ne, nemamo Vučića, niti imamo diktaturu.......možeš ti mene nazvat SDA botom po stoputa, ili zasljepljenim fanatikom, kako god hoćeš al mi nemamo diktaturu....
Bilo bi mi drago i da nikad ne spoznaš pravo značenje te riječi...
ne, nemamo Vučića, niti imamo diktaturu.......možeš ti mene nazvat SDA botom po stoputa, ili zasljepljenim fanatikom, kako god hoćeš al mi nemamo diktaturu....
Nemam ja vise nikakvih ocekivanja od njih, nema vise u citavoj europi drzavnika koji moze da napravi viziju prema naprijed. Mozda se pojavi, ali trenutno ne.
Vučić jeste diktator.....Bakir nije. Bakiru se može naći hiljadu i jedna mana, može mu se reći da je kriminalac, lopov, može mu se reći da je trezoraš, da gaji nepotizam.svašta ...al diktator, teško.
Covjek koji je unistio svoju stranku iz straha od konkurencije, doslovno pomeo sve oko sebe cak i Tihica za zivota, sekretarov konj pocinio samoubistvo. Unistio opoziciju preko svojih satelita Lagumdzije i Komsica. Nasa je sreca, na njegovu nesrecu sto ljudi koje je izbacio su bili mafija za sebe pa su stvorili pluralizam na sceni.palermo wrote: ↑16/11/2022 13:47
Vučić jeste diktator.....Bakir nije. Bakiru se može naći hiljadu i jedna mana, može mu se reći da je kriminalac, lopov, može mu se reći da je trezoraš, da gaji nepotizam.svašta ...al diktator, teško.
To da neki unutar BH političkog okruženja imaju Vuleta kao uzora je takođe činjenica.
eto, otprilike je to ta atmosfera koja nam kuca na vrata......ne govorim o sadržaju tvoga posta, nego o onome što isijava iz njega....dr_Evil wrote: ↑16/11/2022 13:52Covjek koji je unistio svoju stranku iz straha od konkurencije, doslovno pomeo sve oko sebe cak i Tihica za zivota, sekretarov konj pocinio samoubistvo. Unistio opoziciju preko svojih satelita Lagumdzije i Komsica. Nasa je sreca, na njegovu nesrecu sto ljudi koje je izbacio su bili mafija za sebe pa su stvorili pluralizam na sceni.palermo wrote: ↑16/11/2022 13:47
To da neki unutar BH političkog okruženja imaju Vuleta kao uzora je takođe činjenica.
Covjek koji ima vehabijske stranacke falange koje slobodno mogu i na novinara, ko da je Saudijski kralj. Ali hajd, Vucko je dikator, el-bake nije.
InshAllah bumo vidli, ja se samo nadam da se nece opet biblioteke i opstine palit po nalogu. Nek nam ne puca, pa kako god.
On nije profil za diktatora. Totalni papucar i smokljo. Sebija kao diktator.....e, to je vec druga prica.noviforumas wrote: ↑16/11/2022 14:18 Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima?On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla
![]()
Covjece kod nas stranka imenuje svakog direktora javnog preduzea, bolnica, skola, komplet nastavno osoblje, policiju od prasinara(bez uvrede) do vrha, vojsku. Ukrako ne postoji funkcija u javnom sektoru da se dodijeljuje bez amina stranke. Osobe koje se pobune protiv iste stranke bez obzira na razlog oduzima im se posao tj. oduzima im se ono od cega zive, izuzetak su oni koji predju u dres neke druge mafije.noviforumas wrote: ↑16/11/2022 14:18 Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima?On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla
![]()
Po cemu si zakljucio da zapad podrzava te stranke, ameri su stavljanjem osoba pod sankcije pokazali o kojoj opciji sta misle, a koliko god se cinilo da sankcije ne znace vjeruj da imaju svoju funkciju. Ponovicu po ne znam koji put deblokadom federacije proces promjena ustava i izbornog zakona je pokrenut a najveci pritisak ce da bude na dodiku kome tek slijedi zanimljivo vrijeme tako da se izrazim koji je uzivao gledajuci sukob bosnjaka i hrvata. Na kraju procesa najveci dobitnik ce biti drzavaSpit_fire wrote: ↑16/11/2022 13:20Ok supersajber87 wrote: ↑16/11/2022 13:06
Neusvajanjem aprilskog paketa smo zabili noz prije svega sebi. Nacin vladavine sda i df kako su do sada radili potpuno je jednak nacinu vladavine snsd. Vladati putinovskim metodama lazi tenderisanja pljacke budzeta satanizovanja politickih protivnika kupovime medija javnim novcem itd a ocekivati pomoc zapada jednostavno ne ide.
A cime su podrsku zapada zasluzile najkorumpiranije stranke koje pored toga imaju i antidrzavno djelovanje kao i hipoteku proslosti?
