Ukrajina

lajkujMe

#135026 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser wrote: 18/11/2022 07:45 auuuuuu sta sam sad skontao...kako par budala zajebe vecinu.. :roll:
Spoiler
Show
Image

Image

znaci tokom predaje neko je od Rusa koji se se nije zelio predati odlucio da zavrsi ko Butch&Sandance na kraju filma pri cemu su stradali ukrajinski vojnici rezultat je grupa ubijenih Rusa koji su se nasli u unakrsnoj vatri a vjerovatno je bilo i odmazde na licu mjesta.
Da to nisu Rusi s ove snimke?

Ako jeste, za ovog Rusa najebali su im se Ukrajinci zivota.
Bossona

#135027 Re: Ukrajina

Post by Bossona »

General je u pravu, nema mira niti slobode za Ukrajinu bez vojnog poraza agresorskih rašista. Traži da se Ukrajini pošalje ofanzivno oružje i dalekomete rakete za HIMARS-e
Rothmans

#135028 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Bossona wrote: 18/11/2022 08:18
HIMARS-ovanje devastirajućim kuglicama okupatorskih rašista.
Strasna stvar. Ajd sto ide kroz limariju , pa i kroz stranicu kamiona, al' ovo cudo ide kroz sasiju i gibnjeve. Ako nisi dobro ukopan, od ovog samo molitva stiti
SanskiBiser

#135029 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 18/11/2022 08:23
SanskiBiser wrote: 18/11/2022 07:45 auuuuuu sta sam sad skontao...kako par budala zajebe vecinu.. :roll:
Spoiler
Show
Image

Image

znaci tokom predaje neko je od Rusa koji se se nije zelio predati odlucio da zavrsi ko Butch&Sandance na kraju filma pri cemu su stradali ukrajinski vojnici rezultat je grupa ubijenih Rusa koji su se nasli u unakrsnoj vatri a vjerovatno je bilo i odmazde na licu mjesta.
Da to nisu Rusi s ove snimke?

Ako jeste, za ovog Rusa najebali su im se Ukrajinci zivota.
da s te snimke je, ratiste oko Svatova to je inace po onome sto sam skontao iz klipova na telegramu neka "assault naval infantry brigade", udarna pomorska pjesadija tako nesto, bez nekog prethodnog borbenog iskustva, mobilisani rezervisti uglavnom, oko 500 je ubijeno i ranjeno na tom ratistu tokom nekoliko dana kad su pokusali ofanzivu da vrate jedno mjesto juzno od Svatova koje su Ukrajinci oslobodili par dana prije, prezivjeli iz te jediince su odbili ici nazad na ratiste i razoruzani su i zatim stavljeni u kucni pritvor, pisalo se o tome na telegramu i neki od tih sto su odbili ici ponovo na liniju su dali izjave kako su bili poslani da budu topovsko meso. S te iste lokacije ima i snimak ubijenog komandanta te ruske brigade, ono iza srusenog zida u kuci zatrpan ciglama, slikali su mu licne dokumente i pokazali na telegramu.
lajkujMe

#135030 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Onaj Lancet je udario u sopstveni PVO :lol:
lajkujMe

#135031 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Kakva je ovo prica da bi twitter mogao nestati
lajkujMe

#135032 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

SanskiBiser

#135033 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

lajkujMe wrote: 18/11/2022 09:16
Spoiler
Show
sajops los i nikakav :lol:
istra_hr

#135034 Re: Ukrajina

Post by istra_hr »

"Russian fighter "13th" claims there will be general mobilisation in Russia in January."

Vec na drugom mjestu spominju opstu mobilizaciju od januara? koliko ovo moze biti tacno
8-) nisu imali dovoljno čizama za ovu mobilizaciju ... o ostaloj opremi i oružju da i ne pričamo
Bloo
Globalna šefica

#135035 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

SanskiBiser wrote: 18/11/2022 07:47 3=kao tri prsta, samo ja i Karanana vidimo zenske guzove i sise u 3 ostali troprstase
UU nije double ustaša, već zna se... :D
Čitalac

