Izbori su pokradeni ovaj broj glasova je lazan. Ovde igra tek pocinje smitova odluka je samo mali korak u dugom putu ne savrsen korak ali je korak u pravom smjeru. Zapad nas je cekao da dogovorimo nesto godinama nasima je odgovarao status quo i konstantna kriza. Jednostavno doslo se do zida i sad zapad preuzima igru u bosni i na balkanutony stark wrote: ↑06/11/2022 11:58 Ciscenje cega i od cega?
Jedni te isti ljudi su u politici .
To sto su promijenili dres ,jel to ciscenje?
Nego je pitanje ko podrzava aparthejd i sta mu je obecano zauzvrat. Te ko je taj koji nesto nudi. Ako uopce ima istine u prici da americki ambasador trci okolo i pravi koalicije koje ce " spasiti drzavu" od stranaka koje su na izborima jedva cenzus presle..
Demokratska fronta Željko Komšić
-
sajber87
#56501 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#56502 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo Tile nikad nije rekao, pa bila i parafraza, da je tako, priklonio bi se svabama ko i cetnici.Ozimician wrote: ↑06/11/2022 11:39Tito je rekao: I sa crnim đavolom ako će mom narodu biti bolje... (parafraziram)JoseMujica wrote: ↑06/11/2022 11:02 pogrešna ti je premisa...mi smo potpuno nebitni u svakom smislu da bi nas neko vukao za rukav i zvao na derneke...mi smo ti koji očajnički trebamo jake prijatelje a mi ih nemamo i to najviše zahvaljujući Alijinom kurvanju sa Iranom...kada nam je pružena ruka pokazali smo se nekredibilnim saveznikom Zapada i danas niko ne računa ozbiljno na nas
Alija je svakako imao mnogo aferima, a "kurvanje" s Iranom je bila nužda, koliko sam upućen, tada oružje nismo dobijali sa Zapada, nismo ga čak mogli ni kupiti (toliko o pruženoj ruci) - Iran i Pakistan su jedine zemlje koje su tad slale oružje !
Tako da ne znam o kojoj pruženoj ruci pričaš, a od svih naroda na Balkanu, Bošnjaci su uz Albance najviše na strani Zapada i onda bivaju ovako nagrađeni. Ne kontam gdje smo se to pokazali nekredibilni (u odnosu na ostale) ?
Ovo drugo isto nije istina, iran je doveo par instruktora na igman i to je sve, nikakvo oruzje nije bilo od irana, to je laž.Sve se je dobivalo preko hrvatske, kupovalo i od hrvata i od srba, ko je jamio iz kasarni, jamio je itd.Igman je 92 godine bio najvece skladiste oruzje, municije, opreme.Zato su izlazili na igman juka, cele, cace, šaje i ostala žgadija da preuzmu koridor tj zlatu koku, niko nije ni pomisljao o naouruzanju i obuci i deblokadi grada.OVO JE NAJVEČA ALIJiNA LAŽ i PREVARA.Kako su se obogatili sdO generali vec na takav nacin.Kakav iran i saudijci i turci i muslimani i qurac palac.Da nije bilo momaka u patikama i trenerkama, sarajevo i BiH bi pala.
Dovodjenje islamista, selamanje i tekbiranje, nosanje tespiha itd to kad je uvedeno u armiju od zapada smo dobili mudo marjanovo.I to je islo preko HV i HVO barikada, nije islo preko zraka ili ispod zemlje tunelima.Dedo mudrac nas je sjebo ko malo ko.Nije parafraza nego njegova mudra izreka, uspjeli smo da sacuvamo islam i muslimane na ovim prostorima.MRŠ.
