.
Ovi svedi sto imaju krave kazu da one znaju ,po glavi, dati i do ceterest litara mlijeka na dan…ako ne lazu.
Nisu ovo. bolan, k'o one nase , dole, bosanske krave.Po citav dan nesto mucu i ricu da ti vise ne znas jeli gladna ili je zedna.Napatis se dok je utjeras u stalu i pripremis za muznju i cim pocnes muzti ona se pocne bacati i ritati.Uspijes ti , nekako, namuzti pet, sest litara i samo da uzmes kantu s mlijekom ispod vimena a ona se baci, udari kantu i prolije mlijeko.
Veliki ti je belaj kad je ujede obad pa se zaobada.E, tada je ne moze niko ni stici ni uhvatiti .A, jos ti je veci belaj kad krava pocne VODITI, TO JEST, kad joj na'mpane bik.E , tada nema spavanja, kako ostalim zivotinjama u shtali, tako ni domacinu i njegovim ukucanima.
Ipak najveci problemi pojave se kad se krava otrgne i ode u komsijnu djetelinu i napase se kol'ko god moze.Nastaju problemi sa komsijom a na kraju price i krava crkne od silne djetaline.
Sreca pa covjek malo hoda po ovim stranim zemljama pa ima sansu vidjeti da ima i drugacijih krava od onih nasih.Inace bi stekao pogresno misljenje o kravama misleci da su i ove strane krave iste kao nase…bosanske.
Tako ti je, bolan, nazalost, i sa ljudima.Velika vecina ljudi, npr, misli da su svi stranci isti…naravno u negativnom smislu.Jedan moj poznanik, rece jednom, kako su svi balkanci skloni kriminalu, a ima puno i onih koji kazu da su svi muslimani teroristi a svi crnci…CRNI.
Ono sto je NAJCRNJE u svemu OVOMU JE DA JE ovu vrstu ljudi sa njihovim bolesnim predrasudama nemoguce ubjediti u …suprotno.Ah,sta ces…tako je to !!!
-
guruguru95
#60428 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Toplo preporučujem i sjajan osvrt Amira Sužnja sa BHRT-aOsmi Socrates wrote: ↑22/11/2022 02:36 A više psihološki nego politički problem je kad dvije zaobadane krave optužuju jedna drugu zbog zaobadanosti.
Ako su se zaobadale u isto vrijeme, to treba dobro istraživati, jer nijedna ne posjeduje moć rezoniranja, ni u jednom trenutku. Ako su vremena zaobadanja različita, to je još interesantniji fenomen.
Da li je moguće da zaobadanost postane stvar trenutne mode?
To je samo jedno od pitanja.
https://bhrt.ba/kolumna-obadanje-na-evropskom-putu
1:50
-
A_A_AKCIJA
#60429 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haj nam stavi original da uporedimo.
Ja znam da SDA nikada i ni sa kim nije imala programsku koaliciju, sa programom koji je uključivao išta osim podjele fotelja na jednoj strani A4, ali, ostavljam ti prostor da nas razuvjeriš.
- dr_Evil
#60430 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tita vam kako napisaste 15 stranica za jednu vecer 
- Login77777
- Styling
- dr_Evil
- Styling
-
Vaya
#60435 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa nismo svi drzavni sluzbenici, koji samo pisu po forumu od 8 do 16h... 
- dr_Evil
- dr_Evil
#60437 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A dobro, cobanka jeste. ALi je zalosno da Bosna kao i ostatak Balkana izgubila svoje dijalekte. Od bogatstva jezika sta napravismo, svi moraju da pricaju isto, dosadno, neko je odlucio da necija majka i nena nisu pricali pravilno svoj jezik, pa ce oni da ih nauce sta je jezik. Ocajno.
Razumijem pisanu normu, ali wtf kada se govori.
- Haris.ba
#60438 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja sam uzivo slusao ovaj performans. Ismijao sam se bas fino.
Ali, zena je sasvim ok vodila skupstinu. Nije dala da se zloupotrebljavaju ispravci krivog navoda kao replike. Uskropila je Vukanovica da nije znao sta da radi.
Nisu joj javili da se inace Vukan pusta da prica.
Sustina koju pokusavam da priblizim jeste da je sve oko Vukana u Skupstini igrograz. I jos inih drugih.
Ali, zena je sasvim ok vodila skupstinu. Nije dala da se zloupotrebljavaju ispravci krivog navoda kao replike. Uskropila je Vukanovica da nije znao sta da radi.
Nisu joj javili da se inace Vukan pusta da prica.
Sustina koju pokusavam da priblizim jeste da je sve oko Vukana u Skupstini igrograz. I jos inih drugih.
- Haris.ba
- nivla
#60440 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
vukanovic je cetnik,negator genocida, govori o pomirenju a ne zeli prihvatiti da su cetnici zlocinci da je u srebrenici bio genocid
sve sto kaze ne treba uzeti za ozbiljno iako ponekad kaze i nesto ozbiljno, cetnik ne moze biti uzet za ozbiljno
sve sto kaze ne treba uzeti za ozbiljno iako ponekad kaze i nesto ozbiljno, cetnik ne moze biti uzet za ozbiljno
- dr_Evil
#60441 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Apsolutno se ne slazemo. Odrzavati manifestacije i knjizevna djela je super neka toga. Ali evo uzmem primjer sela oko Mostara, komplet Dreznica je prije 20 godina govorila ikavicom, danas odem tamo da odmorim dusu niko vise ne govori ikavicom, samo stariji narod. Ko je i kada odlucio prije svega da ikavica nije bosanski dijalekt(idiot), drugo zasto da se ta omladina srami govoriti kako se pricalo stoljecima u tom kraju, neko im u skoli objasnio da je to pogresno, sramota, zaostalo, sta li vec.sherbett wrote: ↑22/11/2022 10:00
Slazem se, ali to se radi na nacin koji je znatno primjereniji, poput odrzavanja manifestacija ili knjizevnih djela. U drzavnim institucijama se, kao i u skolama, ipak mora primjenjivati standardni jezik. Takve institucije zahtjevaju i kodekse.
