Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ako je to tako, onda nek se sda makne. Malo promjene nikada ne steti.
Pa ja bi se sa.tobom.slozio da.je.makar malo drugacija konstelacija snaga unutar ove osmorke.ili koji je vec broj. Recimo da SDP vodi process ( pa makar to bio I tunjavi Niksic) ovako, moram reci da su moje sumnje velike. Naprosto mislim da se SDA sa trenutnom politickom snagom moze.i sprijeciti u prodaji....ovog naseg Dritana, bogami tesko....
Znaci, sad NiP gori od Sda? Ok. Ali, ako je Sdp ok ko sto kazes, zar nije logika da Nip koji je u koaliciji i nema matematike bez Sdpa je kontrolisan od Sdpa? Komstomse kaze medjusobna ravnoteza nemoci.
Eto, NiP je vec kontrolisan. Bez Sdp nema prodaje drzave.
Pa ja bi se sa.tobom.slozio da.je.makar malo drugacija konstelacija snaga unutar ove osmorke.ili koji je vec broj. Recimo da SDP vodi process ( pa makar to bio I tunjavi Niksic) ovako, moram reci da su moje sumnje velike. Naprosto mislim da se SDA sa trenutnom politickom snagom moze.i sprijeciti u prodaji....ovog naseg Dritana, bogami tesko....
Znaci, sad NiP gori od Sda? Ok. Ali, ako je Sdp ok ko sto kazes, zar nije logika da Nip koji je u koaliciji i nema matematike bez Sdpa je kontrolisan od Sdpa? Komstomse kaze medjusobna ravnoteza nemoci.
Eto, NiP je vec kontrolisan. Bez Sdp nema prodaje drzave.
Jok, ovaj SDP nikog ne.kontrolise, ponajmanje NIP.....I usput, meni jeste NIP gori od SDA ili da se tacnije izrazim opasniji od SDA...opasniji po drzavu Bosnu i Hercegovinu....
P.S I nisam.rekao da je ovaj SDP Ok samo sam rekao da bi za sve bilo bolje da je SDP glavni u osmorki...
SDA bi sve dala da NiP hoce sa njima u koaliciju odjednom bi Gavrilo postao heroj. Il SDP da udje najvise za njih navijaju. Eto gdje je Bake stranku doveo niko nece da sa njima koalira.
palermo wrote: ↑08/11/2022 23:04
Jok, ovaj SDP nikog ne.kontrolise, ponajmanje NIP.....I usput, meni jeste NIP gori od SDA ili da se tacnije izrazim opasniji od SDA...opasniji po drzavu Bosnu i Hercegovinu....
P.S I nisam.rekao da je ovaj SDP Ok samo sam rekao da bi za sve bilo bolje da je SDP glavni u osmorki...
Znaci, Sda je mnogo bolje rjesenje od "osmorke" za koaliranje sa Hdz?
Pa to otvoreno kaže Komšićev savjetnik Albin.
Da li ste spremni ići u koaliciju sa SDA koji je dosta toga popustio HDZ-u?
Nama je Izborni zakon veoma važan. Mi smo na stolu imali izmjene Izbornog zakona BiH. Ogroman je pritisak bio i znamo kako se SDA ponijela u tom procesu, a znamo kako su se ponijeli NiP i SBB. Nama je lakše sa SDA da Čović ne dobije što želi, nego sa NiP-om.
Jeste.....znam da je bogohulno to reci, na ovom forumu al za.mene jeste...
Pa to otvoreno kaže Komšićev savjetnik Albin.
Da li ste spremni ići u koaliciju sa SDA koji je dosta toga popustio HDZ-u?
Nama je Izborni zakon veoma važan. Mi smo na stolu imali izmjene Izbornog zakona BiH. Ogroman je pritisak bio i znamo kako se SDA ponijela u tom procesu, a znamo kako su se ponijeli NiP i SBB. Nama je lakše sa SDA da Čović ne dobije što želi, nego sa NiP-om.
Pa Covic je dobio sve upravo od kada je zajedno s tandemom Bakir-Zeljko.
Ako je to tako, onda nek se sda makne. Malo promjene nikada ne steti.
Gdje je ovdje logika? Stranku sa tri puta vise delegata (sda) mozes sprijeciti da nesto proda. A ovu drugu (nip) ne mozes? Kako to?
Ne znam što je Dobio Čović od navedenog tandema niti me je puno briga.
