Demokratska fronta Željko Komšić

Ozimician

#56476 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 06/11/2022 00:26
Ozimician wrote: 06/11/2022 00:25

Ja vam sad kažem da to nije glasačima DF-a problem, a vi kako hoćete.

Ja sam iz Njemačke svoj glas dao. :izet:
Problem je nama koji nismo za SDA bez ali
Znam, samo ste u debeloj manjini.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#56477 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 00:27
_BataZiv_0809 wrote: 06/11/2022 00:26

Problem je nama koji nismo za SDA bez ali
Al u kurcu
Ozimician

#56478 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

_BataZiv_0809 wrote: 06/11/2022 00:28
Ozimician wrote: 06/11/2022 00:27

Al u kurcu
I tu, a i u manjini :P
Prpa.ba

#56479 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

drug_profi wrote: 06/11/2022 00:14 Prpa, ti i slicni tebi ste budale.
Za mene si izgorio ko sibica. Ovo sto pises u zadnje vrijeme je dno dna.
Karakter i kicma nula. Prodao si se za neku sicu.
Ides na foe. Kao i hrasno sto mi je odavno. Vidim da me kvotao nesto. Zalibo me sta lupa. Nemam vremena za takve.
SDA-bliskoistocna matrica Bosnjacima donosi nazadak i nestanak.
I uništava ono što se još zove BiH.
Ni najmanje me ne zanima sta mislis o meni i mojim stavovima, a pogotovo sta kao deklarirani nebosnjak mislis o Bosnjacima i bosnjackoj politici i kuda bi trebala ici. :mrgreen:

Slobodno blokiraj, ne daj da ti bilo sta narusi stabilnost eho komore. Vispreni stavovi raznih novaka i tramvaja sigurno su laganije stivo. :kiss:
BHCluster

#56480 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Toliko samouvjerenje pred izbore a na kraju opet kmeka, toliko o vasem politickom kapacitetu i dometu!
BHCluster

#56481 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

Ozimician wrote: 06/11/2022 00:28
_BataZiv_0809 wrote: 06/11/2022 00:28

Al u kurcu
I tu, a i u manjini :P
:lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#56482 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

Prpa.ba wrote: 06/11/2022 00:29
drug_profi wrote: 06/11/2022 00:14 Prpa, ti i slicni tebi ste budale.
Za mene si izgorio ko sibica. Ovo sto pises u zadnje vrijeme je dno dna.
Karakter i kicma nula. Prodao si se za neku sicu.
Ides na foe. Kao i hrasno sto mi je odavno. Vidim da me kvotao nesto. Zalibo me sta lupa. Nemam vremena za takve.
I uništava ono što se još zove BiH.
Ni najmanje me ne zanima sta mislis o meni i mojim stavovima, a pogotovo sta kao deklarirani nebosnjak mislis o Bosnjacima i bosnjackoj politici i kuda bi trebala ici. :mrgreen:

Slobodno blokiraj, ne daj da ti bilo sta narusi stabilnost eho komore. Vispreni stavovi raznih novaka i tramvaja sigurno su laganije stivo. :kiss:
To kad te ovakav lik stavi na FOE je cist mentalni profit vjeruj mi i ja mu se od srca zahvaljujem sto je to odradio.
mirza_15

#56483 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirza_15 »

Prpa.ba wrote: 05/11/2022 22:09 Drzava pod udarom, a ekipica i dalje o Sebijinoj diplomi, SDA neprijatelj broj jedan.. :-) :lol: ovakvi su nosili diktatorove slike i pravili sprdnju od situacije dok su nam pravoslavni snajperisti spremali odstrel.
2123. godina. Neki novi Prpa:

"Eto četnika niz Vraca ako se ne glasa za SDA ili nekog od satelita. Država je pod udarom Senade! Koga broga za te sitnice oko infrastrukture, diploma, nepotizma, korupcije. Ne uništava to državu. To je sporedna stvar."

