Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24126 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Ako nip nastavi prema hdz kao prema ns i sdp

Uspjeh zagarantiran

Pa ko bi rekao da mogu tako ideoloski razlicite partije zajedno raditi na boljitku gradjana bez svadja o paradama i zelenoj boji
tovarish

#24127 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tovarish »

Judi, judi, vrati'a se bunkec!

Doduše pod novim imenom, ali džaba, smrad se osjeti.
laik1981

#24128 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

sajber87 wrote: 13/11/2022 11:08
laik1981 wrote: 13/11/2022 10:54
Koja je treca solucija?
Treca solucija bi im u konacnici vodila ka raspadu drzave, gubitku medjunarodne podrske i nestajanju bosnjaka ali sve su spremni podnijeti samo da ostanu u foteljama i svim benefitima budzetske pljacke, tendera itd. Ipak sacekajmo odgovor na tvoje pitanje. (Sda df sdp nip ns nes sbih) i na drzavi isto tako izbaciti snsd i hdz , mislim da i na tu soluciju pucaju. Njima drzava ne znaci nista ako oni nisu vlast sto je i zalosno i tuzno i jako opasno
Ma niko od ovih objektivnih da kaze tu trecu soluciju.. Za sad je samo SDA javno izgovorila tu trecu soluciju i ta solucija jedino od SDP-a, koji su trenutno dritanovci, pravi drzavotvornu i patriotsku stranku.. Ni SDA, a ni DF ne iskljucuju ni HDZ, a ni SNSD iz vlasti..

Samo neka probaju objasniti zasto im je toliko bitno da SDA ostane u vlasti..
tramvajtrojka

#24129 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

laik1981 wrote: 13/11/2022 11:22

Treca solucija bi im u konacnici vodila ka raspadu drzave, gubitku medjunarodne podrske i nestajanju bosnjaka ali sve su spremni podnijeti samo da ostanu u foteljama i svim benefitima budzetske pljacke, tendera itd. Ipak sacekajmo odgovor na tvoje pitanje. (Sda df sdp nip ns nes sbih) i na drzavi isto tako izbaciti snsd i hdz , mislim da i na tu soluciju pucaju. Njima drzava ne znaci nista ako oni nisu vlast sto je i zalosno i tuzno i jako opasno
Ma niko od ovih objektivnih da kaze tu trecu soluciju.. Za sad je samo SDA javno izgovorila tu trecu soluciju i ta solucija jedino od SDP-a, koji su trenutno dritanovci, pravi drzavotvornu i patriotsku stranku.. Ni SDA, a ni DF ne iskljucuju ni HDZ, a ni SNSD iz vlasti..

pa bitno je imaju ljudi milijarde patriotskih suza da ispuste ako izgube vlast, sda je vise kao budisti njih zanima viši cilj tj Bosna :oops: :oops: :lol: , tako nas uvjeravaju evo vec mjesec dana, jedina ako nema jos neka SDA u nekoj paralelnoj stvarnosti za koju ne znamo i ne vidimo je :mrgreen:
sajber87

#24130 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 11:12
Point. wrote: 13/11/2022 10:37
Ah znači prije Komšića je HDZ bio proBiH stranka to je ta šuplja priča koju ponavljate kao papagaji.
Komšić je zavrsena prica , na kojoj si dobio jednu bitku tj predsjedništvo al izgubio rat , ova drzava da bi napredovala uz bosnjake mora biti jos jedan narod koji ce vjerovati u to , hrvati su bili blize od toga nego srbi , samo sto smo mi odlucili da bijemo bitke ala 2:1 u predsjedništvu gdje je sad u ovome mandatu dokazano da je apsolutno nebitno i da je sva moc u domovima naroda , ev sad smo imali vecinu u predsjedništvu i MVP, mogli izlobirati boga oca i sta smo dobili nista bile nam bitnije hurme i uhljebljenja ambasadora nego borba za drzavu

mi ako hocemo da napredujemo trebaju nam hrvatske ruke u svim nivoima vlasti, al za to treba priznati samom sebi da nam je igra bila losa , da smo zijanili i da moramo mijenjati pristup ako ne zelimo da dodatno gubimo
Dobro opisuje istorijski trenutak u kojem zivimo i sta treba da radimo
BiBi911

