Covjek te fino pita, a ti ga vrijedjas - nije uredu
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
citroen xm
#11602 Re: Cijene stanova All about
Pa da ozbiljno tražiš stan, davno bi ga našao. Ovako samo džaba spašavaš te oglase.Black swan wrote: ↑15/11/2022 21:57 Memorirao sam sve stanove na pik
Jaro nema nis novo za mene
Ce da bude na kraju neka zgrada na gavrica brdu ili kotorcu samo 25 minuta od trole![]()
-
John Cleese
#11603 Re: Cijene stanova All about
Kakva je situacija na Kustosiji? Koliko je kvadrat?hadzinicasa wrote: ↑15/11/2022 14:41 NIje, ovo je medju zgradama pa ima mjesta.... Bila, gledala, obilazila. Poznate su mi cijene u haman svakom naselju u ZgNe skupi nego preskupi.
Ali, kad govorimo o renoviranju, to je tek rupa bez dna... evo ja renoviram svoj u Sa, pa sam skrsila u njega haman duplo nego sto sam isplanirala, a nisam ni dotakla kuhinju i kupatilo.
Tako da se po meni isplati platiti vise ako su stavke tipa - parket, grijanje i prozori - ok.
Sto se renoviranja tice - radis samo ono sto je zaista, ali zaista neophodno, detaljno isplaniras oslanjajuci se na provjerene podatke, striktno se drzis plana i nemas problema.
Inace moze zaista postati rupa bez dna, kako kazes.
Koliko vise se isplati platiti vec renoviran stan - to je diskutabilno.
Gledam bas nedavno - neko je prodao "renoviran" stan za oko 30 000 vise nego sto je dobio drugi prodavac za stan iste povrsine u originalnom stanju (prozori, podne obloge i sanitarije) na doslovno istoj lokaciji. A za "renoviranje" nije utrosio mnogo vise od 15 000.
Ali hajde, razumijem i da ljudi zaziru od tog posla i radije plate vise da bi se postedili gnjavaze.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11604 Re: Cijen9e stanova All about
Ljudi uzivaju da plate vise
To sam skontao na jeftinijim stvarima
To sam skontao na jeftinijim stvarima
-
crveni_makovi
#11605 Re: Cijene stanova All about
Podsjeti me sad Jergovićeva jutrošnja objava na spominjanje stanova u Zagrebu. Ne čudi me ovo o smeću i smradu ali se ipak nakratko začudim pa me prođe čuđenje jer ipak živimo u sličnim društvima.Nad Zagrebom se, srećom, promijenilo vrijeme, pa se od smetljišta na Jakuševcu ne širi onaj čudovišni smrad, koji nas je danima opijao. Ali zato su gomile smeća oko kontejnera, te oko uličnih korpi za smeće doista impresivne. Nešto drugo je, međutim, moja tema: na vlasti u Zagrebu koalicija je lijevo-ekološke platforme i SDP-a, čiji simpatizeri i medijski aktivisti s ustrajnošću kakvih hadezeovskih i desničarskih katoličkih talibana grade neku paralelnu stvarnost, pa kažu da ništa ne smrdi i da nikakvog smeća na ulicama tema. Nevjerojatno je koliko su isti.
- hadzinicasa
#11606 Re: Cijene stanova All about
nemoj mi o renoviranju i namjestaju, ako mi to iko pomene narednih 10 godina, pucacu. u ovom svom kratkom zivotu renovirala sam i namjestila 6 objekata. tako da... zlo mi je vise. i uvijek bude nesto nepredvidjeno ma koliko dobro planirao. a cijene su postale stvarno nenormalne.John Cleese wrote: ↑15/11/2022 23:23Kakva je situacija na Kustosiji? Koliko je kvadrat?hadzinicasa wrote: ↑15/11/2022 14:41 NIje, ovo je medju zgradama pa ima mjesta.... Bila, gledala, obilazila. Poznate su mi cijene u haman svakom naselju u ZgNe skupi nego preskupi.
