Ukrajina

Distortion

#135751 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

DonieBrasco

#135752 Re: Ukrajina

Post by DonieBrasco »

Enko2727 wrote: 20/11/2022 20:28 Bosna, Kosovo i Ukrajina su tri sasvim različite i uglavnom neusporedive pojave .
Nije mi jasno zašto se uspoređuju.
Slažem se da ima nekih sličnosti , ali puno više razlika.
Mene najvise nervira kada krene prica kako zapad/eU/amerikanci izdvajaju milijarde u novcu, opremi, oruziju, materijalima, podrsci da se zaustave rusi tj. odbrane ukrajinci, a oda neko na ovom forumu pise kako taj isti zapad/eu/amerikanci nemaju nista protiv da na Balakn uđe Rusija preko Srbije i to sa stilom ni manje ni vise nego u BiH, CG, Kosovo i sire.

Mislim koja je logika davati silne milijarde da se porazi/odbrani od Rusije, tamo daleko od vecine EU, zemalja i same Amerike, ali daj na Balakan u srce te iste EU da uđu Rusi sa stilom.
Last edited by DonieBrasco on 20/11/2022 20:46, edited 1 time in total.
CrveniKuk

#135753 Re: Ukrajina

Post by CrveniKuk »

…………
Sociolog

#135754 Re: Ukrajina

Post by Sociolog »

DonieBrasco wrote: 20/11/2022 19:35 Uzasnih snimaka ima, a kakvih tek ima prizora bolje da i ne znamo.

Bice zima objema stramama jako teska.
Na telegram kanalima poput Rf200+ ima snimaka..da se ispovracas.
Tamo bas nema cenzure.
Ima postavljeno u zadnja 3 dana..ukrajinci usli oslobodili neko selo...desetak zena(vjerovatno silovano) i gole strijeljane..

Uzasnim snimki ima
Last edited by Sociolog on 20/11/2022 20:48, edited 1 time in total.
Enko2727

#135755 Re: Ukrajina

Post by Enko2727 »

Zaustavljanjem Rusije u Ukrajini također srcu Evropu, Rusija nema šta da traži na Balkanu, periferiji Evrope.
Rusija nema ni fizičkih mogućnosti da ”dođe” na Balkom, osim supersvemirom, 10000 km dubokim tunelom
kroz zemlju, jer kopnom i morem ne može.
muha_sa

#135756 Re: Ukrajina

Post by muha_sa »

Distortion

#135757 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

Jos jedna potvrda informacije (prvobitno ruska laž) koju je neki dan @lajkujMe ispravio da se radilo o ruskom S300 a ne ukrajinskom. :thumbup: mislim da je lajkujme to skuzio i objavio pravu istinu ako me pamcenje dobro sluzi.

jazzer

#135758 Re: Ukrajina

Post by jazzer »

19,50 lira za jedan euro a on se brine za evropu, jebo li ga Putin u supak sultanski. Inflacija pojede sve sto ljudi zarade a nisu uvodili sankcije rusima. Brini se za Tursku drtino jedna matora,ostavi se evrope.
Rothmans

#135759 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Sociolog wrote: 20/11/2022 20:46
DonieBrasco wrote: 20/11/2022 19:35 Uzasnih snimaka ima, a kakvih tek ima prizora bolje da i ne znamo.

Bice zima objema stramama jako teska.
Na telegram kanalima poput Rf200+ ima snimaka..da se ispovracas.
Tamo bas nema cenzure.
Ima postavljeno u zadnja 3 dana..ukrajinci usli oslobodili neko selo...desetak zena(vjerovatno silovano) i gole strijeljane..

Uzasnim snimki ima
Kako da dodjem do ovih telegram kanala ?
drug_profi

#135760 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

laserShow wrote: 20/11/2022 13:31
General War wrote: 20/11/2022 13:24 ali nasladjivati se na nesreci je sasvim.nesto drugo, namjerno ubijanje ili nanosenje nepotrebne patnje bilo kome
Hvala na odgovoru. Sve jasno, posebno ovaj dio. Neko moze zasluziti razne stvari, ali uzivati i navijati uz kaficu, to vec donosi neki psiholoski problem.
Hoćete napismeno da se potpišemo da imamo psihološki problem?
naravno da imamo. Napravili nam agresori, krv mrtve djece, prijatelja i voljenih ubijenih na pravdi boga.