-
noviforumas
#56503 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nikolaidis:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ovini.htmlAko ja godinama upozoravam na to da su na Balkanu ruska i američka politika u sinergiji, a ne suprotstavljene: da objektivno pogoduju trima velikodržavnim projektima: srpskom, hrvatskom i albanskom; da su, umjesto da suzbiju velikoodržavne nacionalizme, te nacionalizme odlučile tretirati kao partnere u regionu; da, sve skupa, to region čini nestabilnim i aktere u regionu fokusirane na proširenje teritorija, a ne na demokratizaciju i europske integracije – to, da se ne lažemo, ima posljedice. Jave se dobronamjerni ljudi koji upozoravaju da je to „antiamerikanizam“, a mnoga vrata budu zatvorena.
Sigurno ste primijetili da se, kako se ono kaže, naši zapadni partneri principijelno zalažu za slobodu govora. Jeste: ali ne daj bože da im kažeš šta o njima misliš. Odmah izmili njihova a naša kolonijalna usluga koja pojasni da se sa gospodarom tako ne smije pričati, čak i ako gospodar nije u pravu.
- Ozimician
#56504 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tito je to rekao mnogo godina poslije 2. svj. rata - ali očito nisi u toku.pici wrote: ↑06/11/2022 12:05Ovo Tile nikad nije rekao, pa bila i parafraza, da je tako, priklonio bi se svabama ko i cetnici.Ozimician wrote: ↑06/11/2022 11:39
Tito je rekao: I sa crnim đavolom ako će mom narodu biti bolje... (parafraziram)
Alija je svakako imao mnogo aferima, a "kurvanje" s Iranom je bila nužda, koliko sam upućen, tada oružje nismo dobijali sa Zapada, nismo ga čak mogli ni kupiti (toliko o pruženoj ruci) - Iran i Pakistan su jedine zemlje koje su tad slale oružje !
Tako da ne znam o kojoj pruženoj ruci pričaš, a od svih naroda na Balkanu, Bošnjaci su uz Albance najviše na strani Zapada i onda bivaju ovako nagrađeni. Ne kontam gdje smo se to pokazali nekredibilni (u odnosu na ostale) ?
Ovo drugo isto nije istina, iran je doveo par instruktora na igman i to je sve, nikakvo oruzje nije bilo od irana, to je laž.Sve se je dobivalo preko hrvatske, kupovalo i od hrvata i od srba, ko je jamio iz kasarni, jamio je itd.Igman je 92 godine bio najvece skladiste oruzje, municije, opreme.Zato su izlazili na igman juka, cele, cace, šaje i ostala žgadija da preuzmu koridor tj zlatu koku, niko nije ni pomisljao o naouruzanju i obuci i deblokadi grada.OVO JE NAJVEČA ALIJiNA LAŽ i PREVARA.Kako su se obogatili sdO generali vec na takav nacin.Kakav iran i saudijci i turci i muslimani i qurac palac.Da nije bilo momaka u patikama i trenerkama, sarajevo i BiH bi pala.
Dovodjenje islamista, selamanje i tekbiranje, nosanje tespiha itd to kad je uvedeno u armiju od zapada smo dobili mudo marjanovo.I to je islo preko HV i HVO barikada, nije islo preko zraka ili ispod zemlje tunelima.Dedo mudrac nas je sjebo ko malo ko.Nije parafraza nego njegova mudra izreka, uspjeli smo da sacuvamo islam i muslimane na ovim prostorima.MRŠ.
Niko ne idealizira Aliju - naravno da je mogao mnogo bolje.
I naravno da je sve išlo preko Hrvatske jer - kojim drugim putem je moglo doći ?
Ali hajd mi reci - šta nam je to Zapad slao od oružja - pa smo mi onda krenuli "tekbirati" - kako ti navodiš, pa su onda prestali slati ?
A to što smo uspjeli sačuvati Islam i muslimane na ovim prostorima - ako je to po tebi nešto loše - onda si ti deff na strani agresora.
