Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#11626 Re: Cijene stanova All about

Post by Bullet Tooth Tony »

forumskivojnik wrote: 17/11/2022 21:55
Bullet Tooth Tony wrote: 17/11/2022 21:45 Sa stranice njemacke carine

Any person entering Germany from a country which is not a member state of the European Union (EU) or leaving Germany for a non-member state and who is carrying cash or an equivalent means of payment with a total value of 10,000 or more euros is obliged to declare this amount unsolicited and in writing to the competent German customs authorities.

A ja ti garantujem zivotom da imas flag na sebi da si iznio kesh iz banke.. Ja pravio algoritam jbt...

To sto je novac dosao legalnim putem ne znaci da ne moze zavrsiti u nelegalnim radnjama...
Ako si ti pravio algoritam za Njemacku sto ne postavis link na njemackom?
Ovo sto si copy paste nalijepio je ono sto i BiH trazi, iznos novca veci od 10.000 eura mora biti prijavljen na ulazu i izlazu u zemlju.
Njemacka je clanica EU dakle novac prijavljujes tek na izlazu iz EU a za BiH je to Hrvatska i na ulazu u BiH.
Nikakav "flag" nemas na sebi kada podignes svoju licnu gotovinu sa banke kao privatno lice.
Ti u nelegalne radnje mozes usmjeriti novac i preko banke tipa Kanarska ostrva i sl., otvoriti vise laznih bankovnih racuna a sve k´o fol legalno.
Nemoj molim te,....suplje :) :wink:
Nisam za njemacku.. Jesam za banke.. Ali ti kazem da imas flag.. Flag ne znaci da si nesto kriv da se ruzumijemo.. Banke su duzne cak da reportiraju sumnjive transakcije.. Ako je limit banke za podizanje recimo 10k a ti u par navrata dignes kes 9500 u toku jedne godine, ti si pod lupom druze...

Ovo sto sam kopirao je sa stranice njemacke carine jel.. Jel ovo znaci da ne moras Njemackoj carini prijaviti iznos novca iz Njemacke i to pismenim putem?

Jede Person, die mit Barmitteln im Gesamtwert von 10.000 Euro oder mehr aus einem Land, das kein Mitglied der Europäischen Union (EU) ist, nach Deutschland einreist oder aus Deutschland in ein solches Land ausreist, muss diesen Betrag bei der Ein- oder Ausreise unaufgefordert bei der zuständigen deutschen Zollstelle schriftlich anmelden.

Mozemo nastaviti na drugim temama podforum dijaspora.. . Ne moramo.ovdje spamat. :D .
Last edited by Bullet Tooth Tony on 17/11/2022 22:11, edited 1 time in total.
forumskivojnik

#11627 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

Bullet Tooth Tony wrote: 17/11/2022 21:58
forumskivojnik wrote: 17/11/2022 21:55

Ako si ti pravio algoritam za Njemacku sto ne postavis link na njemackom?
Ovo sto si copy paste nalijepio je ono sto i BiH trazi, iznos novca veci od 10.000 eura mora biti prijavljen na ulazu i izlazu u zemlju.
Njemacka je clanica EU dakle novac prijavljujes tek na izlazu iz EU a za BiH je to Hrvatska i na ulazu u BiH.
Nikakav "flag" nemas na sebi kada podignes svoju licnu gotovinu sa banke kao privatno lice.
Ti u nelegalne radnje mozes usmjeriti novac i preko banke tipa Kanarska ostrva i sl., otvoriti vise laznih bankovnih racuna a sve k´o fol legalno.
Nemoj molim te,....suplje :) :wink:
Nisam za njemacku.. Jesam za banke..

Ovo sto sam kopirao je sa stranice njemacke carine jel..

Jede Person, die mit Barmitteln im Gesamtwert von 10.000 Euro oder mehr aus einem Land, das kein Mitglied der Europäischen Union (EU) ist, nach Deutschland einreist oder aus Deutschland in ein solches Land ausreist, muss diesen Betrag bei der Ein- oder Ausreise unaufgefordert bei der zuständigen deutschen Zollstelle schriftlich anmelden.