Ali, kad govorimo o renoviranju, to je tek rupa bez dna... evo ja renoviram svoj u Sa, pa sam skrsila u njega haman duplo nego sto sam isplanirala, a nisam ni dotakla kuhinju i kupatilo.
Tako da se po meni isplati platiti vise ako su stavke tipa - parket, grijanje i prozori - ok.
Sto se renoviranja tice - radis samo ono sto je zaista, ali zaista neophodno, detaljno isplaniras oslanjajuci se na provjerene podatke, striktno se drzis plana i nemas problema.
Inace moze zaista postati rupa bez dna, kako kazes.
Koliko vise se isplati platiti vec renoviran stan - to je diskutabilno.
Gledam bas nedavno - neko je prodao "renoviran" stan za oko 30 000 vise nego sto je dobio drugi prodavac za stan iste povrsine u originalnom stanju (prozori, podne obloge i sanitarije) na doslovno istoj lokaciji. A za "renoviranje" nije utrosio mnogo vise od 15 000.
Ali hajde, razumijem i da ljudi zaziru od tog posla i radije plate vise da bi se postedili gnjavaze.
i mislim da se ne mogu uporedjivati cijene renoviranja sad sa onima prije godinu dana. nikako.
kako rekoh gore - odredjene stavke su bitne tipa pod, stolarija, grijanje - one pojedu novac, ako ces ih raditi kako treba. zatim kupatilo i kuhinja. treba naci neki balans.
gledala sam isti stan u Zg za 85.000€, ali mu treba sve raditi - od poda do grijanja, i skontala da ce doci i skuplje. (dok dignes parket, pa uradis podlogu, pa kupis parket, pa postavis, pa lakiras; pa onda grijanje - projekat, odobrenja, instalacije, atesti), pa onda vanjska pa unutarnja stolarija... ako ne bi i skuplje izasao. uglavnom...
ko mi sta pomene narednih 10 godina - neselektivno pucam
-
crveni_makovi
#11607 Re: Cijene stanova All about
@hadzinicasa
Divim ti se iskreno. Puno sam ukljucena u prakticni zivot i nije mi nista mrsko, cak ni ovo moje dugotrajno usporeno renoviranje stana u kojem sam ogulila bas sve, ali svejedno ne bih mogla puno puta prolaziti kroz taj proces. A cijene... jučer slučajno izleti cijena neke pločice koju sam kupila ovih dana. Prošle godine ista vrsta kvadrat 12 maraka jeftiniji. A to je samo jedan kvadrat običnih pločica.
Divim ti se iskreno. Puno sam ukljucena u prakticni zivot i nije mi nista mrsko, cak ni ovo moje dugotrajno usporeno renoviranje stana u kojem sam ogulila bas sve, ali svejedno ne bih mogla puno puta prolaziti kroz taj proces. A cijene... jučer slučajno izleti cijena neke pločice koju sam kupila ovih dana. Prošle godine ista vrsta kvadrat 12 maraka jeftiniji. A to je samo jedan kvadrat običnih pločica.
-
John Cleese
#11608 Re: Cijene stanova All about
Nisam ni spomenuo nam... izvini, a nisam ni uporedjivao cijene sa nekadasnjim glede ren... oprostihadzinicasa wrote: ↑16/11/2022 10:13 nemoj mi o renoviranju i namjestaju, ako mi to iko pomene narednih 10 godina, pucacu. u ovom svom kratkom zivotu renovirala sam i namjestila 6 objekata. tako da... zlo mi je vise. i uvijek bude nesto nepredvidjeno ma koliko dobro planirao. a cijene su postale stvarno nenormalne.
i mislim da se ne mogu uporedjivati cijene renoviranja sad sa onima prije godinu dana. nikako.
kako rekoh gore - odredjene stavke su bitne tipa pod, stolarija, grijanje - one pojedu novac, ako ces ih raditi kako treba. zatim kupatilo i kuhinja. treba naci neki balans.
gledala sam isti stan u Zg za 85.000€, ali mu treba sve raditi - od poda do grijanja, i skontala da ce doci i skuplje. (dok dignes parket, pa uradis podlogu, pa kupis parket, pa postavis, pa lakiras; pa onda grijanje - projekat, odobrenja, instalacije, atesti), pa onda vanjska pa unutarnja stolarija... ako ne bi i skuplje izasao. uglavnom...
ko mi sta pomene narednih 10 godina - neselektivno pucam![]()
Nego sta ima, 'nako?