#24131 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BiBi911 »

Zar jos niko nije uhapsio ovog sda lopova konakovica?
Sjeba KK Bosna, skenderiju, dijeli pare sda lopovima, onima bradatim teroristima dade po miliona za par stranica kazne knjige.... I jos na tve kao on nesto protiv sda a u očima mu sda zastava
PM72

#24132 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Danas će umišljeni papčić sa Romanije skontat kome je vodio ekskurziju "osmorke" u Mostar ...kad se Mile i Dragan rastale oko vlasti na svim nivoima.
sajber87

#24133 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

BiBi911 wrote: 13/11/2022 11:28 Zar jos niko nije uhapsio ovog sda lopova konakovica?
Sjeba KK Bosna, skenderiju, dijeli pare sda lopovima, onima bradatim teroristima dade po miliona za par stranica kazne knjige.... I jos na tve kao on nesto protiv sda a u očima mu sda zastava
Evo ga bosnjacki MAGA
BiBi911

#24134 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by BiBi911 »

sajber87 wrote: 13/11/2022 11:32
BiBi911 wrote: 13/11/2022 11:28 Zar jos niko nije uhapsio ovog sda lopova konakovica?
Evo ga bosnjacki MAGA

Zaboravio si jos Ultra MAGA
Point.

#24135 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Point. wrote: 13/11/2022 10:37
Ah znači prije Komšića je HDZ bio proBiH stranka to je ta šuplja priča koju ponavljate kao papagaji.
Komšić je zavrsena prica , na kojoj si dobio jednu bitku tj predsjedništvo al izgubio rat , ova drzava da bi napredovala uz bosnjake mora biti jos jedan narod koji ce vjerovati u to , hrvati su bili blize od toga nego srbi , samo sto smo mi odlucili da bijemo bitke ala 2:1 u predsjedništvu gdje je sad u ovome mandatu dokazano da je apsolutno nebitno i da je sva moc u domovima naroda , ev sad smo imali vecinu u predsjedništvu i MVP, mogli izlobirati boga oca i sta smo dobili nista bile nam bitnije hurme i uhljebljenja ambasadora nego borba za drzavu

mi ako hocemo da napredujemo trebaju nam hrvatske ruke u svim nivoima vlasti, al za to treba priznati samom sebi da nam je igra bila losa , da smo zijanili i da moramo mijenjati pristup ako ne zelimo da dodatno gubimo
Fazon je što druga strana, u ovom slučaju hrvatska, nije spremna na kompromise i dogovor nego im je narativ ili će biti kako mi tražimo (a traže previše a ne nude ništa). Prihvatanjem na njihove zahtjeve vodi neminovno na stvaranje treće izborne jedinice iliti treći entitet svejedno, uglavnom zapišavanje teritorije gdje će HDZ biti vlasnik do sudnjeg dana, vadeći se na nekakvu legitimnost glasa. Prihvatiti to a ne riješiti DN je faktički podjela države.

Ako hoćemo da napredujemo onda drugi partner mora da shvati da politika ucjenjivanja, bez kompromisa ne vodi ničemu.
Truba

#24136 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

papiri kažu da dok je on bio u bosni bilo je sve ok inače bi već bio u sda pritvoru

spin isto ko dok je polagao ispite prigovar mu se da ih je položio za 2 dana

i ja sam 9 ispita položio u 10ak dana
3 u jednom danu a nisam kvalitet ko konaković
Prpa.ba

#24137 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Vidis da sa Bosnjacima politika ucjenjivanja daje rezultat. Na kraju se pobijemo medjusobno oko nacina popustanja ucjeni.