Sto kopiras ono sto sam ti vec prevela, sto ne postavis link kao i ja? Ja sam poliglota tako da,... :D. moj novac je moj novac i ja njim raspolazem kada i kako zelim bilo gdje u svijetu ako on ima porijeklo i banka meni stoji na usluzi.
Cuj meni stave nekakav "flag" jer sam ja svoju gotovinu podigla sa svog racuna u svojoj banci :run: ?
Takvo iskustvo jos nisam imala, al´ eto na ovom forumu je sve moguce :-) :lol: .
Bullet Tooth Tony

#11628 Re: Cijene stanova All about

forumskivojnik wrote: 17/11/2022 22:10
Sto kopiras ono sto sam ti vec prevela, sto ne postavis link kao i ja? Ja sam poliglota tako da,... :D. moj novac je moj novac i ja njim raspolazem kada i kako zelim bilo gdje u svijetu ako on ima porijeklo i banka meni stoji na usluzi.
Cuj meni stave nekakav "flag" jer sam ja svoju gotovinu podigla sa svog racuna u svojoj banci :run: ?
Takvo iskustvo jos nisam imala, al´ eto na ovom forumu je sve moguce :-) :lol: .
I ja sam.. Mzoemo i na francuskom probati :wink:

Jel ovo ok?

https://www.auswaertiges-amt.de/de/-/2138070

Ja ti kazem da to iskustvo neces ni imati.. Jer to ti ne vidis kao klijent...

Ja priznam da sam bio brzoplet kad sam rekao da nrma sanse da se uradi kash out tolikog iznosa.. Jer znam da se moze..

Hoces li oriznati da si napravila carinski prekrsaj :D :P
Last edited by Bullet Tooth Tony on 17/11/2022 22:23, edited 2 times in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11629 Re: Cijene stanova All about

Post by sime_cipol »

Mozda je covjek legalno i unio novac, ali carinik ga prijavio ekipi koja ga je odradila :D
last mohicans

#11630 Re: Cijene stanova All about

Post by last mohicans »

Novac se može podići uz najavu, osobito za veće iznose. Novac se, barem kod nas, mora za mjesec dana prebaciti u drugu banku, investirati ili kupiti nešto za te novce. Po isteku mjeseca, taj novac više nema porijeklo i ne moze se ponovo donijeti u banku nakon pola godine i trehnuti 150k na pult. Ovaj blećak sto je prenio 150k je upitno na koji način ga je stekao, plus što nije isti prijavio.
Bullet Tooth Tony

#11631 Re: Cijene stanova All about

sime_cipol wrote: 17/11/2022 22:18 Mozda je covjek legalno i unio novac, ali carinik ga prijavio ekipi koja ga je odradila :D
Znam ljude kojima se to desavalo.. Za neku drugu opremu..
forumskivojnik

#11632 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

Bullet Tooth Tony wrote: 17/11/2022 22:15

Jel ovo ok?

https://www.auswaertiges-amt.de/de/-/2138070

Ja ti kazem da to iskustvo neces ni imati.. Jer to ti ne vidis kao klijent...

To je upravo ono sto sam ja u prvom postu i napisala i jos postavila link sa nase Uprave za indirektno oporezivanje sa kojeg mozes isprintati Obrazac i objasnjenje kako se obrazac popunjava. Preveo sebi, razumio???
U EU vise ne postoje granice (valjda to znas, ako vec "sve znas") a zadnja granica iz EU za BiH je Hrvatska, tako da se novac prijavljuje na izlasku iz Hrvatske hrvatskim carinicima a u obrascu si vec napisao svoju prijavljenu (stvarnu i istinitu) adresu u EU i tranzitne zemlje kroz koje si prosao (procitas lijepo obrazac za prijavu gotovine) i isto to ponovis par metara dalje na bh granici da unosis novac u BiH.
:skoljka: :mrgreen: .

Nauci ti njemacki da ne lupas ovakve gluposti 8-) a ja sam i na francuskom vise nego odlicna.
Bullet Tooth Tony

#11633 Re: Cijene stanova All about

Izvini do mene je..

Nisam znao da ako pise da ukoliko iznosis novac iz Njemacke moras prijaviti pismeno Njemackim vlastima ustvari znaci ne nego hrvatima jer su oni zadnja EU drzava.. Do mene..
Last edited by Bullet Tooth Tony on 17/11/2022 22:56, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#11634 Re: Cijene stanova All about

Post by sime_cipol »

Budala jos slao slike novca :-)
I ti sto su mu prodavali stan mogu sad biti sumnjivi. Mozda su proslijedili slike ovoj ekipi. Ljudi ga odradili, dali dio za dojavu, a stan se i dalje prodaje.
forumskivojnik

#11635 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

by Bullet Tooth Tony » 17/11/2022 23:36
Izvini do mene je..

