Satovi
Moderator: anex
-
citroen xm
#6951 Re: Satovi
I ja se slažem. Imao jedan, čak i skuplji kinez i ne bih više nikada pametni sat. Na tim od 20-40 KM kod nas ti je sve od specifikacija prilično lažno i sve što rade, rade loše. Bolje na telefon instaliraj neku aplikaciju za tracker. I za puls su ti satovi loši.
-
isx
#6952 Re: Satovi
Kupi si Apple watch ako hoćeš to. Ostalo je smijurija.
- Sanjarko
#6953 Re: Satovi
Ništa onda štedit opet pa kad malo zašparam uzet neki tlakomjer. Ovaj šta smo dobili na poklon ne valja.
Izmjeri baš kad je loš tlak i puls. Ali moraju mu se baterije stalno svako malo mijenjati.
Apk na mobitel baš ne može, mislim može ali ne nosam stalno mobitel sa sobom. Ko kad ide neko sa mnom u pratnji.
Vidim i ove žnj activity tracker-e, jer ne nosim sat, a barem da mi kući mjeri broj koraka.
Krećem se najviše kući.
Hvala raja.
Izmjeri baš kad je loš tlak i puls. Ali moraju mu se baterije stalno svako malo mijenjati.
Apk na mobitel baš ne može, mislim može ali ne nosam stalno mobitel sa sobom. Ko kad ide neko sa mnom u pratnji.
Vidim i ove žnj activity tracker-e, jer ne nosim sat, a barem da mi kući mjeri broj koraka.
Krećem se najviše kući.
Hvala raja.
-
citroen xm
#6954 Re: Satovi
Tebi bi vjerovatno bila dobra ona Xiaomi Mi band narukvica. Ima vjerovatno sve što ti treba, a košta malo više 60-70 KM. Ako možeš skupi za malo skuplji Mi watch lite koji košta 100-120 KM i nahvaljen je prilično i ima dosta funkcija.
- Sanjarko
#6955 Re: Satovi
Puno ovaj Mi watch kosta, ali ova Mi band naruknica nekosta previse. Moram malo jos zasparat za ovo. Jer trebam prvo rijesit za laptop cooler i jos nesto. Ali rijesim i ovo. Kad tj., ako zasparam opet. Hvala.citroen xm wrote: ↑13/11/2022 20:52 Tebi bi vjerovatno bila dobra ona Xiaomi Mi band narukvica. Ima vjerovatno sve što ti treba, a košta malo više 60-70 KM. Ako možeš skupi za malo skuplji Mi watch lite koji košta 100-120 KM i nahvaljen je prilično i ima dosta funkcija.
-
Hum1122
#6956 Re: Satovi
Zna li iko gdje mogu pronaći orginalni kožni kaiš za sat Daniel Wellington? Da ne mijenjam za neke obične..
- ZoomZoomKiwi
#6957 Re: Satovi
Da se ubacim i u ovu temu.
Laik sam za satove što se tiče većine stvari, ali znam neke mehaničke osnove inače.
Od satova koje posjedujem, pored onih šminkerskih koje mi je žena kupila (jedan Tommy Hilfiger i tri Fossila) imam jedino jedan vrijedan pomena - Casio Edifice EQW-M1000DB-1AER.
Njega sam kupio još davne 2011. na Amazonu(.de) za pola cijene, i nikad se nisam pokajao. Prije svega mi se face svidio pravo, a i karakteristike su mu ok, od toga da ima WaveCeptor radio tehnologiju pa se sam štima (u Zenici bez problema hvata njemački DCF77 - Mainflingen), solar je i evo već 11 godina nikad nije stao, nit sam ga ikada otvorio. A prošao je stvarno svakakve vremenske i druge uslove, sve zajendo sa mnom. I konstantno mi je na ruci
(vidi se po packama kojih ne fali)

Nikad nisam imao automatik, pa sam planirao da se počastim, ako promijenim posao.
Oduvijek mi se sviđala Tag Heuer Carrera Calibre 16C ili nešto tako. Inače volim auta pa me takvi face-ovi podsjećaju na table u starim sportskim automobilima (između ostalog).