- hadzinicasa
#11609 Re: Cijene stanova All about
ma cijene su strasne, ne samo materijala vec i ruku.crveni_makovi wrote: ↑16/11/2022 10:27 @hadzinicasa
jbg, u mene ja najmladja
drzim fige da zavrsis sto prije
- hadzinicasa
#11610 Re: Cijene stanova All about
ma samo te gledam i pitam se dokle ces!?John Cleese wrote: ↑16/11/2022 10:44
Nisam ni spomenuo nam... izvini, a nisam ni uporedjivao cijene sa nekadasnjim glede ren... oprosti
Nego sta ima, 'nako?![]()
![]()
![]()
evo svega necega, frke, trke, poslova .... zivot!
dok smo tu, zivjeti nam je
a vi tatote?
-
crveni_makovi
#11611 Re: Cijene stanova All about
Hvala @hadzinicasa i tebi isto želim
Uz sve ovo negativno kroz šta svi prolazimo, meni poslije svega preživljenog, dođe djelimično i kao projekat kakvog-takvog mentalnog oporavka kad tražiš ideje, učiš i osmišljavaš nešto pa odu misli na to.
Uz sve ovo negativno kroz šta svi prolazimo, meni poslije svega preživljenog, dođe djelimično i kao projekat kakvog-takvog mentalnog oporavka kad tražiš ideje, učiš i osmišljavaš nešto pa odu misli na to.
-
John Cleese
#11612 Re: Cijene stanova All about
hadzinicasa wrote: ↑16/11/2022 10:53ma samo te gledam i pitam se dokle ces!?John Cleese wrote: ↑16/11/2022 10:44
Nisam ni spomenuo nam... izvini, a nisam ni uporedjivao cijene sa nekadasnjim glede ren... oprosti
Nego sta ima, 'nako?![]()
![]()
![]()
![]()
evo svega necega, frke, trke, poslova .... zivot!
dok smo tu, zivjeti nam je![]()
a vi tatote?![]()
- Rothmans
#11613 Re: Cijene stanova All about

Nema druge haman
-
citroen xm
#11614 Re: Cijene stanova All about
Što se nekome pogrešnom fino pohvalio da dolazi u BiH i kupuje stan.
Meni će ostati vječna misterija ovi naši gastarbajteri i pokušaj uštede nekih nebitnih para na zaobilaženju legalnih tokova.
Meni će ostati vječna misterija ovi naši gastarbajteri i pokušaj uštede nekih nebitnih para na zaobilaženju legalnih tokova.
- Haris.ba
#11615 Re: Cijene stanova All about
Koja budala slika novac i salje slike?citroen xm wrote: ↑17/11/2022 18:27 Što se nekome pogrešnom fino pohvalio da dolazi u BiH i kupuje stan.![]()
Da ima imalo drzave, dobio bi poziv carine da se vidi je li prijavio unos te kesovine.
-
moonca
#11616 Re: Cijene stanova All about
Sache se pojaviti chlanak. kako je neki sda momak nashao torbu s novcem i trazi vlasnika da mu vrne..

