Ukrajina

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#131776 Re: Ukrajina

Post by pici »

KAO PRED URAGAN
Grad je opljačkan, ulice su sablazno prazne, a među stanovništvom kruže tri jezive glasine
Svi su se pitali što su Rusi spremni učiniti prije nego što napuste grad? Posljednjih dana iz Hersona stižu vijesti o masovnim pljačkama

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... e-15273240

Sada, kada je potpuno jasno da okupatori napuštaju grad, u gradu su počele kružiti svakakve glasine.

Najnovija je da Rusi planiraju dignuti u zrak branu Nova Kahovka i potopiti cijelo područje. Također, priča se da se ruski vojnici u civilnoj odjeći skrivaju po stanovima i čekaju neprijatelja, a najčešća glasina je ona da će jednostavno Rusi s lijeve strane Dnjipra sravniti cijeli grad sa zemljom.

Kako god bilo, svi koji su ostali u gradu osjećaju da je stigao kritičan trenutak. Rusi odlaze, a nitko ne zna što slijedi...
U gradu pocinje se vracat ukrajinski jezik i valuta, samo sto jos vlada strah od ruske odmazde.Kad se Herson oslobodi, bit ce stravicnih prica o ruskoj okupaciji.
@lajkujMe nije do tebe, nekim fHorumasima je jedina istina u ono sto zele da vjeruju i kad pocnes da postavljas ne neutralne nego realne postove, odmah si četnik.Jebiinha nek zive u svojoj dimenziji.

Nego sta dalje.Poslat ce pojacanja oko Svatova na Bahmut i prema zaporozju.Normalno i Ukri ce sa Hersona ovuc snage na ta mjesta, ostavit ce artijeriju da omeksava desnu stranu isto ko i rusi.Herson ce redovno granatirati, tako da gradjani Hersona ce opet biti ne pod okupacijom al na prvoj liniji.Ruska govna sadisticka i fasisticka.Posrali su se na WW2.A i onako nebi pobjedili da nije amerika usla u rat tj da ih ludi japanci nisu napali.Toliko o ruskoj poBedi.
Zumbul2

#131777 Re: Ukrajina

Post by Zumbul2 »

Poređenje wwII, njemačka pokušava sa V2 raketama po Londonu slomiti moral britanaca slično što sad rade rusi. Istorija je pokazala da to ne uspjeva. Dobra komparacija

https://www.defenseone.com/ideas/2022/1 ... ar/379545/
code-switch

#131778 Re: Ukrajina

Post by code-switch »

Ne znam kako bolje poceti dan, kafica i vijesti kako UKR osvajaju nazad teritoriju svoju. :)
A orci :run:
Distortion

#131779 Re: Ukrajina

Post by Distortion »

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#131780 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

ford transit wrote: 10/11/2022 01:05 Mislim da se duoročni ciljevi vezani za vanjsku politiku ne mjenjaju tako lako. Onmo sto mi je nejasno, da uz takvu preciznost artiljerije, navodjenu dronovima, Ukrajinski minobacaci bez ukopavanja dejluju, artiljerija isto tako, sa sred livade, m777 tuce niti jedne vreće a kamoli kakva ukopa. Da tenk Ukrajinski se voza usred bijela dana i djeluje. To u nasem ratu nije bilo moguće. I najvažnije nemaju gladi, glad je najgora.
ne poredi to dvoje jer, osim istog narativa agresora, ništa drugo zajedničko nemaju...naš rat je bio pozicioni rat, a ovo je mobilni rat....ne mogu se porediti ni terenom na kojem se odvijaju, ni kvalitetom ljudstva i opreme, ni načinom ratovanja, a ni kvantitetom opreme i ljudstva....naš rat za ovo je primitivno gađanje praćkama.
tindbe

#131781 Re: Ukrajina

Post by tindbe »

