Ukrajina
- jednonogi_Jack
#131177 Re: Ukrajina
3 od 7 koliko ja vidjeh.
[/quote]
Jednog je preskočilo u liniji.

- agent_zero
#131178 Re: Ukrajina
Iluzorno je bilo očekivati da ukrajinci oslobode u 2 mjeseca ono za šta je rusima trebalo skoro 6 mjeseci.pici wrote: ↑08/11/2022 09:51Ja to vidim evo vec treci mjesec.Mnogo se je ocekivalo od ofanzive u augustu, koja je pocela samim krajem augusta pocetkom septembra.Prvo na Hersonu su zapeli, rusi su trebali biti pobacani u Djepar vec deseti dan.Onda se preslozilo i krenulo sa drugom ostricom oko Harkiva.Uspjeh je bio ocigledan, Izjum oslobodjen, Kupljansk, rusi u rasulu i bjezaniji, izbilo se na rijeku Ozkil u deset dana, Svatove poceli rusi evakuaciju, Liman nije se ni branio, bili u poluokruzenju i sta bi, stade se da se zapali cigara i ispiša.Neprijatelj se pregrupisao, mobilisao i poslao meso.agent_zero wrote: ↑08/11/2022 09:08
Evidetno je da je došlo do nekoh zasićenja, čak i sankcije ne djeluju, a niko ne razmišlja o uvođenju novih.
Nema više ni one priče o skandinavskim zemljama u nato-u, kao ni o primanju ukrajine u eu i nato.
Kao mede brunde pred zimski san...![]()
Nije ovo moje misljenje nego zapada, citajte malo njihove izjave izmedju redova.Puna pomoc ukrajini ALI, treba ovo treba ono, ko nene na kafi.
Ocekivala se i treca ostrica mrema Melitopolja a i tu nesta zapelo.Zapad je dao oruzije i opremio ukrajince ko ni jednu vojsku do sada, vidi se po frontu i da rusi uopste ne smiju koristiti avijaciju koja je presudan faktor u ovakvoj vrsti rata.Mariopolj su osvojili koristeci masovno bombardovanje avionima inace bi i dan danas Mariopolj se branio.
Dronovi i artijerija sve je to super ak kad te zaspe flota aviona, govno ti u grlu.
Ja sam svim srcem uz ukrajince al znam sta je zapadni kurvaluk, po godine te tapse i bodri a onda si prepusten samom sebi.Ukri moraju obavezno napraviti plan da fabrike i proizvodnju prebace u poljsku i da tamo vrse obuku po NATO-u.
Ukri ce pobijediti samo sto je pobjeda sad daleko a zapad nema strpljenje to finansirati deset godina.
Zelenski je vec poceo obracun sa ukrajinskim oligarsima i plijeni im imovinu.Nije sve u bubovima.
Slava ukrajini!
-
saimidin
#131179 Re: Ukrajina
@pici
Ukrajinci nisu stali, uradili su sve sto su mogli sa onim sto su imali, I dalje to rade
Nemoj precjenjivati ukrajince I pomoc u mts koja je minorna za rat ovih razmjera, a ni podcjenjivati broj orka, cak I ako su ispali veca karina nego sto je iko zamisljao prije 24.2.
I ovaj, kao I vecinu ratova odluciti ce logistika, jer motivacija je vec na strani UA
A od mira ovdje nema nista jos zadugo, mozda neko "primirje", ako I kada usa pritisne UA
Ukrajinci nisu stali, uradili su sve sto su mogli sa onim sto su imali, I dalje to rade
Nemoj precjenjivati ukrajince I pomoc u mts koja je minorna za rat ovih razmjera, a ni podcjenjivati broj orka, cak I ako su ispali veca karina nego sto je iko zamisljao prije 24.2.
I ovaj, kao I vecinu ratova odluciti ce logistika, jer motivacija je vec na strani UA
A od mira ovdje nema nista jos zadugo, mozda neko "primirje", ako I kada usa pritisne UA
- agent_zero
- apsidejzi
#131181 Re: Ukrajina
Zato je Elon Musk supak sto je doveo u pitanje finansiranje Starlinka...agent_zero wrote: ↑08/11/2022 10:18Sramota, toliko američkih, njemačkih i britanskih brendova, svi lafo podržavaju ukrajinu, ali ne miču guzice iz rusije.
