Licemjeru jedan, jedini koji uvlači u blato politike nekoga si ti sa ovim Markalama. Koristite nesreću ove curice da bi kritikovali tužilaštvo koje je pod SDA kontrolom al licemjerno šutite kada to isto SDA tužilaštvo oslobodi Dinu. Još kao nekome govoriš da se srami. I čuj moji odbili da liječe dijete. Jel se osjećaš malo jadnim kad čitaš šta napišeš.ABH017 wrote: ↑17/11/2022 18:08Ovo mi liči na srbijanske medije i njihovu relativizaciju zločina VRS u BiH. Tipa, šta kažete za zločin na Markalama, odgovor je, a šta je sa vozilom marke Yugo, koje je TO ukrala iz garaže nekog Srbina.lerdi wrote: ↑17/11/2022 16:56
Jel ovo tužilaštvo u pitanju?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /200512113
Odbijanje liječenja djeteta porediš sa političkim igrama. Sram te bilo. Samo zato jer su "tvoji" odbili da liječe dijete, a "njihov" sakrivao pečat. Zapitaj se sam kakav si.
Narod i Pravda (Konakovic)
- lerdi
#24451 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
zabit_mehmedov
#24452 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
pa rekao je istinu golu, da smit nije nametnuo sto je nametnuo, ne bi osmorka sad ganjala 11 za, klub bosnjaka nego 6 i vec bi ih imala i vise od 6 za predloziti potpredsjednika, vjerovatno i 8 sto je i vecina po starom i prica i koprcanja sda bi bila zavrsenaVaya wrote: ↑17/11/2022 18:28 Dino je bio u braku i razveo se, sad mu je nevjerovatno bitno da dokaze svojoj bivsoj zeni, kako je ispravan i da joj na bracnoj parnici uzme sto vise na sudu... Ja se samo nadam da ga zenska sa kojom se sada svalerise, s obzirom da je svjesna njegovog emotivnog stanja nece ocerupat k'o kokos i ostavit ga gole guzice, s obzirom da on ima nepopravljivu potrebu da se ozeni ponovo i naruga svojoj bivsoj zeni...A na kraju ce po obicaju od svega toga da djeca ispastaju...
Danas kod Emele, mrtav hladan rece i ponovi ono sto je prvi put rekao kod Senada, da ove izmjene IZ su samo pomogle SDA, te da ovaj zakon uopce nece imati, ni ti ima uticaja na poziciju HDZ-a...
Kazem ti, koliko god ne volis svoju bivsu zenu, realnosti malo nije na odmet...
hdz bi isto bio nezaobilazan i po starom isto kao i prema novom jer po ovim rezultatima imali dvotrecinku vecinu u klubu hrvata i nista se bi moglo bez njih
uz sve to, da smit nije nametnuo sto je nametnuo, ostalo bi ono pravilo o vitalnom nacionalnom interesu koje je glasilo da se za svaku stvar moze potegnuti vitalni nacionalni interes ako tako smatra dvije trecine poslanika u klubu jednog naroda, a sada to ne moze jer je definisano sta je vitalni nacionalni interes i ne mozes se na sve pozivati
osim toga, da, smit nije nametnuo sta je nametnuo i izvrsio pritisak, čavara odnosno hdz ne bi morali imenovati ustavni sud i ne bi bilo vijeca koje odlucuje o vitalnom nacionalnom interesu, tako da bi hdz i dalje ima sah mat poziciju kao i prethodnih godina da ima ruke da se potegne vitalni, a nema organa koji ce potvrditi jel ili nije i tako bi dom naroda, odnosno klub hrvata bili masovna, grobnica svih zakona i svega sto se ne svidja hdz u, a, sad nije tako
osim i toga, da smit nije nametnuo sto je nametnuo, jasne rokove da se iz kantonalnih skupstina do tad i tad motaju poslati delegati u dom naroda, a ako se kojim slucajem ne posalju, uzimaju se delegati iz drugih kantona, sada bi hdz mogao ladno da blokira uopste formiranje doma naroda federacije, a time i drzavnog doma naroda,a time i federalne vlade samo tako sto bi oduglovacio slanje delegata za, dom naroda iz kantona gdje ima kontrolu, hnk, zhk, orasje i sl, sada to vise ne moze
e ovo su gole cinjenice i goli rezultat smitovih odluka, one su lose za neke buduce izbore, za ove izbore konkretno gledajuci rezultate istih, smitove odluke zaista blago gode jedino sda u, hdz uopste ne gode jer probosanske stranke nisu odradile ono cega su se bojali u hdz u, a to je da izaberu 6 delegata hrvata u federalni dom naroda cime hdz ili hns ne bi imao dvotrecinsku vecinu i mogucnost blokade svega i svacega, kao i ekskluzivitet da jedino on moze predloziti kandidata za predsjednika fbih.
