Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
ABH017

#24426 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Trappist wrote: 17/11/2022 14:47
ABH017 wrote: 17/11/2022 13:12

Ne znam da li je baš 28 godina, ali nebitno.
Samo glup, zadrt i zatucan čovjek ne mijenja stavove i uvjerenja shodno novim saznanjima, informacijama i okolnostima.
Baš me živo interesuje kako si zamislio, na koji način bi tvoja upadica trebala da ima veze sa onim što sam ja napisao u citiranom komentaru.
Ja znam. Ali bi dobro bilo da postaneš i ti svjestan toga. Argumentovana diskusija podrazumjeva da se pišu suvisli argumenti. Ovo tvoje je Bože me sačuvaj, na nivou informacije da je moja kćerka prethodne 4 godine pohađala srednju školu. Zamisli sad je na Fakultetu. Možda nije baš najbolje. Evo drugi primjer. Ja sam radio 9 godina u jednoj firmi. U firmi su se godinama nakupljali uhljupi, koji nisu ništa radili, a imali dobre plate. Kad sam vidio da će to sve đavo da odnese, dao sam otkaz i prešao u zdraviju firmu.
Hoćeš da kažeš da sam trebao ostati u staroj firmi, koja je usput propala ko žeton zbog tih likova koji su je opelješili?
Ok, hajmo se drzat tvog primjera. Da si ti bio direktor te firme koji je pustao sve te uhljupe i pod cijim vodstvom se svasta izdesavalo, i dao otkaz i postao direktor druge firme i poceo pljuvati po ovoj staroj firmi. Bi li te radnici nove firme trebali cijeniti i vjerovati ti da neces ista sranja raditi kao u prosloj firmi ? Nije isto biti radnik(ili ti samo clan stranke) ili direktor (ili ti premijer).
OK. Hajmo da se ne pravimo neuki. Direktor firme u tom poređenju ne može biti premijer (i to samo jednog kantona). Direktor je predsjednik. A Dino je bio tek premijer Kantona. To je samo komercijalista, radnik. Nije čak ni šef poslovne jedinice, što bi mogao biti predsjednik Kantonalnog odbora SDA. Znamo svi vrlo dobro, da je Dino napustio SDA sa super pozicije i iz komfora. Zato što je vidio šta se radi.
Zašto samo on smeta, pa eto i tebi, to samo vi znate. A vidimo i svi mi koji nismo na budžetu i ne zavisimo od SDA.
Trappist

#24427 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Trappist »

ABH017 wrote: 17/11/2022 16:15
Ok, hajmo se drzat tvog primjera. Da si ti bio direktor te firme koji je pustao sve te uhljupe i pod cijim vodstvom se svasta izdesavalo, i dao otkaz i postao direktor druge firme i poceo pljuvati po ovoj staroj firmi. Bi li te radnici nove firme trebali cijeniti i vjerovati ti da neces ista sranja raditi kao u prosloj firmi ? Nije isto biti radnik(ili ti samo clan stranke) ili direktor (ili ti premijer).
OK. Hajmo da se ne pravimo neuki. Direktor firme u tom poređenju ne može biti premijer (i to samo jednog kantona). Direktor je predsjednik. A Dino je bio tek premijer Kantona. To je samo komercijalista, radnik. Nije čak ni šef poslovne jedinice, što bi mogao biti predsjednik Kantonalnog odbora SDA. Znamo svi vrlo dobro, da je Dino napustio SDA sa super pozicije i iz komfora. Zato što je vidio šta se radi.
Zašto samo on smeta, pa eto i tebi, to samo vi znate. A vidimo i svi mi koji nismo na budžetu i ne zavisimo od SDA.
Na papiru je u nasoj drzavi "najveca" pozicija predsjedavajuci vijeca ministara, ili u drugim zapadnim drzavama ta funkcija je premijer drzave. Ima li ko takav da je otisao iz sda i presao u "novu progresivnu stranku" ?
ABH017

#24428 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

Trappist wrote: 17/11/2022 16:23

Na papiru je u nasoj drzavi "najveca" pozicija predsjedavajuci vijeca ministara, ili u drugim zapadnim drzavama ta funkcija je premijer drzave. Ima li ko takav da je otisao iz sda i presao u "novu progresivnu stranku" ?
Druže, je li taj napustio državu, ministarstvo, kanton... Ili je napustio STRANKU?
Šta je on i neki drugi bio u stranci, čiji predsjednik štiti kriminalce u vlastitim redovima? O tome pričamo. Firma (stranka) nije država ili kanton. :lol:
Uživam da objašnjavam vama koji se pravite neuki. Vidi, ja sam elhamdulillah rasterećen, jer mi niko nije na budžetu, pa mi posao ne zavisi od toga hoće li SDA ostati na vlasti.
ABH017

#24429 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

A u početku smo pisali o Dini Konakoviću. :lol: :lol: :lol:
Trappist

#24430 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Trappist »

e hajde elhamdulillah drago mi je za tebe :thumbup:
ABH017

#24431 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

I to je tvoj odgovor na sve? Samo provokacija kao odgovor.. Ništa činjenice, dokazi, istina i to. A žao mi je Boga mi.
ultima_palabra

#24432 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

On je mislio da je bio sef poslovne jedinice, pa je kasnije skontao da je to samo na papiru i da mu se drugi mijesaju u posao. Skontao da mu je bolje otvoriti svoju firmu, uortacio se sa drugim firmama i sad bivsoj firmi uzima poslove.
lerdi

#24433 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by lerdi »

Oznaka Tablica wrote: 17/11/2022 13:15
dulekrele wrote: 17/11/2022 10:46
Tvoja zasljepljenost mediokritetom kao sto je kifla je fascinantna. Drzava se sigurno nece raspasti zbog kvazi doktorice kojoj necu ni ime spomenuti ali ce se raspasti kad se kifla dovoljno uvuce u shupak vojvodi covicu i da mu sve ono sto on zahtijeva. Slazem se da je sda zlocinacka organizacija ali iz te zlocinacke organizacije je nastao NiP. Jel ti kopcas ili si bas :-) Da ne govorimo da je NiP minorna stranka. Nije mi jasno kako je SDP dozvolio da NiP kolo vodi i to je najveca greska Niksica i comp. Pa NiP je stranka sa minornim izbornim rezultatom na drzavnom nivou.
:lol: :lol: :lol:

Pa slusas li ti sebe sta pricas? :lol:

Pa drzava se raspada zbog toga sto ridjobradi trguje istom da bi mu zena mogla ostati na celu kcus-a. :lol: O cemu ti pricas sine dragi :lol: :lol:

Idi procitaj sporazum o mostaru, koji je potpisao Covic i Izetbegovic, pa dodji ovde da laprdas.

Pola sda funkcionera na optuzenicko klupi zbog izdaje drzave, a on prica o nipu koji ce unistiti drzavu jer ce ici u koaliciju sa hdz-om :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nece-bi ... /221117043
Jel ovo stetno za drzavu, jel ovo prijetnja raspadu drzave ili ocuvanju institucija iste?
Sve vas treba na goli otok poslati....
Jel ovo tužilaštvo u pitanju?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /200512113
ABH017

#24434 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

ultima_palabra wrote: 17/11/2022 16:52

On je mislio da je bio sef poslovne jedinice, pa je kasnije skontao da je to samo na papiru i da mu se drugi mijesaju u posao. Skontao da mu je bolje otvoriti svoju firmu, uortacio se sa drugim firmama i sad bivsoj firmi uzima poslove.
Ali ta priča ne liječi rane, već im je so na ranu, pa onda prtljaju sve i svašta, brkaju babe i žabe, samo da Dino ispadne kriv :lol:
ABH017

#24435 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

lerdi wrote: 17/11/2022 16:56
Oznaka Tablica wrote: 17/11/2022 13:15

:lol: :lol: :lol:

Pa slusas li ti sebe sta pricas? :lol:

Pa drzava se raspada zbog toga sto ridjobradi trguje istom da bi mu zena mogla ostati na celu kcus-a. :lol: O cemu ti pricas sine dragi :lol: :lol:

Idi procitaj sporazum o mostaru, koji je potpisao Covic i Izetbegovic, pa dodji ovde da laprdas.