Samo populizam treba ovom narodu furati. Red patriJotizma, red ugroženosti i naravno sebe predstaviti kao jedini spas od sila zla koje nadiru na nas. Slično kako Dodik brani srpstvo. Komplikovano je za šire narodne mase nešto više od toga. A kada uspješno prospeš tu priču onda možeš šta hoćeš jer će ti se sve to drugo tolerisati zbog viših interesa. To pali evo već 27 godina, a palit će jednako, a možda čak i jače za još 100 godina kada nove generacije, zbog lošeg obrazovanja i prihvatanja modaliteta nepotizma i korupcije kao normalnog modusa funkcionisanja, postanu još zatucanije. Jačanje države počinje od izgradnje pojedinca, jačanja načela ravnopravnosti, vladavine prava, borbe protiv nepotizma i korupcije.... Kada si ti na taj način izgradio sistem u svojoj avliji ostalo dolazi samo po sebi. Ali nema ništa od toga sa ovakvim načinom razmišljanja jer neprijatelj je pred vratima i treba sve drugo zaboraviti i podržati one koji će neprijatelja "po prstima"
Ommadawn

#56484 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ommadawn »

mirza_15 wrote: 06/11/2022 08:16
Prpa.ba wrote: 05/11/2022 22:09 Drzava pod udarom, a ekipica i dalje o Sebijinoj diplomi, SDA neprijatelj broj jedan.. :-) :lol: ovakvi su nosili diktatorove slike i pravili sprdnju od situacije dok su nam pravoslavni snajperisti spremali odstrel.
2123. godina. Neki novi Prpa:

"Eto četnika niz Vraca ako se ne glasa za SDA ili nekog od satelita. Država je pod udarom Senade! Koga broga za te sitnice oko infrastrukture, diploma, nepotizma, korupcije. Ne uništava to državu. To je sporedna stvar."

Samo populizam treba ovom narodu furati. Red patriJotizma, red ugroženosti i naravno sebe predstaviti kao jedini spas od sila zla koje nadiru na nas. Slično kako Dodik brani srpstvo. Komplikovano je za šire narodne mase nešto više od toga. A kada uspješno prospeš tu priču onda možeš šta hoćeš jer će ti se sve to drugo tolerisati zbog viših interesa. To pali evo već 27 godina, a palit će jednako, a možda čak i jače za još 100 godina kada nove generacije, zbog lošeg obrazovanja i prihvatanja modaliteta nepotizma i korupcije kao normalnog modusa funkcionisanja, postanu još zatucanije. Jačanje države počinje od izgradnje pojedinca, jačanja načela ravnopravnosti, vladavine prava, borbe protiv nepotizma i korupcije.... Kada si ti na taj način izgradio sistem u svojoj avliji ostalo dolazi samo po sebi. Ali nema ništa od toga sa ovakvim načinom razmišljanja jer neprijatelj je pred vratima i treba sve drugo zaboraviti i podržati one koji će neprijatelja "po prstima"
Bravo! :thumbup:
animus