#135036 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Evropska Unija „zamrznula“ je ukupno 68 milijardi eura ruskih sredstava, najviše u Belgiji – 50 milijardi. Daleko iza Belgije je Luksemburg sa 5,5 milijardi. U Belgiji se radi o novcu i akcijama u vlasništvu 1.229 pojedinaca i 110 kompanija.
The EU has frozen a total of €68 billion in Russian assets — most of which are in Belgium, according to an internal Commission document seen by Politico.
Belgium accounts for €50 billion of the €68 billion figure, Paola Tamma writes in to report. Luxembourg is second with €5.5 billion. Together with Italy, Germany, Ireland, Austria and France, they account for over 90 percent of the frozen assets.
But the EU doesn’t know how much of Russia’s national reserves is frozen in the EU. The internal document gives the approximate figure of €33.8 billion, but adds that “this is now under assessment, so not to be quoted.”
The Commission is still waiting for the Council to approve a decision to make sanctions evasion an EU crime, which would facilitate the confiscation of assets in case of criminal conviction. The problem — somewhat surprisingly — is Poland, which has stalled the process, according to the document. While Warsaw is entirely on board, it first needs to pass a national law, which it’s in the process of doing, a diplomat said.
lajkujMe

#135037 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

Nije da nismo znali ali lijepo je imati potvrdu
video

#135038 Re: Ukrajina

Post by video »

veju veju pahulje

:roll:
video

#135039 Re: Ukrajina

Post by video »

Banksy u UA

parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#135040 Re: Ukrajina

Post by parappa »

SanskiBiser wrote: 18/11/2022 08:44

da s te snimke je, ratiste oko Svatova to je inace po onome sto sam skontao iz klipova na telegramu neka "assault naval infantry brigade", udarna pomorska pjesadija tako nesto, bez nekog prethodnog borbenog iskustva, mobilisani rezervisti uglavnom, oko 500 je ubijeno i ranjeno na tom ratistu tokom nekoliko dana kad su pokusali ofanzivu da vrate jedno mjesto juzno od Svatova koje su Ukrajinci oslobodili par dana prije, prezivjeli iz te jediince su odbili ici nazad na ratiste i razoruzani su i zatim stavljeni u kucni pritvor, pisalo se o tome na telegramu i neki od tih sto su odbili ici ponovo na liniju su dali izjave kako su bili poslani da budu topovsko meso. S te iste lokacije ima i snimak ubijenog komandanta te ruske brigade, ono iza srusenog zida u kuci zatrpan ciglama, slikali su mu licne dokumente i pokazali na telegramu.
bas zejebano... ovi su bili legli i bacili puske.
sad po meni izgleda da su ubijeni nakon sto se ovo izdesavalo... kao odmazda za ranjenog ili poginulog ukrajinca.
Rothmans

#135041 Re: Ukrajina

Post by Rothmans »

Hajmo sad istrazivat i moralisat...
Čitalac

#135042 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Wolfgang Schäuble, veteran koji je u politici od 1972. godine, kaže da u karijeri ne pamti veću političku i svaku drugu krizu. Ističe da se i u doba Kubanske krize moglo računati na određenu racionalnost aktera. Sa Putinom je, međutim, drugačije. Na pitanje da li je ljut na sebe zbog ranijeg odnosa Berlina prema ruskom lideru, odgovara – „Naravno”.
„Kancelar Olaf Scholz rekao je to u svom stilu komunikacije: Putin ne smije pobijediti. Nije rekao: Putin mora izgubiti. Budući da ne znamo što će se dogoditi ako Putin izgubi, teško je to predvidjeti...Ono što me malo umiruje: Amerikanci su dobro reagirali, signalizirali su Rusima: Vaša vojska je toliko jadna da je možemo uništiti konvencionalnim oružjem u roku od nekoliko dana. Zato dobro razmislite što radite. Je li to upalilo? Očigledno postoji i zajedničko razumijevanje s Kinom o ovom pitanju. Sve što šteti SAD-u je u interesu Kine. Ali ni Peking ne želi nekontroliranu nuklearnu eskalaciju. Dakle, svijet nije bez nade...
Kad sam bio ministar unutarnjih poslova, razgovarao sam s ruskim kolegom o tome kako se možemo zajedno boriti protiv islamističkog terora. Mogao sam vidjeti što Rusija radi u Čečeniji. Ili poslušajte tadašnjeg poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog. Nakon ruskog napada na Gruziju, u govoru je upozorio: Prvo dolazi Gruzija, zatim Ukrajina, zatim Moldavija, zatim baltičke zemlje i onda Poljska. Bio je u pravu...Nismo to htjeli vidjeti. To važi za sve nas...
Nije samo Merkel htjela jeftini plin iz Rusije. Gospodarstvo, građani, svi su to rado prihvatili! Uvijek sam mislio da su Sjeverni tok 1 i 2 pogrešni. Rekao sam to kao član federalne vlade, iako to nije naišlo na oduševljenje. Ali velika većina nije mogla zamisliti prije veljače 2022. da će Putin doista napasti Ukrajinu. Moglo se znati. Putin je javno rekao da je raspad Sovjetskog Saveza najveća katastrofa i da je želi preokrenuti..."
https://www.handelsblatt.com/politik/de ... 14044.html
karirana_dekica