Nisam znao da ako pise da ukoliko iznosis novac iz Njemacke moras prijaviti pismeno Njemackim vlastima ustvari znaci ne nego hrvatima jer su oni zadnja EU drzava... Do mene..
forumskivojnik wrote: 05/11/2022 22:14
Bullet Tooth Tony wrote: 05/11/2022 20:18 Image
Post by _BataZiv_0809 » 05/11/2022 21:29
Hahahahah doslovno
Koji dio strucne terminologije ne znate (niste razumjeli) :D :D :skoljka: ??
:-) :-) :-)
xamp

#11636 Re: Cijene stanova All about

Post by xamp »

Ja te sada izazivam da probas prebaciti vise od 10 000 KM u mjesec dana na racun od sestre, mame ili djetetu... Nakon 10k KM ce ti reci 'ne mozes vise'. ali mozes podici kes i dat... i ti ces reci 'to su moje pare i ja mogu s njima sta ja hocu'... pa ces dobit odg jesi li upravu. (i nemoj price da si to prije radila, ja pricam o 2022.godini)
VladaFBiH

#11637 Re: Cijene stanova All about

Post by VladaFBiH »

xamp wrote: 18/11/2022 09:38

Ja te sada izazivam da probas prebaciti vise od 10 000 KM u mjesec dana na racun od sestre, mame ili djetetu... Nakon 10k KM ce ti reci 'ne mozes vise'. ali mozes podici kes i dat... i ti ces reci 'to su moje pare i ja mogu s njima sta ja hocu'... pa ces dobit odg jesi li upravu. (i nemoj price da si to prije radila, ja pricam o 2022.godini)
prema zakonu o pranju novca "flag" je na 30.000KM a sve ispod su interna sranja banke i "ograđivanje" agencije za bankarstvo koja se stavlja iznad zakona. Tako da ćeš 2x10.000 uspjeti uplatiti na račun ali 3x10.000KM ide automatski prijava SIPI (mislim da njima ide).

Za prebacivanje vlastitog novca s računa koji je legalan te mogu "povući" za onu stvar.
azdralovic

#11638 Re: Cijene stanova All about

Post by azdralovic »

forumskivojnik wrote: 17/11/2022 21:28
Bullet Tooth Tony wrote: 17/11/2022 19:50 Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima i stavljanje na ML listu... Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu... Sad ne vjerujem da je ovaj imao u Credit Suisseu racun.. . Ono ultra bogat

Na stranu sto,ja mislim, mora i njemackoj izlazi prijavit ....

Kako god.. Paglu je...
by Haris.ba » 17/11/2022 20:52

Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 20:50
Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima.. Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu...

Ma prijava ide automatski. Ali, to nista ne znaci. To je vezano za terorizam.

Nista od ovoga sto ste napisali nije tacno :) .
Novac koji se nalazi na racunu bilo koje banke ima svoje porijeklo i vlasnik ga moze podignuti kada god to zeli, sve ako zeli
( milion ako ima i treba mu tako :wink: :izet: ) i niko te nece ni na kakve liste prijavljivati. Tocka

