Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Vaya

#60076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 21/11/2022 12:47
noviforumas wrote: 21/11/2022 11:46 Kakavi sad dogovori? Sta se imamo dogovarati kad je izborni vec nametnut? Dokle se treba dogovarati? :?
Smitove odluke su 90% deblokada federacije sto praksa i pokazuje, prave promjene izbornog zakona i ustava tek predstoje jer se moraju ispostovati sve presude evropskog suda za ljudska prava. Politika to zna samo muti vodu oko smitovih odluka, one su samo pocetak nisu dobre ali su uradili ono zbog cega su i donesene

A to je da zapadno-hercegovacke separatiste osiguras da budu u vlasti od mjesne zajednice do drzave bez obzira da li ih ima u drzavi 5 miliona ili 50k...
Vaya

#60077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 12:47
sajber87 wrote: 21/11/2022 12:27

Ponudi rjesenje, lako je samo govoriti sta ne zelis, evo ja zelim ukidanje entiteta i kantona samo drzavni nivo i lokalne samouprave imam samo problem kako doci do toga.
Rijesenje je pokazat zube da si spreman da ides i ri do krajnjih granica da te konacno pocnu uvazavat..e onda cemo pregovart

I cuj sta je rjesenje....pa bolje nikakvo rjesenje nego lose, jer ovo nije RJESENJE ovo je PROBLEM

Ako vec i ti sam ne vjerujes u to svoje nemoj knda bgt bacat ublehu...Car je go
Ovo je gotova stvar, a ne problem...
mishic

#60078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Ratni zločinci i njihovi potomci kao nastavljaći projekata svojih osuđenih predaka postaju sve glasniji u BiH.

Najnoviji slučaj ratne zločinke, ober kukavice, lažljivice i prevrtljivice, koja pred sudom jada, cvili i plaće te se nebrojeno puta kaje, a čim dođe među svoje potvrđuje da "vuk dlaku mijenja ali čud nikako".

I možete misliti, ona takva daje ocjenu Dejtonskog mirovnog sporazuma bez srama i stida što je i po sebi i po ostalim ratnim zločincima ali cijelom svom narodu pljuvala e nebi li kako umanjila godine robije koje su je čekale. Normalna osoba zdravog razuma na njenom mjestu živjela bi kao krtica, krila bi se i nosila sa svojom neizmjernom i skoro besprimjernom sramotom sama u četiri zida, ali jok, ova vještica ima obraza, hrabrosti i odvažnosti da dijeli lekcije !!!

Uz tu njenu političko-zločinaćku biografiju, radi koje bi trebala biti krtica, ni ona prethodna "profesorska" ovdje u Sarajevu nije nimalo svjetlija ni moralnija. Velika većina ljudi mogla se upoznati sa metodama i načinom probijanja u karijeri profesorice koja je davala sve (!) kako bi karijera išla glatko. U tom probijanju ni nacionalnost, ni partijska opredjeljenost, ni starosna dob, ništa nije bilo bitno ako se radilo o osobi koja je mogla pogurati "profesoricu". To je i bio razlog što mnogi koji su joj nekada bili bliski nisu mogli da shvate i prepoznaju u šta se izrodila i u kakvu zvijer pretvorila ova nevjerovatna prevrtljivica.
sajber87

#60079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

sajber87 wrote: 21/11/2022 12:27

Ponudi rjesenje, lako je samo govoriti sta ne zelis, evo ja zelim ukidanje entiteta i kantona samo drzavni nivo i lokalne samouprave imam samo problem kako doci do toga.
Rijesenje je pokazat zube da si spreman da ides i ri do krajnjih granica da te konacno pocnu uvazavat..e onda cemo pregovart

I cuj sta je rjesenje....pa bolje nikakvo rjesenje nego lose, jer ovo nije RJESENJE ovo je PROBLEM

Zbog 25 godinja unistavanja bosnjaka nasa politika nema te zube o kojima govoris, jedini nam je izlaz glava iako i da ih imas bez glave mogu biti samo polupani.
A_A_AKCIJA

#60080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

Izgleda, Hodžino što se samljelo u Tuzli, vraćeno uz reklamaciju.