sve ovo je egzaktna matematika i nista drugo, sad svako od nas moze procijeniti komo gode smitove izmjene, veoma je jasno i jednostavmo, ako imas 6 u klubu hrvata smit je spasio hdz podizanjem ljestvice na 11, ako nemas 6 kao sto nemamo, onda nama godi
-
Oznaka Tablica
#24453 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Mislim, akd biti ogranicen nije grijeh niti je sramota, al biti nepismen je genijalno(sto bi laka rekao)lerdi wrote: ↑17/11/2022 20:50Licemjeru jedan, jedini koji uvlači u blato politike nekoga si ti sa ovim Markalama. Koristite nesreću ove curice da bi kritikovali tužilaštvo koje je pod SDA kontrolom al licemjerno šutite kada to isto SDA tužilaštvo oslobodi Dinu. Još kao nekome govoriš da se srami. I čuj moji odbili da liječe dijete. Jel se osjećaš malo jadnim kad čitaš šta napišeš.ABH017 wrote: ↑17/11/2022 18:08
Ovo mi liči na srbijanske medije i njihovu relativizaciju zločina VRS u BiH. Tipa, šta kažete za zločin na Markalama, odgovor je, a šta je sa vozilom marke Yugo, koje je TO ukrala iz garaže nekog Srbina.
Odbijanje liječenja djeteta porediš sa političkim igrama. Sram te bilo. Samo zato jer su "tvoji" odbili da liječe dijete, a "njihov" sakrivao pečat. Zapitaj se sam kakav si.
Pa da Konakovic ima ista sto bi ga moglo kompromitovati, davno bi on bio u zatvoru.
Gledaj ti njemu usporedbe, Nema mogucnosti procesuiranja Sebije Bezdiplomuse u slucaju Nadin VS nema mogucnosti procesuiranja Konakovica
Ko vas truje i za koliko ste majke prodali da bi ovde ovo pisali
- ABH017
#24454 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Osjećaš li se ti jadnim kad relativiziraš krivicu onih koji neće da liječe dijete, viješću da je neko sakrio pečat jadnom Mahiru Deviću?lerdi wrote: ↑17/11/2022 20:50Licemjeru jedan, jedini koji uvlači u blato politike nekoga si ti sa ovim Markalama. Koristite nesreću ove curice da bi kritikovali tužilaštvo koje je pod SDA kontrolom al licemjerno šutite kada to isto SDA tužilaštvo oslobodi Dinu. Još kao nekome govoriš da se srami. I čuj moji odbili da liječe dijete. Jel se osjećaš malo jadnim kad čitaš šta napišeš.ABH017 wrote: ↑17/11/2022 18:08
Ovo mi liči na srbijanske medije i njihovu relativizaciju zločina VRS u BiH. Tipa, šta kažete za zločin na Markalama, odgovor je, a šta je sa vozilom marke Yugo, koje je TO ukrala iz garaže nekog Srbina.
PS
Ne trebam te nazivati nikakvim atributima. Sam si se nazvao.
Last edited by ABH017 on 17/11/2022 22:21, edited 1 time in total.
- drug_profi
#24455 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Odbijanje lijecenja bilo koga, a kamoli djeteta je zlocin u svakoj civilizovanoj drzavi, bez izuzetka.
Pa duzan si da lijecis i ranjene neprijatelje po ratnom pravu.
A nisi bolesno dijete? U kojem to paralelnom svemiru?
Nece to samo tako zavrsiti.
Pa duzan si da lijecis i ranjene neprijatelje po ratnom pravu.
A nisi bolesno dijete? U kojem to paralelnom svemiru?