-
sumirprimus
#131182 Re: Ukrajina
sirija 2.0 sta su ono govorili ,drugo je sirija tamo je bilo drukije bili su teroristi. i manje zlo asad.
pa dobro i ovde sad kazu da su nacisti i da je ugrozena ruska etnickaskupina i da je putin manje zlo.
-
statixx
#131183 Re: Ukrajina
Svasta je napricao u ovom broadcastu, navodno Zapad nece odustati, podigli su vojnu industriju na noge. Bice problema kada stignu iranske balisticke rakete. Rusi masovno ginu, 40% vojske sada cine mobilisani.
- agent_zero
#131184 Re: Ukrajina
Taj je posebna vrsta šupka, ali barem ne krije svoju rusofiliju.apsidejzi wrote: ↑08/11/2022 10:22Zato je Elon Musk supak sto je doveo u pitanje finansiranje Starlinka...agent_zero wrote: ↑08/11/2022 10:18
Sramota, toliko američkih, njemačkih i britanskih brendova, svi lafo podržavaju ukrajinu, ali ne miču guzice iz rusije.
- jednonogi_Jack
#131185 Re: Ukrajina
Putin neće ići na samit G20 nakon što je Bajden odbio da se sastane s njim
Ruski predsjednik Vladimir Putin neće letjeti na Bali kako bi prisustvovao samitu G20, koji će se održati od 15. do 16. novembra. Umjesto toga, Rusiju će na događaju predstavljati ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, pišu Vedomosti , pozivajući se na diplomatski izvor i sagovornika u predsjedničkoj administraciji.
Putin u ovom trenutku ne vidi racionalne mogućnosti "da se neka pitanja riješe u okviru samita", kaže Leonid Kalašnjikov, šef Komiteta Državne dume za pitanja ZND. „Zapad se bavi direktnom sabotažom [protiv Rusije], što ga uvjerava da sada nije vrijeme za takav razgovor“, rekao je Kalašnjikov. Istovremeno, sam predsednik mora da saopšti svoju odluku i kaže ko će ga zameniti, kaže izvor blizak Kremlju.
Da Putin verovatno neće prisustvovati samitu rekao je i predsednik zemlje domaćina događaja Joko Vidodo, koji je pre nedelju dana imao telefonski razgovor sa ruskim kolegom. Vlasti Indonezije su prije toga ponudile administraciji američkog predsjednika Joea Bidena da u okviru samita organizira bilateralni sastanak s Putinom. Ali Sjedinjene Države su odbile ovaj prijedlog, piše Financial Times , pozivajući se na izvor u američkoj administraciji.
Još ako Zelenski ode tamo...
-
sumirprimus
#131186 Re: Ukrajina
treba se pazit zelenski,ozbiljno, bagra je to, k zna na sta su sve spremni.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#131187 Re: Ukrajina
Nepada mi napamet da precjenjujem ili podcjenjujem Ukrajince, ljudi se lavovski bore.Oni za dva mjeseca su mogli, takve su procjene zapadnih sluzbi, osloboditi Herson, Voditi bitke oko Starobiliksa ili cak Luganjska, Uzeti Melitopolj i izbiti na Azovsko more, rusima tad ni mobilizacija ni iranski dronovi ni nuklearke nebi pomogle, bili bi slomljeni na paranparcad.Nije do UA armije, nesto je trulo u samom vrhu, evo idu obracuni sa oligarsima i kriminalnim grupama.