SDA umjesto tri, šalje dva u Dom naroda, treći ipak u šeširu.
Vaya

#60081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 21/11/2022 12:54

Zbog 25 godinja unistavanja bosnjaka nasa politika nema te zube o kojima govoris, jedini nam je izlaz glava iako i da ih imas bez glave mogu biti samo polupani.
I to nije ni razlog ni opravdanje, da politika koja je dosla da zamjeni te kriminalce koji sjebaju drzavu 25 godina, mi prica i ubjedjuje kako je Schmdtov zakon pogodovao samo SDA, kako treba relaksirati odnose sa Hrvatima i Srbima, te kako kod Covica vidi znakove nade i promjenjenu retoriku. Ako su me ovi krali 25 godina, nemoj me makar budalom praviti...
mishic

#60082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Oduvjek je jasno da onaj ko lahko i puno obećava, obećanja teško ispunjava. Bojim se previsoke cijene koju treba platiti nakon koje će se teško biti vratiti.
Student_u_Ostavci

#60083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Student_u_Ostavci »

Je li ovo što se piše da je neki iz Banovića izlevatio SDA kupovina i korupcija ili je to 'političko ubjeđenje'? :lol:
HD_2015

#60084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

Po logici koju nam ovih dana serviraju, sve će se oni sa HDZ-om dogovoriti. To znači da je problem bio u SDA, a ne u HDZ-u.

Možemo zaključiti da je naša percepcija bila pogrešna i da cilj HDZ-a nije daljna podjela zemlje?

Za sve je kriva SDA :? .

N-torka pravi istu grešku kao i SDA, a to je da svoje glasače smatraju hrpom budala. Da li je njihova logika da niko normalan neće glasati za njih?

Kako god, vidjećemo šta će biti na kraju (u slijedeće 4 godine). Uglavnom, era kada su dobijali glasove pričom da je "najvažnije skinuti SDA" je završena.

Sada moraju imati rezultate inače će se ponoviti ista situacija kao i sa SDP-om - birači će ih kazniti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#60085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by _BataZiv_0809 »

A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 12:59 Izgleda, Hodžino što se samljelo u Tuzli, vraćeno uz reklamaciju.

Mene ovo ne raduje. Bojim se da ne bude iskakanja i kod osmorke.
A_A_AKCIJA

#60086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

HD_2015 wrote: 21/11/2022 13:13 Sada moraju imati rezultate inače će se ponoviti ista situacija kao i sa SDP-om - birači će ih kazniti.
Kanton Sarajevo je bez SDA od 2018.
Grad Zenica, ne znam ni ja od kada.

I nisu se vratili na SDA.

Jer imaju rezultat, dovoljan da ostanu na vlasti i učvrste pozicije.

Upravo tako, rezultat je ključ svega i taj rezultat postoji.
Login77777

#60087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

SKUPŠTINA TK

SDA ostaje bez jednog mandata u Dom naroda iz TK? Odmetnuo im se kadar iz Banovića
Jel ovo radi onaj Murphy iz NiPa? :lol:

@tramvajtrojka
noviforumas

#60088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Vlada KS je radila zaista odlican posao, ali opet je SDA jaca u kantonu nego sto je iko ocekivao, ja prvi. Ne treba se zalijetati, sve je moguce, pogotovo ako se nastave glupiranja s HNS-om i MZ.
A_A_AKCIJA

#60089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

_BataZiv_0809 wrote: 21/11/2022 13:16
A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 12:59 Izgleda, Hodžino što se samljelo u Tuzli, vraćeno uz reklamaciju.

Kod mrske Osmorke je već iskočilo dvoje iz PDA.
Iskočili su jer su ih SDA pokupovali.

Pokušali su u Posavskom kantonu.
Pokušavaju još svuda.

