Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Spit_fire

#60051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 21/11/2022 10:54
Spit_fire wrote: 21/11/2022 10:46

Navedi mi HDZ opoziciju? Stranke ciji je program kontra HdZ a da ciljaju na hrvatsko biracko tijelo?
Imas trenutno hdz1990 republikance nacelnika prozora i pomak iz kantona 10 trenutno ali u ovom trenu osim republikanaca ovi pobrojani ne mogu biti prava opozicija zbog navedene homogenizacije jer bi ih odmah proglasili izdajnicima ali vidjeces u buducnosti . Naravno uvijek se mogu pojaviti i nove stranke. Hdz bez 70% podrske hrvata lagano moze ispasti sto sad nije slucaj
Sarena laza i lazni pluralizam...sve te stranke su nastale iz razloga sto na lokalnom niovu lokalni mocnici imaju problema sa HDZom ko ce uzet vise.

Na niovu iznad kantona i HDZ I HRS I HDZ 90 i bilo koji drugi H su de fakto jedna stranka

Nemoj mi samo rec da ocekujes od fasiste Raguza ili islamofoba cvitanovica kojem su Bosnjaci niza rasa da ima suprotnu politku od HDZ na drzavnom il entiteskom nivou?

Moze se pojavit 100 stranaka i pomaka, cilj hrvatske politike u BiH je jasan
skafiskafsnjak

#60052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 10:28
skafiskafsnjak wrote: 21/11/2022 10:15

Hahaahah pljuju na Dinu, a oni ga napravili. Sad ne valja jer ih je odjebao :run:
Nosis ljiljane na avataru a normala ti je sta Dino prica...nez sta bi ti reko iskreno, kontraariktoran si sam sebi
Ja ja ja…. Ljiljani su rezervisani samo za SDA… kao i naziv Bosnjak…
sajber87

#60053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 10:58
sajber87 wrote: 21/11/2022 10:54
Imas trenutno hdz1990 republikance nacelnika prozora i pomak iz kantona 10 trenutno ali u ovom trenu osim republikanaca ovi pobrojani ne mogu biti prava opozicija zbog navedene homogenizacije jer bi ih odmah proglasili izdajnicima ali vidjeces u buducnosti . Naravno uvijek se mogu pojaviti i nove stranke. Hdz bez 70% podrske hrvata lagano moze ispasti sto sad nije slucaj
Sarena laza i lazni pluralizam...sve te stranke su nastale iz razloga sto na lokalnom niovu lokalni mocnici imaju problema sa HDZom ko ce uzet vise.

Na niovu iznad kantona i HDZ I HRS I HDZ 90 i bilo koji drugi H su de fakto jedna stranka

Nemoj mi samo rec da ocekujes od fasiste Raguza ili islamofoba cvitanovica kojem su Bosnjaci niza rasa da ima suprotnu politku od HDZ na drzavnom il entiteskom nivou?

I tako ce biti dok ne dodje do dogovora oko izbornog zakona i ustava ali ne po zelji hdz a nego kompromisom gdje i sa tkz probosanske strane postoje crvene linije. Ne ocekujes valjda da se u ovakvoj situaciji glas moze dobiti ako nisi desnije od hdz a, moze ako zelis politicko samoubistvo
Vaya

#60054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

sajber87 wrote: 21/11/2022 11:19

I tako ce biti dok ne dodje do dogovora oko izbornog zakona i ustava ali ne po zelji hdz a nego kompromisom gdje i sa tkz probosanske strane postoje crvene linije. Ne ocekujes valjda da se u ovakvoj situaciji glas moze dobiti ako nisi desnije od hdz a, moze ako zelis politicko samoubistvo
Kako si ti smijesan lik, to je za ne vjerovati...
Definitivno te smatram onim posljednjim poltronskim botom Osmorke, koji bi branio sve i svakoga, samo da bude, cak i fasistu Schmidta i isprdak od onog dijela medjunarodne zajednice samo sto guraju da Osmorka bude u vlasti...znaci druze opusti se i smiri se malo, bit ce ti Osmorka u vlasti, ne znam hoce li ti Dino biti premijer, medjutim zapast ce ti NiP neka ministarstva i pozicije...

