Pozdrav vrijednim forumashima. Prvi put komentiram, mjesecima citam. Mislim da sam 98% stranica procitao od Feb 24-tog.
Zahvaljujem na sadrzaju!
Kad smo vec kod tog nemilog datuma, samo da kazem da sam tog jutra u nevjerici i soku citao vjesti.
Ono kad u sekundi skontash da je supak Putler stvarno napao drugu zemlju bez povoda, 21-om vijeku mijenjajuci time svijet zauvijek.
Neshvatanje da napada se zemlja od 40 miliona sa samo 190 hiljada vojnika. Bili su to turobni dani. Zimska depresija, jebena korona i sveopci umor...
Medjutim, u svemu tome jedna slicica sa mnogima poznatog 'foruma' mi je tih dana davala nadu:
Vjerovatno neki amerikanac a moram reci i ja sam mislio da su Rusi stvarno modernizirali vojsku novom opremom (citaj ne nose sovjetske uniforme vise i vidio sam neke moderne terence itd..).
FF >> danas.. Ovo u vezi Khersona mi je jos uvijek sumnjivo. Jedno vrijeme sam mislio da je zamka da bi se nekih 30 hiljada UKR vojnika namamilo i onda ili potop nakon rusenja brane, ili takticka nukica. Sada mi se cini da ovo neka razmjena na vrhu koju su Amerikanci isposlovali u bakstejdzu. U neku ruku mozda je to i dobro jer to znaci da ima komunikacija izmedju Ru i USA. Ovo me sve podsjeca na 1995-tu kad su svi pokusavali da 'zaokruze' sto su drzali. Nadam se da ce medju rujama poceti kruziti glasine da je "sve prodato" i da ce na kraju 93-ca Viteska umarsirati u Donjeck bez puno borbi.
Iran me razocarao. Mislio sam da su mudriji da iskoriste ovu priliku da se izvuku iz izolacije. Kad su mogli Izraelci i Arapi spishmanjiti se (Abrahamic Accords) ko da nikad nisu ratovali, mogli is i Iranci sa Arapima nesto potpisati...
I jos nesto - ratovi su gotovi po meni. Nista vise nije isto i tesko ce biti naci vojnike u buducnosti. Gledam ove ruse leze u onim rupicama ko djeca a rastinje ogoljeno od granata, krateri po njivama. Gdje da se sakrijes? Gdje da bjezis?? Buduci ratovi su 'koliko para toliko dronova'. Koliko dronova toliko i bubova. I HIMARS je u biti pre-programirani dron sa fisknom metom. Sve veoma skupa tehnologija do te mjere da zemlje koje ne mogu priustiti nece ni imati sansu da se odbrane.
Toliko
sadzasada - Slava Ukrajini!