-
citroen xm
#11617 Re: Cijene stanova All about
Auuuu jarane, ja pročitao samo naslov, a sada uđoh i u tekst da pročitam. Došao do pola i ne mogu dalje... Koji skup nebuloza, ne vjerujem šta priča čovjek
- Haris.ba
#11618 Re: Cijene stanova All about
Ne znam zasto, ali ovo mi naumpalo.citroen xm wrote: ↑17/11/2022 18:38Auuuu jarane, ja pročitao samo naslov, a sada uđoh i u tekst da pročitam. Došao do pola i ne mogu dalje... Koji skup nebuloza, ne vjerujem šta priča čovjek![]()
- Bullet Tooth Tony
#11619 Re: Cijene stanova All about
Pitanje je kako je radio i cash out... Nema banke da ce ti dati da dignes 150k eura kesovine.. Ili je bukvalno pomalo pa slagao ali i to te salje na neke crvene liste.Haris.ba wrote: ↑17/11/2022 18:28Koja budala slika novac i salje slike?citroen xm wrote: ↑17/11/2022 18:27 Što se nekome pogrešnom fino pohvalio da dolazi u BiH i kupuje stan.![]()
Da ima imalo drzave, dobio bi poziv carine da se vidi je li prijavio unos te kesovine.
Mozda je sta ilegalno na ruke.. Preko firmi nesto..
- Haris.ba
#11620 Re: Cijene stanova All about
Dace ti banka. Nije problem. Milion ce ti banka dati kad su tvoje pare na racunu. Samo, to niko normalan ne radi ako ima pare na racunu.Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 19:40 Pitanje je kako je radio i cash out... Nema banke da ce ti dati da dignes 150k eura kesovine.. Ili je bukvalno pomalo pa slagao ali i to te salje na neke crvene liste.
Mozda je sta ilegalno na ruke.. Preko firmi nesto..
99% je to kesovina zaradjena na crno. I 99% nije prijavljena na ulazu u drzavi. Sada je samo do organa da priupitaju. Odakle.
Ja sam imao slucaj gdje je lik podigao nenamjenski kredit vani i unio ga u Bosnu kesovinom. Samo, to je prijavio na carini.
- Bullet Tooth Tony
#11621 Re: Cijene stanova All about
Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima i stavljanje na ML listu... Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu... Sad ne vjerujem da je ovaj imao u Credit Suisseu racun.. . Ono ultra bogat
Na stranu sto,ja mislim, mora i njemackoj izlazi prijavit ....
Kako god.. Paglu je...
Kako god.. Paglu je...
Last edited by Bullet Tooth Tony on 17/11/2022 19:52, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#11622 Re: Cijene stanova All about
Ma prijava ide automatski. Ali, to nista ne znaci. To je vezano za terorizam.Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 19:50 Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima.. Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu...
- forumskivojnik
#11623 Re: Cijene stanova All about
Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 19:50 Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima i stavljanje na ML listu... Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu... Sad ne vjerujem da je ovaj imao u Credit Suisseu racun.. . Ono ultra bogat
Kako god.. Paglu je...
by Haris.ba » 17/11/2022 20:52
Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 20:50
Zivim vani, radio u bankama, radio sa bankama.. Nema sanse da dodjes u Banku i kazes cash out 150000 eura a da ti niko nista ne kaze i da ne ide prijava organima.. Gvorim za privatna lica.. Mada i firme tesko u ovom vaktu...
Ma prijava ide automatski. Ali, to nista ne znaci. To je vezano za terorizam.
Nista od ovoga sto ste napisali nije tacno
Novac koji se nalazi na racunu bilo koje banke ima svoje porijeklo i vlasnik ga moze podignuti kada god to zeli, sve ako zeli
( milion ako ima i treba mu tako
Ne mozes tek tako otici u banku i reci zelim da podignem sa svog racuna, sada odmah, 150.000 eura nego lijepo dobijes termin u banci za podizanje novca i tog dana odes i sa pasosem ili licnom kartom (ako imas dvojno drzavljanstvo) i bankovnom karticom budes isplacen u banci i to ne na salteru nego direktno u trezoru
Na kraju ti sve lijepo pred tobom prebroje i upakuju, isprintaju ti dokaz da su ti lovu isplatili a koji je namijenjen za prenos novca preko granice a u roku 24 sata mozes sebi sa svog racuna isprintati i izvod iz banke (Kontoauszug) na kojem stoji isplacena suma novca a koji prilozis uz onaj vec dobijeni, sa stranice https://www.uino.gov.ba/portal/bs/infor ... radjanima/ isprintas Obrazac za prijavu gotovine, ispunis ga i prijavis tek na izlazu iz Hrvatske iznos gotovine iz EU i odmah na bh strani prijavis unos gotovine u BiH sa tim Obrascem koji si svojerucno ispunio i potpisao i tu sumu novca koju si naveo u Obrascu, a koja mora biti identicna onoj isplacenoj iz banke i ne starija od par dana, pred tobom izbroje novac i na jednoj i na drugoj strani, potpisu i ispecate sve te obrasce, sebi iskopiraju sve do i jedan primjerak i tvoj pasos.
