..
Cijene stanova All about
Moderator: anex
-
moonca
#11326 Re: Cijene stanova All about
Niko se ne hvali da je patriota.. jer je neku uslugu koristio za vrijeme godishnjeg odmora.. i van Bosne. se koriste usluge' zemljaka' /
..
..
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11327 Re: Cijene stanova All about
Eto samo si ti falila
-
acuupo
#11328 Re: Cijene stanova All about
Moje misljenje
Cijene stanova nisu samo u Bosni otisle u tacku nego i u Makedoniji i u Srbiji i u Hrvatskoj i u UAe tako da ko je ugrabio ranije da kupi dobro je i prosao.Moramo se sloziti da cijene vise nikad nece biti kao sto su bile .
Ovi pojedini sto ih malo prenese ili ponese pa stvarno kontaju da ce po 5000KM prodati m2 na Stupu (direktno na Bulevar mislim ) znaci nisu bas pod vinklo kao i oni koji misle da ce stan od 60m2 izdati za 1500KM, mislim izdace ali 0.1% je tih sto traze te stanove a ostalih 99.9% trazi od 500 do 700KM ali kako vidim i nema ih bas mnogo .
Stup je stup i kakav je takav je ali za Bulevar koji je dio Stupa mislim iskreno gledajuci , extra naselje u poredjenju sa ostalim mjestima .
Malo me zbuni kad pojedini koji šupe za zivota nisu zaradili/izgradili uzmu palamudati o investicijama od par stotina hiljada maraka .
Pojedini se zalete pa neke komentare dijele kao znas Bulevar naselje lokacija katastrofa ,znas stup e koliko treba do centra, alo ba, pa to je Ilidza ako hoces centar uzimas centar a ne na Ilidzi.
Kao sto rekoh ovo je moje misljenje,meni iskreno extra naselje , poslovno vezan za Ilidzu, sve skuckano sredjeno ,blizu .
Kao i u svakom naselju imas prednosti i mane ali boze moj za svoje pare uzimas gdje hoces i sta hoces .
Da li treba kupiti stan tu (da jos jucer)
Da li treba stan platiti preko 4k (ne) (realna u danasnje vrijeme sa ovom situacijom mislim da je oko 3.5k (Bulevar).
Da li je dobra lokacija za investirati (da - npr par veoma dobrih privatnih univerziteta i skola u blizini i izdavanje ide svjetlosnom brzinom samo ako je iole normalan stan.
Pita me kolega da li da uzme stan u Sarajevu ili na strani gdje zivi i ja naravno kazem iz topa da uzme u Sarajevu ,sta sam trebao da kazem uzmi ba gore ,ne kupuj ovdje ,pa doce na zimovanje doces na ljeto potrositi par hiljada ,placas racune ,grijanje odrzavanje i td, jesam li pogrijesio....
Nemoj da zaboravimo da je na stednjama preko 14 milijardi ako se ne varam u BIH .
Nego imal kise pitam za druga

Cijene stanova nisu samo u Bosni otisle u tacku nego i u Makedoniji i u Srbiji i u Hrvatskoj i u UAe tako da ko je ugrabio ranije da kupi dobro je i prosao.Moramo se sloziti da cijene vise nikad nece biti kao sto su bile .
Ovi pojedini sto ih malo prenese ili ponese pa stvarno kontaju da ce po 5000KM prodati m2 na Stupu (direktno na Bulevar mislim ) znaci nisu bas pod vinklo kao i oni koji misle da ce stan od 60m2 izdati za 1500KM, mislim izdace ali 0.1% je tih sto traze te stanove a ostalih 99.9% trazi od 500 do 700KM ali kako vidim i nema ih bas mnogo .
Stup je stup i kakav je takav je ali za Bulevar koji je dio Stupa mislim iskreno gledajuci , extra naselje u poredjenju sa ostalim mjestima .
Malo me zbuni kad pojedini koji šupe za zivota nisu zaradili/izgradili uzmu palamudati o investicijama od par stotina hiljada maraka .
Pojedini se zalete pa neke komentare dijele kao znas Bulevar naselje lokacija katastrofa ,znas stup e koliko treba do centra, alo ba, pa to je Ilidza ako hoces centar uzimas centar a ne na Ilidzi.
Kao sto rekoh ovo je moje misljenje,meni iskreno extra naselje , poslovno vezan za Ilidzu, sve skuckano sredjeno ,blizu .