Ovo me jako podsjeca na Sarajevo 92, kad se izaslo prema hotelima na ilidzi, bili na ulazu u vogoscu itd.Samo bi povuci se i poslije tri mjeseca pade bjelasnica, grebak, trnovo i skoro citav igman.Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Ovo me jako podsjeca na Sarajevo 92, kad se izaslo prema hotelima na ilidzi, bili na ulazu u vogoscu itd.Samo bi povuci se i poslije tri mjeseca pade bjelasnica, grebak, trnovo i skoro citav igman.Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
-
sumirprimus
#131188 Re: Ukrajina
nije ba nista truhlo sve je ok, ratuju ljudi na kucnom pragu sa jednom rusijom, evo 9 mjeseci brat bratu krvavo. i trpe.pici wrote: ↑08/11/2022 10:36 Nepada mi napamet da precjenjujem ili podcjenjujem Ukrajince, ljudi se lavovski bore.Oni za dva mjeseca su mogli, takve su procjene zapadnih sluzbi, osloboditi Herson, Voditi bitke oko Starobiliksa ili cak Luganjska, Uzeti Melitopolj i izbiti na Azovsko more, rusima tad ni mobilizacija ni iranski dronovi ni nuklearke nebi pomogle, bili bi slomljeni na paranparcad.Nije do UA armije, nesto je trulo u samom vrhu, evo idu obracuni sa oligarsima i kriminalnim grupama.
-
neki
#131189 Re: Ukrajina
Procjene zapadnih službi su bile, da ukoliko Rusija krene u invaziju, da će Kiev pasti za 72 sata..pici wrote: ↑08/11/2022 10:36 Nepada mi napamet da precjenjujem ili podcjenjujem Ukrajince, ljudi se lavovski bore.Oni za dva mjeseca su mogli, takve su procjene zapadnih sluzbi, osloboditi Herson, Voditi bitke oko Starobiliksa ili cak Luganjska, Uzeti Melitopolj i izbiti na Azovsko more, rusima tad ni mobilizacija ni iranski dronovi ni nuklearke nebi pomogle, bili bi slomljeni na paranparcad.Nije do UA armije, nesto je trulo u samom vrhu, evo idu obracuni sa oligarsima i kriminalnim grupama.
Daleko je jači ukrajinski otpor od svega što je bilo ko očekivao..
- apsidejzi
#131190 Re: Ukrajina
Popunjenost zaliha gasa na danasnji datum u EU:
Njemacka 100%
Francuska 100%
Belgija 100%
Portugal 100%
Danska 99%
i tako dalje i tako duze. Ukupno na nivou EU 95,3% s tim da najnizi nivo ima Latvija (59%) koja obara taj prosjek. Inace bi bio 98%
Putin ga moze lagano obalit sa ucjenama. Blaga jesen, jeftina struja, jeftin gas. Nije mu uspjela strategija za sad.
Njemacka 100%
Francuska 100%
Belgija 100%
Portugal 100%
Danska 99%
i tako dalje i tako duze. Ukupno na nivou EU 95,3% s tim da najnizi nivo ima Latvija (59%) koja obara taj prosjek. Inace bi bio 98%
Putin ga moze lagano obalit sa ucjenama. Blaga jesen, jeftina struja, jeftin gas. Nije mu uspjela strategija za sad.
- apsidejzi
#131191 Re: Ukrajina
Jah... I dalje Ukrajina ima starlink, i dalje je supak u minusu 20 miliona dolara mjesecno, dok ovi sa slike zaradjuju pare. Jbg. No nije on siromasan. Siromasni su oni koji tako razmisljaju.agent_zero wrote: ↑08/11/2022 10:24Taj je posebna vrsta šupka, ali barem ne krije svoju rusofiliju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#131192 Re: Ukrajina
Ne znam jesili bio u ratu al samo cu ti jedno reci, nekom rat, nekom brat.Ovi titani na frontu od mene imaju respekt al mislis da nema ukrajinaca kojih boli qurac za njih i profitiraju nad istim.Ima i stranaca koji su toboze prijatelji a zapravo su samo iz koristi.Kako rat odmice, toga ce biti sve vise i na jednoj i na drugoj strani.Eno uhvacene su neke kompanije i oligarsi kako citavo vrijme trguju sa rusima.Evo ostalo i bruku zapadnih kompanija, jebe se njima za pravdu, daj samo profit.Ibretili smo se upocetku kad su vezali kriminalce za bandere i šibali ih, da su ih bogdo povjesali.sumirprimus wrote: ↑08/11/2022 10:39nije ba nista truhlo sve je ok, ratuju ljudi na kucnom pragu sa jednom rusijom, evo 9 mjeseci brat bratu krvavo. i trpe.pici wrote: ↑08/11/2022 10:36 Nepada mi napamet da precjenjujem ili podcjenjujem Ukrajince, ljudi se lavovski bore.Oni za dva mjeseca su mogli, takve su procjene zapadnih sluzbi, osloboditi Herson, Voditi bitke oko Starobiliksa ili cak Luganjska, Uzeti Melitopolj i izbiti na Azovsko more, rusima tad ni mobilizacija ni iranski dronovi ni nuklearke nebi pomogle, bili bi slomljeni na paranparcad.Nije do UA armije, nesto je trulo u samom vrhu, evo idu obracuni sa oligarsima i kriminalnim grupama.