Šta je problem? Neću da se liječim. Neću bombone. Hoću gledat krv i raskomadane agresore.
Sikter! I ti i general. Pišite Hagu da vas forumaši zajebaju.
zigzag

#135761 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

drug_profi wrote: 20/11/2022 21:22
laserShow wrote: 20/11/2022 13:31

Hvala na odgovoru. Sve jasno, posebno ovaj dio. Neko moze zasluziti razne stvari, ali uzivati i navijati uz kaficu, to vec donosi neki psiholoski problem.
Hoćete napismeno da se potpišemo da imamo psihološki problem?
naravno da imamo. Napravili nam agresori, krv mrtve djece, prijatelja i voljenih ubijenih na pravdi boga.

Šta je problem? Neću da se liječim. Neću bombone. Hoću gledat krv i raskomadane agresore.
Sikter! I ti i general. Pišite Hagu da vas forumaši zajebaju.
Ali zaboga....

Cijena kroasana...

:|
drug_profi

#135762 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Bobi wrote: 20/11/2022 15:51 Ovu rupu da napravi raketa s300..nema šanse , koje mučke su ovo?
150 kg warhead. Ja uopste ne kontam zasto nosi toliko eksploziva.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#135763 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

je suis drug profi :gunjastajl:
smrt agresoru

odoh na telegram gledati mrtve orke
Mason74

#135764 Re: Ukrajina

Post by Mason74 »

Enko2727 wrote: 20/11/2022 20:47 Zaustavljanjem Rusije u Ukrajini također srcu Evropu, Rusija nema šta da traži na Balkanu, periferiji Evrope.
Rusija nema ni fizičkih mogućnosti da ”dođe” na Balkom, osim supersvemirom, 10000 km dubokim tunelom
Oni vise ni do Moldavije ne mogu doci, zato ovaj general I slicni njemu od bijesa I nemoci baljezgaju po forumu.
Jad I cemer ostao od nekadasnje supersile, boli to njih, itekako.
DEMONIKA

#135765 Re: Ukrajina

Post by DEMONIKA »

evo vam nešto lijepo i inspirativno
za promjenu
For many years I was waiting for you to come to Ukraine. Well, usually Ukraine looks much better. But the war changes it, and it changes us. We are getting better. The russians are getting even worse. Thanks for coming
drug_profi

#135766 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

zavrzlama wrote: 20/11/2022 15:52 Na patnji BIH je Kosovo dobilo nezavisnost i brzu i odlucnu pomoc zapada ....

Sto se tice BIH i kakav rasplet u Ukrajini nama odgovara,nama prvi put u povijesti odgovara i potpuna pobjeda Ukrajine i Ukrajinski Dejton(stvaranje malih rs_ova na istoku Ukrajine)

Ako Ukrajina vrati sve okupirane teritorije ,to ce znaciti slom ruske federacije i to iznutra,gdje rusija nece imati nikakvog uticaja u MZ tako da ce zapad bez problema unistit velikosrpski uticaj na balkanu,sto ce biti BIH u

Nato ,Kosovo u UN,a rs trajno zacementiran u BIH i prestanak ideje podjeli BIH....

Opet ako MZ da rusima rs- ove na okupiranin dijelovima Ukrajine,to ce opet biti kompezovano zahtjevima zapada za duga podrucja u svijetu,gdje ce opet ici protiv velikosrpskih ciljeva...nama je win win situacija...

Mada bi izabrao prvi scenario tj totalni slom ruskog agresora...zbog ove cinjenice je u ocaju salon ekipa,i mentori im preko Drine....too bad ;-)
Ja sam ovo isto rekao cim je pocelo u februaru, rijecima: Pusti Putin Srbe niz vodu, jer nikako nije moglo i jare i pare.
Istina nisam vjerovao da ce Ukrajina da se odbrani. Vise sam mislio da Rusi imaju neki realan cilj. I da ce onda stati.
I da jesu isli samo na ovo sto sad drze, tu se ukopali sa 180K prof. vojnika, Ukrajina tesko da bi mogla ista uciniti, a mozda ne bi bilo ni ovakve reakcije zapada. Sve bi zaista trajalo 3 dana.
Međutim Rusi bi za priznanje tih osvajanja morali prepustiti Balkan (za skidanje sankcija i ubjeđivanje Ukrajine).
Ili bi Ukrajina bila naoruzana do zuba u primirju, a osvajanja ne bi bila priznata (ostaju sankcije).
Time bi se Zeljezna zavjesa postavila opet ali istocnije nego prije.
Bice i sad ali na samoj granici sa Rusijom.
Srbija se gusi u svojim iluzijama i sad bi im najbolje bilo da okrenu plocu i traze NATO clanstvo i priznaju Kosovo. Ali ne ide to sad. Valja prvo pokusat zakuhano.
General War