Kao i u svakom naselju imas prednosti i mane ali boze moj za svoje pare uzimas gdje hoces i sta hoces .
Da li treba stan platiti preko 4k (ne) (realna u danasnje vrijeme sa ovom situacijom mislim da je oko 3.5k (Bulevar).
Da li je dobra lokacija za investirati (da - npr par veoma dobrih privatnih univerziteta i skola u blizini i izdavanje ide svjetlosnom brzinom samo ako je iole normalan stan.
Pita me kolega da li da uzme stan u Sarajevu ili na strani gdje zivi i ja naravno kazem iz topa da uzme u Sarajevu ,sta sam trebao da kazem uzmi ba gore ,ne kupuj ovdje ,pa doce na zimovanje doces na ljeto potrositi par hiljada ,placas racune ,grijanje odrzavanje i td, jesam li pogrijesio....
Nemoj da zaboravimo da je na stednjama preko 14 milijardi ako se ne varam u BIH .
Nego imal kise pitam za druga
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#11329 Re: Cijene stanova All about
Kakvu kucu mjerkam za 250k blizu toga Bulevara. 160 kvadrata stambenog, 450 zemlje okolo. Jedina stavka uraditi fasadu. I Bog te veselio.
Da mi je gdje namotati 100k
prodam svoj stan za 150k i Bog da me vidi.
Da mi je gdje namotati 100k
Last edited by sime_cipol on 05/11/2022 17:33, edited 1 time in total.
- ZyzzSar
#11330 Re: Cijene stanova All about
nema mi to nikakvog smislaPeryton_ wrote: ↑05/11/2022 14:12 Srebrenik je u pitanju, novogradnja 2950 KM, uskoro se radi jos jedan projekat gdje ce po mojim saznanjima kvadrat biti 3500 pa gore.
Starogradnja trenutno najjeftiniji 2800.
Da li stvarno stanovi idu po tim cijenama, ja nemam pojma, valjda idu.
Edit:rekao sam da je vukojebina.
da je tuzla pa hajde
Vogosca je oko 2200-2500, i to mi je bolja lokacija nego srebrenik
Zenica ide do 2500
Kakanj 2000-2200
-
moonca
#11331 Re: Cijene stanova All about
niko . ..niko neche tvrditi da che cijene ichi gore ili dole. to se ne zna.. .. hiljadu razloga zashto... korona je doprineijela haosu s cijenama svega. ne samo nekretnina... ..u Bosni su nesrazmjerne cijene .( koje se nude.. ne zna se da li su iste i prodate po toj istoj??) pogotovo kupovina i izdavanje istih.. nije za investiranje....
-
Peryton_
#11332 Re: Cijene stanova All about
Evo udjite na olx, prvi stan koji izlazi je 3100 po kvadratu, drugi stan je 2800 po kvadratu i to u najgoroj zgradi u gradu.
Potraznja diktira cijene a u Srebreniku se i spajz viska trazi
Potraznja diktira cijene a u Srebreniku se i spajz viska trazi
- forumskivojnik
#11333 Re: Cijene stanova All about
Ma daj molim te, ko ce to od dijaspore rizikovati izlet iz medicinskog turizma i u BiH doci: napraviti zubalo, ugraditi silikone u sise i straznjicu, uraditi lifting lica i liposukciju sala sa trbusine i iz straznjice, uraditi himenoplastiku, produziti penis i ugraditi erektilnu pumpicu, uraditi presadjivanje kose_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 16:41 I trose pare ovamo na razne proizvode i usluge jer im je jeftinije i to predstavljaju kao patriotski cin.
Infekcije i hecimske greske ne zelim ni spomenuti jer u tom slucaju im zdr.osig. u zemlji osiguranja sigurno nece preuzeti lijecenje i saniranje fuseraja iz BiH nego ce sve sami morati platiti.
I ja vec par mjeseci trazim stan koji bih kupila ali Stup i Bulevar definitivno ne bih ni da mi se dzaba nudi.