Jebote, u 2022. neko masta da se sa katolickim i pravoslavnim separatistima moze nesto dogovoriti. :-)
Truba

#24138 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

ni sa sda se ne može dogovoriti
do podne misli jedno u podne poptiše popodne treća priča
misliš da srpski i hrvatski predstavnici nisu umorni više od te šuplje
Prpa.ba

#24139 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Uopste me ne zanimaju njihova osjecanja i stavovi. Uostalom, nikom nije svejedno kad ih neko proigra. Hajde ba, evo sad ste vi nas proigrali sa NiP-ovima i Boskama, idemo dalje :mrgreen:
sajber87

#24140 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by sajber87 »

Point. wrote: 13/11/2022 11:52

Fazon je što druga strana, u ovom slučaju hrvatska, nije spremna na kompromise i dogovor nego im je narativ ili će biti kako mi tražimo (a traže previše a ne nude ništa). Prihvatanjem na njihove zahtjeve vodi neminovno na stvaranje treće izborne jedinice iliti treći entitet svejedno, uglavnom zapišavanje teritorije gdje će HDZ biti vlasnik do sudnjeg dana, vadeći se na nekakvu legitimnost glasa. Prihvatiti to a ne riješiti DN je faktički podjela države.

Ako hoćemo da napredujemo onda drugi partner mora da shvati da politika ucjenjivanja, bez kompromisa ne vodi ničemu.
Upravo bi se to moglo i desiti velike su sanse da ce hdz biti mnoogo kooperativniji i da bi se mogao iznenaditi kakve ce izmjene izbornog zakona i ustava nastupiti u dogovoru koji neminovno slijedi a koji je smit svojim odlukama u izbornoj noci pokrenuo, ne savrsenim odlukama ali ipak odlukama koje ce pokrenuti jedan proces koji ce dovesti do mnogo normalnijeg stanja u domovini. Ekstremne politike ce morati slabiti koliko god djeluju jake i pitke, koliko god na populizmu donose neke glasove , one ce neminovno slabiti jer ne mogu proizvesti nijednu novu vrijednost. Mi bosnjaci koji smo najbrojniji imamo i najvecu odgovornost i snaga jedine nam domovine usko je povezana sa politikom koju smo vodili i koju cemo da vodimo u buducnosti. Zato u ovom trenutku pruzena ruka hrvatima je od zivotne vaznosti za buducnost zemlje a pri tome i hdz-u koji vuce sigurno 70% hrvatskog glasackog tijela i gdje nema pluralizma izmedju ostalog velikim dijelom zbog potpuno pogresne politike tkz probosanske strane. Dobra i iskrena saradnja u ovom trenutku osmorke sa hrvatima i hdz om dovesce dodika i njegovu ekstremno desnicarsku politiku pred zid jer se do sada hranio na sukobima bosnjaka i hrvata
Prpa.ba

#24141 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Jesi ti onaj sto je najavljivao potop SDA na izborima, namigujuci dobro obavijestenim izvorima iz MZ..

Ako jesi, jadna li nam majka od tvojih tacnih informacija :lol:
tramvajtrojka

#24142 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 13/11/2022 12:16 Jesi ti onaj sto je najavljivao potop SDA na izborima, namigujuci dobro obavijestenim izvorima iz MZ..

Ako jesi, jadna li nam majka od tvojih tacnih informacija :lol:
ummm ja mislim da ovo sto si napisao vise o tebi govori nego o njemu :mrgreen: :mrgreen: :lol:
Ozimician

#24143 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ozimician »

giannibelif wrote: 13/11/2022 09:11 Uzet će nam državu, a mi uredili entitet kao Luksemburg i sad hoće da nam otmu ovo parče rahatluka sa prosječnom platom od 3200 eura.
Ja da sam Dino samo zbog ovog diranja porodice, porodičnih odnosa, djece, žene bi formirao vlast sa Bobanom a ne Čovićem. Čovjek je u patikama kao dječak otišao da brani i između ostalog i mene i nakon svega lišio se totalnog političkog komfora i zavjetrine da bi ga danas neko nazivao izdajnikom, Dritanom, četnikom, Gavrilom. On u patike, a neko u Istanbul i Zagreb.
Kakvog diranja porodice, šta se desilo, nisam u toku? :o
palermo