Schmidt je donio izmjene IZ koje pogoduju hrvatskoj separatisckoj politici...u DN FBiH ulaze 5 Hrvata iz HNK, 4 iz SBK, 4 iz ZHK...To je famoznih 13 delegata u DN bez kojih se ne moze nista...Tih 13 delegata odredjuju sudbinu FBiH i BiH...mene ne interesuje hoce li tih 13 delegata ispod zastave HDZ, HDZ 90, HRS ili nekakvog kurcevog hrvatskog pomaka...jer politika koja dolazi odatle ima apsolutno identican stav prema drzavi BiH i prema Bosnjacima...od sad pa na dalje sa ovim IZ konacan sud od hrvvatskoj politici u BiH ce davati trokut Vitez-Zapadni Mostar-Siroki Brijeg...pricu od pluralizmu medju hrvatskim strankama obrisi guzicu i baci u wc solju...

Ti ukoliko ocekujes da ce se u zapadnom dijelu Mostara ili Grudama roditi neki hrvatski liberal koji ce biti pro-BiH orijentisan koji ce sutra mijenjati narativ medju Hrvatima i biti neki bitan politicki faktor ili strasno naivan ili nevjerovatno bezobrazan...a kako je vrijeme prolazilo uvidio sam da je ovo drugo, jer je tebi na ovom forumu zadaca i zadatak da hvalis sve i svakoga koje rade na tom da omoguce da Osmorka bude na vlasti, pa makar bilo i branjenje Schmdtovog fasistickog zakona...

Samo molim te nemoj praviti klauna vise od sebe, smiri se malo i opusti...dobit ce NiP neko ministarstvo, firmu i ustanovu...zakacit ce te nesto valjda u tome...
Last edited by Vaya on 21/11/2022 11:50, edited 1 time in total.
noviforumas

#60055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Kakavi sad dogovori? Sta se imamo dogovarati kad je izborni vec nametnut? Dokle se treba dogovarati? :?
Spit_fire

#60056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Ma jelde a sve je pocelo i UzP i Tudjmanova politika i stari most pade a sve radi Komsica

Brate ni ti sam ne vjerujes u to sto pricas...jer ako vjerujes onda izvini necu da se vrijedjam al misljenje ti je ograniceno ko balkon ili lupas napamet bez da si upoznat sa situacijom

Cuj dogovora oko izbornog zakona...kakvog dogovora tacno? ProBiH strana je presla sve moguce crvene linije i Covicu je opet malo?

HDZ koji je imao previse dobio je sad jos vise a Dino kaze da je i to malo..a ti mi pricas o crvenim linijama...jbg bruazeru ovi tvoji postovi su ko onaj ker sto pije kafu k vice "this is fine" a kuca gori..

Da se ne lazemo...Zelja hrvatskog naroda nije BiH , oni BiH ni ne priznaju...kao sto nezavinsot cjelovitost i integritet BiH ne priznaje ni Hrvatska drzava. Bilo kakva opcija koja je za BiH nema sanse kod Hrvatskog naroda bar velike vecine

Umjesto da se ide na to da im se uzmu svi alati i mehanizmi separatizma i da im se jednom zauvijek kaze ili ces priznat i postovat drzavu il mrs u pm...mi pozivamo na razumjevanje prema njijovom bezobrazluku ...i onda pokusavamo ubjedit sebe da ce to donijet boljitak..evo da ti odma kazem NECE!

Sva prica poput tvoje se zasniva da cemo krecuci se prema tacci B doci do tacke A, a put izlgeda ovako

A______________BiH______________B

Ovo sto pisete je napad na zdrav razum jer ubjedjujete ljude da su slijepi
Last edited by Spit_fire on 21/11/2022 12:03, edited 6 times in total.
mishic

#60057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mishic »

Majstor za šupljiranje i Dodikov takmac za bahatost nešto prerano spušta "kriterije i crvene linije". Ostaje da vidimo šta će biti ali nije obečavajuće.

Iako Konaković u ime osmorke tvrdi da imaju svoje uvjete i crvene linije ispod kojih neće ići, zabrinjava njegova tvrdnja da će „HDZ imati najveći utjecaj“.
Spit_fire

#60058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

noviforumas wrote: 21/11/2022 11:46 Kakavi sad dogovori? Sta se imamo dogovarati kad je izborni vec nametnut? Dokle se treba dogovarati? :?
Eee drug moj...a predsjednistvo? A izborna jednica? A entitet? A hrvatski protektorat u BiH? A ocjepljenje? A da se rifet makne iz kuhinje?