Isto tako ni Boljakov potok, Buca potok, Alipasino B i C faza, Svrakino, Aerodromsko, Mojmilo,.... kao ni po ovim cijenama i jos pare podignuti u banci, strpati u ceker i tako ih predati na ruke prodavacu stana i agentu/agentici pojedinih agencija
- drugtito2011
#11334 Re: Cijene stanova All about
Bulevar februar 2021. - 2170 KM po kvadratu. Bulevar juni 2022. - 4000+ po kvadratu. Kad se uradi raskrsnica sa tram. stanicama, biće kvadrat 5000 KM.acuupo wrote: ↑05/11/2022 17:21 Moje misljenje
Malo me zbuni kad pojedini koji šupe za zivota nisu zaradili/izgradili uzmu palamudati o investicijama od par stotina hiljada maraka .![]()
Nego imal kise pitam za druga![]()
Edit: Dobrinja 2, stan 39 kvadrata, gradnja 1984, renoviran 1997, nudi se 105-110.000 KM, odmah na ruke.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#11335 Re: Cijene stanova All about
Ne znam pitaj vlasnike privatnih klinika kakav im je promet ljetiforumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 18:51Ma daj molim te, ko ce to od dijaspore rizikovati izlet iz medicinskog turizma i u BiH doci: napraviti zubalo, ugraditi silikone u sise i straznjicu, uraditi lifting lica i liposukciju sala sa trbusine i iz straznjice, uraditi himenoplastiku, produziti penis i ugraditi erektilnu pumpicu, uraditi presadjivanje kose_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 16:41 I trose pare ovamo na razne proizvode i usluge jer im je jeftinije i to predstavljaju kao patriotski cin.![]()
ako su vani osigurani i imaju u zemlji osiguranja bolji tretman kod trecerazrednog hecima nego u BiH kod "vrhunskog i sveCki poznatog hecima" po "vrhunskim" standardima
?
Infekcije i hecimske greske ne zelim ni spomenuti jer u tom slucaju im zdr.osig. u zemlji osiguranja sigurno nece preuzeti lijecenje i saniranje fuseraja iz BiH nego ce sve sami morati platiti.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11336 Re: Cijene stanova All about
gdje se može produžiti chuna?forumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 18:51Ma daj molim te, ko ce to od dijaspore rizikovati izlet iz medicinskog turizma i u BiH doci: napraviti zubalo, ugraditi silikone u sise i straznjicu, uraditi lifting lica i liposukciju sala sa trbusine i iz straznjice, uraditi himenoplastiku, produziti penis i ugraditi erektilnu pumpicu, uraditi presadjivanje kose_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 16:41 I trose pare ovamo na razne proizvode i usluge jer im je jeftinije i to predstavljaju kao patriotski cin.![]()
ako su vani osigurani i imaju u zemlji osiguranja bolji tretman kod trecerazrednog hecima nego u BiH kod "vrhunskog i sveCki poznatog hecima" po "vrhunskim" standardima
?
I ja vec par mjeseci trazim stan koji bih kupila ali Stup i Bulevar definitivno ne bih ni da mi se dzaba nudi.
Isto tako ni Boljakov potok, Buca potok, Alipasino B i C faza, Svrakino, Aerodromsko, Mojmilo,.... kao ni po ovim cijenama i jos pare podignuti u banci, strpati u ceker i tako ih predati na ruke prodavacu stana i agentu/agentici pojedinih agencija![]()
![]()
kao sto je od mene trazeno od agenta iz mySpace i agentice iz Bauland.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#11337 Re: Cijene stanova All about
A ovo je ona sto je smarala prije 10 dana
- forumskivojnik
#11338 Re: Cijene stanova All about
Sva ona "infrastruktura" oko Bulevara i Tibre ne valja ni cemu. Sve one zgrade u Bulevaru na jednoj strani mahovina raste jer ih nikada sunce ne obasja a druga strana posivila od smoga i izdusnih plinova iz onih kotrljajucih krntija.drugtito2011 wrote: ↑05/11/2022 19:02
Bulevar februar 2021. - 2170 KM po kvadratu. Bulevar juni 2022. - 4000+ po kvadratu. Kad se uradi raskrsnica sa tram. stanicama, biće kvadrat 5000 KM.
Edit: Dobrinja 2, stan 39 kvadrata, gradnja 1984, renoviran 1997, nudi se 105-110.000 KM, odmah na ruke.