#135043 Re: Ukrajina

Post by karirana_dekica »

SanskiBiser wrote: 18/11/2022 09:19
lajkujMe wrote: 18/11/2022 09:16
Spoiler
Show
sajops los i nikakav :lol:
:pisnuo:
sumirprimus

#135044 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

video wrote: 18/11/2022 09:47 veju veju pahulje

:roll:
nema gore slike :lol:
Blixen

#135045 Re: Ukrajina

Post by Blixen »

SanskiBiser wrote: 18/11/2022 09:19 sajops los i nikakav :lol:
:lol: :lol: :lol: j..bes ne vadis
sumirprimus

#135046 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

parappa wrote: 18/11/2022 09:54

sad po meni izgleda da su ubijeni nakon sto se ovo izdesavalo... kao odmazda za ranjenog ili poginulog ukrajinca.
jedan opuco, poŠo nebitno, dalje se ne eksperimentise.
ako se sjecate pocetka invazije na afganistan i onog talibana sto je bacio bombu na cia.ne agente i onda slijeda dogadjaja..
DonieBrasco

#135047 Re: Ukrajina

Post by DonieBrasco »

Image

Upuceni srpski neutralni mediji.
apsidejzi

#135048 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Čitalac wrote: 18/11/2022 10:06 Wolfgang Schäuble, veteran koji je u politici od 1972. godine, kaže da u karijeri ne pamti veću političku i svaku drugu krizu. Ističe da se i u doba Kubanske krize moglo računati na određenu racionalnost aktera. Sa Putinom je, međutim, drugačije. Na pitanje da li je ljut na sebe zbog ranijeg odnosa Berlina prema ruskom lideru, odgovara – „Naravno”.
„Kancelar Olaf Scholz rekao je to u svom stilu komunikacije: Putin ne smije pobijediti. Nije rekao: Putin mora izgubiti. Budući da ne znamo što će se dogoditi ako Putin izgubi, teško je to predvidjeti...Ono što me malo umiruje: Amerikanci su dobro reagirali, signalizirali su Rusima: Vaša vojska je toliko jadna da je možemo uništiti konvencionalnim oružjem u roku od nekoliko dana. Zato dobro razmislite što radite. Je li to upalilo? Očigledno postoji i zajedničko razumijevanje s Kinom o ovom pitanju. Sve što šteti SAD-u je u interesu Kine. Ali ni Peking ne želi nekontroliranu nuklearnu eskalaciju. Dakle, svijet nije bez nade...
Kad sam bio ministar unutarnjih poslova, razgovarao sam s ruskim kolegom o tome kako se možemo zajedno boriti protiv islamističkog terora. Mogao sam vidjeti što Rusija radi u Čečeniji. Ili poslušajte tadašnjeg poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog. Nakon ruskog napada na Gruziju, u govoru je upozorio: Prvo dolazi Gruzija, zatim Ukrajina, zatim Moldavija, zatim baltičke zemlje i onda Poljska. Bio je u pravu...Nismo to htjeli vidjeti. To važi za sve nas...
Nije samo Merkel htjela jeftini plin iz Rusije. Gospodarstvo, građani, svi su to rado prihvatili! Uvijek sam mislio da su Sjeverni tok 1 i 2 pogrešni. Rekao sam to kao član federalne vlade, iako to nije naišlo na oduševljenje. Ali velika većina nije mogla zamisliti prije veljače 2022. da će Putin doista napasti Ukrajinu. Moglo se znati. Putin je javno rekao da je raspad Sovjetskog Saveza najveća katastrofa i da je želi preokrenuti..."
https://www.handelsblatt.com/politik/de ... 14044.html
Za moje shvatanje Putin je mnogo predvidljiviji od Sholz-a. Putin je klasicni macho man koji se konstantno tako ponasa. Kad je jaci to pokazuje, kad skonta da nije jaci prihvati to muski i povuce se. Vidi se da trazi svoje mjesto pod suncem. Navalio na Kijev, mislio da je jaci, popusio, povukao se i idemo dalje. Onda ga stukli himarsima, prihvatio to i povukao skladista na 70 km od fronta, roknuli mu krimski most, pizdio malo al povukao vojsku iz Hersona. Medjutim, kad mu se ukazala prilika da uzme Krim, uzeo ga, da uzme Sjeverodonjeck i Lugansk oblast, uzeo ih. Vrlo prosta jednacina. Sta mogu uzmem, sta ne mogu podvucem rep i prihvatim kako jeste. Ja ne mislim da ce on koristiti atomsko oruzje sve i da mu ukrajinci uzmu Krim. Naravno, pod uslovom da je u pitanju iskljucivo ukrajinska vojska. Ako se ko drugi umjesa onda se moze osjetiti ugrozenim i tad ce se vagati situacija ponovo.

