sajber87 wrote: ↑21/11/2022 11:19
Spit_fire wrote: ↑21/11/2022 10:58
Sarena laza i lazni pluralizam...sve te stranke su nastale iz razloga sto na lokalnom niovu lokalni mocnici imaju problema sa HDZom ko ce uzet vise.
Na niovu iznad kantona i HDZ I HRS I HDZ 90 i bilo koji drugi H su de fakto jedna stranka
Nemoj mi samo rec da ocekujes od fasiste Raguza ili islamofoba cvitanovica kojem su Bosnjaci niza rasa da ima suprotnu politku od HDZ na drzavnom il entiteskom nivou?
Moze se pojavit 100 stranaka i pomaka, cilj hrvatske politike u BiH je jasan
I tako ce biti dok ne dodje do dogovora oko izbornog zakona i ustava ali ne po zelji hdz a nego kompromisom gdje i sa tkz probosanske strane postoje crvene linije. Ne ocekujes valjda da se u ovakvoj situaciji glas moze dobiti ako nisi desnije od hdz a, moze ako zelis politicko samoubistvo
Kako si ti smijesan lik, to je za ne vjerovati...
Definitivno te smatram onim posljednjim poltronskim botom Osmorke, koji bi branio sve i svakoga, samo da bude, cak i fasistu Schmidta i isprdak od onog dijela medjunarodne zajednice samo sto guraju da Osmorka bude u vlasti...znaci druze opusti se i smiri se malo, bit ce ti Osmorka u vlasti, ne znam hoce li ti Dino biti premijer, medjutim zapast ce ti NiP neka ministarstva i pozicije...
Schmidt je donio izmjene IZ koje pogoduju hrvatskoj separatisckoj politici...u DN FBiH ulaze 5 Hrvata iz HNK, 4 iz SBK, 4 iz ZHK...To je famoznih 13 delegata u DN bez kojih se ne moze nista...Tih 13 delegata odredjuju sudbinu FBiH i BiH...mene ne interesuje hoce li tih 13 delegata ispod zastave HDZ, HDZ 90, HRS ili nekakvog kurcevog hrvatskog pomaka...jer politika koja dolazi odatle ima apsolutno identican stav prema drzavi BiH i prema Bosnjacima...od sad pa na dalje sa ovim IZ konacan sud od hrvvatskoj politici u BiH ce davati trokut Vitez-Zapadni Mostar-Siroki Brijeg...pricu od pluralizmu medju hrvatskim strankama obrisi guzicu i baci u wc solju...
Ti ukoliko ocekujes da ce se u zapadnom dijelu Mostara ili Grudama roditi neki hrvatski liberal koji ce biti pro-BiH orijentisan koji ce sutra mijenjati narativ medju Hrvatima i biti neki bitan politicki faktor ili strasno naivan ili nevjerovatno bezobrazan...a kako je vrijeme prolazilo uvidio sam da je ovo drugo, jer je tebi na ovom forumu zadaca i zadatak da hvalis sve i svakoga koje rade na tom da omoguce da Osmorka bude na vlasti, pa makar bilo i branjenje Schmdtovog fasistickog zakona...
Samo molim te nemoj praviti klauna vise od sebe, smiri se malo i opusti...dobit ce NiP neko ministarstvo, firmu i ustanovu...zakacit ce te nesto valjda u tome...