Jel nju moze razumijeti cijela BiH? Jel svi znaju sta to znaci?
To je i jedan od razloga zasto se na takvim mjestima koristi standardni jezik, da bi svi razumjeli.
Pricaj kako se pricalo uvijek, bez obzira pricas li sa predsjednikom ili sa komsijom. Pisi pravilno. Sada treba neko iz srednje Bosne da se ispravlja u parlamentu jer eto nije pravilno prema sarajevskoj normi.
Malogradjani, nema se sta drugo reci. Nije to samo u Bosni, u dosta drzava je tako, prihvaca se neki svapski model valjda.
- dr_Evil
#60442 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znamo mi jel on cetnik ili nije. On je prije svega politicar koji uzima glasove, i tesko da moze osuditi nesto sta ima podrsku u narodu, bez obzira sta mislio o tome. Da on kaze da je bio genocid u Srebrenici moze odma sebi politicku smrt proglasit.
To ti je u rangu da neki bosnjacki politicar kaze da je u Bosni bio gradjanski rat, a ne agresija(ja tvrdim da je agresija, da odmah iskljucimo raspravu o tome). Znacila bi politicka smrt istog.
Iskreno mislim da sa Vukanovicem se moze raditi i graditi. A za Stanivukovica mislim da vrijedi sve sta si gore naveo.
-
guruguru95
#60443 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Četnik sa dna kace 100% Nemojmo se zavaravatidr_Evil wrote: ↑22/11/2022 10:20Ne znamo mi jel on cetnik ili nije. On je prije svega politicar koji uzima glasove, i tesko da moze osuditi nesto sta ima podrsku u narodu, bez obzira sta mislio o tome. Da on kaze da je bio genocid u Srebrenici moze odma sebi politicku smrt proglasit.
To ti je u rangu da neki bosnjacki politicar kaze da je u Bosni bio gradjanski rat, a ne agresija(ja tvrdim da je agresija, da odmah iskljucimo raspravu o tome). Znacila bi politicka smrt istog.
Iskreno mislim da sa Vukanovicem se moze raditi i graditi. A za Stanivukovica mislim da vrijedi sve sta si gore naveo.
- dr_Evil
#60444 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, ima li iko da nije onda?
- Prpa.ba
- dr_Evil
#60446 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ako nema sta onda krecimo?
-
Lug
#60447 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
".. najkasnije u roku 6 mjeseci od uspostave vlasti na svim razinama, što uključuje provođenje ograničenih ustavnih reformi, usvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Evropskog suda za ljudska prava, .."dale cooper wrote: ↑22/11/2022 00:43E pa ne treba prvo ovo pa ono. Nego u paketima, sa rukama spremnim za usvajanje svih zakona koje dogovore i usaglase. Osim toga ne sjede
na našoj strani baš neke naivčine.
cekaj, otkud opet presude Ustavnog suda, zar i sam VP nije izjavio da je nametanjem Izbornog zakona za njega zavrsena, implementirana presuda Ljubic, mada je bila implementirana i prije. Sad se opet pojavljuje?!?
- Haris.ba
- Prpa.ba
-
Spit_fire
#60450 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Minimum koji bi svaka ProBiH stranka trebala zahtjevat od bilo koje iz RS je da ne rade kontra drzave, ajd ovo njihovo privatno misljenje o genocidu nek zadrze za sebe...al glasanje kontra zakona koji nemaju veze sa njima al eto glasace kontra samo da ga suknu BiH je NEPRIJVATLJIVO!
Dino je reko na N1 parafrwziram "Ne mogu ih ja uslovljavat"...e ja upravo mislim da je krajnje vrijeme da se pocnu uslovljavat i jedni i drugi....pa ako treba eo mi cemo sad blokirat.
Najtuznije je kako nista nismo naucili iz historije...jbt toliki ustupci dati HVOu 92, a oni to iskoristili da te lakse napdnu 93
Predas srbima oruzje, prolazes svoje "ekstremiste", oni to iskoriste da te lakse istrijebe
Sto se tice Vukana ne znam sta bi reko...ne djeluje ko ceto, al daleko od toga da voli BiH. Kao i 99% ljudi od tamo njemu je RS zakletva
Sa druge strane Drasko je ortodokani cetalj, to se znalo i dok su ga ljubili po bascarsiji
Dino je reko na N1 parafrwziram "Ne mogu ih ja uslovljavat"...e ja upravo mislim da je krajnje vrijeme da se pocnu uslovljavat i jedni i drugi....pa ako treba eo mi cemo sad blokirat.
Najtuznije je kako nista nismo naucili iz historije...jbt toliki ustupci dati HVOu 92, a oni to iskoristili da te lakse napdnu 93
Predas srbima oruzje, prolazes svoje "ekstremiste", oni to iskoriste da te lakse istrijebe
Sto se tice Vukana ne znam sta bi reko...ne djeluje ko ceto, al daleko od toga da voli BiH. Kao i 99% ljudi od tamo njemu je RS zakletva
Sa druge strane Drasko je ortodokani cetalj, to se znalo i dok su ga ljubili po bascarsiji
Last edited by Spit_fire on 22/11/2022 10:48, edited 1 time in total.