- animus
#56505 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
noviforumas wrote: ↑06/11/2022 12:09 Nikolaidis:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... ovini.htmlAko ja godinama upozoravam na to da su na Balkanu ruska i američka politika u sinergiji, a ne suprotstavljene: da objektivno pogoduju trima velikodržavnim projektima: srpskom, hrvatskom i albanskom; da su, umjesto da suzbiju velikoodržavne nacionalizme, te nacionalizme odlučile tretirati kao partnere u regionu; da, sve skupa, to region čini nestabilnim i aktere u regionu fokusirane na proširenje teritorija, a ne na demokratizaciju i europske integracije – to, da se ne lažemo, ima posljedice. Jave se dobronamjerni ljudi koji upozoravaju da je to „antiamerikanizam“, a mnoga vrata budu zatvorena.
Sigurno ste primijetili da se, kako se ono kaže, naši zapadni partneri principijelno zalažu za slobodu govora. Jeste: ali ne daj bože da im kažeš šta o njima misliš. Odmah izmili njihova a naša kolonijalna usluga koja pojasni da se sa gospodarom tako ne smije pričati, čak i ako gospodar nije u pravu.
Sve receno u tekstu. Možemo se praviti Englezi i glumiti da nam je korupcija neprijatelj broj jedan ili prihvatiti da nam kuhaju neku supu s državom
-
mirza_15
#56506 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ba. Gdje ćeš o takvim glupostima kada četnici niz Vraca silaze. Treba državu braniti. I tako narednih 100 godina i pred svake izbore.
Schmidt:
Na temelju onoga što je postignuto u Mostaru pokušalo se da se to prenese i na državni nivo, odnosno reformu izbornog zakona za cijelu državu. Da se na novi način razmotri pitanje konstitutivnih naroda i Ostalih, da se posveti pažnja presudi Sjedić-Finci i tako dalje.
Evo šta kaže Grlić Radman:
"Hrvatska je pristupila državama partnerima u Evropskoj uniji kako bi se izradio non paper za BiH u kojem bi se istakao zajednički cilj stabilne BiH spremne na reforme. Hrvatska je redovito insistirala na načelima izmjena Izbornog zakona koji su potpisali Dragan Čović i Bakir Izetbegović.
"HNS BiH ostaje otvoren za pregovore na načelima Političkog sporazuma iz Mostara od 17. juna 2020., uključujući ograničene izmjene Ustava BiH kako bi se implementirale sve presude Europskoga suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH u interesu konstitutivnih naroda, nacionalnih manjina i svih drugih građana na načelima konstitutivnosti i legitimnog predstavljanja. HNS BiH smatra kako je, u suradnji s nadležnim institucijama Republike Hrvatske, potrebno razmotriti i pitanja koja se odnose na pravne aspekte Dejtonskog i Washingtonskog sporazuma koja su narušena neodgovornim djelovanjima vodećih bošnjačkih političkih aktera i ureda OHR-a u Sarajevu u protekla dva desetljeća", zaključuje se u saopćenju.
Svima mostarski sporazum polazna osnova, ali nisu krivi oni koji su potpisali i njih treba podržati, a drugi su Dritani koji podržavaju ovo što je Šmit donio. Kakva zamjena teza. Usput i ova policija sere kada napraviš sitan prekršaj u saobraćaju. Kao da nemaju pametnijeg posla.Alma Čolo, nosilac liste Stranke demokratske akcije za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine na Općim izborima ocijenila je za N1 da nametanje Izbornog zakona visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta je u interesu BiH.
Eto ih niz Vraca Prpa. Ne znam šta je gore:
-Da zaista vjeruješ u to
-Da znaš da je šuplja, ali je i dalje širiš.
- Ozimician
#56507 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Priča o korupciji je ono - kad već nemaš nijedan razlog - pa hajmo to.
Ili stavljanje Fadila na crnu listu radi pisma penzionerima, WTF. (pored svih drugih aferima)
Da je korupcija fenomen prisutan samo kod nas - ja bih rekao - OK, korupcija.