Ima tu svega za dogovorit
Vaya

#60059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

noviforumas wrote: 21/11/2022 11:46 Kakavi sad dogovori? Sta se imamo dogovarati kad je izborni vec nametnut? Dokle se treba dogovarati? :?
Ma gotova stvar sa IZ... Sa ovakvim IZ je rijeseno hrvatsko pitanje...raspored delegata za DN je takav kao da je malte ne povukao liniju za izbornu jedinicu u granicama HZHB...

Covic je sam neki dan najavio da ima jos 2x po 2 godine da zaokruzi ono sto treba i sto je medju HNS zacrtano kao politika... Sa Schmdtovim zakonom je realizirano 85%, ostaje da se je rijesi pitanje clana Predsjednistva, koje ce biti da separatistima das zvanicno nacrtanu izbornu jedinicu, da ima das elektore po kantonima ili da mu das da izabere indirekton iz parlamenta. Sta god da mu das na kraju, opet ce biti onako kako njima odgovara...
noviforumas

#60060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Samo bih volio da mi sajber objasni sta se to konkretno treba dogovarati, u kojem pravcu da se mijenja ustav FBiH. Ostade nedorecen.
Spit_fire

#60061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

mishic wrote: 21/11/2022 11:57 Majstor za šupljiranje i Dodikov takmac za bahatost nešto prerano spušta "kriterije i crvene linije". Ostaje da vidimo šta će biti ali nije obečavajuće.

Iako Konaković u ime osmorke tvrdi da imaju svoje uvjete i crvene linije ispod kojih neće ići, zabrinjava njegova tvrdnja da će „HDZ imati najveći utjecaj“.
:thumbup: ponovicu se

HDZ koji je imao previse dobio je sad jos vise a Dino kaze da je i to malo, kakve crne crvene linije...jedina linija koja ce se postovat je linija uticaja Hrvatske

Sad za sad su na Ivanu na jugu i kod prozora na zapadu, al
yebe ih imaju zaostaliu enklava..pa vidjete cemo
Spit_fire

#60062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

noviforumas wrote: 21/11/2022 12:04 Samo bih volio da mi sajber objasni sta se to konkretno treba dogovarati, u kojem pravcu da se mijenja ustav FBiH. Ostade nedorecen.
Nista...covjek se nada da ce Mz na kraju ipak uradit suprotno od onog sto prica ili da ce neko carobnim stapicem sredit sve..legitimno razmisljanje tj vjerovanje, al ja bi ipak vise vjerovo onom sto vidim

S jedne strane imas jasne stavove, argumente, izjave, djelovanje koji ti govore jedno

S druge strane imas samo puku vjeru da ce bit drugacije od opcije 1
Vaya

#60063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

noviforumas wrote: 21/11/2022 12:04 Samo bih volio da mi sajber objasni sta se to konkretno treba dogovarati, u kojem pravcu da se mijenja ustav FBiH. Ostade nedorecen.
Covjek je do 02.10. kada je Schmidt zvanicno objavio izmjene IZ, po 10x dnevno pisao po forumu da ce stranci nametnuti takav IZ sa kojim HDZ i SNSD zagarantovano idu u opoziciju...i to je ponavljao svaki da...Hiljadu puta sam ga pitao da nam to podijeli ovdje, jer sam stvarno mislio da zna nesto sta se desava iza ledja...poslije sam skontao da nema pojma ni o cemu...

Onda sam na kraju shvatio da se sva pisanja njegova svode ovdje na tom se opravda, podrzi i pohvali Osmorka, ustvari konkretno NiP i sve stvari koje desavaju koje pomazu ili opravdavaju NiP-ov ulazak u vlast...

Savjet za tebe, zaobidji i ne trosi vrijeme na dopisivanje sa njim...
noviforumas