#56485 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Ova podjela među probosanskim strankama ali i među narodom je rezultat prije svega jedne velike kampanje koja se vodi protiv naše države. Na žalost većina nije toga svjesna. Ljudi nisu svjesni da je ovo period kad se treba odbraniti ono naše glasanje iz 1992e godine o nezavisnosti. Nemamo mi luksuz da otpisujemo nekoga zbog njegovih ranijih grešaka. Takvom logikom nebi niko ostao a nama trebaju sve patriote na istoj strani.
DF je trenutno stranka koja najviše vidi opasnost i zato je ostvario ovako dobar rezultat iako su mu neki predviđali gašenje. Čak mislim da bi sada ostvario još puno bolje rezultate nego na prethodnim izborima.
Neko je postavio pitanje jesu li nam Amerikanci i NATO prijatelji. Odgovor nije jednostavan. Nekad jesu nekad nisu. Nisu oni monolitna organizacija koja će uvijek iste principe držati. Oni se rukovode interesima koji mogu biti isti kao naši ili ponekad kao što je trenutno suprotni od naših. Nije NATO isti iz devedesetih i ovaj sada u kojem je i Hrvatska.
Činjenica je da nemamo alternativu ali moramo imati kičmu pa čak i ako je to prema prijateljima. Ono što nama fali je više lobističkog rada da te organizacije uvažavaju naše interese.
Komšije i susjedi su nanjušili našu slabost i sada združeno napadaju na našu državnost. Cilj je dodatno oslabiti državu da bi se nekad u budućnosti iskoristila prilika da se provede neki plan Cvjetković Maček.
Koliko detaljno rade na tom planu jasno je i kad pogledaš koji su to medjunarodni stručnjaci koji se nalaze oko Šmita. Svo osoblje koje ga savjetuje i pomaže je iz Srbije i Hrvatske. Pa sam dolazak Šmita i pripreme koje su radjene dovoljno govore o kakvom planu se radi. Insistiranje na hrvatskom učešću u vojnoj misiji u BiH je isto dio plana.
Nadajmo se da će baši političari biti svjesni ovoga i paziti koje poteze će povući. Možda od tih poteza bude ovisila čitava naša budućnost.
tovarish

#56486 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tovarish »

drug_profi wrote: 06/11/2022 00:14
Baš zbog tog bliskoistočnog pogleda na politiku, prožetog talibanštinom i ISIL-ovštinom, ja sam ih i počeo zvati kozojebima.
Styling

#56487 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

animus wrote: 06/11/2022 09:18 Ova podjela među probosanskim strankama ali i među narodom je rezultat prije svega jedne velike kampanje koja se vodi protiv naše države. Na žalost većina nije toga svjesna. Ljudi nisu svjesni da je ovo period kad se treba odbraniti ono naše glasanje iz 1992e godine o nezavisnosti. Nemamo mi luksuz da otpisujemo nekoga zbog njegovih ranijih grešaka. Takvom logikom nebi niko ostao a nama trebaju sve patriote na istoj strani.
DF je trenutno stranka koja najviše vidi opasnost i zato je ostvario ovako dobar rezultat iako su mu neki predviđali gašenje. Čak mislim da bi sada ostvario još puno bolje rezultate nego na prethodnim izborima.
Neko je postavio pitanje jesu li nam Amerikanci i NATO prijatelji. Odgovor nije jednostavan. Nekad jesu nekad nisu. Nisu oni monolitna organizacija koja će uvijek iste principe držati. Oni se rukovode interesima koji mogu biti isti kao naši ili ponekad kao što je trenutno suprotni od naših. Nije NATO isti iz devedesetih i ovaj sada u kojem je i Hrvatska.
Činjenica je da nemamo alternativu ali moramo imati kičmu pa čak i ako je to prema prijateljima. Ono što nama fali je više lobističkog rada da te organizacije uvažavaju naše interese.
Komšije i susjedi su nanjušili našu slabost i sada združeno napadaju na našu državnost. Cilj je dodatno oslabiti državu da bi se nekad u budućnosti iskoristila prilika da se provede neki plan Cvjetković Maček.
Koliko detaljno rade na tom planu jasno je i kad pogledaš koji su to medjunarodni stručnjaci koji se nalaze oko Šmita. Svo osoblje koje ga savjetuje i pomaže je iz Srbije i Hrvatske. Pa sam dolazak Šmita i pripreme koje su radjene dovoljno govore o kakvom planu se radi. Insistiranje na hrvatskom učešću u vojnoj misiji u BiH je isto dio plana.
Nadajmo se da će baši političari biti svjesni ovoga i paziti koje poteze će povući. Možda od tih poteza bude ovisila čitava naša budućnost.
Ako je tako, zašto se onda SDA ne pridruži Osmorki i ne prihvati njihove programe i vrijednosti zarad dobrobiti države. Na osnovu čega smatraju da su bogomdani i da se svi trebaju pridružiti njima u daljem uništavanju i ovo malo države što je ostalo. Ako im je već stalo do države, navodno, onda bi trebali skontati da su bitniji viši nacionalni ciljevi i trebali bi se pridružiti većini. Pod uslovom, naravno, da ovi uopšte hoće i razgovarati s njima 8-)
mirza_15