Nece to samo tako zavrsiti.
- ultima_palabra
#24456 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kupci njemu jebavali majku, a drugi kupili kajmak...drug_profi wrote: ↑17/11/2022 19:57A vidio da mu stara firma vara musterije i podvaljuje bofl robu po skupoj cijeni.ultima_palabra wrote: ↑17/11/2022 16:52 On je mislio da je bio sef poslovne jedinice, pa je kasnije skontao da je to samo na papiru i da mu se drugi mijesaju u posao. Skontao da mu je bolje otvoriti svoju firmu, uortacio se sa drugim firmama i sad bivsoj firmi uzima poslove.
Pa skontao mogu ja ipak malo bolju robu valjat za manju cijenu.
-
Spit_fire
- ABH017
#24458 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa kako više imate snage pisati toliko nebulozne stvari.. Ono, kao, vidi mu se o očima intencija da mu nije vokri što IZ ide na ruku i HDZ-u. Za SDA mu je pravo mrsko što im ide na ruku, al za HDZ jok.
Ovi iz siromašnijih slojeva društva koji nemaju 4K televizore to nisu mogli da vide baš jasno, ali Zahiragić je raji poslao slike sa 4K rezolucijom, na kojima se jasno vidi ta iskra blage skrivene radosti, u oku Dine izdajnika Konakovića, kad saopštava da IZ ipak ide na ruku i HDZ-u. Odao se, a to oštrom oku plemenitog Harisa Zahiragića nije promaklo. Još se Zahiragić zakleo Allahom da je istina da Dino ne vidi ništa loše u tome i time je svaka sumnja u njegovu pronicljivost i dobro zapažanje potpuno otklonjena.
- drug_profi
#24459 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
Dok se priziva povratak Bakira koji je izdao sve sto je mogao.
Pa sizofrena nacija, majkemi.
Dok se priziva povratak Bakira koji je izdao sve sto je mogao.
-
Spit_fire
#24460 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Iako sam medju najvisim keiticarima Dine na ovom forumu, slazem se s tobomdrug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:22 Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
Dok se priziva povratak Bakira koji je izdao sve sto je mogao.![]()
Za izdaju bar ja ga nisam kritikovo i rekao sam ako uradi supeotno od onog sto mislim evo ja cu se prvi ovdje javno posur pepelom
Al kritikujem ga radi narativa i stava prema HDZu, koji prosipa i koji mi govori samo jedno..a to je da ce bez trunke savjesti javno i transparentno zavristi ono za sta SDA nije imao mu.da
- drug_profi
#24461 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jel ti jasno da ne moze zavrsiti? Mora znaci cijeli DN Bosnjacki da zakaze, također i DN Ostalih. Prije toga da u poslanickom domu izdaju svi SDP, svi NS, svi NiP, svi Zabih.... Nije kafana da se rukuju i gotovo.Spit_fire wrote: ↑18/11/2022 01:31Iako sam medju najvisim keiticarima Dine na ovom forumu, slazem se s tobomdrug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:22 Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
Za izdaju bar ja ga nisam kritikovo i rekao sam ako uradi supeotno od onog sto mislim evo ja cu se prvi ovdje javno posur pepelom
Al kritikujem ga radi narativa i stava prema HDZu, koji prosipa i koji mi govori samo jedno..a to je da ce bez trunke savjesti javno i transparentno zavristi ono za sta SDA nije imao mu.da
-
Spit_fire
#24462 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Jest mi jasno..al to sto nije u mugoucnosri ne znaci da ne bi uradio da moze....jednostavno ne mogu se oteti utisku da ovakv narativ nije vidjen od hadziosmanovica...i kazem ne kritikujem ni SDP ni ovog ni onog nego licno njega i njegovu bolesnu percepcijudrug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:42Pa jel ti jasno da ne moze zavrsiti? Mora znaci cijeli DN Bosnjacki da zakaze, također i DN Ostalih. Prije toga da u poslanickom domu izdaju svi SDP, svi NS, svi NiP, svi Zabih.... Nije kafana da se rukuju i gotovo.Spit_fire wrote: ↑18/11/2022 01:31
Iako sam medju najvisim keiticarima Dine na ovom forumu, slazem se s tobom
- ABH017
#24463 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
drug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:22 Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
Neobrazovana, lijena, potkupljiva, nacija prije svega. Na žalost. Na tome mi trebamo najviše da radimo. Trebaće nam decenije da odškolujemo normalne ljude, ali prije toga moramo ove hapaše, ovu zelenu klerikalnu buržoaziju da maknemo u prdekanu. Pa tek onda da krenemo da obrazujemo podmladak kako treba.