Ovo u Tuzli je unutarstranački sukob SDA, gdje se prepucavaju dvije struje.

Mada, kako vrijeme prolazi, teže će biti da kupuju, jer je jasnije da SDA ide na klupu, pa imovi što bi se možda i polakomili, nemaju baš puno dobiti zauzvrat.
Vaya

#60090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Login77777 wrote: 21/11/2022 13:18
SKUPŠTINA TK

SDA ostaje bez jednog mandata u Dom naroda iz TK? Odmetnuo im se kadar iz Banovića
Jel ovo radi onaj Murphy iz NiPa? :lol:

@tramvajtrojka
Ne..nego radi Bego Gutic kontra Zivinicko&Podrinjskog klana SDA...Kukina skola...

A Bego vec odavno ima komunikaciju sa Gacanima, zavrsavao je on sa Aljosom svakakvih interesantnih poslova...
A_A_AKCIJA

#60091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

noviforumas wrote: 21/11/2022 13:21 Vlada KS je radila zaista odlican posao, ali opet je SDA jaca u kantonu nego sto je iko ocekivao, ja prvi. Ne treba se zalijetati, sve je moguce, pogotovo ako se nastave glupiranja s HNS-om i MZ.
SDA jeste jača nego se očekivalo.
A moglo bi se nadugo i naširoko zašto i kako.

Ono što je bitno:

Trojka je okupila koaliciju
Napravili program i javno ga objavili.
Ispunjavali obećanja u skladu sa programom
Svako je mogao pratiti šta je istina a šta nije.

Sa ovakvim pristupom ne može se fuliti ni na drugim nivoima vlasti.

Jedina šansa SDA je krađa glasova i kupovina.
Styling

#60092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Styling »

A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 13:22

Pokušavaju još svuda.

Mada, kako vrijeme prolazi, teže će biti da kupuju, jer je jasnije da SDA ide na klupu, pa imovi što bi se možda i polakomili, nemaju baš puno dobiti zauzvrat.
Ne moze Hodza iskesirati koliko papcima treba :D
doktor78

#60093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by doktor78 »

A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 13:22

Pokušavaju još svuda.

Tako je to kad prebjege stavljaš na liste, ne razmišljaš da isto kao što su prethodnu partiju izvarali da mogu i tvoju. Ne bi me iznenadilo da su Mandžo ili ona njegova upetljani u ovo.
Last edited by doktor78 on 21/11/2022 13:27, edited 1 time in total.
laik1981

#60094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Ebes ti to kad ti kinder jaja odlucuju o sudbini drzave..
Last edited by laik1981 on 21/11/2022 13:28, edited 1 time in total.
HD_2015

#60095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by HD_2015 »

A_A_AKCIJA wrote: 21/11/2022 13:17
HD_2015 wrote: 21/11/2022 13:13 Sada moraju imati rezultate inače će se ponoviti ista situacija kao i sa SDP-om - birači će ih kazniti.
Kanton Sarajevo je bez SDA od 2018.
Grad Zenica, ne znam ni ja od kada.

I nisu se vratili na SDA.

Jer imaju rezultat, dovoljan da ostanu na vlasti i učvrste pozicije.

Upravo tako, rezultat je ključ svega i taj rezultat postoji.
Sve je to na krilima priče da se skine SDA. Tako je i mutavi Denis dobio 300k glasova. Ali neka, treba dati priliku. Da vidimo dokle će se stići.
Evo šta meni treba u KS, a mali dio je urađen:
- smanjenje zagađenja;
- poboljšanje gradskog prevoza;
- smanjenje broja automobila na ulicama;
- regulisanje izgradnje, a ne da se igrališta pretvaraju u parkinge i parcele za nove zgrade;
- regulisanje kafana - svako otvara baštu gdje hoće i pušta muziku kako hoće;
- zdravstvo i obrazovanje;
- itd...
I to je samo kantonalni nivo, da nivo BiH i FBiH sada ne nabrajam.