#56488 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mirza_15 »

Evo ga upravo ono o čemu pričam. Isto Dodik priča o opoziciji u RS-u. Jedinstvo, zaštita RS, izdajnici... A onda opleti brale po budžetima i tenderima za svog sinčića. Šta konkretno znači jedinstvo? Vlast će formirati većina. Srbi će dobiti svoj dio učešća u vlasti. HDZ će dobiti svoj dio učešća u vlasti. Šta bi to jedinstvo konkretno donijelo? SDA će glasati u parlamentima za treći ako ne bude vlast? SDP, NiP, NS će glasati za treći ako ne budu vlast? Valjda je jasno da u zastupničkim domovima na državnom i federalnim nivou ne može proći ništa što je anti BiH bez obzira na te vaše mantre o jedinstvu. Treba počistiti našu avliju pa ćemo se jače i bolje izboriti i sa neprijateljima države.

P.S. HDZ je nezaobilazan, a bio bi i bez Šmitovih izmjena. Kada su Šmitove izmjene u pitanju ko brani probosanskim strankama da na sljedećim izborima u HNK i SBK stave Hrvate ili "Hrvate" na svoje liste? Iz SBK mogu uzeti više mijesta od HDZ-a, a iz HNK mogu uzeti 2 od 5. Kada tome dodaš Sarajevo, Goražde, USK, Zenicu i Tuzlu...

edit: vi nikako da skontate da je pluralizam mišljenja i njihov sukob dobra stvar za napredak. Guranje stvari pod tepih zarad nekog jedinstva i zaboravljanje aferima radi mira u kući je put u stagnaciju i propast. Otvoreno šaljete poruku da vam je samo dvoljno srati o patriJotizmu i da ćete se primiti na tu priču dok oni na svim ostalim poljima mogu da vam rade šta žele i da vas gule kao ovce. Sve drugo onda može, a vi blejite zbog viših interesa. Retoričkih dakako. Prejeftino vas izlevate. I pred svake sljedeće izbore će biti tako. Svaki put će država biti dovedena u pitanje. Čak i pred sljedeće lokalne. Ako, recimo, u Centru bude opet vlah Mandić izabran za načelnika četnici će sigurno niz Vraca.
animus

#56489 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Styling wrote: 06/11/2022 09:36

Ako je tako
, zašto se onda SDA ne pridruži Osmorki i ne prihvati njihove programe i vrijednosti zarad dobrobiti države. Na osnovu čega smatraju da su bogomdani i da se svi trebaju pridružiti njima u daljem uništavanju i ovo malo države što je ostalo. Ako im je već stalo do države, navodno, onda bi trebali skontati da su bitniji viši nacionalni ciljevi i trebali bi se pridružiti većini. Pod uslovom, naravno, da ovi uopšte hoće i razgovarati s njima 8-)
Nema tu mjesta za sumnju da je tako.
Ovo pitanje u vezi SDA bi mogao odgovoriti neko ko poznaje način odlučivanja i razmišljanja u SDA. Činjenica je da su oni velika većina pojedinačno i da vjerovatno zbog toga očekuju da se drugi njima priključe. Glumljenje uvrijeđene mlade neće nikome donijeti ništa dobro.
Puno bitnije od toga ko će u vlast je da se stvore principi ispod kojih se neće ići sa HDZ-om i Dodikom. Nama treba trenutno neka organizacija tipa HNS koja bi pratila rad političara i poštovanje usvojenih principa.
S druge strane možda je i kasno sada za to. Ko zna možda nam ovi izbori budu i zadnji u ovoj državi. Gledajući širu sliku u svijetu i Balkanu ovdje bi mi svi mogli biti objekat za trgovinu velikih sila.
Ommadawn

#56490 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ommadawn »

Vidjeli smo do sada način razmišljanja i odlučivanja u SDA.