Pa to se zove partiokratija, ne diktatura. Da zivimo u partiokrayskom drustvu, I da je to nas najveci problem, ja odavno trubim. Al protiv te I takve patriokratije nije ni SDA a nije bogami ni trojka, osmorka , a ni fudbaleri. Tako da ti to bas I nema veze mnogo sa Bakirom. Osim sto je naravno I on dio toga.dr_Evil wrote: ↑16/11/2022 15:28Covjece kod nas stranka imenuje svakog direktora javnog preduzea, bolnica, skola, komplet nastavno osoblje, policiju od prasinara(bez uvrede) do vrha, vojsku. Ukrako ne postoji funkcija u javnom sektoru da se dodijeljuje bez amina stranke. Osobe koje se pobune protiv iste stranke bez obzira na razlog oduzima im se posao tj. oduzima im se ono od cega zive, izuzetak su oni koji predju u dres neke druge mafije.noviforumas wrote: ↑16/11/2022 14:18 Bakir jeste smece, ali diktator nije. Kojeg to diktatora smijenis na izborima?On vlada autokratski svojom strankom, to da, ali diktator nije. I da ima mogucnost da bude, nema on onakav sluntav taj kapacitet. Sebija bi vec mogla
![]()
To je drug diktatura po svim osnovama. Imamo slobodu govora ako ne ovisimo o stranci, samo te niko ne cuje, ali imaju to i u Vucica.
Pokazite koja firma ili obrt dobi poticaj, a da nije prethodno dogovorila sa nekim nizim cinovnikom rezimske stranke. Javna sredstva se koriste kao nacin pritiska i ucjene.
I vani stranke delegiraju, ali nikada u mjeri kao u nas, i na pozicijama kao u nas. Rezim, pare idu dok ja lezim.
Samo sto Bake postavlja sve cinovnike stranke na svim nivoima i slaze taj sah, ne moze prdnut niko bez njega. Pa nije ni Gadafi sam birao direktora osnovne skole i uciteljicu , nego je postavio covjeka sebi odanog da postavlja.palermo wrote: ↑16/11/2022 15:34
Pa to se zove partiokratija, ne diktatura. Da zivimo u partiokrayskom drustvu, I da je to nas najveci problem, ja odavno trubim. Al protiv te I takve patriokratije nije ni SDA a nije bogami ni trojka, osmorka , a ni fudbaleri. Tako da ti to bas I nema veze mnogo sa Bakirom. Osim sto je naravno I on dio toga.
A ovaj forum je onako bas lijepa slika te partiokratije I vrijednosti koje iz nje proizilaze.
Po cemu nisam?sajber87 wrote: ↑16/11/2022 15:32Po cemu si zakljucio da zapad podrzava te stranke, ameri su stavljanjem osoba pod sankcije pokazali o kojoj opciji sta misle, a koliko god se cinilo da sankcije ne znace vjeruj da imaju svoju funkciju. Ponovicu po ne znam koji put deblokadom federacije proces promjena ustava i izbornog zakona je pokrenut a najveci pritisak ce da bude na dodiku kome tek slijedi zanimljivo vrijeme tako da se izrazim koji je uzivao gledajuci sukob bosnjaka i hrvata. Na kraju procesa najveci dobitnik ce biti drzava
A ko je proBiH strana?Spit_fire wrote: ↑16/11/2022 16:03Po cemu nisam?sajber87 wrote: ↑16/11/2022 15:32
Po cemu si zakljucio da zapad podrzava te stranke, ameri su stavljanjem osoba pod sankcije pokazali o kojoj opciji sta misle, a koliko god se cinilo da sankcije ne znace vjeruj da imaju svoju funkciju. Ponovicu po ne znam koji put deblokadom federacije proces promjena ustava i izbornog zakona je pokrenut a najveci pritisak ce da bude na dodiku kome tek slijedi zanimljivo vrijeme tako da se izrazim koji je uzivao gledajuci sukob bosnjaka i hrvata. Na kraju procesa najveci dobitnik ce biti drzava
Po tome sto ljudi poput Covica i Dodika trebaju bit uklonjeni a ne da se nalazi nacin da im se da nesto da se ne bi ljutili...
Po tome sto bezuvjetno podrzavaju ovog njemackog fasistu koji ide u korist HDZ..hoce imace drzava kako nece..samo je pitanje koja drzava.
Zavrcu ruke ProBiH strani na bilo kakav pokusaj otpora, napad na Alkalaja sve govori...
Jeste se odblokirao put al put u raspad ove drzave.
Da sankcije su prebitne....
Mile jaci nego ikad a osoba sa crne liste eno u sjedistu SDP dogovara novu vladu ....nema sta syebali su ih pravo
Iskreno moje vidjenje:
1.HzHb u nato u EU
2.RS Srbiji
3.Nama Gaza
I u toj gazi onda rahat mozemo da se relaksriamo
De ba..detroit-mercy wrote: ↑16/11/2022 16:09A ko je proBiH strana?Spit_fire wrote: ↑16/11/2022 16:03
Po cemu nisam?
Po tome sto ljudi poput Covica i Dodika trebaju bit uklonjeni a ne da se nalazi nacin da im se da nesto da se ne bi ljutili...
Po tome sto bezuvjetno podrzavaju ovog njemackog fasistu koji ide u korist HDZ..hoce imace drzava kako nece..samo je pitanje koja drzava.