- Styling
#24464 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kompleksi su čudo.drug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:22 Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
- Login77777
#24465 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa da je pametna nacija ne bi 30 godina vladala SDA.drug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:22 Ali ja ne shvatam kako se Dino optuzuje za izdaju, kad nije nista izdao. Niti je imao priliku, niti ce imati priliku.
- lerdi
#24466 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Vidim da shvataš onako kako ti odgovara pa ću probati biti što precizniji. Ne revitalizujem ništa već ukazujem na licemjerje u vašem slučaju. Tužilaštvo je po vama ok u jednom a u drugom slučaju nije. Tužilaštvo je korumpirano i pod političkim uticajem i ne može da valja do podne a od podne da ne valja. Izgleda da nije problem što je tužilaštvo korumpirano i pod političkim uticajem, već ne valja što je pod SDA uticajem. Da je pod nečijim drugim bilo bi ok.ABH017 wrote: ↑17/11/2022 22:19Osjećaš li se ti jadnim kad relativiziraš krivicu onih koji neće da liječe dijete, viješću da je neko sakrio pečat jadnom Mahiru Deviću?lerdi wrote: ↑17/11/2022 20:50
Licemjeru jedan, jedini koji uvlači u blato politike nekoga si ti sa ovim Markalama. Koristite nesreću ove curice da bi kritikovali tužilaštvo koje je pod SDA kontrolom al licemjerno šutite kada to isto SDA tužilaštvo oslobodi Dinu. Još kao nekome govoriš da se srami. I čuj moji odbili da liječe dijete. Jel se osjećaš malo jadnim kad čitaš šta napišeš.
PS
Ne trebam te nazivati nikakvim atributima. Sam si se nazvao.
-
laik1981
#24467 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Fino ti je odgovoreno.. Protiv Konakovica bi bila pokrenuta istraga da je bilo i minimum osnova.. S druge strane, Sebija je javno, nedvosmisleno i pred mnostvom kamera odbila lijeciti dijete.. Ta njena izjava je krivicno djelo sama po sebi..lerdi wrote: ↑18/11/2022 08:58Vidim da shvataš onako kako ti odgovara pa ću probati biti što precizniji. Ne revitalizujem ništa već ukazujem na licemjerje u vašem slučaju. Tužilaštvo je po vama ok u jednom a u drugom slučaju nije. Tužilaštvo je korumpirano i pod političkim uticajem i ne može da valja do podne a od podne da ne valja. Izgleda da nije problem što je tužilaštvo korumpirano i pod političkim uticajem, već ne valja što je pod SDA uticajem. Da je pod nečijim drugim bilo bi ok.
- ABH017
#24468 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Shvatam ja upravo onako kako jeste, jasno i precizno, ali ti si taj koji relativizira krivično djelo, upravo onako kako sam napisao. Nema potrebe da ti meni pišeš kako ja, u stvari, opravdavam da je tužilaštvo korumpirano, kad odgovara jednoj strani, jer to ne radim.lerdi wrote: ↑18/11/2022 08:58Vidim da shvataš onako kako ti odgovara pa ću probati biti što precizniji. Ne revitalizujem ništa već ukazujem na licemjerje u vašem slučaju. Tužilaštvo je po vama ok u jednom a u drugom slučaju nije. Tužilaštvo je korumpirano i pod političkim uticajem i ne može da valja do podne a od podne da ne valja. Izgleda da nije problem što je tužilaštvo korumpirano i pod političkim uticajem, već ne valja što je pod SDA uticajem. Da je pod nečijim drugim bilo bi ok.
Nikad nisam izgovorio poznatu krilaticu "kad kradu njihovi, nek kradu i naši" (što je poznata krilaticu SDA fanova), jer oni koji kradu ni u kojem slučaju ne mogu biti moji.