Koštalo je mnoge života. Naročito one koji su im vjerovali.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#56491 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

animus wrote: 06/11/2022 09:18 Ova podjela među probosanskim strankama ali i među narodom je rezultat prije svega jedne velike kampanje koja se vodi protiv naše države. Na žalost većina nije toga svjesna. Ljudi nisu svjesni da je ovo period kad se treba odbraniti ono naše glasanje iz 1992e godine o nezavisnosti. Nemamo mi luksuz da otpisujemo nekoga zbog njegovih ranijih grešaka. Takvom logikom nebi niko ostao a nama trebaju sve patriote na istoj strani.

pogrešna ti je premisa...mi smo potpuno nebitni u svakom smislu da bi nas neko vukao za rukav i zvao na derneke...mi smo ti koji očajnički trebamo jake prijatelje a mi ih nemamo i to najviše zahvaljujući Alijinom kurvanju sa Iranom...kada nam je pružena ruka pokazali smo se nekredibilnim saveznikom Zapada i danas niko ne računa ozbiljno na nas
animus

#56492 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by animus »

Kurvanje sa Iranom je rezultat zapadne politike i očajničke situacije u koju smo dovedeni. Uvodjenje Irana u igru je američka zasluga i oni su tada zajedno radili. Ali svakako nebitno sada jer se nakon toga izdešavalo svašta nešto što je imalo puno više uticaja.
Mi očajnički trebamo jake saveznike ali se nebi složio da smo nebitni. Ne treba našu bitnost potcjenjivati kao što ne treba ni uvećavati.
Ozimician

#56493 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

JoseMujica wrote: 06/11/2022 11:02 pogrešna ti je premisa...mi smo potpuno nebitni u svakom smislu da bi nas neko vukao za rukav i zvao na derneke...mi smo ti koji očajnički trebamo jake prijatelje a mi ih nemamo i to najviše zahvaljujući Alijinom kurvanju sa Iranom...kada nam je pružena ruka pokazali smo se nekredibilnim saveznikom Zapada i danas niko ne računa ozbiljno na nas
Tito je rekao: I sa crnim đavolom ako će mom narodu biti bolje... (parafraziram)

Alija je svakako imao mnogo aferima, a "kurvanje" s Iranom je bila nužda, koliko sam upućen, tada oružje nismo dobijali sa Zapada, nismo ga čak mogli ni kupiti (toliko o pruženoj ruci) - Iran i Pakistan su jedine zemlje koje su tad slale oružje !

Tako da ne znam o kojoj pruženoj ruci pričaš, a od svih naroda na Balkanu, Bošnjaci su uz Albance najviše na strani Zapada i onda bivaju ovako nagrađeni. Ne kontam gdje smo se to pokazali nekredibilni (u odnosu na ostale) ?
sajber87

#56494 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:39
JoseMujica wrote: 06/11/2022 11:02 pogrešna ti je premisa...mi smo potpuno nebitni u svakom smislu da bi nas neko vukao za rukav i zvao na derneke...mi smo ti koji očajnički trebamo jake prijatelje a mi ih nemamo i to najviše zahvaljujući Alijinom kurvanju sa Iranom...kada nam je pružena ruka pokazali smo se nekredibilnim saveznikom Zapada i danas niko ne računa ozbiljno na nas
Tito je rekao: I sa crnim đavolom ako će mom narodu biti bolje... (parafraziram)

Alija je svakako imao mnogo aferima, a "kurvanje" s Iranom je bila nužda, koliko sam upućen, tada oružje nismo dobijali sa Zapada, nismo ga čak mogli ni kupiti (toliko o pruženoj ruci) - Iran i Pakistan su jedine zemlje koje su tad slale oružje !