Zavrcu ruke ProBiH strani na bilo kakav pokusaj otpora, napad na Alkalaja sve govori...
Jeste se odblokirao put al put u raspad ove drzave.
Da sankcije su prebitne....
Mile jaci nego ikad a osoba sa crne liste eno u sjedistu SDP dogovara novu vladu ....nema sta syebali su ih pravo
Iskreno moje vidjenje:
1.HzHb u nato u EU
2.RS Srbiji
3.Nama Gaza
I u toj gazi onda rahat mozemo da se relaksriamo
Posto se ja i ti znaMo sa teme o fudbalu sad cu ti ovo sto ti pises reci u sportskom zargonuhrasno38 wrote: ↑16/11/2022 19:54 I kao sto se moglo predpostaviti izdajnici su ga popusili Covicu i pristali na njegove uvjete oko Izbornog zakona cim pise da su se uglavnom sve dogovorili. Naravno to nije uopste neocekivano jer to se i ocekuje od izdajnika koji bi mame prodali za fotelje. I onda se cudite sto DF nece sa "osmorkom". Halo ba DF nikada ovu zemlju nije izdao niti ce je izdati a pogotovo njen predsjednik. Ali uvijek se nzalo kako izdajnici na kraju zavrse pa ce tako i ovi ako isporuce Covicu izborni zakon i legitimno predstavljanje. Samo ima jedna sitnica a to je da je sve ovo jos uvijek siljenje raznja dok je zec u sumi tj. dok ne bude konacna presuda Ustavnog suda. Ibretite se sto je kao DF rekao da ce sacekati odluku na koji nacin ce se popuniti Dom naroda...pa naravno,,,jer u DF sjede doktori prava a ne profesori fizickog vaspitanja, DF vodi drzavnik a ne niskorangirani lokalni politicar i zato je to vama i cudno jer ne razumijete kao sto ne razumiju ni vodje vasih partija. Ali nema problema sve ce vam se samo reci.
Iskren da budem cisto sumnjam da su jednoglasno prihvaceni uslovi Covica i HDZ-a ali istina ce isplivati. U svakom slucaju ponavljam BIO BI NAJSRETNIJI DA DF NE IDE NIGDJE U VLAST, NI NA JEDNOM NIVOU I DA KARA OVE IZDAJICE ONAKO HINJSKI KAKO SU I ONI NJEGA KARALI I PRODALVALI U PROTEKLIM GODINAMA.
Ali neki dan sam napisao da ce osmorka opstati sve do onoga trenutka dok na celu SDP-a bude sjedio Niksic a to nece jos dugo potrajati.......
a ko vodi 3:0 ???? Zna li se ko je dao golove ???zbunjola71sa wrote: ↑16/11/2022 20:03Posto se ja i ti znaMo sa teme o fudbalu sad cu ti ovo sto ti pises reci u sportskom zargonuhrasno38 wrote: ↑16/11/2022 19:54 I kao sto se moglo predpostaviti izdajnici su ga popusili Covicu i pristali na njegove uvjete oko Izbornog zakona cim pise da su se uglavnom sve dogovorili. Naravno to nije uopste neocekivano jer to se i ocekuje od izdajnika koji bi mame prodali za fotelje. I onda se cudite sto DF nece sa "osmorkom". Halo ba DF nikada ovu zemlju nije izdao niti ce je izdati a pogotovo njen predsjednik. Ali uvijek se nzalo kako izdajnici na kraju zavrse pa ce tako i ovi ako isporuce Covicu izborni zakon i legitimno predstavljanje. Samo ima jedna sitnica a to je da je sve ovo jos uvijek siljenje raznja dok je zec u sumi tj. dok ne bude konacna presuda Ustavnog suda. Ibretite se sto je kao DF rekao da ce sacekati odluku na koji nacin ce se popuniti Dom naroda...pa naravno,,,jer u DF sjede doktori prava a ne profesori fizickog vaspitanja, DF vodi drzavnik a ne niskorangirani lokalni politicar i zato je to vama i cudno jer ne razumijete kao sto ne razumiju ni vodje vasih partija. Ali nema problema sve ce vam se samo reci.
Iskren da budem cisto sumnjam da su jednoglasno prihvaceni uslovi Covica i HDZ-a ali istina ce isplivati. U svakom slucaju ponavljam BIO BI NAJSRETNIJI DA DF NE IDE NIGDJE U VLAST, NI NA JEDNOM NIVOU I DA KARA OVE IZDAJICE ONAKO HINJSKI KAKO SU I ONI NJEGA KARALI I PRODALVALI U PROTEKLIM GODINAMA.
Ali neki dan sam napisao da ce osmorka opstati sve do onoga trenutka dok na celu SDP-a bude sjedio Niksic a to nece jos dugo potrajati.......
DF i Zeljko su ovih 8g mozda i vise imali dva tri zicera da zabiju,tj sami ne jedan na jedan nego sami pred golom i promase,i onda ti kazes e u sljedecem napadu ako bude imao sansu zeljko i df ce da pogode a vec gube 3 0![]()