S druge strane, Scholzu se nikako ne moze vjerovati. Prodace te za dva litra prirodnog gasa. Lik koji nema nikakvog moralnog komasa i koji se jedino vodi materijalnim interesom. Kad je jaci muze te, kad skonta da nije jaci prilagodi se tako sto okrene supak prema onome ko je jaci. I tu je razlika Putina i Scholza. Putin nikada nece okrenuti supak. On ce prihvatiti samar ali ce te zato osamariti kad mu se pruzi prilika. Scolz ce okrenuti supak da ga ne samaras i musti te kada mu se ukaze prilika.

Za moje shvatanje, Putin je mnogo predvidljiviji. Ako ukrajinska vojska bude oslobodila svoju teritoriju, on ce to prihvatiti, a ako ne budu mogli da je oslobode on ce jednostavno uzeti to sto je zauzeo. Klasicni nasilnik. Kao djeca u skoli. Uzece ti sendvic i pojesti ga, ako moze. Ako ne moze, hodace gladan ili ce uzeti od onoga od koga moze.
SanskiBiser

#135049 Re: Ukrajina

Post by SanskiBiser »

parappa wrote: 18/11/2022 09:54

ubijeni su odmah...

vec elaborirano i vec vidjeno cesto se desavalo u Iraku i Afganistanu...
It’s a war crime to pretend to surrender with the intent of ambushing your enemy.
If you are part of a group, you can be held accountable for the actions of that group.

The same applies if a guy in your group pulls a gun out and shoots a civilian. If you are part of that, you have a lot of explaining to do, because you will be held accountable for your buddies crime.

Same applies if your buddy steals a car and offers you a ride. You’re going to jail.

Short answer
If your buddy pulls a gun or grenade, while pretending to surrender, you will be killed.

Let’s view it this way.

You and your buddies are going to surrender but your buddy, lets call him Earl, is a fanatic. He has sworn to give his life in the name of …the party/communism/democracy/Krispy Kreme donuts whatever.

You’ll see Earl do something; stash a pistol in his pocket, pull a pin on a grenade.

If you don’t, you should have. Anybody who would fake surrender isn’t a normal schlub, who just changed his mind.

When Earl grabs for his pistol, you are obligated to stop him. If you fail to do so, you are as accountable as he is.

Just like if Earl killed a civilian
Or you took a ride in Earl’s ‘new car’.

If you surrender with Earl, and he screws up, you’re getting what he’s getting.
Ovo gore je od kanadskog vojnog instruktora...
Last edited by SanskiBiser on 18/11/2022 10:59, edited 1 time in total.
DonieBrasco

#135050 Re: Ukrajina

Post by DonieBrasco »

Translate:

Omiljeni lopov, suprug i tata Zhemzhur Lev Aleksandrovič rođen 1989 umjesto par godina zatvora, odlučio je da se igra vojnika, upisao se u Wagner PMC i, naravno, umro 15.10.22. u blizini Bakhmuta
Post Reply