Vidim da, kod tebe, generalna direktorica ima pravo pred kamerama odbije liječiti dijete, ako majka djeteta nije njena poslušnica i članica stranke. To si hladno opravdao nestankom pečata.
Piše ti fino iz kojeg razloga je sud odbacio tužbu u slučaju skrivanja pečata, a i šta je presudilo u slučaju javnog, u kamerama izrečenog, odbijanja liječenja djeteta.
Tebi je to isto. Što se mene tiče nastavi ti i dalje tako. Meni ne smeta.
- drug_profi
#24469 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
To je samo tvoj osjecaj zasnovan na nicemu.Spit_fire wrote: ↑18/11/2022 01:47Jest mi jasno..al to sto nije u mugoucnosri ne znaci da ne bi uradio da moze....jednostavno ne mogu se oteti utisku da ovakv narativ nije vidjen od hadziosmanovica...i kazem ne kritikujem ni SDP ni ovog ni onog nego licno njega i njegovu bolesnu percepcijudrug_profi wrote: ↑18/11/2022 01:42
Pa jel ti jasno da ne moze zavrsiti? Mora znaci cijeli DN Bosnjacki da zakaze, također i DN Ostalih. Prije toga da u poslanickom domu izdaju svi SDP, svi NS, svi NiP, svi Zabih.... Nije kafana da se rukuju i gotovo.
Bolesna percepcija?
-
Spit_fire
#24470 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja sam ga zansovo na njegovim izjavama, al dobro vidicemo, ne mogu tvridit nesto sto se nije desilo
-
Spit_fire
#24471 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pisao sam na drugoj temi al evo i ovdje.
Eh evo pitanje jesi gledo gostovanje Dine na N1? Sjetio sam se odma tvog posta ..
- lerdi
#24472 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ili ne čitaš ili pokušavaš da spinuješ. Prvo nisam uopšte pričao o tome da li je kantonalno tužilaštvo pod političkim uticajem ili ne, to je valjda svakom jasno, već samo ukazao na to da to isto tužilaštvo ne može nekad valjati a nekad ne. Uz to to isto tužilaštvo je zaključilo da je bilo osnova za istragu ali da onaj protiv kojeg bi istraga trebala biti pokrenuta jednostavno nije bio svjestan da vrši krivično djelo. Dakle mali je zajebo, al nije znao da to ne valja i neće više. Što se ne pljuje i po toj odluci? Dakle hajmo biti korektni do kraja pa reči da tužilaštvo ne radi svoj posao i da je očito pod političkim uticajem s tim da izgleda tog političkog uticaja ima sa svih strana. Zbog ponašanja i odluka tužiteljstva ugrožen je život i zdravlje curice ali i zdravstveni sistem, ali također zbog slučaja Konaković je ugrožen kompletan sistem koji na kraju također utiče na zdravlje i život iste te curice i mnogih drugih curica i dječaka. Kad su ovakve stvari u pitanju jednostavno se ne smije žmiriti i kreirati stav u zavisnosti ko su akteri priče.laik1981 wrote: ↑18/11/2022 09:10Fino ti je odgovoreno.. Protiv Konakovica bi bila pokrenuta istraga da je bilo i minimum osnova.. S druge strane, Sebija je javno, nedvosmisleno i pred mnostvom kamera odbila lijeciti dijete.. Ta njena izjava je krivicno djelo sama po sebi..lerdi wrote: ↑18/11/2022 08:58
Vidim da shvataš onako kako ti odgovara pa ću probati biti što precizniji. Ne revitalizujem ništa već ukazujem na licemjerje u vašem slučaju. Tužilaštvo je po vama ok u jednom a u drugom slučaju nije. Tužilaštvo je korumpirano i pod političkim uticajem i ne može da valja do podne a od podne da ne valja. Izgleda da nije problem što je tužilaštvo korumpirano i pod političkim uticajem, već ne valja što je pod SDA uticajem. Da je pod nečijim drugim bilo bi ok.
- ultima_palabra
#24473 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
On je to djelo ucinio da bi sprijecio ekipu Petak 13. da ucine teze krivicno djelo, odnosno uvedu kanton u pravnu nesigurnost i sistem sa dvije paralelne vlade i skupstine.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24474 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Od ezdea botova gori su samo de ef botovi
- drug_profi