Sve zemlje istočnije od BIH su u 3x gorem stanju što se tiče korupcije nego BiH, ko je pokušao poslovati u tim zemljama - zna o čemu pričam.
Tako da zbog toga ta priča o korupciji ne pije vode ama baš nikako, nego služi očito kao "anestezija" bošnjačkom glasačkom tijelu da prihvati aparthejd.
- tony stark
#56508 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mali korak u dugom putu na savrsen korak.sajber87 wrote: ↑06/11/2022 12:04Izbori su pokradeni ovaj broj glasova je lazan. Ovde igra tek pocinje smitova odluka je samo mali korak u dugom putu ne savrsen korak ali je korak u pravom smjeru. Zapad nas je cekao da dogovorimo nesto godinama nasima je odgovarao status quo i konstantna kriza. Jednostavno doslo se do zida i sad zapad preuzima igru u bosni i na balkanutony stark wrote: ↑06/11/2022 11:58 Ciscenje cega i od cega?
Jedni te isti ljudi su u politici .
To sto su promijenili dres ,jel to ciscenje?
Nego je pitanje ko podrzava aparthejd i sta mu je obecano zauzvrat. Te ko je taj koji nesto nudi. Ako uopce ima istine u prici da americki ambasador trci okolo i pravi koalicije koje ce " spasiti drzavu" od stranaka koje su na izborima jedva cenzus presle..
Otprilike je tako hrpa bijelih supremista objasnjavala aparthejd u Juznoafrickoj republici.
2022 godina i pokusava nam se prodati prica da glas jednog ljudskog bica vrijedi kao glas 4 ili vise drugih ljudskih bica.
O pokradenim izborima..
Denis nije pokraden,nisam cuo od njegovog protivnika da prica o kradji.
Govorim o dijelu BiH koji zovemo federacija.
Treba stati iza svojih rijeci. Dokumentovano.
- Ozimician
#56509 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ko ovdje govori da Bakir nije kriv ? Na izborima smo mu rekli ćao !mirza_15 wrote: ↑06/11/2022 12:26 Svima mostarski sporazum polazna osnova, ali nisu krivi oni koji su potpisali i njih treba podržati, a drugi su Dritani koji podržavaju ovo što je Šmit donio. Kakva zamjena teza. Usput i ova policija sere kada napraviš sitan prekršaj u saobraćaju. Kao da nemaju pametnijeg posla.
-Da zaista vjeruješ u to
- Ommadawn
#56510 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odakle onoliko bogataša izađe iz rata koji prije istog nisu imali ni za kilu govedine s kostima?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56511 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nije tacno. Bakir je popusio jer je iritantna kao pojava, ali sve ono sto predstavlja SDA u svojim djelima, to je nagradjeno.Ozimician wrote: ↑06/11/2022 12:31Ko ovdje govori da Bakir nije kriv ? Na izborima smo mu rekli ćao !mirza_15 wrote: ↑06/11/2022 12:26 Svima mostarski sporazum polazna osnova, ali nisu krivi oni koji su potpisali i njih treba podržati, a drugi su Dritani koji podržavaju ovo što je Šmit donio. Kakva zamjena teza. Usput i ova policija sere kada napraviš sitan prekršaj u saobraćaju. Kao da nemaju pametnijeg posla.
-Da zaista vjeruješ u to
- Ozimician
#56512 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa jeste, čak su u Sarajevu i bivši SDA-ovci - oni prvi do Bakira - dobili značajan dio glasova. Sreća pa ih u ostatku države ne smatraju bitnim.
Tako da, mogu se složiti s tobom, ali i Bakiru smo rekli - ĆAO!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- pici
#56514 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
De me prosvjetli allahati, navedi njegov citat i govor gdje je to rekao.Ozimician wrote: ↑06/11/2022 12:14
Tito je to rekao mnogo godina poslije 2. svj. rata - ali očito nisi u toku.
