Demokratska fronta Željko Komšić
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#56378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kakve veze to ima sa ovom tvojom tvrdnjom?mirza_15 wrote: ↑05/11/2022 09:31https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakalar ... /221104157Ta institucija ima sedam članova, s tim da član Jovan Kalaba nije bio prisutan na sjednici. Od preostalih šest članova četvero je glasalo za odluku o rasporedu broja delegata, dok su dva člana bila protiv.
Protiv su bili predsjednik CIK-a Suad Arnautović te član Ahmet Šantić, dok su za odluku glasali Irena Hadžiabdić, Vanja Bjelica-Prutina, Vlado Rogić te Željko Bakalar. Tu dolazimo do interesantnog detalja. Najupečatljiviji detalj sinoćnje sjednice bilo je pitanje kako to da je Bakalar glasao za odluku o rasporedu i izboru delegata za Dom naroda. Iako bi CIK trebao biti potpuno neovisna institucija, jasno je da su članovi na neki način nominirani i izabrani od stranaka te se njihovo djelovanje na taj način i posmatra.
Željko Bakalar je neko ko važi za člana koji je blizak DF-u, a u konačnici bio je i Komšićev savjetnik. Ipak, uprkos Komšićevom zahtjevu da CIK ne donosi odluku o popunjavanju Doma naroda prije privremene mjere Ustavnog suda, upravo je glas Bakalara presudio da odluka bude donesena.
Ja sam pitao u vezi ovoga a ti si meni ponovio ono sto sam gore napisao.A za ovo danas glasali 4:2. Da Željkin Željko nije glasao "za" odluka ne bi prošla i čekao bi se odgovor Ustavnog suda. Dakle, Željko je Željki dao imsteukciju da usvoji odluku o raspodleli mandata za dom naroda iako sa deuge strane "udara po prstima"
P.S sada vidim zadnju recenicu, Bakalar presudio da odluka bude donesena.
Kako to? Ako ima 7 clanica a odluke se donose prostom vecinom, kako je glas Bakalara mogao odluciti bilo sta kada se radi o 3 ruke protiv ako i on digne?
- Haris.ba
#56380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sutra da entitet RS proglasi nezavisnost, ovaj bi trunio da treba postivati zakone i kroz institucije sistema se zaliti....
-
mirza_15
#56381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Teško sve pročitati? Prvi pasus preskočio?Str0nz wrote: ↑05/11/2022 15:15Kakve veze to ima sa ovom tvojom tvrdnjom?
Ja sam pitao u vezi ovoga a ti si meni ponovio ono sto sam gore napisao.A za ovo danas glasali 4:2. Da Željkin Željko nije glasao "za" odluka ne bi prošla i čekao bi se odgovor Ustavnog suda. Dakle, Željko je Željki dao imsteukciju da usvoji odluku o raspodleli mandata za dom naroda iako sa deuge strane "udara po prstima"
Kako to? Ako ima 7 clanica a odluke se donose prostom vecinom, kako je glas Bakalara mogao odluciti bilo sta kada se radi o 3 ruke protiv ako i on digne?
I da nije njegov glas presudio, a jeste, glasao je za to. Komšo ga vidim podržava, a do jučer tražio da ne donose odluku do odluke US. Kakvo bavanje bombi za ljubitelje "po prstima" pričeTa institucija ima sedam članova, s tim da član Jovan Kalaba nije bio prisutan na sjednici. Od preostalih šest članova četvero je glasalo za odluku o rasporedu broja delegata, dok su dva člana bila protiv.
-
sajber87
#56382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema potrebe za nervozom, kolicina smajlija to mi pokazuje mozda grijesim, nego kojom matematikom df ima vise od nip-a i ns-a i o kojem nivou govoris posto postoje neki nivoi (kanton sarajevo) gdje je naprimjer nip a i ns pomeo df ako mozes samo istinite brojke nemoj navijacki. Sada cemo zanemariti masovne izborne kradje. Pozzhrasno38 wrote: ↑05/11/2022 13:26 Hahahahahah trojkasi su uznemirani koliko vidim.....tako je Zeljko ZAKONI SE MORAJU POSTOVATI BEZ OBZIRA O CEMU SE RADI ali kako to objasniti zapjenjenim priistalicma NiP-a i NS koji bi da vode drzavu a zajedno nemaju glasova koliko ima DF.![]()
![]()
![]()
![]()
Sta kaze ima Dino dokaze kako DF kupuje poslanike....pa smrdo maleni a sta je bilo sa Milavicom i Hasanovicem u Sarajevu??? Kako oni zavrsise u NiP-u iz DF-a??? Platili samo da dodju u NjP?? To nije kupovanje glasova?
Ajdmo pjena party nek se nastavi ali mozete samo znate kome pjeniti![]()
![]()
![]()
![]()
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#56383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Cekaj mozda meni nisu jasni pojmovi ali kako je za prostu vecinu dovoljno 3:3 da nesto oboris?mirza_15 wrote: ↑05/11/2022 15:33Teško sve pročitati? Prvi pasus preskočio?Str0nz wrote: ↑05/11/2022 15:15
Kakve veze to ima sa ovom tvojom tvrdnjom?