Bitno je samo to što bošnjačka politika godinama uspješno izigrava DMS u pokušajima oduzimanja političkih prava Hrvata u BiH i što je to pravdanje za neuspjehe na svim poljima funkcioniranja bh društva.
Jedini lijek su upravo viđene intervencije VP na razbijanju takvih ambicija.
Zbog Zeljka i ima osnov da vristi o ugrozenosti i majorizaciji i cemu sve ne i da nam svima zivot zagorcava. Da nema Zeljka ne bi imao za sta da se buni i sve bi bilo lakse.
Isti ljudi tvrde da je SDP u koaliciji sa NiP i NS - poluizdajnička nesposobna partija koju Konaković voda na uzici, a petokolonaši iz NS im pale šamare. Izdali Srebrenicu i dali Dodiku Zakon o prebivalištu.S druge strane, SDP u koaliciji sa SDA i DF - patriotska građanska snaga, najjača opoziciona partija, te kamen temaljac i nositelj političkih procesa.
Login77777 wrote: ↑09/11/2022 06:57
Zbog Zeljka i ima osnov da vristi o ugrozenosti i majorizaciji i cemu sve ne i da nam svima zivot zagorcava. Da nema Zeljka ne bi imao za sta da se buni i sve bi bilo lakse.
Da nema Željka, našli bi drugog Željka. Ne vidite šumu od drveta.
Da nema Željka, našli bi drugog Željka. Ne vidite šumu od drveta.
Sve nebuloze politickog desavanja u BiH na jednom primjeru:
"Elzina Pirić pisala Schmidtu: Političarima se za glas nudilo 250.000 KM, stan i posao"
Ista ta elzina:
"Kako su brat i sestra Elzine Pirić u UKC-u Tuzla dobili poslove vozača i kuharice"
"Nastavivši sa hvalospjevom, Pirić je za Kukića kazala da predstavlja pravu ljudsku gromadu o kojoj će pisati nepristrasna historija, naglasivši da su ga žrtvovali ni za šta. Zamjerila mu je što nije poveo pravnu borbu protiv ljudi koji su ga nazivali pogrdnim imenima, a sve kako bi ga uklonili sa poličke scene."
"Direktor RMU Banovići: Pirić prima plaću od 2.700 KM iako je duže od godinu na fiktivnom bolovanju"
"Elzina Pirić u zanosu: Sunce je usijalo u Banovićima kad je Mevla rodila Mirsada Kukića"
"Šokantna poruka sa skupa PDA u Banovićima: Protivnike ćemo priključiti na Fadilove respiratore"
"Zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Elzina Pirić, protiv koje je ove sedmice potvrđena optužnica za trgovinu utjecajem, predložila je u julu 2018. godine da se iz Krivičnog zakona FBiH izbaci krivično djelo trgovina utjecajem."
"Potvrđena optužnica protiv zastupnice u Parlamentu FBiH Elzine Pirić"
Podsjetite me koja ono stranka iz Sarajeva podržava Zukorlićevu stranku u Srbiji? I ko je ono iz vlasti KS svojevremeno dao par desetina hiljada državnih KM Zukorliću za privatnu akademiju "jer to je moje pravo"?
P.S, zaboravio i ono najnovije, prijedlog da se ulica u Sarajevu imenuje po njemu.
Podsjetite me koja ono stranka iz Sarajeva podržava Zukorlićevu stranku u Srbiji? I ko je ono iz vlasti KS svojevremeno dao par desetina hiljada državnih KM Zukorliću za privatnu akademiju "jer to je moje pravo"?
P.S, zaboravio i ono najnovije, prijedlog da se ulica u Sarajevu imenuje po njemu.
3.
Zakljuckak Dritancica:
Bitno je da Dino nije slao izaslanike Vucicu da mu poruce se ne sekira jer revizije presude nece biti i da Srbija nece nikada biti proglasena agresorom.
3.
Zakljuckak Dritancica:
Bitno je da Dino nije slao izaslanike Vucicu da mu poruce se ne sekira jer revizije presude nece biti i da Srbija nece nikada biti proglasena agresorom.
Koga je ono tacno poslao Vucicu i gdje taj danas?
Nema odgovora, da ti skratim istrazivanje, poslao je Zvizdica koji je danas potpredsjedik NIP-a.
Last edited by Str0nz on 09/11/2022 15:16, edited 1 time in total.