Pije se kafica uz twitter unose dragih mi komšija.
Zbunjeni su, ljuti, razočarani, depresivni a ima i jedan dio optimističnih. Ta mi je najjača skupina, izuzetna mašta i vjera u rusku vojnu silu, u koju ni zločinac Putin ne vjeruje već pola godine.
A pošto su u toj skupini, ili narodu, popularne teorije zavjera, morao se klupko teorija odmotati i stići nazad do izvornih tvoraca lažnih vijesti i razotkrivača ljudi reptila. Putin (kao i ostatak vrha RF) je sada i agent Mossada, CIA i MI9. Ubačeni elemenat kako bi oslabio rusku državu i slavenske narode kao i ideju o slavenskoj uniji.
Uglavnom stanje na frontu je po mnogima izuzetno dobro, će se vrnu pa zaokrenu i onda kuku vam se, Ukrajinci. Valjda im je potreban malo bolji zalet, pa će ovaj put dobacit i do Poljske.
:mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#131782 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

@tindbe de ne budi pakaš...podijeli the best of :D

btw ljudi, računica je da je Kherson bio u sastavu RF 41 dan :lol:
zigzag

#131783 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Erdogan: Russian pullout from Kherson positive decision

trololo..
ketronsd1

#131784 Re: Ukrajina

Post by ketronsd1 »

animus wrote: 09/11/2022 23:31
agent_zero wrote: 09/11/2022 23:00

Ma da, uvijek su drugi krivi, ista matrica razmišljanja kao kod srba.

I moj predsjednik sigurno nije, tvoj možda jeste.

U kojem ti svijeti živiš pa misliš da imamo državu? U svijetu koji ti serviraju na sda preizdbornim skupovima?
Ljudi su dali za ovu državu živote i dijelove tijela i opet bi ako zatreba. Ne znam koliko godina imaš ali vecina boraca bi ti šamar svezala za pljuvanje po predsjedniku i tvrdnji da nema države. Nema potrebe da svoje frustracije lijeciš na ovoj temi. Stranke nisu bitne ali država jeste i bit ce ona puno bolja vjerovao ti ili ne. Ne gubi vjeru u nju. :bih:
Koliko ti godina imas?
Sta je covjek rekao a da nije istina? Grobar nas je ukopao ko niko a izmet njegov nastavlja. Evo od borca 305-705-te podrska drugu za napisano. Tako da ta za samaranje ti ne pije vode
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#131785 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Saian

#131786 Re: Ukrajina

Post by Saian »

Russia's military incompetence has astonished many Western security experts. It brings echoes for me of a smaller, more containable, but nonetheless devastating war, in former Yugoslavia.
In 1992, Serb nationalists launched a war to strangle the newly independent state of Bosnia at birth. They argued that Bosnian identity was bogus, that Bosnian statehood had no historical legitimacy, that it was really part of Serbia. It is exactly Putin's view of Ukraine.
.

https://www.bbc.com/news/world-europe-60767454
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#131787 Re: Ukrajina

Post by pici »

GREY EAGLE MQ-1C
Hladan tuš za Ukrajince: SAD im neće dati svoje najnaprednije oružje, boje se da ne napadnu Rusiju
Et toliko o vojnoj pomoci.Cuj boje se da nenapadnu rusiju, koju rusiju, jel to onu koja hoce da vlada feudalisticki euroazijom, ko ih jebe.
ford transit

#131788 Re: Ukrajina

Post by ford transit »

dvoje jer, osim istog narativa agresora, ništa drugo zajedničko nemaju...naš rat je bio pozicioni rat, a ovo je mobilni rat....ne mogu se porediti ni terenom na kojem se odvijaju, ni kvalitetom ljudstva i opreme, ni načinom ratovanja, a ni kvantitetom opreme i ljudstva....naš rat za ovo je primitivno gađanje praćkama.
Slazem se, u nasem ratu je trebalo puno vise vojnicke vjestine, sad dronovi i arti rade.
agent_zero

#131789 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

ford transit wrote: 10/11/2022 00:28
agent_zero wrote: 10/11/2022 00:07 Nije ni tebi lako botu.
Fikret ti je bot. Mora da iz Lake Cityja pises, iz baze. Neka te tamo. Na temi o Ukrajini pisati i porediti Zelenskog i rahmetli Aliju, ogavno i odvratno.
F U J!
:lol:

E moj ti dijasporaš i podrumaš, ti ovdje došao pametovati i nekom dijeliti etikete.
agent_zero

#131790 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Honda Rajvosa wrote: 10/11/2022 00:33 Agente Zero prestani boga ti o aliji i zelenskom jer ces popušit ban zbog ovog forda. Otvorite temu pa serite o djelu ili ti ga zlodjelu izetbegovica.a na twmu dajte kakvih klipova veselih 😃
Kolega, kao što već rekoh samidinu, ja nisam ni počeo, nego njih dvojica-trojica.