#135767 Re: Ukrajina

Post by General War »

Enko2727 wrote: 20/11/2022 20:24
General War wrote: 20/11/2022 20:20
:-)
Do kolko vi racunate Bosnu zivi bili? Ako BiH udje u NATO uci ce i dodik, i cvijanovicka, i PC...a time i Srbija, nije mi jasna ova logika nikako.
Ja Bosnu NISAM spominjao, samo Ukrajinu, za podsjetnik onima koji bi je komadali…
:shock:
otkud se ti nadje onda pozvan?
General War

#135768 Re: Ukrajina

Post by General War »

drug_profi wrote: 20/11/2022 21:44
Bobi wrote: 20/11/2022 15:51 Ovu rupu da napravi raketa s300..nema šanse , koje mučke su ovo?
150 kg warhead. Ja uopste ne kontam zasto nosi toliko eksploziva.
:shock:
A gdje mislis da je nestala ona zemlja gdje je sad rupa?
General War

#135769 Re: Ukrajina

Post by General War »

Mason74 wrote: 20/11/2022 21:51
Enko2727 wrote: 20/11/2022 20:47 Zaustavljanjem Rusije u Ukrajini također srcu Evropu, Rusija nema šta da traži na Balkanu, periferiji Evrope.
Oni vise ni do Moldavije ne mogu doci, zato ovaj general I slicni njemu od bijesa I nemoci baljezgaju po forumu.
Jad I cemer ostao od nekadasnje supersile, boli to njih, itekako.
ovaj general?

Image
drug_profi

#135770 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Handbanana wrote: 20/11/2022 16:52 Isprike za long djelimicno off-topic..
Spoiler
Show
Ja mislim da se stanje nesto popravilo nakon nekoliko vojnih poraza rusa u Ukr i da puno vise Bosnjaka skontalo ko su i sta su rusi ali problem je puno dublji i ozbiljniji. Citava BiH se polako topi i nestaje kako demografski tako i kroz politicku (ne)volju. Da napomenem da ova erozija se dogadja i drugim narodima u okruzenju ali ne kao kod nas. Nijedan narod se ne peca vise na nalazenje izgovora i jadikovanja umjesto akcije i jedinstva. Niko nije manje zainteresiran za Bosnu i njen opstanak nego mi Bosnjaci i to se ocituje totalnom pasivnoscu i politickoj apatiji. BiH kao drzava se otvoreno razbucava ima vec zadnje dvije godine a da ni jedan veci protest nije zabiljezen. Premijer Federacije ukrade 10 miliona iz siromasne drzave i nista. Kao ovce melju i lajkuju po fejsbuku dok opet ne udju u klaonicu.
Moji stari iz familije su cesto govorili da 'vlasi' prodaju komad zemlje Bosnjaku, za te novce skoluju djecu koja se uguraju na upravna mjesta (tako kazu za vrijeme ex-Yu). Taj Bosnjak svojoj djeci odredi da rade na tom komadu zemlje, idu u mejtef, i nikad dalje se ne maknu. Da ne pricam u fakultetskom obrazovanju. Problem nisu lideri Bosnjaka, nego narod koji se bacio na razne hafize, odbacio knjigu i vise obrazovanje i ceka... Iz tog naroda proizlaze razni Bakiri i Fadili.
Islam je dodatni kamen oko vrata. Ta vjera nalaze trpljenje statusa kvo i koci nas vec 500 godina. Za pustinjska plemena koje trpe +50'C u hladu dusu dala. Za nas - pa pogledajte komentar Zumbul2 o "gejevima" i slicno. Primjetan trend vec godinama. Usput, smijesni su mi Bosnjaci koji su za 'gradjansku' BiH ali kad so 'gejevi' u pitanju onda ide "boze sacuvaj to treba...".
Generalno govoreci religije su kamenje oko vrata citavom covjecanstvu ali ipak cinjenica je da se Islam teze nosi sa modernim vremenima i zemlje gdje je vecinska vjera su po pravilu siromasne i nazadne. Naravno, par iznimaka ali samo ako je vjera marginalizirana u tom drustvu.