Niko ne idealizira Aliju - naravno da je mogao mnogo bolje.
I naravno da je sve išlo preko Hrvatske jer - kojim drugim putem je moglo doći ?
Ali hajd mi reci - šta nam je to Zapad slao od oružja - pa smo mi onda krenuli "tekbirati" - kako ti navodiš, pa su onda prestali slati ?
A to što smo uspjeli sačuvati Islam i muslimane na ovim prostorima - ako je to po tebi nešto loše - onda si ti deff na strani agresora.
Niko nam nije slao oruzje a pogotovo zapad, sve se je il kupovano crnom berzom i donacijama koje su POKRADENE od dinastije i velikasa sdO.
Alija je bio Predsjednik predsjednistva BiH i kao takvog su ga tretirali a bobana i karadzica kao separatisticke vodze.Kad je poceo preferirati islam i muslimane, stavljen je u isti kos ko i ova dvojica, tri zaracene strane. Tekbir proderes i krenes u napad, ja u te napade nisam isao, kurban nisam nit cu biti.Da sam protiv bilo koje vjere nebi uzeo pusku za cjelovitu BiH neg se omotao eksplozivom i tespihom i juriso na sijace.
- Chmoljo
#56515 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da, bivsi su SDAovci, ali su vise uradili KS za par godina nego originalni za par decenija.
Za pocetak, pustili su koalicione partnere da rade i nisu im noge podmetali.
- Chmoljo
#56516 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I nikad ispod nece ici. Al nikad._BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2022 12:37Cak nije ni nagradjeno nego samo-nije kaznjeno. Dobili su svoj stanardni broj.
-
mirza_15
#56517 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma samo populizam ovom narodu treba sterati. To se na ovim prostorima puši samo tako. Ko će se ba hebati sa ozbiljnim infrastrukturnim, ekonomskim, pravnim, antikoruptivnim, odrazovnim, moralnim... pitanjima. Prospi patriJotsku, uhljebi svoje i zavrni na tenderu. Svakako će svetinja da popuši dobru patriJotsku. Vidiš da gore spominju kako o korupciji ne treba ni pričati, da to nije ništa strašno i da država dolazi u pitanje ako pričaš o korupciji. A kada mu dijete na 20 konkursa popuši jer je na tom konkursu bila mlada nada SDA onda neka pogleda svome djetetu objasni da je i on tome doprinio jer je država bila u pitanju. Osim, naravno, ako mu dijete nije ta mlada nada.
Last edited by mirza_15 on 06/11/2022 12:43, edited 1 time in total.
-
sajber87
#56518 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U predstavnickom domu je jedan covjek jedan glas, u domu naroda gdje je fiksna kvota naroda ne moze biti zbor razlicitog procenta naroda i ostalih ali i ne mora jer su tu najvaznija ovlastenja tog doma. Smit je neke stvari tu smanjio ali ni blizu kako bi trebalo da bude i kako ce biti kad se sve zavrsi. Po meni rjesenje je jednostavno ukinuti vijece naroda rs i dom naroda fbih, sva ovlasti koje su imali prenijeti na drzavni dom naroda kome se onda moze povecati broj zastupnika pa neka on odlucuje o vitalnom nacionalnom interesu na nivou drzave entiteta i distrikta. O ovlastima takvog doma naroda komotno se moze reci sta dogovore snsd i hdz da tkz probosanske stranke bjanko potpisuju, naravno sve ce biti stvar dogovora.tony stark wrote: ↑06/11/2022 12:30Mali korak u dugom putu na savrsen korak.sajber87 wrote: ↑06/11/2022 12:04
Izbori su pokradeni ovaj broj glasova je lazan. Ovde igra tek pocinje smitova odluka je samo mali korak u dugom putu ne savrsen korak ali je korak u pravom smjeru. Zapad nas je cekao da dogovorimo nesto godinama nasima je odgovarao status quo i konstantna kriza. Jednostavno doslo se do zida i sad zapad preuzima igru u bosni i na balkanu
Otprilike je tako hrpa bijelih supremista objasnjavala aparthejd u Juznoafrickoj republici.