Od ovoga je urađeno da obnavljaju tramvajsku prugu i to je samo početak priče o gradskom prevozu.
noviforumas

#60096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Sve je izvodivo, samo ne znam na koji bi nacin smanjio broj automobila na ulicama?
sajber87

#60097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

HD_2015 wrote: 21/11/2022 13:13 Po logici koju nam ovih dana serviraju, sve će se oni sa HDZ-om dogovoriti. To znači da je problem bio u SDA, a ne u HDZ-u.

Možemo zaključiti da je naša percepcija bila pogrešna i da cilj HDZ-a nije daljna podjela zemlje?

N-torka pravi istu grešku kao i SDA, a to je da svoje glasače smatraju hrpom budala. Da li je njihova logika da niko normalan neće glasati za njih?

Kako god, vidjećemo šta će biti na kraju (u slijedeće 4 godine). Uglavnom, era kada su dobijali glasove pričom da je "najvažnije skinuti SDA" je završena.

Sada moraju imati rezultate inače će se ponoviti ista situacija kao i sa SDP-om - birači će ih kazniti.
Iz ugla MZ sda i hdz su jednaki i izvor problema gdje bi pritiskom na bilo koga onaj drugi profitirao i predstavio kao nagradu za katastrofalnu politiku koju je vodio. Mislim da ce sada biti puno veci pritisak na hdz ali eto vidjecemo
A_A_AKCIJA

#60098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

laik1981 wrote: 21/11/2022 13:27 Ebes ti to kad ti kinder jaja odlucuju sudbinu drzave..
Ovo je najslabija karika naše demokratije.

Džaba ti stotine hiljada, pardon, tisuća :mrgreen: glasova na svim nivoima, kada ti sve ovisi o dvoje-troje ljudi.

Sve se može blokirati sa donedavno 6 a sada 11 osoba u Domu naroda, konkretno Federacije.

Dobra stvar je to su po svemu sudeći umanjene ovlasti DN, pa ipak neće moći blokirati svaku sitnicu pod izgovorom vitalnog nacionalnog interesa.
Novak20

#60099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

HD_2015 wrote: 21/11/2022 13:28
Sve je to na krilima priče da se skine SDA. Tako je i mutavi Denis dobio 300k glasova. Ali neka, treba dati priliku. Da vidimo dokle će se stići.
Evo šta meni treba u KS, a mali dio je urađen:
- smanjenje zagađenja;
- poboljšanje gradskog prevoza;
- smanjenje broja automobila na ulicama;
- regulisanje izgradnje, a ne da se igrališta pretvaraju u parkinge i parcele za nove zgrade;
- regulisanje kafana - svako otvara baštu gdje hoće i pušta muziku kako hoće;
- zdravstvo i obrazovanje;
- itd...
I to je samo kantonalni nivo, da nivo BiH i FBiH sada ne nabrajam.

Od ovoga je urađeno da obnavljaju tramvajsku prugu i to je samo početak priče o gradskom prevozu.
Samo u GRAS-u SDA je ostavila hipoteku od 350 milijuna bez obzira na donacije koje su bile glavni oslonac funkcioniranja javnog prijevoza.

Misli li netko da se ovo može riješiti za godinu-dvije ?

Što god da uspiju ovi danas, nije malo u odnosu na zatečeno.
Vaya

#60100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 21/11/2022 13:35
HD_2015 wrote: 21/11/2022 13:13 Po logici koju nam ovih dana serviraju, sve će se oni sa HDZ-om dogovoriti. To znači da je problem bio u SDA, a ne u HDZ-u.

Iz ugla MZ sda i hdz su jednaki i izvor problema gdje bi pritiskom na bilo koga onaj drugi profitirao i predstavio kao nagradu za katastrofalnu politiku koju je vodio. Mislim da ce sada biti puno veci pritisak na hdz ali eto vidjecemo
I bas zato sto iz MZ tako gleda, oni odluce da kazne HDZ ovakvim, za njih pogubnim i losim IZ...
Locked