Pošto nisam još dobio na lutriji, a imam i drugih nekih troškova, ona će ostati san i dalje.
Ali kakvih ima automatika da su ono baš dobri mehanizmi, a da imaju sličan face, na sličan fazon, do cca 1500 KM?
Inače, vidim da mnogi ovi poznati proizvođači imaju tzv. "diver" satove, te seamaster, te vaki naki, interesuje me postoji li kakav avijatičarski fazon, a la ovaj ronilački. Pošto sam pored auta veliki fan i avijacije i svega što se veže s njom. (Volim i nautiku, ali mi se još nijedan diver nije svidio).
Uglavnom svašta sam nešto napisao, a ništa konkretno
PS: Još mi se sviđa i Seiko Astron GPS, što zbog face-a to zbog tehnologije, al' o tom po tom.
Laik sam za satove što se tiče većine stvari, ali znam neke mehaničke osnove inače.
Od satova koje posjedujem, pored onih šminkerskih koje mi je žena kupila (jedan Tommy Hilfiger i tri Fossila) imam jedino jedan vrijedan pomena - Casio Edifice EQW-M1000DB-1AER.
Njega sam kupio još davne 2011. na Amazonu(.de) za pola cijene, i nikad se nisam pokajao. Prije svega mi se face svidio pravo, a i karakteristike su mu ok, od toga da ima WaveCeptor radio tehnologiju pa se sam štima (u Zenici bez problema hvata njemački DCF77 - Mainflingen), solar je i evo već 11 godina nikad nije stao, nit sam ga ikada otvorio. A prošao je stvarno svakakve vremenske i druge uslove, sve zajendo sa mnom. I konstantno mi je na ruci

Nikad nisam imao automatik, pa sam planirao da se počastim, ako promijenim posao.
Oduvijek mi se sviđala Tag Heuer Carrera Calibre 16C ili nešto tako. Inače volim auta pa me takvi face-ovi podsjećaju na table u starim sportskim automobilima (između ostalog).
Pošto nisam još dobio na lutriji, a imam i drugih nekih troškova, ona će ostati san i dalje.
Ali kakvih ima automatika da su ono baš dobri mehanizmi, a da imaju sličan face, na sličan fazon, do cca 1500 KM?
Inače, vidim da mnogi ovi poznati proizvođači imaju tzv. "diver" satove, te seamaster, te vaki naki, interesuje me postoji li kakav avijatičarski fazon, a la ovaj ronilački. Pošto sam pored auta veliki fan i avijacije i svega što se veže s njom. (Volim i nautiku, ali mi se još nijedan diver nije svidio).
Uglavnom svašta sam nešto napisao, a ništa konkretno
PS: Još mi se sviđa i Seiko Astron GPS, što zbog face-a to zbog tehnologije, al' o tom po tom.
- inspiron
#6958 Re: Satovi
Kolega, ima tema:Sanjarko wrote: ↑13/11/2022 19:58 Ništa onda štedit opet pa kad malo zašparam uzet neki tlakomjer. Ovaj šta smo dobili na poklon ne valja.
Krećem se najviše kući.
Hvala raja.
racunari-i-tehnologija-f121/smartwatch- ... #p18454558
- Sanjarko
#6959 Re: Satovi
Znam ali dugo nije aktivna tema kako sam upratio. Štedit ću pa ću kupiti možda tlakomjer.inspiron wrote: ↑14/11/2022 19:31Kolega, ima tema:Sanjarko wrote: ↑13/11/2022 19:58 Ništa onda štedit opet pa kad malo zašparam uzet neki tlakomjer. Ovaj šta smo dobili na poklon ne valja.
Krećem se najviše kući.
Hvala raja.
Ili čemo nastaviti mjeriti u DZ i apotekama. Tlak.
Za kretanje možda uzmem znj neki activity tracker. Samo da broji koliko koraka dnevno pređem.
- inspiron
#6960 Re: Satovi
Uh pajdo nije ti lakoSanjarko wrote: ↑14/11/2022 19:42Znam ali dugo nije aktivna tema kako sam upratio. Štedit ću pa ću kupiti možda tlakomjer.inspiron wrote: ↑14/11/2022 19:31
Kolega, ima tema:
Ili čemo nastaviti mjeriti u DZ i apotekama. Tlak.