Naposlijetku, od Feb 24-tog da li je ikom ostala u pamcenju bilo kakva akcija medju domacim politicarima, usmjerena ka iskoristavanju ove Ukrajinske situacije? Otvorena podrska najvecem neprijetelju Zapada od domacih/regionalnih politicara i takav zicer se nije mogao iskoristiti? Pa jebemu i Dzeko ovaj put ne bi promasio. Pa raja da je imala vise javnih akcija podrske Ukrajini, upamtilo bi se, stekli bi vaznog (buduceg) prijatelja Ukrajinu a zasto ne i balticke zemlje, Poljsku - clanice sa pravom veta! Nevjerovatno, najbolje sto su nasi politicari mogli se sjetiti je politcko okretanje Turskoj i Rusiji! Istoj zemli negatoru genocida, bez koje ne bio Dejton koji je bolje bilo kapitulirati nego potpisati. Popisali se na 3 godine borbe i osigurali tihu, mucnu smrt BiH. A sta kao NATO je htio bombardovati kasarnu u Bihacu da se nije stalo jel? Nije se moglo strpiti kao da nas nisu vec tri godine bombardovali? Pa Srbi su kao bili 'bombardovani' i nista od toga.
Uostalom, potpisalo se isto i jos gore nego Lisabonski, s'tim da je Bosnjacima zadat moguce fatalni udarac kroz genocid, osipanje mozgova, dijaspora i unistena zemlja.
Bez obrazovanih, voljnih, zainteresiranih za buducnost koji bi mogli zaustaviti eroziju nista se nece promjeniti. Ovako, rijeka istorije nosi nas nizvodu - u sta niko ne zna.
Ne kazem da nema izlaza - ne znam iskreno. Ali na nasu zalost, ne vidim znacajnog napretka kad Ukrajina eventualno is iskobelja iz rata kao pobjednica. Bosnu se ne atakuje i rastura toliko zbog Rusa, nego zbog nedostatka unutarnjeg otopra pod broj jedan. Sve ostalo, ukljucujuci i prestanak podrske iz EU je izravna posljedica toga. Ironicno je (ne, nisam pro-rus lol) da bi ta Rusija pruzila konkretniju podrsku jedinstvenoj BiH, naravno, i cijena bi bila svrstavanje u ruski svet. Samo kazem da je i dalje najvise do nas, ali nam nije dovoljno stalo. Trenutno nam odgovara pobjeda Ukrajine kao pasivni igrac/promatrac. Medjutim, koliko znam ni jedan kamion pomoci nije poslan u Ukrajinu. Pa neka i jedan simbolicni, sa nasom zastavom na haubi nek se pojavi u Kijevu - ljudi u teskoj situaciji nece nam zabovariti.
Sori za longacki post :|
Mislim da je vrijedilo čitati.
:thumbup:
Enko2727

#135771 Re: Ukrajina

Post by Enko2727 »

Vi je množina, ti je jednina, ako se spominje moj citat onda sam i ja prozvan.
Ako ne onda se obrati u jednini onome kome se obračaš, ako nisi kao i inače uobičajeno ljubazan.....
drug_profi

#135772 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Gandalf wrote: 20/11/2022 17:38

:gunjastajl:
Ma dobro ovo se zna da od loseg goriva pozli autu.
ragib

#135773 Re: Ukrajina

Post by ragib »

drug_profi wrote: 20/11/2022 22:11
Handbanana wrote: 20/11/2022 16:52 Isprike za long djelimicno off-topic..
Spoiler
Show
Ja mislim da se stanje nesto popravilo nakon nekoliko vojnih poraza rusa u Ukr i da puno vise Bosnjaka skontalo ko su i sta su rusi ali problem je puno dublji i ozbiljniji. Citava BiH se polako topi i nestaje kako demografski tako i kroz politicku (ne)volju. Da napomenem da ova erozija se dogadja i drugim narodima u okruzenju ali ne kao kod nas. Nijedan narod se ne peca vise na nalazenje izgovora i jadikovanja umjesto akcije i jedinstva. Niko nije manje zainteresiran za Bosnu i njen opstanak nego mi Bosnjaci i to se ocituje totalnom pasivnoscu i politickoj apatiji. BiH kao drzava se otvoreno razbucava ima vec zadnje dvije godine a da ni jedan veci protest nije zabiljezen. Premijer Federacije ukrade 10 miliona iz siromasne drzave i nista. Kao ovce melju i lajkuju po fejsbuku dok opet ne udju u klaonicu.
Moji stari iz familije su cesto govorili da 'vlasi' prodaju komad zemlje Bosnjaku, za te novce skoluju djecu koja se uguraju na upravna mjesta (tako kazu za vrijeme ex-Yu). Taj Bosnjak svojoj djeci odredi da rade na tom komadu zemlje, idu u mejtef, i nikad dalje se ne maknu. Da ne pricam u fakultetskom obrazovanju. Problem nisu lideri Bosnjaka, nego narod koji se bacio na razne hafize, odbacio knjigu i vise obrazovanje i ceka... Iz tog naroda proizlaze razni Bakiri i Fadili.
Islam je dodatni kamen oko vrata. Ta vjera nalaze trpljenje statusa kvo i koci nas vec 500 godina. Za pustinjska plemena koje trpe +50'C u hladu dusu dala. Za nas - pa pogledajte komentar Zumbul2 o "gejevima" i slicno. Primjetan trend vec godinama. Usput, smijesni su mi Bosnjaci koji su za 'gradjansku' BiH ali kad so 'gejevi' u pitanju onda ide "boze sacuvaj to treba...".
Generalno govoreci religije su kamenje oko vrata citavom covjecanstvu ali ipak cinjenica je da se Islam teze nosi sa modernim vremenima i zemlje gdje je vecinska vjera su po pravilu siromasne i nazadne. Naravno, par iznimaka ali samo ako je vjera marginalizirana u tom drustvu.