#60064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Znam da je neki dan govorio da je HDZ pod strasnim pritiskom stranaca, da im je dat izborni da se odmaknu od SNSD-a. Sad kako se ispostavilo da su HDZ i SNSD u nikad jacem zagrljaju, promijeni se prica. Sad opet treba mijenjati ustav FBiH.
Spoiler
Show
noviforumas wrote: 08/11/2022 19:10
sajber87 wrote: 08/11/2022 19:05 Nemoj da mislis da ce se hdz ponasati kao do sada, njima su ruke puno vise zavrnute od strane zapada nego sto mozes i da zamislis samo sto to ne smiju pokazivati javno, sada ce hdz biti jaaako kooperativan prema zahtjevima zapada jer smitovim izmjenama recimo da hrvatsko biracko tijelo samo trecinu glasa protiv hdz a, a glasa i vise od toga oni u svakoj buducoj vlasti mogu ispasti lako jer njihova moc je sada samo u onih 13 od 23, recimo da imas 5 hrvata iz kantona gdje je vecinsko bosnjacko stanovnistvo na sledecim izborima samo 6 hrvata treba da bude iz opozicije hdz a i oni ispadaju. Zato je hdz u u interesu da ponude nove ljude novu politiku koja ce saradjivati sa bosnjacima jer im je uspjeh sledece vlade i njen dobar rezultat garant da ce biti vlast i nakon toga. Nece vise biti komsica da jedni druge pumpaju i ujedinjuju se na strahu od onog drugog, samo rezultati moraju garantovati vlast a ne strah. Uostalom vidjecemo kako ce se ponasati u osnosu sa dodikom bice zanimljivo. :bih:
Odakle ti ideja da stranci zavrcu ruku HDZ-u? Mora da imas neke ekskluzivne informacije, prvi put cujem.
Vaya

#60065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

noviforumas wrote: 21/11/2022 12:16 Znam da je neki dan govorio da je HDZ pod strasnim pritiskom stranaca, da im je dat izborni da se odmaknu od SNSD-a. Sad kako se ispostavilo da su HDZ i SNSD u nikad jacem zagrljaju, promijeni se prica. Sad opet treba mijenjati ustav FBiH.
Spoiler
Show
noviforumas wrote: 08/11/2022 19:10

Odakle ti ideja da stranci zavrcu ruku HDZ-u? Mora da imas neke ekskluzivne informacije, prvi put cujem.

Druze ba, vjeruj mi da ce sutra braniti tezu da se zvanicno uspostavi 3 entitet, ako to bude presudna stvar da NiP bude u vlasti...trosis vrijeme sa eklatantnim primjerom trollanja...bolje ti je da ides uzgajati cvijece nego sto vodis ispraznu diskusiju sa njim...
noviforumas

#60066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ma nije problem, meni je interesantno da vidim u kojem pravcu se krecemo, kako razmisljaju ovi u centralama, jer oni su ti koji se nesto pitaju. Do prije koju sedmicu argumenti su se svodili na "what about SDA" i sataniziranje Komsica, sad vec postaju kreativniji. Valjda shvatili da 98% ljudi na ovom forumu prezire SDA, pa da to i nema nekog efekta.
sajber87

#60067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 11:56
Ma jelde a sve je pocelo i UzP i Tudjmanova politika i stari most pade a sve radi Komsica

Brate ni ti sam ne vjerujes u to sto pricas...jer ako vjerujes onda izvini necu da se vrijedjam al misljenje ti je ograniceno ko balkon ili lupas napamet bez da si upoznat sa situacijom

Cuj dogovora oko izbornog zakona...kakvog dogovora tacno? ProBiH strana je presla sve moguce crvene linije i Covicu je opet malo?

HDZ koji je imao previse dobio je sad jos vise a Dino kaze da je i to malo..a ti mi pricas o crvenim linijama...jbg bruazeru ovi tvoji postovi su ko onaj ker sto pije kafu k vice "this is fine" a kuca gori..

Da se ne lazemo...Zelja hrvatskog naroda nije BiH , oni BiH ni ne priznaju...kao sto nezavinsot cjelovitost i integritet BiH ne priznaje ni Hrvatska drzava. Bilo kakva opcija koja je za BiH nema sanse kod Hrvatskog naroda bar velike vecine

Umjesto da se ide na to da im se uzmu svi alati i mehanizmi separatizma i da im se jednom zauvijek kaze ili ces priznat i postovat drzavu il mrs u pm...mi pozivamo na razumjevanje prema njijovom bezobrazluku ...i onda pokusavamo ubjedit sebe da ce to donijet boljitak..evo da ti odma kazem NECE!