Za kretanje možda uzmem znj neki activity tracker. Samo da broji koliko koraka dnevno pređem.
- Sanjarko
#6961 Re: Satovi
- Bullet Tooth Tony
#6962 Re: Satovi
Postoje i avijatičarski ili na engleskom pilot watches itd .... Ja bi na tvom mjesto polako ulazio u taj svijet ... prvo sa jednim dobrim seikom u tom auto stilu ... TipaEFD22 wrote: ↑14/11/2022 11:13 Da se ubacim i u ovu temu.
Njega sam kupio još davne 2011. na Amazonu(.de) za pola cijene, i nikad se nisam pokajao. Prije svega mi se face svidio pravo, a i karakteristike su mu ok, od toga da ima WaveCeptor radio tehnologiju pa se sam štima (u Zenici bez problema hvata njemački DCF77 - Mainflingen), solar je i evo već 11 godina nikad nije stao, nit sam ga ikada otvorio. A prošao je stvarno svakakve vremenske i druge uslove, sve zajendo sa mnom. I konstantno mi je na ruci(vidi se po packama kojih ne fali)
Uglavnom svašta sam nešto napisao, a ništa konkretno![]()
PS... Ne mozes ocekivati neku giga mega automatiku za tu lovu
SEIKO
Prospex Speedtimer
Referenz: SSC819P1
Ako si u Njemackoj imas na sinizenju ...
https://www.altherr.de/de/seiko-prospex ... r-ssc819p1
ili cak ova varijanta
https://www.altherr.de/de/seiko-prospex ... 2-ssc909p1
Ili sa jednim Hamiltonom ili Fortisom za te avio ...
Evo ova dva ti se uklapaju u budzet
https://www.altherr.de/de/fortis-cockpi ... -901-20-51
https://www.altherr.de/de/fortis-spacem ... 2520002cpo
- ZoomZoomKiwi
#6963 Re: Satovi
Mnogo hvala na odgovoru. Seiko Prospex mi je lijep pravo, i sviđa mi se što je solar.Bullet Tooth Tony wrote: ↑15/11/2022 09:14Postoje i avijatičarski ili na engleskom pilot watches itd .... Ja bi na tvom mjesto polako ulazio u taj svijet ... prvo sa jednim dobrim seikom u tom auto stilu ... TipaEFD22 wrote: ↑14/11/2022 11:13 Da se ubacim i u ovu temu.
Njega sam kupio još davne 2011. na Amazonu(.de) za pola cijene, i nikad se nisam pokajao. Prije svega mi se face svidio pravo, a i karakteristike su mu ok, od toga da ima WaveCeptor radio tehnologiju pa se sam štima (u Zenici bez problema hvata njemački DCF77 - Mainflingen), solar je i evo već 11 godina nikad nije stao, nit sam ga ikada otvorio. A prošao je stvarno svakakve vremenske i druge uslove, sve zajendo sa mnom. I konstantno mi je na ruci(vidi se po packama kojih ne fali)
Uglavnom svašta sam nešto napisao, a ništa konkretno![]()
PS... Ne mozes ocekivati neku giga mega automatiku za tu lovu
SEIKO
Prospex Speedtimer
Referenz: SSC819P1
Ako si u Njemackoj imas na sinizenju ...
https://www.altherr.de/de/seiko-prospex ... r-ssc819p1
ili cak ova varijanta
https://www.altherr.de/de/seiko-prospex ... 2-ssc909p1
Ili sa jednim Hamiltonom ili Fortisom za te avio ...
Evo ova dva ti se uklapaju u budzet
https://www.altherr.de/de/fortis-cockpi ... -901-20-51
https://www.altherr.de/de/fortis-spacem ... 2520002cpo
I ti Fortis su pravo lijepi, kao altimeter imaju face, najs!