Samo sam se složio sa postom od kolege @drug_profi i nadovezao na njegov post, i onda su odjednom počeli alijini bojovnici iz mihenskih i istanbulskih brigada da iskaču.
agent_zero

#131791 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

drug_profi wrote: 10/11/2022 01:11
agent_zero wrote: 09/11/2022 22:32

Ne bi sigurno ukrajinci potpisali, oni srećom nemaju taj luzerski mentalitet.

Mogao je onda potpisati i kutiljerov i vens-ovenov plan, pa nije.
Bilo je boljih planova prije Dejtona, svakako. On potpisao najgori.
I to kad smo mi preuzeli inicijativu.

Sve sto je radio govori samo jedno: on je SANU projekat.
Ali niej tema ovdje, a on ne zasluzuje moje vrijeme.
:thumbup:

I sad će opet hajka istih.
irac300

#131792 Re: Ukrajina

Post by irac300 »

pici wrote: 10/11/2022 09:40
GREY EAGLE MQ-1C
Hladan tuš za Ukrajince: SAD im neće dati svoje najnaprednije oružje, boje se da ne napadnu Rusiju
Et toliko o vojnoj pomoci.Cuj boje se da nenapadnu rusiju, koju rusiju, jel to onu koja hoce da vlada feudalisticki euroazijom, ko ih jebe.
Ma neće im Ameri nikada poslati tako moderne igračke. Nisu toliko ludi da im visokotehnoloska oprema završi kod Rusa, Iranaca i Kineza. To se koristi samo za američke potrebe.
agent_zero

#131793 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

ketronsd1 wrote: 10/11/2022 09:22
animus wrote: 09/11/2022 23:31
Ljudi su dali za ovu državu živote i dijelove tijela i opet bi ako zatreba. Ne znam koliko godina imaš ali vecina boraca bi ti šamar svezala za pljuvanje po predsjedniku i tvrdnji da nema države. Nema potrebe da svoje frustracije lijeciš na ovoj temi. Stranke nisu bitne ali država jeste i bit ce ona puno bolja vjerovao ti ili ne. Ne gubi vjeru u nju. :bih:
Koliko ti godina imas?
Sta je covjek rekao a da nije istina? Grobar nas je ukopao ko niko a izmet njegov nastavlja. Evo od borca 305-705-te podrska drugu za napisano. Tako da ta za samaranje ti ne pije vode
Hvala ti na podršci, ali teško išta možeš promijeniti u načinu razmišljanja i percepciji kod likova koji se obrazuju o ratu na sda predizbornim skupovima.
agent_zero

#131794 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

Helios wrote: 10/11/2022 01:11 Po ovome agentu nuli trebalo se ici kontra zahtjevima NATO-a i nastaviti dalje borbena dejstva te uci u sukob sa NATO.
Apsolutno ne. Ne trpaj mi i ne imputiraj nešto što niti sam rekao, niti mislim.
ford transit

#131795 Re: Ukrajina

Post by ford transit »

je covjek rekao a da nije istina? Grobar nas je ukopao ko niko a izmet njegov nastavlja. Evo od borca 305-705-te podrska drugu za napisano. Tako da ta za samaranje ti ne pije vode
Dosta babinih vise, sve je slagao, i laze, danima.trola ovu temu autonamskim kompleksom o Aliji, 501 Slavna, 511 Slavna, 502 Viteska stoje iza samaranja. Na liniji bi za ovo kundak fasovo. Znam ih dosta, koji su jer nesto ne mogu Aljje bili vrsni babini borci, samo DID, DIDOV BIO I OSTAO.
. Ja sam izbacen iz stroja u ovim desavanjima 95, a moja jedinica je na Manjci cekala komandu da krene u Banjaluku. Na zalost bez mene. I Zelenski kad ujka Sem odluci da je dosta u roku od par minuta sjeda za STO. I to ce potrcati da ne bi SEKUNDU zakasnio. Mogao bi se ujka Sem naljutiti. Gadno je kad nemas podrsku NATO, a tek imati NATO protiv sebe. To si ni Rusija kako vidimo ne moze priustiti.
agent_zero

#131796 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

SanskiBiser wrote: 10/11/2022 07:26 https://www.klix.ba/vijesti/americki-ge ... /221110002

Više od 100.000 ruskih vojnika ubijeno je ili ranjeno u Ukrajini, a ukrajinske snage će vjerovatno imati sličan broj žrtava, izjavio je u srijedu najviši američki general Mark Milley.