Ja sam pitao u vezi ovoga a ti si meni ponovio ono sto sam gore napisao.
I da nije njegov glas presudio, a jeste, glasao je za to. Komšo ga vidim podržava, a do jučer tražio da ne donose odluku do odluke US. Kakvo bavanje bombi za ljubitelje "po prstima" pričeTa institucija ima sedam članova, s tim da član Jovan Kalaba nije bio prisutan na sjednici. Od preostalih šest članova četvero je glasalo za odluku o rasporedu broja delegata, dok su dva člana bila protiv.![]()
Je li ovo nesto poput glasanja u VSTVu gdje presjednik, u slucaju CiKa Arnautovic, vrijedi dva glasa? Kako je ovdje nerijeseno (3:3) = prosta vecina?
P.S, Ok mozda se radi o tome da se glasalo za odluku i da je u tome slucaju potrebna vecina (4) sto je Bakalar osigurao...
Kakva Dritanstina jbt, a DF kao nesto pisao apele da se privremeno obustavi potvrda novog uputstva dok US ne presudi onda ovo naprave
A ako je procjene korektna, sve imali u svojim rukama zbog odsustva jednog clana CiK, sa druge strane Begic prica kako ce unistiti Schmidtovu karijeru
Last edited by Str0nz on 05/11/2022 15:56, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#56384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
vrlo bezobrazno od tebe što gaziš po tuđim snovima.
-
palermo
#56385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ne treba velika pamet da bi se obrazlozio taj potez. Samo ponovi ono sto danima I sedmicama ponavljaju lideri onog nekog broja ( trojka, osmorka, jedanestorica vise ne znam koji je broj u pitanju) Osim toga, vjerujem da bi mogao reci I nesto kao, jebi ga Deno glas'o I sta sam ja tu mogao.
Tako da, nesto ne vidim u ovome problem....
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#56386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa sto ce nam onda on ako je tako 
-
palermo
#56387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A sto ti smeta?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#56388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- n+1
#56389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bit će "opasno bi bilo da blokiramo rad institucija, to je tačno ono što neprijatelji ove države žele".

- tony stark
#56390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U tom nekom hipotetskom slucaju neka iskoristi mudre rijeci nekog iz osmorke "hdz je nezaobilazan",ne sjecam se ko je vec to rekao..
-
Škobo Habu
#56391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
palermo wrote: ↑05/11/2022 16:42
Pa ne treba velika pamet da bi se obrazlozio taj potez. Samo ponovi ono sto danima I sedmicama ponavljaju lideri onog nekog broja ( trojka, osmorka, jedanestorica vise ne znam koji je broj u pitanju) Osim toga, vjerujem da bi mogao reci I nesto kao, jebi ga Deno glas'o I sta sam ja tu mogao.
https://stav.ba/vijest/komsic-nakon-odl ... -hdz/12398Također, Komšić je naveo da neće pristati na uvjetovanja HDZ-a i da, prema njegovom trenutnom mišljenju, ne misli ispunjavati dalekosežne zahtjeve HDZ-a iz Zagreba pa čak i po cijenu da DF ide u opoziciju.
-
Seawolf
#56392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne kontam kako se možeš pravit tako blesav i napisati da će i Denis Bećirović glasati za kandidatkinju HDZ-a za mandatara Vijeća ministara, kada dobro znaš da će i Trojka predložiti svog mandatara.palermo wrote: ↑05/11/2022 16:42
Pitanje samo ostaje hoće li Željko Komšić podržati kandidatkinju HDZ-a, ili kandidatkinju/kandidata Trojke.
-
palermo
#56393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta ce bolan Ojka ( ne znam vise jel trojka, osmorka.ili jedanaestorica, pa.oprosti sto ovako pisem) predloziti.....mandatara za Vijeca ministara iz svojih redova ....daj bolan, nemoj se zajebavatiSeawolf wrote: ↑05/11/2022 18:13Ne kontam kako se možeš pravit tako blesav i napisati da će i Denis Bećirović glasati za kandidatkinju HDZ-a za mandatara Vijeća ministara, kada dobro znaš da će i Trojka predložiti svog mandatara.palermo wrote: ↑05/11/2022 16:42
Pitanje samo ostaje hoće li Željko Komšić podržati kandidatkinju HDZ-a, ili kandidatkinju/kandidata Trojke.
-
palermo
#56394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam ni trenutka sumnjao u tvoj stav. Naravno da je stetocina sa tvoje tacke gledista...
-
Seawolf
#56395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I oni najmanji tragovi sposobnosti ljudske komunikacije koji su još postojali kod štovalaca SDA i DF-a, otkako su prošli ovi zadnji izbori, nestali su u potpunosti.
-
guruguru95
-
Seawolf
#56397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa ostade l' iko da valja?guruguru95 wrote: ↑05/11/2022 18:53Isto vrijedi i za nadmenu i ultraprepotentnu kvazielitu iz Trojke![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#56398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
War is peace - ujedinimo se u mržnji
Freedom is slavery - ne postoji individualno, samo stranačko
ignorance is strength - stranka zna najbolje
-
Seawolf
#56399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor