Demokratska fronta Željko Komšić

palermo

#57151 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/11/2022 13:37
palermo wrote: 16/11/2022 13:31

Ipak, samo u jednoj rečenici, bojim se da se kreira atmosfera koja nužno će izroditi ili našeg Vučića ili neke naše talibane. A možda i oboje, taman bi se dopunjavali. I nemoj da misliš da ne može biti gore. (ipak, napisah tri rečenice, jbg)
Vucica po kriminalu i diktaturi vec imamo, ovako ridja mu je brada, samo kamo srece da gradi kao Vucic, pola bi mu halalio grijeha.

A moze biti gore, ne vjerujem da ce SDA pustiti vlast bez ispaljenog metka, nisu gospoda kao komunisti!
ne, nemamo Vučića, niti imamo diktaturu.......možeš ti mene nazvat SDA botom po stoputa, ili zasljepljenim fanatikom, kako god hoćeš al mi nemamo diktaturu....

Bilo bi mi drago i da nikad ne spoznaš pravo značenje te riječi...
dr_Evil

#57152 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Spit_fire wrote: 16/11/2022 13:38

Bez obzira na sve opet je to greska u koracima

MZ se obavezala i trebala bi radir u interesu BiH i sad kao odjednom radice kontra a mi je trebamo podrzat :-)
Nemam ja vise nikakvih ocekivanja od njih, nema vise u citavoj europi drzavnika koji moze da napravi viziju prema naprijed. Mozda se pojavi, ali trenutno ne.

Ali znam zasigurno da pokusaj vezanja za istok nece nam donijeti nista dobro, ni tamo nas niko ne voli niti zeli. Putin bi nas pod zemlju, a za Erdogana smo pijuni koji se zrvtuju po potrebi. Kine nije briga, ako sta mogu zaraditi, to ce i uraditi.
dr_Evil

#57153 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 16/11/2022 13:41
dr_Evil wrote: 16/11/2022 13:37

Vucica po kriminalu i diktaturi vec imamo, ovako ridja mu je brada, samo kamo srece da gradi kao Vucic, pola bi mu halalio grijeha.

A moze biti gore, ne vjerujem da ce SDA pustiti vlast bez ispaljenog metka, nisu gospoda kao komunisti!
ne, nemamo Vučića, niti imamo diktaturu.......možeš ti mene nazvat SDA botom po stoputa, ili zasljepljenim fanatikom, kako god hoćeš al mi nemamo diktaturu....

Dobro, onda Vucic nije diktator ako nije ni kod nas. Ne ispunjava pravo znacenje te rijeci Vucko, pardoniram.
laik1981

#57154 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by laik1981 »

I u Srbiji je demokratija, bar na papiru..

Pluralizam medju Bosnjacima treba da vas raduje, a ne da se protivite svakoj vrsti promjene i da podrzavate i relativizirate razmjere destruktivnosti SDA politike..
palermo

#57155 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/11/2022 13:43
palermo wrote: 16/11/2022 13:41

Dobro, onda Vucic nije diktator ako nije ni kod nas. Ne ispunjava pravo znacenje te rijeci Vucko, pardoniram.
Vučić jeste diktator.....Bakir nije. Bakiru se može naći hiljadu i jedna mana, može mu se reći da je kriminalac, lopov, može mu se reći da je trezoraš, da gaji nepotizam.svašta ...al diktator, teško.

To da neki unutar BH političkog okruženja imaju Vuleta kao uzora je takođe činjenica.
dr_Evil

#57156 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 16/11/2022 13:47
Vučić jeste diktator.....Bakir nije. Bakiru se može naći hiljadu i jedna mana, može mu se reći da je kriminalac, lopov, može mu se reći da je trezoraš, da gaji nepotizam.svašta ...al diktator, teško.

To da neki unutar BH političkog okruženja imaju Vuleta kao uzora je takođe činjenica.
Covjek koji je unistio svoju stranku iz straha od konkurencije, doslovno pomeo sve oko sebe cak i Tihica za zivota, sekretarov konj pocinio samoubistvo. Unistio opoziciju preko svojih satelita Lagumdzije i Komsica. Nasa je sreca, na njegovu nesrecu sto ljudi koje je izbacio su bili mafija za sebe pa su stvorili pluralizam na sceni.

Covjek koji ima vehabijske stranacke falange koje slobodno mogu i na novinara, ko da je Saudijski kralj. Ali hajd, Vucko je dikator, el-bake nije.
palermo

#57157 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/11/2022 13:52
palermo wrote: 16/11/2022 13:47

Covjek koji je unistio svoju stranku iz straha od konkurencije, doslovno pomeo sve oko sebe cak i Tihica za zivota, sekretarov konj pocinio samoubistvo. Unistio opoziciju preko svojih satelita Lagumdzije i Komsica. Nasa je sreca, na njegovu nesrecu sto ljudi koje je izbacio su bili mafija za sebe pa su stvorili pluralizam na sceni.

Covjek koji ima vehabijske stranacke falange koje slobodno mogu i na novinara, ko da je Saudijski kralj. Ali hajd, Vucko je dikator, el-bake nije.
eto, otprilike je to ta atmosfera koja nam kuca na vrata......ne govorim o sadržaju tvoga posta, nego o onome što isijava iz njega....

al dobro, valjda ćemo biti živi i zdravi da vidimo kako će to sve ići...
dr_Evil

#57158 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 16/11/2022 13:58
eto, otprilike je to ta atmosfera koja nam kuca na vrata......ne govorim o sadržaju tvoga posta, nego o onome što isijava iz njega....

al dobro, valjda ćemo biti živi i zdravi da vidimo kako će to sve ići...
InshAllah bumo vidli, ja se samo nadam da se nece opet biblioteke i opstine palit po nalogu. Nek nam ne puca, pa kako god.
noviforumas

#57159 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by noviforumas »

Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima? :lol: On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla 8-)
Styling

#57160 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

noviforumas wrote: 16/11/2022 14:18 Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima? :lol: On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla 8-)
On nije profil za diktatora. Totalni papucar i smokljo. Sebija kao diktator.....e, to je vec druga prica.
Novak20

#57161 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Ode DF u opoziciju u bilo kojoj varijanti.
dr_Evil

#57162 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

noviforumas wrote: 16/11/2022 14:18 Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima? :lol: On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla 8-)
Covjece kod nas stranka imenuje svakog direktora javnog preduzea, bolnica, skola, komplet nastavno osoblje, policiju od prasinara(bez uvrede) do vrha, vojsku. Ukrako ne postoji funkcija u javnom sektoru da se dodijeljuje bez amina stranke. Osobe koje se pobune protiv iste stranke bez obzira na razlog oduzima im se posao tj. oduzima im se ono od cega zive, izuzetak su oni koji predju u dres neke druge mafije.

To je drug diktatura po svim osnovama. Imamo slobodu govora ako ne ovisimo o stranci, samo te niko ne cuje, ali imaju to i u Vucica.

Pokazite koja firma ili obrt dobi poticaj, a da nije prethodno dogovorila sa nekim nizim cinovnikom rezimske stranke. Javna sredstva se koriste kao nacin pritiska i ucjene.

I vani stranke delegiraju, ali nikada u mjeri kao u nas, i na pozicijama kao u nas. Rezim, pare idu dok ja lezim.
dr_Evil

#57163 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

Novak20 wrote: 16/11/2022 15:19 Ode DF u opoziciju u bilo kojoj varijanti.
Da hoce bogdo, nema mi mrze stranke trenutno
sajber87

#57164 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 16/11/2022 13:20
sajber87 wrote: 16/11/2022 13:06

Neusvajanjem aprilskog paketa smo zabili noz prije svega sebi. Nacin vladavine sda i df kako su do sada radili potpuno je jednak nacinu vladavine snsd. Vladati putinovskim metodama lazi tenderisanja pljacke budzeta satanizovanja politickih protivnika kupovime medija javnim novcem itd a ocekivati pomoc zapada jednostavno ne ide.
Ok super

A cime su podrsku zapada zasluzile najkorumpiranije stranke koje pored toga imaju i antidrzavno djelovanje kao i hipoteku proslosti?
Po cemu si zakljucio da zapad podrzava te stranke, ameri su stavljanjem osoba pod sankcije pokazali o kojoj opciji sta misle, a koliko god se cinilo da sankcije ne znace vjeruj da imaju svoju funkciju. Ponovicu po ne znam koji put deblokadom federacije proces promjena ustava i izbornog zakona je pokrenut a najveci pritisak ce da bude na dodiku kome tek slijedi zanimljivo vrijeme tako da se izrazim koji je uzivao gledajuci sukob bosnjaka i hrvata. Na kraju procesa najveci dobitnik ce biti drzava
palermo

#57165 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

dr_Evil wrote: 16/11/2022 15:28
Covjece kod nas stranka imenuje svakog direktora javnog preduzea, bolnica, skola, komplet nastavno osoblje, policiju od prasinara(bez uvrede) do vrha, vojsku. Ukrako ne postoji funkcija u javnom sektoru da se dodijeljuje bez amina stranke. Osobe koje se pobune protiv iste stranke bez obzira na razlog oduzima im se posao tj. oduzima im se ono od cega zive, izuzetak su oni koji predju u dres neke druge mafije.

To je drug diktatura po svim osnovama. Imamo slobodu govora ako ne ovisimo o stranci, samo te niko ne cuje, ali imaju to i u Vucica.

Pokazite koja firma ili obrt dobi poticaj, a da nije prethodno dogovorila sa nekim nizim cinovnikom rezimske stranke. Javna sredstva se koriste kao nacin pritiska i ucjene.

I vani stranke delegiraju, ali nikada u mjeri kao u nas, i na pozicijama kao u nas. Rezim, pare idu dok ja lezim.
Pa to se zove partiokratija, ne diktatura. Da zivimo u partiokrayskom drustvu, I da je to nas najveci problem, ja odavno trubim. Al protiv te I takve patriokratije nije ni SDA a nije bogami ni trojka, osmorka , a ni fudbaleri. Tako da ti to bas I nema veze mnogo sa Bakirom. Osim sto je naravno I on dio toga.

A ovaj forum je onako bas lijepa slika te partiokratije I vrijednosti koje iz nje proizilaze.
dr_Evil

#57166 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dr_Evil »

palermo wrote: 16/11/2022 15:34
Pa to se zove partiokratija, ne diktatura. Da zivimo u partiokrayskom drustvu, I da je to nas najveci problem, ja odavno trubim. Al protiv te I takve patriokratije nije ni SDA a nije bogami ni trojka, osmorka , a ni fudbaleri. Tako da ti to bas I nema veze mnogo sa Bakirom. Osim sto je naravno I on dio toga.

A ovaj forum je onako bas lijepa slika te partiokratije I vrijednosti koje iz nje proizilaze.
Samo sto Bake postavlja sve cinovnike stranke na svim nivoima i slaze taj sah, ne moze prdnut niko bez njega. Pa nije ni Gadafi sam birao direktora osnovne skole i uciteljicu , nego je postavio covjeka sebi odanog da postavlja.

Gadafi ovako bira direktora tajne sluzbe citaj OSE, ali ne znam ni da li je on otisao tako daleko da izabere rejsa ko nas. Mada niko nema rejsa osim Bosne ponosne.
Spit_fire

#57167 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 16/11/2022 15:32
Spit_fire wrote: 16/11/2022 13:20

Ok super

A cime su podrsku zapada zasluzile najkorumpiranije stranke koje pored toga imaju i antidrzavno djelovanje kao i hipoteku proslosti?
Po cemu si zakljucio da zapad podrzava te stranke, ameri su stavljanjem osoba pod sankcije pokazali o kojoj opciji sta misle, a koliko god se cinilo da sankcije ne znace vjeruj da imaju svoju funkciju. Ponovicu po ne znam koji put deblokadom federacije proces promjena ustava i izbornog zakona je pokrenut a najveci pritisak ce da bude na dodiku kome tek slijedi zanimljivo vrijeme tako da se izrazim koji je uzivao gledajuci sukob bosnjaka i hrvata. Na kraju procesa najveci dobitnik ce biti drzava
Po cemu nisam?

Po tome sto ljudi poput Covica i Dodika trebaju bit uklonjeni a ne da se nalazi nacin da im se da nesto da se ne bi ljutili...

Po tome sto bezuvjetno podrzavaju ovog njemackog fasistu koji ide u korist HDZ..hoce imace drzava kako nece..samo je pitanje koja drzava.

Zavrcu ruke ProBiH strani na bilo kakav pokusaj otpora, napad na Alkalaja sve govori...

Jeste se odblokirao put al put u raspad ove drzave.

Da sankcije su prebitne....