Sva prica poput tvoje se zasniva da cemo krecuci se prema tacci B doci do tacke A, a put izlgeda ovako

Ponudi rjesenje, lako je samo govoriti sta ne zelis, evo ja zelim ukidanje entiteta i kantona samo drzavni nivo i lokalne samouprave imam samo problem kako doci do toga.
zabit_mehmedov

#60068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zabit_mehmedov »

Login77777 wrote: 21/11/2022 09:32
Spit_fire wrote: 21/11/2022 09:31

Sto put ispricano, imao je vecinu al postojala je opcija da tu vecinu uzmes...sad je nema, zacementirani su
Kako je postojala? Pa evo uzmi ove rezultate sa ovi izbora i prenesi ih na stari IZ. Imas maksimalno 5 koji nisu HNS.
Imao si 2018 slucaj gdje su „drzavotvorci“ izabrali u DN FBiH lika iz HDZ umjesto covjeka iz SDP.
samo je jedan nacin postojao po starom sistemu, nacin da se u srednjobosanskom kantonu koji je davao 3 hrvata u federalni dom naroda, od te trojice izabere jedan koji nije iz hns

da bi se to odradilo, potrebno je bilo u kantonalnu skupstinu sbk izabrati 4 il 5 probosanskih hrvata, pa dr oni medjusobno izaberu jednog koji ide federalni dom narodr. Taj jedan plus po jedan iz sarajeva, tuzle, zenice, bihaca i gorazda bi cinili tih famoznih 6 koliko je bilo potrebno da se hns ne pita za vlast

ovo je susta istina pojednostavljena, smitova odluka konkritno za hns samo u ovom slucaju predstavlja prednost, samo dakle ako bi se i kad se u srednjobosanskim kantonu izabrala prvo cetvorica il petorica, i jednog delegiraju u federalni dom naroda jer samo u sbk je bilo teoretski moguce dobiti tog sestog, a, i to je bilo jako jako tesko za izvesti

teoretski odluka smita je dala predhost hns, u prakticnom smislu i ovako je bilo vrlo tesko hns uciniti nebitnim

mnogi koji prave dramu oko odluka smita ne znaju izgleda u praksi sta ona znaci jer misle valjda da je prije bilo lako nogirati hns
Novak20

#60069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

Nema potrebe za kmečanjem. Život ide dalje.

Amerikanci, Britanci i pajdo Schmidt su poručili da se Hrvatima ne može uzeti konstitutivnost, a posljedično ni druga politička prava te da prioritet političkog rada treba biti brzo formiranje vlasti na svim nivoima, rješavanje presuda suda u Strasbourgu, izmjene IZ i Ustava te bavljenje tekučim problemima stanovništva ne bi li se zaustavio exodus iz BiH.

Tko se ne može u to uklopiti ima da dobije još koju pljusku i otpadne kao lišće sa grane.
Vaya

#60070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

noviforumas wrote: 21/11/2022 12:26 Ma nije problem, meni je interesantno da vidim u kojem pravcu se krecemo, kako razmisljaju ovi u centralama, jer oni su ti koji se nesto pitaju. Do prije koju sedmicu argumenti su se svodili na "what about SDA" i sataniziranje Komsica, sad vec postaju kreativniji. Valjda shvatili da 98% ljudi na ovom forumu prezire SDA, pa da to i nema nekog efekta.
O ovim stvarima SDA je nebitna. Naravno da oni trebaju u opoziciju i to niko ne dovodi u pitanje...

Nego mene brinu hoce li ovi sta zajebat i usrat u partiji pokera sa uzp-ovcima i genocidasima...a mene brinu tu 3 stvari. Prvo sto ih ima 8, tu se ne zna ni ko pije, ni ko placa. Druga stvar, nikad nisu bili na vlasti do sad ni na nivou FBiH i BiH, niti znaju kako stvari funkcionisu u praksi, a partner su im ovi kriminalci, sa kojim oni misle da ce se dogovarati kao sto se Trojka dogovara na nivou KS. 3. Toliko su gladni sa vlascu, jer znaju da im SDA dahce za vratom i da ce uraditi sto-sta toga da ne ispadnu iz vlasti, isto kao i SDA.

Zato kada ja vidim ko meni brani drzavu, iselio bih se na Antartik, a ne u Njemacku...
Vaya

#60071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

Novak20 wrote: 21/11/2022 12:33 Nema potrebe za kmečanjem. Život ide dalje.

Amerikanci, Britanci i pajdo Schmidt su poručili da se Hrvatima ne može uzeti konstitutivnost, a posljedično ni druga politička prava te da prioritet političkog rada treba biti brzo formiranje vlasti na svim nivoima, rješavanje presuda suda u Strasbourgu, izmjene IZ i Ustava te bavljenje tekučim problemima stanovništva ne bi li se zaustavio exodus iz BiH.