Naposlijetku, od Feb 24-tog da li je ikom ostala u pamcenju bilo kakva akcija medju domacim politicarima, usmjerena ka iskoristavanju ove Ukrajinske situacije? Otvorena podrska najvecem neprijetelju Zapada od domacih/regionalnih politicara i takav zicer se nije mogao iskoristiti? Pa jebemu i Dzeko ovaj put ne bi promasio. Pa raja da je imala vise javnih akcija podrske Ukrajini, upamtilo bi se, stekli bi vaznog (buduceg) prijatelja Ukrajinu a zasto ne i balticke zemlje, Poljsku - clanice sa pravom veta! Nevjerovatno, najbolje sto su nasi politicari mogli se sjetiti je politcko okretanje Turskoj i Rusiji! Istoj zemli negatoru genocida, bez koje ne bio Dejton koji je bolje bilo kapitulirati nego potpisati. Popisali se na 3 godine borbe i osigurali tihu, mucnu smrt BiH. A sta kao NATO je htio bombardovati kasarnu u Bihacu da se nije stalo jel? Nije se moglo strpiti kao da nas nisu vec tri godine bombardovali? Pa Srbi su kao bili 'bombardovani' i nista od toga.
Uostalom, potpisalo se isto i jos gore nego Lisabonski, s'tim da je Bosnjacima zadat moguce fatalni udarac kroz genocid, osipanje mozgova, dijaspora i unistena zemlja.
Bez obrazovanih, voljnih, zainteresiranih za buducnost koji bi mogli zaustaviti eroziju nista se nece promjeniti. Ovako, rijeka istorije nosi nas nizvodu - u sta niko ne zna.
Ne kazem da nema izlaza - ne znam iskreno. Ali na nasu zalost, ne vidim znacajnog napretka kad Ukrajina eventualno is iskobelja iz rata kao pobjednica. Bosnu se ne atakuje i rastura toliko zbog Rusa, nego zbog nedostatka unutarnjeg otopra pod broj jedan. Sve ostalo, ukljucujuci i prestanak podrske iz EU je izravna posljedica toga. Ironicno je (ne, nisam pro-rus lol) da bi ta Rusija pruzila konkretniju podrsku jedinstvenoj BiH, naravno, i cijena bi bila svrstavanje u ruski svet. Samo kazem da je i dalje najvise do nas, ali nam nije dovoljno stalo. Trenutno nam odgovara pobjeda Ukrajine kao pasivni igrac/promatrac. Medjutim, koliko znam ni jedan kamion pomoci nije poslan u Ukrajinu. Pa neka i jedan simbolicni, sa nasom zastavom na haubi nek se pojavi u Kijevu - ljudi u teskoj situaciji nece nam zabovariti.
Sori za longacki post :|
Mislim da je vrijedilo čitati.
:thumbup:
Kad te Allah dz.s bude na sudnjem danu pitati jeli vjera kamen oko vrata dobro se pripremi za odgovor.
General War

#135774 Re: Ukrajina

Post by General War »

Last edited by General War on 20/11/2022 22:23, edited 1 time in total.
Vedoo

#135775 Re: Ukrajina

Post by Vedoo »

Bezveze se raspravljate, dok se kamaraju tijela ruskih vojnika oko Pavlivke...

Post Reply