Pola sda funkcionera na optuzenicko klupi zbog izdaje drzave, a on prica o nipu koji ce unistiti drzavu jer ce ici u koaliciju sa hdz-om :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nece-bi ... /221117043
Jel ovo stetno za drzavu, jel ovo prijetnja raspadu drzave ili ocuvanju institucija iste?
Sve vas treba na goli otok poslati....
Ovo mi liči na srbijanske medije i njihovu relativizaciju zločina VRS u BiH. Tipa, šta kažete za zločin na Markalama, odgovor je, a šta je sa vozilom marke Yugo, koje je TO ukrala iz garaže nekog Srbina.
Odbijanje liječenja djeteta porediš sa političkim igrama. Sram te bilo. Samo zato jer su "tvoji" odbili da liječe dijete, a "njihov" sakrivao pečat. Zapitaj se sam kakav si.
Vaya

#24436 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

Dino je bio u braku i razveo se, sad mu je nevjerovatno bitno da dokaze svojoj bivsoj zeni, kako je ispravan i da joj na bracnoj parnici uzme sto vise na sudu... Ja se samo nadam da ga zenska sa kojom se sada svalerise, s obzirom da je svjesna njegovog emotivnog stanja nece ocerupat k'o kokos i ostavit ga gole guzice, s obzirom da on ima nepopravljivu potrebu da se ozeni ponovo i naruga svojoj bivsoj zeni...A na kraju ce po obicaju od svega toga da djeca ispastaju...

Danas kod Emele, mrtav hladan rece i ponovi ono sto je prvi put rekao kod Senada, da ove izmjene IZ su samo pomogle SDA, te da ovaj zakon uopce nece imati, ni ti ima uticaja na poziciju HDZ-a...

Kazem ti, koliko god ne volis svoju bivsu zenu, realnosti malo nije na odmet...
Last edited by Vaya on 17/11/2022 19:40, edited 1 time in total.
giannibelif

#24437 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by giannibelif »

Dok se raspravlja o Dininoj ženi, djeci, svastici, sestri, tetki, dajdži, on sklapa kockice.
Vaya

#24438 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

giannibelif wrote: 17/11/2022 19:21 Dok se raspravlja o Dininoj ženi, djeci, svastici, sestri, tetki, dajdži, on sklapa kockice.
:lol:

U mom prethodnom postu Dinina prethodna zena je SDA, a Dinina svalerka je HDZ...

Hej majko draga... :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#24439 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by _BataZiv_0809 »

giannibelif wrote: 17/11/2022 19:21 Dok se raspravlja o Dininoj ženi, djeci, svastici, sestri, tetki, dajdži, on sklapa kockice.
Kako ga se boje
Haris.ba

#24440 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

_BataZiv_0809 wrote: 17/11/2022 19:35
Kako ga se boje
Konta Bake, sto njega za zeta ne uze.....
Student_u_Ostavci

#24441 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Polupismenih se kod nas svi boje. Takvi nam 20 godina vode državu a taj trend će se i nastaviti.

A kako je to Šmitov zakon pomogao sda stranci? Imaju 300 hiljada glasova, što pravih što ukradenih, i mogu ga samo glabati na svim nivoima. Kakvu uslugu im je Martin Šmit učinio fakat :lol:
Vaya

#24442 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Vaya »

Student_u_Ostavci wrote: 17/11/2022 19:39 Polupismenih se kod nas svi boje. Takvi nam 20 godina vode državu a taj trend će se i nastaviti.

A kako je to Šmitov zakon pomogao sda stranci? Imaju 300 hiljada glasova, što pravih što ukradenih, i mogu ga samo glabati na svim nivoima. Kakvu uslugu im je Martin Šmit učinio fakat :lol:
Nemam pojma, to evo Dino prica zadnjih 7 dana...
Da ovo nije imalo nikakvog uticaja na HDZ i da je samo pomoglo SDA...