Ne mozes tek tako otici u banku i reci zelim da podignem sa svog racuna, sada odmah, 150.000 eura nego lijepo dobijes termin u banci za podizanje novca i tog dana odes i sa pasosem ili licnom kartom (ako imas dvojno drzavljanstvo) i bankovnom karticom budes isplacen u banci i to ne na salteru nego direktno u trezoru :D :D jos te, kada pravis termin, pitaju u kojim apoenima zelis novcanice.
Na kraju ti sve lijepo pred tobom prebroje i upakuju, isprintaju ti dokaz da su ti lovu isplatili a koji je namijenjen za prenos novca preko granice a u roku 24 sata mozes sebi sa svog racuna isprintati i izvod iz banke (Kontoauszug) na kojem stoji isplacena suma novca a koji prilozis uz onaj vec dobijeni, sa stranice https://www.uino.gov.ba/portal/bs/infor ... radjanima/ isprintas Obrazac za prijavu gotovine, ispunis ga i prijavis tek na izlazu iz Hrvatske iznos gotovine iz EU i odmah na bh strani prijavis unos gotovine u BiH sa tim Obrascem koji si svojerucno ispunio i potpisao i tu sumu novca koju si naveo u Obrascu, a koja mora biti identicna onoj isplacenoj iz banke i ne starija od par dana, pred tobom izbroje novac i na jednoj i na drugoj strani, potpisu i ispecate sve te obrasce, sebi iskopiraju sve do i jedan primjerak i tvoj pasos.
Za taj novac ne placa se nikakva carina ni porez jer taj novac, kao takav, ima svoje porijeklo.
Na kraju sa svim tim papircicima koje si dobio i od hrvatske strane i od bh i onim izvodima iz tvoje maticne banke novac ce ti biti primljen u bilo kojoj banci u BiH.
Ako nemas devizni racun u BiH ne mozes novac ni prebaciti sa racuna na racun nego ili ovako ili prvo "skoknuti" do BiH, otvoriti devizni racun pa tek onda izvrsiti transakciju novca i za ovu sumu od 150.000 eura platiti preko 500 eura provizije u svojoj maticnoj banci.
Ovo je procedura za novac koji ima svoje porijeklo bez obzira o kolikoj sumi gotovine se radi.

Ko je novac sticao na crno, na crno ga i izgubi.
sve ok, ali da udjes u trezor vala ne udjes ... isplate te u kancelariji da ti ne broje milion na pultu, ali mimo toga svejedno je, ti ako hoces mozes i na salter
svjezi_ustipak

#11639 Re: Cijene stanova All about

Post by svjezi_ustipak »

citroen xm wrote: 17/11/2022 18:38
Haris.ba wrote: 17/11/2022 18:28
Koja budala slika novac i salje slike?

Da ima imalo drzave, dobio bi poziv carine da se vidi je li prijavio unos te kesovine.
Auuuu jarane, ja pročitao samo naslov, a sada uđoh i u tekst da pročitam. Došao do pola i ne mogu dalje... Koji skup nebuloza, ne vjerujem šta priča čovjek :lol:

njega je bilo grehota neopljačkati
citroen xm

#11640 Re: Cijene stanova All about

Post by citroen xm »

:thumbup: :lol: :lol:
forumskivojnik

#11641 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

xamp wrote: 18/11/2022 09:38

:lol: :lol: :lol: A ja tebe izazivam da mi objasnis pravila te "tvoje igrice" glup, gluplji, najgluplji :) :) .

Jesi li procitao moj prvi post i dva posta koje sam komentarisala a nakon toga da li si procitao i sve ostale postove kako moje a tako i od
Bullet Tooth Tony
, shvatio/razumio ono sto je pisano, preveo sebi ono sto je napisano na STRANJSKOM jeziku???

Ti ocigledno u dzepu nemas vise od 10KM inace ovoliku kolicinu LAZI i NEBULOZA, sigurno, ne bi plasirao u eter.

Jos jednom da ti ponovim!
Da, ja mogu sa svojim novcem, legalno stecenim, ustedjenim, koji se nalazi na mom bankovnom racunu raditi sta ja hocu, kako hocu i kada hocu, podignuti ga, izvrsiti transakciju sa mog bankovnog racuna u inostranstvu na moj bankovnin racun u BiH ili bilo gdje drugo, uplatiti eto na racun moje sestre (ne na zetov :D ) sumu novca koju god zelim a kojom raspolazem i niko mi nikada nece nista kontrolisati jer moj novac ima svoje porijeklo, podignuti ga i na vec opisan nacin prebaciti u BiH na racun ako se radi o iznosu vecem od 10.000 eura ( cak ni ovaj dio nisi razumio) . :) :) :D :D

Jedino sto ce banka uraditi, prije nego sto i konacno izvrsi transakciju novca, je nazvati mene, 2-3 dana nakon sto sam ja dala nalog za transakciju novca bilo online, bilo na salteru te iste banke banke, na moj broj telefona koji oni odranije imaju u svojoj bazi i jos jednom provjeriti da li sam ja doista izvrsila tu transakciju jer na taj nacin nastoje sprijeciti mogucu zloupotrebu i mogucu kradju mojih licnih podataka (neko me prisilio / prevario da mu prebacim novac sa mog racuna) ako je u pitanju veca suma novca.
forumskivojnik