Za taj novac ne placa se nikakva carina ni porez jer taj novac, kao takav, ima svoje porijeklo.
Na kraju sa svim tim papircicima koje si dobio i od hrvatske strane i od bh i onim izvodima iz tvoje maticne banke novac ce ti biti primljen u bilo kojoj banci u BiH.
Ako nemas devizni racun u BiH ne mozes novac ni prebaciti sa racuna na racun nego ili ovako ili prvo "skoknuti" do BiH, otvoriti devizni racun pa tek onda izvrsiti transakciju novca i za ovu sumu od 150.000 eura platiti preko 500 eura provizije u svojoj maticnoj banci.
Ovo je procedura za novac koji ima svoje porijeklo bez obzira o kolikoj sumi gotovine se radi.
Ko je novac sticao na crno, na crno ga i izgubi.
- Bullet Tooth Tony
#11624 Re: Cijene stanova All about
Sa stranice njemacke carine
Any person entering Germany from a country which is not a member state of the European Union (EU) or leaving Germany for a non-member state and who is carrying cash or an equivalent means of payment with a total value of 10,000 or more euros is obliged to declare this amount unsolicited and in writing to the competent German customs authorities.
A ja ti garantujem zivotom da imas flag na sebi da si povuka kesh iz banke..i to veliku cifru.. Ja pravio algoritam jbt... Naravno da ti se to nece reci kao klijentu
To sto je novac dosao legalnim putem ne znaci da ne moze zavrsiti u nelegalnim radnjama...
I ispravka mog navoda da se ne moze.. Moze se.. Upravu si...
Any person entering Germany from a country which is not a member state of the European Union (EU) or leaving Germany for a non-member state and who is carrying cash or an equivalent means of payment with a total value of 10,000 or more euros is obliged to declare this amount unsolicited and in writing to the competent German customs authorities.
A ja ti garantujem zivotom da imas flag na sebi da si povuka kesh iz banke..i to veliku cifru.. Ja pravio algoritam jbt... Naravno da ti se to nece reci kao klijentu
To sto je novac dosao legalnim putem ne znaci da ne moze zavrsiti u nelegalnim radnjama...
I ispravka mog navoda da se ne moze.. Moze se.. Upravu si...
- forumskivojnik
#11625 Re: Cijene stanova All about
Ako si ti pravio algoritam za Njemacku sto ne postavis link na njemackom?Bullet Tooth Tony wrote: ↑17/11/2022 21:45 Sa stranice njemacke carine
A ja ti garantujem zivotom da imas flag na sebi da si iznio kesh iz banke.. Ja pravio algoritam jbt...
Ovo sto si copy paste nalijepio je ono sto i BiH trazi, iznos novca veci od 10.000 eura mora biti prijavljen na ulazu i izlazu u zemlju.
Njemacka je clanica EU dakle novac prijavljujes tek na izlazu iz EU a za BiH je to Hrvatska i na ulazu u BiH.
Nikakav "flag" nemas na sebi kada podignes svoju licnu gotovinu sa banke kao privatno lice.
Ti u nelegalne radnje mozes usmjeriti novac i preko banke tipa Kanarska ostrva i sl., otvoriti vise laznih bankovnih racuna a sve k´o fol legalno.
Nemoj molim te,....suplje