Mile jaci nego ikad a osoba sa crne liste eno u sjedistu SDP dogovara novu vladu ....nema sta syebali su ih pravo

Iskreno moje vidjenje:
1.HzHb u nato u EU
2.RS Srbiji
3.Nama Gaza

I u toj gazi onda rahat mozemo da se relaksriamo
vee-jay

#57168 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

Ja kako sam razumio Komsica, on ceka da SDA pokupuje preletace, pa ce se onda DF pridruziti SDA uz "narod je tako birao".

Jos uvijek se nadam da je dil sa SDPom vec napravljen i da je ovo samo gluma za HDZ i SDA.

Nada umire zadnja, ali ako tako bude, uvjeren sam da cu promijeniti misljenje o njemu za 180.
detroit-mercy

#57169 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by detroit-mercy »

Spit_fire wrote: 16/11/2022 16:03
sajber87 wrote: 16/11/2022 15:32

Po cemu nisam?

Po tome sto ljudi poput Covica i Dodika trebaju bit uklonjeni a ne da se nalazi nacin da im se da nesto da se ne bi ljutili...

Po tome sto bezuvjetno podrzavaju ovog njemackog fasistu koji ide u korist HDZ..hoce imace drzava kako nece..samo je pitanje koja drzava.

Zavrcu ruke ProBiH strani na bilo kakav pokusaj otpora, napad na Alkalaja sve govori...

Mile jaci nego ikad a osoba sa crne liste eno u sjedistu SDP dogovara novu vladu ....nema sta syebali su ih pravo

Iskreno moje vidjenje:
1.HzHb u nato u EU
2.RS Srbiji
3.Nama Gaza

A ko je proBiH strana?
Spit_fire

#57170 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Spit_fire »

detroit-mercy wrote: 16/11/2022 16:09
Spit_fire wrote: 16/11/2022 16:03

Po cemu nisam?

Iskreno moje vidjenje:
1.HzHb u nato u EU
2.RS Srbiji
3.Nama Gaza

A ko je proBiH strana?
De ba..
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57171 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

I kao sto se moglo predpostaviti izdajnici su ga popusili Covicu i pristali na njegove uvjete oko Izbornog zakona cim pise da su se uglavnom sve dogovorili. Naravno to nije uopste neocekivano jer to se i ocekuje od izdajnika koji bi mame prodali za fotelje. I onda se cudite sto DF nece sa "osmorkom". Halo ba DF nikada ovu zemlju nije izdao niti ce je izdati a pogotovo njen predsjednik. Ali uvijek se nzalo kako izdajnici na kraju zavrse pa ce tako i ovi ako isporuce Covicu izborni zakon i legitimno predstavljanje. Samo ima jedna sitnica a to je da je sve ovo jos uvijek siljenje raznja dok je zec u sumi tj. dok ne bude konacna presuda Ustavnog suda. Ibretite se sto je kao DF rekao da ce sacekati odluku na koji nacin ce se popuniti Dom naroda...pa naravno,,,jer u DF sjede doktori prava a ne profesori fizickog vaspitanja, DF vodi drzavnik a ne niskorangirani lokalni politicar i zato je to vama i cudno jer ne razumijete kao sto ne razumiju ni vodje vasih partija. Ali nema problema sve ce vam se samo reci.
Iskren da budem cisto sumnjam da su jednoglasno prihvaceni uslovi Covica i HDZ-a ali istina ce isplivati. U svakom slucaju ponavljam BIO BI NAJSRETNIJI DA DF NE IDE NIGDJE U VLAST, NI NA JEDNOM NIVOU I DA KARA OVE IZDAJICE ONAKO HINJSKI KAKO SU I ONI NJEGA KARALI I PRODALVALI U PROTEKLIM GODINAMA.
Ali neki dan sam napisao da ce osmorka opstati sve do onoga trenutka dok na celu SDP-a bude sjedio Niksic a to nece jos dugo potrajati.......
Altsa

#57172 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

dr_Evil wrote: 16/11/2022 15:29
Novak20 wrote: 16/11/2022 15:19 Ode DF u opoziciju u bilo kojoj varijanti.
Da hoce bogdo, nema mi mrze stranke trenutno
A NiP? Nemoj tako.
HD_2015

#57173 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HD_2015 »

Nije da se nije znalo na vrijeme. Davno je Konaković najavio da "Nije fer da Bošnjaci briraju Hrvatima člana Predsjedništva". I ne tako davno su ga hrvatski političari hvalili na sva usta.