#24144 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by palermo »

laik1981 wrote: 13/11/2022 11:22

Pa odgovor je prilično jednostavan. SDP i NS (eventualno DF) kreiraju koaliciju ljevičarske provinijencije i mutlietničkog karaktera i kao takvi nastupaju prema nacionalnim strankama. Hoćete nas u vlast, ok al onda mi predstavljamo i Bosnjake i Hrvate (govorim o federaciji) što znači da ministri i zamjenici ministara i Bošnjaci i Hravti koji dolaze iz ljevičarske koalicije moraju biti iz oba konstitutivna naroda. Ako neće, onda idemo u opoziciju i bit ćemo snažan i jak korektiv nacionalnim strankama.

Ovako ispada, da te ljevičarske stranke zapravo predstavljaju samo Bošnjake iliti područje buduće gaze.

NiP ne spominjem ovdje, jer u suštini oni su faktor samo zahvaljujući SDP-u i NS-u koji su svoje principe podredili pukoj želji za vlašću. I usput prepustili NiP-u da bude kako se ono kaže, da moderator procesa

Zadovoljan.
Ricken

#24145 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Ricken »

Kakve veze Konaković ima sa Skenderijom?
Truba

#24146 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Truba »

Ozimician wrote: 13/11/2022 12:21
giannibelif wrote: 13/11/2022 09:11 Uzet će nam državu, a mi uredili entitet kao Luksemburg i sad hoće da nam otmu ovo parče rahatluka sa prosječnom platom od 3200 eura.
Ja da sam Dino samo zbog ovog diranja porodice, porodičnih odnosa, djece, žene bi formirao vlast sa Bobanom a ne Čovićem. Čovjek je u patikama kao dječak otišao da brani i između ostalog i mene i nakon svega lišio se totalnog političkog komfora i zavjetrine da bi ga danas neko nazivao izdajnikom, Dritanom, četnikom, Gavrilom. On u patike, a neko u Istanbul i Zagreb.
supruga mu završila KŠC dobro je se sjećam kakva cura
a sestra joj valjda za nekog hrvata grka udata uglavnom miješanje u privatne stvari na razini hercegovačkih fašista
sta ikog briga za koga je udata sestra od konakovićeve žene
kakav je to primitivizam sda botova dok im prva kćer u dame hodala s bordelašom :D
Prpa.ba

#24147 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 12:18 ummm ja mislim
:lol:
tramvajtrojka

#24148 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 13/11/2022 12:26
tramvajtrojka wrote: 13/11/2022 12:18 ummm ja mislim
:lol:
sto bi rekao jedan pjevac smijehom strah pokrijem uvijek, jbg razumijem te preletis na drugu stranu zbog uhljebljenja i onda ta druga strana izgubi vlast :cry:
Student_u_Ostavci

#24149 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Student_u_Ostavci »

Black swan wrote: 13/11/2022 12:00 i ja sam 9 ispita položio u 10ak dana
3 u jednom danu a nisam kvalitet ko konaković
Koji fakultet? :mrgreen:
tramvajtrojka

#24150 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Black swan wrote: 13/11/2022 12:26
Ozimician wrote: 13/11/2022 12:21

supruga mu završila KŠC dobro je se sjećam kakva cura
a sestra joj valjda za nekog hrvata grka udata uglavnom miješanje u privatne stvari na razini hercegovačkih fašista
sta ikog briga za koga je udata sestra od konakovićeve žene
kakav je to primitivizam sda botova dok im prva kćer u dame hodala s bordelašom :D
nemoj od sinoc je i cetnik pod bia znackom jer je bio u Beogradu :lol: :lol: , jedini covjek koji je u mjesec dana uspio biti americki, sprski i hrvatski covjek i pijun 8-) 8-)
Post Reply