2022 godina i pokusava nam se prodati prica da glas jednog ljudskog bica vrijedi kao glas 4 ili vise drugih ljudskih bica.
O pokradenim izborima..
Denis nije pokraden,nisam cuo od njegovog protivnika da prica o kradji.
Govorim o dijelu BiH koji zovemo federacija.
Treba stati iza svojih rijeci. Dokumentovano.
A sto se tice kradja desavale su se na svim proslim izborima kao i na ovim jednostavno pokrade se a cik koji je pod politickim uticajem ne dozvoljava ponovno brojanje da se ne bi ustanovile malverzacije kao sto su se dokazale u rs.
- pici
#56519 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne reci dvaput.To je HiliBili sramka i interes je na prvom mjestu.Gledaj osipanja kad nebidne tendera, sadaka paketa i donacija.Brat bratu, oni su kradjom i navukli ovij 200 000 glOsova inace bi cifra bila iznenadjujuce dosta manja.Chmoljo wrote: ↑06/11/2022 12:42I nikad ispod nece ici. Al nikad._BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2022 12:37
Cak nije ni nagradjeno nego samo-nije kaznjeno. Dobili su svoj stanardni broj.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56520 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je njihov fiks. Cca 200 hiljada direktnih i indirektnih uhljeba.Chmoljo wrote: ↑06/11/2022 12:42I nikad ispod nece ici. Al nikad._BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2022 12:37
- Login77777
#56521 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel to opet Austrija bojna u odbrani Mladi Muslimana i Bakira od zli zapada… 
- Chmoljo
#56522 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Patriotizam, ratovanje, busanje u prsa.mirza_15 wrote: ↑06/11/2022 12:43Ma samo populizam ovom narodu treba sterati. To se na ovim prostorima puši samo tako. Ko će se ba hebati sa ozbiljnim infrastrukturnim, ekonomskim, pravnim, antikoruptivnim, odrazovnim, moralnim... pitanjima. Prospi patriJotsku, uhljebi svoje i zavrni na tenderu. Svakako će svetinja da popuši dobru pateiJotsku. Vidiš da gore spominju kako o korupciji ne treba ni pričati, da to nije ništa strašno i da država dolazi u pitanje ako pričaš o korupciji. A kada mu dijete na 20 konkurse popuši jer je na tom konkursu bila mlada nada SDA onda neka pogleda svome djetetu objasni da je i on tome doprinio jer je država bila u pitanju. Osim, naravno, ako mu dijete nije ta mlada nada.
Jedino se zaboravi da iz prazne ne puca. Pa ako krenu sukobi, trebace neko platiti svaki metak, svake cizme. Zaboravlja se da rat nece biti onakav kakav je bio.
Nema, sakrij se u rov i relativno si siguran. Sad kad ceto nauci na dron, nema bjezanja.
Ili neko misli da ce nam turska pomoci i dati barjaktare
Zaboravlja se da jaka drzava moze organizovati kvalitetnu vojsku, kvalitetnu policiju, dovoljno novca za lobiranje. Ali za to treba privreda, za to treba infrastruktura. Nije Izrael opstao zato sto je imao patriote koji su isli prsima na tenk, nego sto je stvorio privrednog diva uz pomoc dijaspore i lobija.
Ali mi, niti privrede i tehnologije, niti lobija, a dijaspora sluzi za slanje doznaka prvom koljenu, a poslije toga ce se utopiti u zemlju preseljenja.
Ali eto, neka se gusla ko je kome sta reko, dok je SDAu bitniji budzet kantona sarajevo od bilo kojeg izbornog zakona, od bilo kojeg broja povratnika, od svake kapi krvi prolivene u ratu.