Zamisli sad ukrajinca cetri godine ratuje, suti, trpi i na kraju ga demobilisu, ignorisu, vrijedjaju, sikaniraju, omalovazavaju i proglase ga cetnikom, izdajicom, budalom itd.
To je stvarnost.
-
statixx
#131193 Re: Ukrajina
I pored toga Latvija je, gledajuci procentualno, najvise izdvojila za Ukrajinu.apsidejzi wrote: ↑08/11/2022 10:42 Popunjenost zaliha gasa na danasnji datum u EU:
Njemacka 100%
Francuska 100%
Belgija 100%
Portugal 100%
Danska 99%
-
sumirprimus
#131194 Re: Ukrajina
zasad su oni top. imal lopova? vjerovatno ima? imal profitera vjerovatno, ali znali su i za bandere vezali lopove. sto mi nikad nismo radili.
jos uvijek ne vidim da prodaju cigaru na dim ni brasno za 100 maraka. a da ne pricam sta ne rade za 100 grama vegete. iskreno nisam jos vdio ni cuo ni da na linij mijenjaju za cigare, metke, i sta je vec tamo roba u obrtu.
takodje ne vidim da po lokalnim pijacama prodaju djecija bicikla, zlato , videorekrdere za kilo prohe. dakle zasad su odlicni.
makimalno narbijani i ozbiljni.
da ima izbjeganera ima, d ima onih koj zele se okoristit ima. al je to sve vrlo slabo s obzirom ko im je komsija i kakve su im sve sluzbe rominjale do skora pa i sad po zemlji. cak e i zapad za pohvalit u odnosu na nase muke, pomazu, odrekli se nekih stvari pij svega nergije zarad ukra. pomazu i vojno i fiainsijski, nije 100% al boze moj niko nije savrsen sve je to ok.
i najvazniji dio, orci nemaju takav pandan, njima su velike i iranske kosilice i granate iz sjeverne koreje sad. i tope se anzustavljivo a zima ide, koja ce vise stetit agresoru.
tak da bice to pici moj ok,sve bude ukrajina
jos uvijek ne vidim da prodaju cigaru na dim ni brasno za 100 maraka. a da ne pricam sta ne rade za 100 grama vegete. iskreno nisam jos vdio ni cuo ni da na linij mijenjaju za cigare, metke, i sta je vec tamo roba u obrtu.
takodje ne vidim da po lokalnim pijacama prodaju djecija bicikla, zlato , videorekrdere za kilo prohe. dakle zasad su odlicni.
da ima izbjeganera ima, d ima onih koj zele se okoristit ima. al je to sve vrlo slabo s obzirom ko im je komsija i kakve su im sve sluzbe rominjale do skora pa i sad po zemlji. cak e i zapad za pohvalit u odnosu na nase muke, pomazu, odrekli se nekih stvari pij svega nergije zarad ukra. pomazu i vojno i fiainsijski, nije 100% al boze moj niko nije savrsen sve je to ok.
i najvazniji dio, orci nemaju takav pandan, njima su velike i iranske kosilice i granate iz sjeverne koreje sad. i tope se anzustavljivo a zima ide, koja ce vise stetit agresoru.
tak da bice to pici moj ok,sve bude ukrajina
- agent_zero
#131195 Re: Ukrajina
Što neko napisa, procjene su bile i da ukrajina padapici wrote: ↑08/11/2022 10:36 Nepada mi napamet da precjenjujem ili podcjenjujem Ukrajince, ljudi se lavovski bore.Oni za dva mjeseca su mogli, takve su procjene zapadnih sluzbi, osloboditi Herson, Voditi bitke oko Starobiliksa ili cak Luganjska, Uzeti Melitopolj i izbiti na Azovsko more, rusima tad ni mobilizacija ni iranski dronovi ni nuklearke nebi pomogle, bili bi slomljeni na paranparcad.Nije do UA armije, nesto je trulo u samom vrhu, evo idu obracuni sa oligarsima i kriminalnim grupama.