Tako da ne možemo reći da nismo znali.
zbunjola71sa

#57174 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zbunjola71sa »

hrasno38 wrote: 16/11/2022 19:54 I kao sto se moglo predpostaviti izdajnici su ga popusili Covicu i pristali na njegove uvjete oko Izbornog zakona cim pise da su se uglavnom sve dogovorili. Naravno to nije uopste neocekivano jer to se i ocekuje od izdajnika koji bi mame prodali za fotelje. I onda se cudite sto DF nece sa "osmorkom". Halo ba DF nikada ovu zemlju nije izdao niti ce je izdati a pogotovo njen predsjednik. Ali uvijek se nzalo kako izdajnici na kraju zavrse pa ce tako i ovi ako isporuce Covicu izborni zakon i legitimno predstavljanje. Samo ima jedna sitnica a to je da je sve ovo jos uvijek siljenje raznja dok je zec u sumi tj. dok ne bude konacna presuda Ustavnog suda. Ibretite se sto je kao DF rekao da ce sacekati odluku na koji nacin ce se popuniti Dom naroda...pa naravno,,,jer u DF sjede doktori prava a ne profesori fizickog vaspitanja, DF vodi drzavnik a ne niskorangirani lokalni politicar i zato je to vama i cudno jer ne razumijete kao sto ne razumiju ni vodje vasih partija. Ali nema problema sve ce vam se samo reci.
Iskren da budem cisto sumnjam da su jednoglasno prihvaceni uslovi Covica i HDZ-a ali istina ce isplivati. U svakom slucaju ponavljam BIO BI NAJSRETNIJI DA DF NE IDE NIGDJE U VLAST, NI NA JEDNOM NIVOU I DA KARA OVE IZDAJICE ONAKO HINJSKI KAKO SU I ONI NJEGA KARALI I PRODALVALI U PROTEKLIM GODINAMA.
Ali neki dan sam napisao da ce osmorka opstati sve do onoga trenutka dok na celu SDP-a bude sjedio Niksic a to nece jos dugo potrajati.......
Posto se ja i ti znaMo sa teme o fudbalu sad cu ti ovo sto ti pises reci u sportskom zargonu

DF i Zeljko su ovih 8g mozda i vise imali dva tri zicera da zabiju,tj sami ne jedan na jedan nego sami pred golom i promase,i onda ti kazes e u sljedecem napadu ako bude imao sansu zeljko i df ce da pogode a vec gube 3 0 :-)
palermo

#57175 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

zbunjola71sa wrote: 16/11/2022 20:03
hrasno38 wrote: 16/11/2022 19:54 I kao sto se moglo predpostaviti izdajnici su ga popusili Covicu i pristali na njegove uvjete oko Izbornog zakona cim pise da su se uglavnom sve dogovorili. Naravno to nije uopste neocekivano jer to se i ocekuje od izdajnika koji bi mame prodali za fotelje. I onda se cudite sto DF nece sa "osmorkom". Halo ba DF nikada ovu zemlju nije izdao niti ce je izdati a pogotovo njen predsjednik. Ali uvijek se nzalo kako izdajnici na kraju zavrse pa ce tako i ovi ako isporuce Covicu izborni zakon i legitimno predstavljanje. Samo ima jedna sitnica a to je da je sve ovo jos uvijek siljenje raznja dok je zec u sumi tj. dok ne bude konacna presuda Ustavnog suda. Ibretite se sto je kao DF rekao da ce sacekati odluku na koji nacin ce se popuniti Dom naroda...pa naravno,,,jer u DF sjede doktori prava a ne profesori fizickog vaspitanja, DF vodi drzavnik a ne niskorangirani lokalni politicar i zato je to vama i cudno jer ne razumijete kao sto ne razumiju ni vodje vasih partija. Ali nema problema sve ce vam se samo reci.
Posto se ja i ti znaMo sa teme o fudbalu sad cu ti ovo sto ti pises reci u sportskom zargonu

DF i Zeljko su ovih 8g mozda i vise imali dva tri zicera da zabiju,tj sami ne jedan na jedan nego sami pred golom i promase,i onda ti kazes e u sljedecem napadu ako bude imao sansu zeljko i df ce da pogode a vec gube 3 0 :-)
a ko vodi 3:0 ???? Zna li se ko je dao golove ???
Post Reply