Tako da ne znam o kojoj pruženoj ruci pričaš, a od svih naroda na Balkanu, Bošnjaci su uz Albance najviše na strani Zapada i onda bivaju ovako nagrađeni. Ne kontam gdje smo se to pokazali nekredibilni (u odnosu na ostale) ?
Onaj ko vlada na lazima kradji manipulaciji tenderisanju itd itd tj koristiti putinovske metode ne moze biti iskreni saveznik zapadnih zemalja. Mogu se poklopiti interesi ali iskreni saveznik biti ne moze
Ozimician

#56495 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Ozimician »

sajber87 wrote: 06/11/2022 11:43

Onaj ko vlada na lazima kradji manipulaciji tenderisanju itd itd tj koristiti putinovske metode ne moze biti iskreni saveznik zapadnih zemalja. Mogu se poklopiti interesi ali iskreni saveznik biti ne moze
Sve OK - ali ovamo s druge 2 strane imaš otvorenu podršku Putinu, Dodik redovan kod Putina, na skupovima govori : Živjela Rusija !
Milanović isto tako otvoreno na ruskoj strani ... Čović...

I ti nalaziš paralelu u nekom "tenderisanju" - da su to tobože "putinovske metode" i da toga na Zapadu nema i da je SDA zbog toga "na ruskoj strani".

Wtf: Na ovom forumu stvarno dosta ljudi zarađuje platu :run:
Jer ne mogu prihvatiti da je ovo nivo inteligencije nekog ko zna da upali kompjuter i napiše post na forumu.
Last edited by Ozimician on 06/11/2022 11:50, edited 1 time in total.
tony stark

#56496 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tony stark »

Povezivanje BiH sa Iranom i usputno spominjanje Alihe cisto ne bi li se ubrao koji poen za one za koje se agitira na forumu je jadno. Tim vise sto opcije koje se time pokusavaju gurati su prepune ljudi koji do juce ljubise alijinu sliku i davase zakletve o neskretanju s njegovog puta.
A sve to na temi DF :lol:
Kakav Iran i mi..
Ameri su tu i ostace.
Nebitno dal posteni preposteni dograbio fotelju federalnog premijera ili neko drugi.
sajber87

#56497 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sajber87 »

Ozimician wrote: 06/11/2022 11:49
sajber87 wrote: 06/11/2022 11:43

Sve OK - ali ovamo s druge 2 strane imaš otvorenu podršku Putinu, Dodik redovan kod Putina, na skupovima govori : Živjela Rusija !
Milanović isto tako otvoreno na ruskoj strani ... Čović...

I ti nalaziš paralelu u nekom "tenderisanju" - da su to tobože "putinovske metode" i da toga na Zapdau nema?

Wtf: Na ovom forumu stvarno dosta ljudi zarađuje platu :run:
Niti su hdz niti narocito snsd saveznici zapada i oni se isto ponasaju i u bosni ce najbolje proci onaj narod koji se prvi oslobodi svojih dugogodisnjih vlastodrzaca, bosnjaci trenutno imaju najbolju startnu poziciju i moraju je iskoristiti zarad buducnosti domovine i svih ljudi kojima je bosna u srcu. Znam ja da su emocije jake zasto moji kad nisu oni itd ali prvo cicsenje ispred svog praga
tony stark

#56498 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tony stark »

Ciscenje cega i od cega?
Jedni te isti ljudi su u politici .
To sto su promijenili dres ,jel to ciscenje?
Nego je pitanje ko podrzava aparthejd i sta mu je obecano zauzvrat. Te ko je taj koji nesto nudi. Ako uopce ima istine u prici da americki ambasador trci okolo i pravi koalicije koje ce " spasiti drzavu" od stranaka koje su na izborima jedva cenzus presle..
Škobo Habu

#56499 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Iran sigurno jeste. Pakistan - nije. Kredit. Taj kredit je izašao u javnost tek poslije Daytona.
Prpa.ba

#56500 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Tzv. medjunarodna zajednica doslovno sve radi po non-paperu, sve crno na bijelo, korak po korak, a oni i dalje mantraju o tronoscu, spornim diplomama i sirokobrijeskom tramvaju i porodiljama.. :-)
Post Reply