U svakom slucaju kokosinjac ostaje kokosinjac sa ili bez tramvajske stanice u blizini, ne racunajuci onu u blizini gdje moras pokvarenim "samopokretnim" stepnicama sici ispod ceste, jos pored onih krezavih, smrdljivih kabadahija (krkana) koji te vulgarno docekaju proci i izaci na drugu stranu
Ako je to za nekoga "standard" neka mu i bude. Meni je odvratno i zastrasujuce.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11339 Re: Cijene stanova All about
mah, prije svega, taman da su zlatne zgrade, na Stupu su... to im je -1000 na kvadrat u startu 
- forumskivojnik
#11340 Re: Cijene stanova All about
Vlasnici privatnih "klinika" sa svim njihovim "sposobnostima" ne spadaju u moju interesnu grupu_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 19:18Ne znam pitaj vlasnike privatnih klinika kakav im je promet ljetiforumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 18:51
Ma daj molim te, ko ce to od dijaspore rizikovati izlet iz medicinskog turizma i u BiH doci: napraviti zubalo, ugraditi silikone u sise i straznjicu, uraditi lifting lica i liposukciju sala sa trbusine i iz straznjice, uraditi himenoplastiku, produziti penis i ugraditi erektilnu pumpicu, uraditi presadjivanje kose![]()
?
Ne bih da instrumente, koristene na pacijentu prije mene a sterilisane u mikrovalnoj, na meni upotrijebe ne racunajuci njihove "sposobnosti" i "najvisi nivo tehnicke opremljenosti"
Last edited by forumskivojnik on 05/11/2022 19:45, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#11342 Re: Cijene stanova All about
Nemas para znaci.forumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 19:35Vlasnici privatnih "klinika" sa svim njihovim "sposobnostima" ne spadaju u moju interesnu grupu_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 19:18
Ne znam pitaj vlasnike privatnih klinika kakav im je promet ljeti![]()
.
Ne bih da instrumente, koristene na pacijentu prije mene a sterilisane u mikrovalnoj, na meni upotrijebe ne racunajuci njihove "sposobnosti" i "najvisi nivo tehnicke opremljenosti".
- Rockefeller
- forumskivojnik
#11344 Re: Cijene stanova All about
U BiH ko nema para lijeci se u javnom sektoru, ko ima pare ide na zapad pa i za silikone u sisama i produzetak cune a za sve one koji love u mutnom ( citaj imaju "privatne klinike sa najmodernijom opremom" a koji ni pisljivu artroskopiju koljena ne znaju uraditi a o "sveCki poznatom djecijem ortopedu" koji jednu Triple pelvic osteotomy kod djece ne zna uraditi) nadlezna je Sebija_BataZiv_0809 wrote: ↑05/11/2022 19:47Nemas para znaci.forumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 19:35
Vlasnici privatnih "klinika" sa svim njihovim "sposobnostima" ne spadaju u moju interesnu grupu![]()
.
Ne bih da instrumente, koristene na pacijentu prije mene a sterilisane u mikrovalnoj, na meni upotrijebe ne racunajuci njihove "sposobnosti" i "najvisi nivo tehnicke opremljenosti".
- Bullet Tooth Tony
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#11346 Re: Cijene stanova All about
Hahahahah doslovno
- forumskivojnik
#11347 Re: Cijene stanova All about
Koji dio strucne terminologije ne znate (niste razumjeli)Post by _BataZiv_0809 » 05/11/2022 21:29
Hahahahah doslovno
-
John Cleese
-
BadBoy
#11349 Re: Cijene stanova All about
zaboravio si navesti da pitaš za jaranaVelkoski wrote: ↑05/11/2022 19:21gdje se može produžiti chuna?forumskivojnik wrote: ↑05/11/2022 18:51
Ma daj molim te, ko ce to od dijaspore rizikovati izlet iz medicinskog turizma i u BiH doci: napraviti zubalo, ugraditi silikone u sise i straznjicu, uraditi lifting lica i liposukciju sala sa trbusine i iz straznjice, uraditi himenoplastiku, produziti penis i ugraditi erektilnu pumpicu, uraditi presadjivanje kose![]()
?
Isto tako ni Boljakov potok, Buca potok, Alipasino B i C faza, Svrakino, Aerodromsko, Mojmilo,.... kao ni po ovim cijenama i jos pare podignuti u banci, strpati u ceker i tako ih predati na ruke prodavacu stana i agentu/agentici pojedinih agencija![]()
![]()
kao sto je od mene trazeno od agenta iz mySpace i agentice iz Bauland.
- ZyzzSar