Tko se ne može u to uklopiti ima da dobije još koju pljusku i otpadne kao lišće sa grane.
Apsolutno si u pravu. To sto su Bosnjaci glupi i ne mogu da skontaju, da nema prijatelja i da ima samo interes, to je drugi par opanaka. Dok se Bosnje bave time, je li kod Dine fals diploma ili je to kod Sebije, do tad Srbi i Hrvati rade posao. Hrvati separatisti su izlobirali IZ po njihovoj volji, cekamo da udjemo u Otvoreni Balkan, pa da podmirimo Srbe, usput cemo vidjeti sta cemo sa sumama i poljoprivrednim zemljistem u RS, Buk bijelom, gasovodom i aerodromom u Trebinju...

Ti Bosnjo ganjaj diplome i glasaj za Zvezde Granda...i onda se iscudjavaj u formi...Nedime sta nam ovo rade...
Vaya

#60072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vaya »

zabit_mehmedov wrote: 21/11/2022 12:30
Login77777 wrote: 21/11/2022 09:32

Kako je postojala? Pa evo uzmi ove rezultate sa ovi izbora i prenesi ih na stari IZ. Imas maksimalno 5 koji nisu HNS.
Imao si 2018 slucaj gdje su „drzavotvorci“ izabrali u DN FBiH lika iz HDZ umjesto covjeka iz SDP.
samo je jedan nacin postojao po starom sistemu, nacin da se u srednjobosanskom kantonu koji je davao 3 hrvata u federalni dom naroda, od te trojice izabere jedan koji nije iz hns

da bi se to odradilo, potrebno je bilo u kantonalnu skupstinu sbk izabrati 4 il 5 probosanskih hrvata, pa dr oni medjusobno izaberu jednog koji ide federalni dom narodr. Taj jedan plus po jedan iz sarajeva, tuzle, zenice, bihaca i gorazda bi cinili tih famoznih 6 koliko je bilo potrebno da se hns ne pita za vlast

ovo je susta istina pojednostavljena, smitova odluka konkritno za hns samo u ovom slucaju predstavlja prednost, samo dakle ako bi se i kad se u srednjobosanskim kantonu izabrala prvo cetvorica il petorica, i jednog delegiraju u federalni dom naroda jer samo u sbk je bilo teoretski moguce dobiti tog sestog, a, i to je bilo jako jako tesko za izvesti

teoretski odluka smita je dala predhost hns, u prakticnom smislu i ovako je bilo vrlo tesko hns uciniti nebitnim

mnogi koji prave dramu oko odluka smita ne znaju izgleda u praksi sta ona znaci jer misle valjda da je prije bilo lako nogirati hns
Ova matematika je odavno jasna svima i na to hoces da mi kazes, da u SBK, SDP,SDA,DF i NiP nisu mogli izabrati 4-5 Hrvata da udju Skupstinu?
sajber87

#60073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Smitove odluke su 90% deblokada federacije sto praksa i pokazuje, prave promjene izbornog zakona i ustava tek predstoje jer se moraju ispostovati sve presude evropskog suda za ljudska prava. Politika to zna samo muti vodu oko smitovih odluka, one su samo pocetak nisu dobre ali su uradili ono zbog cega su i donesene
Spit_fire

#60074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 21/11/2022 12:27
Spit_fire wrote: 21/11/2022 11:56

Ponudi rjesenje, lako je samo govoriti sta ne zelis, evo ja zelim ukidanje entiteta i kantona samo drzavni nivo i lokalne samouprave imam samo problem kako doci do toga.
Rijesenje je pokazat zube da si spreman da ides i ri do krajnjih granica da te konacno pocnu uvazavat..e onda cemo pregovart

I cuj sta je rjesenje....pa bolje nikakvo rjesenje nego lose, jer ovo nije RJESENJE ovo je PROBLEM

Ako vec i ti sam ne vjerujes u to svoje nemoj knda bgt bacat ublehu...Car je go
Last edited by Spit_fire on 21/11/2022 12:48, edited 1 time in total.
patriot_bih

#60075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by patriot_bih »

Vukanović je radikal i početnik, ali u pravu je da će Dodik prevariti Pokret za državu ako mu daju 4. delegata u Dom naroda BiH.

Daće im Dodik šta god zatraže za 4. delegata, a onda nakon par mjeseci mrš kući! :lol:

Isto kao što je Bratića nogirao sa pozicije potpredsjednika NSRS.
Uče li ovi naši na prošlim greškama? :-)
Locked