-
sajber87
#56523 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim da grijesis ,vec su sad stvarni rezultati dosta drugaciji ali se zbog izbornih malverzacija to ne vidi. Uzmi kanton sarajevo 2018 i 2022, kad izgubis vlast 15 000 glasova manje a sad zamisli da se nema vlast u drzavi federaciji i kantonima i da imas skenere i elektronsko glasanje. Ajde da zanemarimo izbornu kradju ovaj putChmoljo wrote: ↑06/11/2022 12:42I nikad ispod nece ici. Al nikad._BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2022 12:37
Last edited by sajber87 on 06/11/2022 12:55, edited 2 times in total.
- Ozimician
#56524 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Chmoljo wrote: ↑06/11/2022 12:52Patriotizam, ratovanje, busanje u prsa.mirza_15 wrote: ↑06/11/2022 12:43
Ma samo populizam ovom narodu treba sterati. To se na ovim prostorima puši samo tako. Ko će se ba hebati sa ozbiljnim infrastrukturnim, ekonomskim, pravnim, antikoruptivnim, odrazovnim, moralnim... pitanjima. Prospi patriJotsku, uhljebi svoje i zavrni na tenderu. Svakako će svetinja da popuši dobru pateiJotsku. Vidiš da gore spominju kako o korupciji ne treba ni pričati, da to nije ništa strašno i da država dolazi u pitanje ako pričaš o korupciji. A kada mu dijete na 20 konkurse popuši jer je na tom konkursu bila mlada nada SDA onda neka pogleda svome djetetu objasni da je i on tome doprinio jer je država bila u pitanju. Osim, naravno, ako mu dijete nije ta mlada nada.
Jedino se zaboravi da iz prazne ne puca. Pa ako krenu sukobi, trebace neko platiti svaki metak, svake cizme. Zaboravlja se da rat nece biti onakav kakav je bio.
Nema, sakrij se u rov i relativno si siguran. Sad kad ceto nauci na dron, nema bjezanja.
Ili neko misli da ce nam turska pomoci i dati barjaktare![]()
Zaboravlja se da jaka drzava moze organizovati kvalitetnu vojsku, kvalitetnu policiju, dovoljno novca za lobiranje. Ali za to treba privreda, za to treba infrastruktura. Nije Izrael opstao zato sto je imao patriote koji su isli prsima na tenk, nego sto je stvorio privrednog diva uz pomoc dijaspore i lobija.
Ali mi, niti privrede i tehnologije, niti lobija, a dijaspora sluzi za slanje doznaka prvom koljenu, a poslije toga ce se utopiti u zemlju preseljenja.
Ali eto, neka se gusla ko je kome sta reko, dok je SDAu bitniji budzet kantona sarajevo od bilo kojeg izbornog zakona, od bilo kojeg broja povratnika, od svake kapi krvi prolivene u ratu.
Ti si ovdje očito plaćen da širiš defetizam, sad mi je već jasno.
Ne znam da li se sjećaš, 1992-1995, ja sam bio mlad, ali se sjećam.
Pa trenutno smo u barem 5x boljoj situaciji u svakom mogućem segmentu nego tada.
A ovdje neki žele predstaviti kao "Resistance is futlie".
+ Odakle ti sad rat naumpade, to malo da skreneš temu ?
- Chmoljo
#56525 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da si u boljoj situaciji kad seres iz inostranstva. Nece tebi granata pasti pred ulaz pa da skupljas komade svog djeteta.Ozimician wrote: ↑06/11/2022 12:55 Ti si ovdje očito plaćen da širiš defetizam, sad mi je već jasno.
Ne znam da li se sjećaš, 1992-1995, ja sam bio mlad, ali se sjećam.
Pa trenutno smo u barem 5x boljoj situaciji u svakom mogućem segmentu nego tada.
A ovdje neki žele predstaviti kao "Resistance is futlie".
+ Odakle ti sad rat naumpade, to malo da skreneš temu ?![]()