Iako znamo da nije tako...
internazionale

#24443 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

ABH017 wrote: 17/11/2022 18:08
lerdi wrote: 17/11/2022 16:56
Ovo mi liči na srbijanske medije i njihovu relativizaciju zločina VRS u BiH. Tipa, šta kažete za zločin na Markalama, odgovor je, a šta je sa vozilom marke Yugo, koje je TO ukrala iz garaže nekog Srbina.
Odbijanje liječenja djeteta porediš sa političkim igrama. Sram te bilo. Samo zato jer su "tvoji" odbili da liječe dijete, a "njihov" sakrivao pečat. Zapitaj se sam kakav si.
Smučkova Sabina je uticajnija u DF-u nego Sebija u SDA
Na šta su sve spremne DF-ovce
drug_profi

#24444 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote: 17/11/2022 16:52 On je mislio da je bio sef poslovne jedinice, pa je kasnije skontao da je to samo na papiru i da mu se drugi mijesaju u posao. Skontao da mu je bolje otvoriti svoju firmu, uortacio se sa drugim firmama i sad bivsoj firmi uzima poslove.
A vidio da mu stara firma vara musterije i podvaljuje bofl robu po skupoj cijeni.
Pa skontao mogu ja ipak malo bolju robu valjat za manju cijenu.
mirza_15

#24445 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

Vaya wrote: 17/11/2022 19:41
Student_u_Ostavci wrote: 17/11/2022 19:39 Polupismenih se kod nas svi boje. Takvi nam 20 godina vode državu a taj trend će se i nastaviti.

Nemam pojma, to evo Dino prica zadnjih 7 dana...
Da ovo nije imalo nikakvog uticaja na HDZ i da je samo pomoglo SDA...

Iako znamo da nije tako...
Pa poslije ovih izbora bi HDZ bio nezaobilazan i bez Šmitovih izmjena (najmanje 12 od 17 u DN). Fora je u tome da je u klubovima naroda trebalo 6 od 17 ova priča oko broja poslanika u klubu Bošnjaka bi davno bila završena. Ovako se, sa Šmitovim izmjenama, SDA još koprca jer treba 11 od 23. Nije da nije pomogao HDZ-u za neke buduće cikluse. Za ovaj im nije bilo potrebno i bili bi nezaobilazni i po starom, a priča oko kluba Bošnjaka bi davno bila završena po starom. U praksi je, za ovaj izborni ciklus, išao SDA na ruku.
mirza_15

#24446 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mirza_15 »

I rekao je Dino kod Emele da je Šmit išao na ruku HDZ sa izbornim zakonom pored ove gore konstatacije. Nije lijepo to prešutiti.
ABH017

#24447 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

drug_profi wrote: 17/11/2022 19:57
ultima_palabra wrote: 17/11/2022 16:52 On je mislio da je bio sef poslovne jedinice, pa je kasnije skontao da je to samo na papiru i da mu se drugi mijesaju u posao. Skontao da mu je bolje otvoriti svoju firmu, uortacio se sa drugim firmama i sad bivsoj firmi uzima poslove.
A vidio da mu stara firma vara musterije i podvaljuje bofl robu po skupoj cijeni.
Pa skontao mogu ja ipak malo bolju robu valjat za manju cijenu.
I onda, mušterije, bezbeli, vole kupiti za svoje pare, malo bolju robu, a da dobiju malo i kusura. Samo to nas može dovesti do nekog ko će ponuditi vrhunsku robu za još više povrata novca.
Ako k'o slijepci budemo vjerovali pokvarenim trgovcima i njihovim megafonima, više nego svojim očima i ušima, vazda ćemo plaćati skupo škart robu.
ABH017

#24448 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

mirza_15 wrote: 17/11/2022 20:03 I rekao je Dino kod Emele da je Šmit išao na ruku HDZ sa izbornim zakonom pored ove gore konstatacije. Nije lijepo to prešutiti.
Džaba mi pričamo. Ove što danima vrte SDA mantru o Dini i NiP-u i kukumavče kako SDP nije fer što ne odabere SDA/DF umjesto što ide sa osmorkom, ne interesuju činjenice. Oni vrte tabloidne mantre do besvijesti.
Styling

#24449 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 17/11/2022 19:37
_BataZiv_0809 wrote: 17/11/2022 19:35

Kako ga se boje
Konta Bake, sto njega za zeta ne uze.....
Vjerovatno mu je to više puta prošlo kroz glavu :lol: :lol: :lol:
ABH017

#24450 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ABH017 »

https://youtu.be/TVeFVHjHV9o

To je to.
Pocjepa ih Salko.
Post Reply