#11642 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

azdralovic wrote: 18/11/2022 10:12
sve ok, ali da udjes u trezor vala ne udjes ... isplate te u kancelariji da ti ne broje milion na pultu, ali mimo toga svejedno je, ti ako hoces mozes i na salter
U kojoj kancelariji te isplate :? :? ?
Na salteru ce ti, naravno, isplatiti manje sume novca, vece NE.
Gdje ti banka cuva tvoje vrijednosti (vrijednosne papire, nakit i sl.) koje im das na cuvanje ako kuci nemas sef? Sigurno ne u nekakvoj kancelariji nego opet u za to predvidjenim prostorima u koje ulazis sa sluzbenikom banke uz prethodnu provjeru i dobiveni termin.

Ovdje sve neki sveznalice, bankari, predstavnici kojekakvih sigurnosnih agencija, tvorci algoritama, svi kupuju ili imaju nekretnine..... a na racunu ni cenera da ga mogu prebaciti sa jednog racuna na drugi :P .
Pitam se kako su platili te nekretnine, kupili auto,...ili niko nista od toga nema a ovdje se svi izdaju za imucne, bogate i najbogatije.
DEMONIKA

#11643 Re: Cijene stanova All about

Post by DEMONIKA »

kod nas isplate u kancelariji
isplatili bi i na šalteru da im nije puno za brojat
kakvi pratioci i čuda titami

sve više mi se sviđa bejha :D
crveni_makovi

#11644 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

@forumskivojnik
Pa ljudi maksimalno lažu u svakodnevnim situacijama oči u oči a ne da im se ne osladi ovaj raj prividne anonimnosti. Sad il' nikad - savršeno vrijeme da budeš sve što si oduvijek želio biti.
FaKKe

#11645 Re: Cijene stanova All about

Post by FaKKe »

Molim vas da ne listam cijeli topic. Gdje je najbolja zvučna izolacija? Zanima me Novi grad i novo Sarajevo. Hvala unaprijed :bih:
svjezi_ustipak

#11646 Re: Cijene stanova All about

Post by svjezi_ustipak »

FaKKe wrote: 18/11/2022 23:15 Molim vas da ne listam cijeli topic. Gdje je najbolja zvučna izolacija? Zanima me Novi grad i novo Sarajevo. Hvala unaprijed :bih:

pod zemljom je najbolja zvučna izolacija.

ako ćeš Novi grad onda groblje Obad mada nemoj ni od Ilidže bježati, tamo je groblje Vlakovo.
forumskivojnik

#11647 Re: Cijene stanova All about

Post by forumskivojnik »

crveni_makovi wrote: 18/11/2022 23:08 @forumskivojnik
Pa ljudi maksimalno lažu u svakodnevnim situacijama oči u oči a ne da im se ne osladi ovaj raj prividne anonimnosti. Sad il' nikad - savršeno vrijeme da budeš sve što si oduvijek želio biti.
Upravo tako.
Ja sam vec par mjeseci u potrazi za stanom koji bih kupila, novac za taj stan prebacila sa jednog racuna iz inostranstva na drugi u BiH, jos me moja banka posavjetovala o najjeftinijoj varijanti transakcije, banka u BiH kako da izvrsim konverziju novca na za mene najjeftiniji nacin, nasa Uprava za indirektno oporezivanje o mogucem unosu gotovine u BiH (sta i kako da uradim) i nikakvih problema, "flaga", prijave i svih ovih nebuloza koje ovdje naskrabase i slagase forumski bogatasi i milioneri koji svaki dan vrse transakcije stotina hiljada eura sa jednog racuna na drugi kupujuci te silne nekretnine, auta, skupe satove,....

Al´ zato u BiH agenti 2 agencije za nekretnine od mene zatrazise da novac za stan (radilo se o jednom te istom stanu) podignem u gotovini u banci i predam na ruke vlasniku stana i njima :twisted: :twisted: .
moonca

#11648 Re: Cijene stanova All about

Post by moonca »

ne dash kesh .. nema stana.. :-)
madesa

#11649 Re: Cijene stanova All about

Post by madesa »

Nema gorih ljudi na svijetu od agenata za nekretnine. Sve sljam
crveni_makovi

#11650 Re: Cijene stanova All about

Post by crveni_makovi »

Imaju advokati.