A kakav je ovaj Junkers, valja li ovo čemu, ili samo mlate brend? (Vidim da je u njemu Seiko NH35 mehanizam)
- Bullet Tooth Tony
#6964 Re: Satovi
Pa dosta mikrobrendova koristi taj Seiko ... ne znam ... ja bi ipak isao na seiko kao takav
-
pizonnn
#6965 Re: Satovi
Pozdrav svima,
Ima li neki provjeren prodavač satova na olx, facebooku ili instagramu a da to nisu zlatare jer su preskupi.
Tražim fossil da kupim
Ima li neki provjeren prodavač satova na olx, facebooku ili instagramu a da to nisu zlatare jer su preskupi.
Tražim fossil da kupim
-
EasyMan
#6966 Re: Satovi
Zena prijateljici kupila fosil preko instagrama adines shop se zove, original je sat i jeftiniji je bio nego u prodavnicama. Ne volim kupovati po tim online shopovima i ne vjerujem im, ali kad bi morao kupio bih kod njih. Brat isto kupio neki sat kod njih, sve ok.
- Said
#6967 Re: Satovi
Da li se komentarisala GMT petica?

-
pepermint31
#6968 Re: Satovi
Ima hrpa videa na YouTube. Nekako su ljudi polarizovani na sat ali je odlična kupnja ako nađeš polovan u odličnom stanju. Za pare novog možeš uzeti švicarski automatik bez gmt funkcije naravno.
Kod mene pridošlica, Hamilton Pilot Pioneer kronograf mehanički navijač, 40mm. Ovo je reissue modela iz 70-tih što su se radili za britanske RAF pilote. Sat je odličan ali se pokušavam naviknuti na taj lug to lug od blizu 50mm, zauzme cijeli zglob a kod mene je to mršavih 16.5cm.
Vidjećemo hoće li ostati...

- Bullet Tooth Tony
#6969 Re: Satovi
Bas fin
Upravu si, izgleda bas velik na zglobu
Sto se tice seika vec su poceli malo padati.. Sad su 400 eura.. Bili su oko 450...
Ja ne znam ima li ovaj GMT na obicnoj narukvici... Ja imam 5icu jednu, nema sta nije prosla, ali nakon 4 godine ova narukvica zvoni ne mozes hodati.. Stezao, stimao, skidao linkove a-a.. Nista...
Upravu si, izgleda bas velik na zglobu
Sto se tice seika vec su poceli malo padati.. Sad su 400 eura.. Bili su oko 450...
Ja ne znam ima li ovaj GMT na obicnoj narukvici... Ja imam 5icu jednu, nema sta nije prosla, ali nakon 4 godine ova narukvica zvoni ne mozes hodati.. Stezao, stimao, skidao linkove a-a.. Nista...
-
pepermint31
- inspiron
#6972 Re: Satovi
Imaš li željeznu narukvicu za ovog hamdiju?pepermint31 wrote: ↑18/11/2022 18:02Ima hrpa videa na YouTube. Nekako su ljudi polarizovani na sat ali je odlična kupnja ako nađeš polovan u odličnom stanju. Za pare novog možeš uzeti švicarski automatik bez gmt funkcije naravno.
Kod mene pridošlica, Hamilton Pilot Pioneer kronograf mehanički navijač, 40mm. Ovo je reissue modela iz 70-tih što su se radili za britanske RAF pilote. Sat je odličan ali se pokušavam naviknuti na taj lug to lug od blizu 50mm, zauzme cijeli zglob a kod mene je to mršavih 16.5cm.
Vidjećemo hoće li ostati...
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6973 Re: Satovi
Meni je u ovoj kombinaciji prelijep. 
-
pepermint31
#6974 Re: Satovi
Ovo je stock foto, orginalno je došao na koži, 22mm širina lugova. Ja mu stavio nato jer je udobniji i manje se nosi na ruci.

- inspiron
#6975 Re: Satovi
Pitam jer mi je palo na pamet da te "olaksam" ako odlucis da ga ne zadrzavas, dobar mi je taj old radium lume... ali sad vidim da je isao na kozi... samo zeljezo kod mene iskljucivo zbog prst-u-uho efekta.....pepermint31 wrote: ↑20/11/2022 23:45 Ovo je stock foto, orginalno je došao na koži, 22mm širina lugova. Ja mu stavio nato jer je udobniji i manje se nosi na ruci.
![]()