"Više od 100.000 ruskih vojnika je ubijeno ili ranjeno. Isto je vjerovatno i na ukrajinskoj strani", rekao je Milley.

Brojke koje je dao Milley, a koje se ne mogu nezavisno potvrditi, najpreciznije su do sada iz Vlade Sjedinjenih Američkih Država više od osam mjeseci nakon početka rata.

Milley je također rekao da postoji šansa za pregovore o okončanju rata, te da vojna pobjeda možda neće biti moguća ni za Rusiju ni za Ukrajinu.

"Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobjeda vjerovatno u pravom smislu riječi možda ne može postići vojnim sredstvima, i stoga se morate okrenuti drugim sredstvima", rekao je Milley i dodao kako "postoji prilika za pregovore".

Milleyjevi komentari uslijedili su nakon što je Rusija naredila svojim trupama da se povuku iz grada Hersona na jugu Ukrajine, što je veliki udarac za Moskvu.

No, zvaničnici u Kijevu su reagovali sa oprezom, rekavši da je malo vjerovatno da će ruska vojska napustiti strateški grad bez borbe, dok je američki predsjednik Joe Biden sugerirao da je povlačenje dokaz da Moskva ima "stvarne probleme" na bojnom polju.
Nažalost, i u onom izvještaju koji je pripremljen za Kongres, a koji je kolega lajkuj_me postavio, također se spominju visoki gubici kod ukrajinaca :sad:
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#131797 Re: Ukrajina

Post by laserShow »

Daj ba manite se alije i odbrane Bosne i Hercegovine na ovoj temi. Mi smo odnos prema drzavi pokazali u ovih 30 godina nakon rata, gdje su nas vise kostali domaci, nego cetnici. Ja, i? Po zakonu! Kako? Pa po zakonu!

agent_zero

#131798 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

ford transit wrote: 10/11/2022 10:00
je covjek rekao a da nije istina? Grobar nas je ukopao ko niko a izmet njegov nastavlja. Evo od borca 305-705-te podrska drugu za napisano. Tako da ta za samaranje ti ne pije vode
Dosta babinih vise, sve je slagao, i laze, danima.trola ovu temu autonamskim kompleksom o Aliji, 501 Slavna, 511 Slavna, 502 Viteska stoje iza samaranja. Na liniji bi za ovo kundak fasovo.
:-)

Promijeni terapiju.
agent_zero

#131799 Re: Ukrajina

Post by agent_zero »

GREY EAGLE MQ-1C
Logično je da im neće dati svoje najnaprednije oružje, ali razlog koji je naveden je u jednu ruku smiješan, a u drugu sulud.
lajkujMe

#131800 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

GREY EAGLE MQ-1C
Pici mislim da je to samo Americka izvlakusa.
Taj dron bi se uzasno proveo iznad Ukrajinskog neba.
Slicnih karakteristika kao Bayro samo puno skuplji od istoga.

Cim bi primirisao fronti bio bi oboren, a to je losa reklama za sistem.
Niti treba Ukrajini ovakav dron imaju Bayraktare koji izvrsavaju iste zadatke
A to je nadzor fronte al iz daleka i ako se ponekad ukaze prilika u fazonu da ima rupa u PVO uleti razbuca par vozila i ide nazad na sigurno.

Zadnja upotreba Bayre je bila prije 2 mjeseca kad se Visokopilija oslobadjala nakon sto su HARM raketama unistili PVO Bayro je mogao disati iznad ratista dan i pol.
Bupovali oko 15 meta i onda je doslo pojacanje u PVO i oboren je.
I opet nazad u pozadinu
Post Reply