Mislim da si imao preoptimistična očekivanja, ja lično jesam očekivao malo više od trenutnog, ali toliko kao ti nisam
- agent_zero
#131196 Re: Ukrajina
E fakat, kad ćemo mi sdaovce vezati po banderama i onda dati nanama da ih batinaju šipkama?sumirprimus wrote: ↑08/11/2022 11:01 zasad su oni top. imal lopova? vjerovatno ima? imal profitera vjerovatno, ali znali su i za bandere vezali lopove. sto mi nikad nismo radili.
tak da bice to pici moj ok,sve bude ukrajina![]()
- Čitalac
#131197 Re: Ukrajina
Inače, ukrajinski mediji zvone na uzbunu u susret samitu G20 i tvrde da se u nacrtu dokumenta koji bi trebalo da bude usvojen, zbog ruskih intervencija, na 15 stranica teksta rat u Ukrajini spominje samo jednom.
https://www.eurointegration.com.ua/arti ... 8/7150204/
Portparol Sergej Nikiforov upravo kaže da će Zelenski učestvovati na samitu G20 ali, po svemu sudeći, putem video linka.
Dokument je zatvoren i nije moguće provjeriti njegovu autentičnost; međutim, analiza "Europske Pravde" sugerira da su ove verzije nacrta odluke autentične; podaci drugog nepovezanog izvora potvrđuju njenu tematsku usmjerenost, kao i prijetnju koju predstavlja Ukrajini.
Činjenica je da odluka G20, zapravo, čini korak ka "normalizaciji" ruske agresije i pokušava uspostaviti praksu vođenja globalne politike, kao da ne primjećuje da je stari svjetski poredak uništen nakon 24. veljače. Trenutno nije usaglašen cijeli dokument. Nekoliko nepovezanih izvora reklo je Pravdi da postoji napet spor između država G7 i država koje su sklone kompromisima i ustupcima Ruskoj Federaciji (tu se posebno ubraja domaćin Indonezija). Istodobno, jedan od izvora tvrdi da interese Ukrajine i svjetski poredak najaktivnije brane diplomati Francuske i Njemačke. Nismo u mogućnosti neovisno provjeriti ove informacije.
U dokumentu nećete pronaći izraze poput "ruske agresije". To je općenito očekivano, jer bi se Rusija tome usprotivila. No, iskreno je iznenađujuće da se izvan "geopolitičkog" paragrafa „rat u Ukrajini” spominje samo jednom. Unatoč tome što je agresivni rat, pokrenut protivno Povelji UN-a i drugih svjetskih pravila, promijenio sve sfere međunarodnih odnosa i iznjedrio niz kriza – čak i u takvoj formulaciji, kao da je riječ samo o ratu "sam po sebi", bez sudjelovanja Ruske Federacije, tu riječ radije ne spominju.
Primjerice, napomenu da je svijet u dubokoj krizi radije bi predstavili formulacijom da je G20 "zabrinut višedimenzionalnom krizom koja uključuje pandemiju COVID-19". Rasprava o ovoj točki se nastavlja i ima pomaka: ako se isprva inzistiralo da se napiše da krizu čine i “izazovi miru i sigurnosti”, onda se za dva tjedna pojavio “kompromisni” prijedlog koji spominje "izazove koji proizlaze iz geopolitičke situacije".
https://www.eurointegration.com.ua/arti ... 8/7150204/
Portparol Sergej Nikiforov upravo kaže da će Zelenski učestvovati na samitu G20 ali, po svemu sudeći, putem video linka.
Last edited by Čitalac on 08/11/2022 11:25, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#131198 Re: Ukrajina
koji je ukrima izbor?
- agent_zero
#131199 Re: Ukrajina
Borba do kraja i do zadnjeg, odnosno do kad ima onih spremnih za borbu i slobodu domovine.