Ne znam kome da se obratim, direktno BH telecomu u poslovnicu ili da posaljem zahtjev u direkciju, trebao bi mi neki pravnik ko se bolje razumije. Nekom logikom pismeno bih trebao traziti da se ocituju, ako ne onda cu prijavit inspekciji, nije mi do para vec mi je muka od tog bezobrazluka.Praetorious wrote: ↑04/11/2022 23:38E, nisam znao da je sad tako regulirano, hvala na povratnoj informacijiStihNaAsfaltu wrote: ↑04/11/2022 23:22Upravo nađoh ovo
https://www.ozp.gov.ba/cesto-postavljena-pitanja![]()
U moje doba, kad je Ramiz pravio piramide u Visokom, a Ramzes otišao u pečalbu po Egiptu, bilo je onako kako sam ja napisao![]()
BHTelecom
Moderator: Benq
-
StihNaAsfaltu
#12826 Re: BHTelecom
- mc-twin
#12827 Re: BHTelecom
Po pravilima bi trebala ici nova garancija, jer je novi uredjaj, al po pravilima.
Ako ti se da ganjati s inspekcijom mozes to rjesiti, il trazi novac.
Ako ti se da ganjati s inspekcijom mozes to rjesiti, il trazi novac.
Last edited by mc-twin on 04/11/2022 23:44, edited 1 time in total.
-
StihNaAsfaltu
#12828 Re: BHTelecom
Pa volio bih to rijesit s njima bez peglanja, zato trazim najkraci put… nije mi do novca vec da znam da sam naredne 2 godine pokriven garancijom jer imam na to pravo
- mc-twin
#12829 Re: BHTelecom
Ocito da ces tesko kracim putem nazalost. Nekom logikom bi bilo logicno da ti Mobis da tu garanciju,al opet ko zna...
Naravno i treba ganjati i ne dopustiti da nekog prave budalom. Upravo sto ljudi odustanu i rade ovakve stvari.
Naravno i treba ganjati i ne dopustiti da nekog prave budalom. Upravo sto ljudi odustanu i rade ovakve stvari.
- PhilJacksonIzvala
#12830 Re: BHTelecom
Koliko ti je telefon bio na servisu?StihNaAsfaltu wrote: ↑04/11/2022 23:22Praetorious wrote: ↑04/11/2022 23:12 Koliko znam, standardna procedura kaže da, ukoliko servis traje duže od mjesec dana, garancija se produžava za vrijeme trajanja popravke. Ne znam da iko obnavlja / daje novu garanciju prilikom zamjene uređaja, ali možda samo ja nisam naletio na takvu praksu...
Upravo nađoh ovo
https://ibb.co/nCWWpCc
https://www.ozp.gov.ba/cesto-postavljena-pitanja
To je ok, ja sam mislio da ti ocekujes novu dvogodisnju garanciju.
-
StihNaAsfaltu
#12831 Re: BHTelecom
30-tak dana, 3 oktobra predao, juče mi poslali drugi uređaj.PhilJacksonIzvala wrote: ↑04/11/2022 23:58Koliko ti je telefon bio na servisu?StihNaAsfaltu wrote: ↑04/11/2022 23:22
Upravo nađoh ovo
https://ibb.co/nCWWpCc
https://www.ozp.gov.ba/cesto-postavljena-pitanja
To je ok, ja sam mislio da ti ocekujes novu dvogodisnju garanciju.
-
StihNaAsfaltu
#12832 Re: BHTelecom
Mobis kaze da je do bht, da oni ne daju korisnicima, a bht se ograđuje kaze da oni nemaju nisza s tim.
Kljucno je pitanje kome da predam zalbu, da li u poslovnicu direktno ili da saljem u direkciju i na koga da naslovim.
- drug_profi
#12833 Re: BHTelecom
Ja sam dva puta u zivotu imao zamjenu uređaja pod garancijom i oba puta je bio novi garantni list.
Mobitel i usisivac.
-
Rogie
#12834 Re: BHTelecom
Ja sam nedavno dobio novi mikser, bio na servisu i bas pitao lika je li dobijam novi garantni list, kaze ostaje stari. Nisam bio upucen, ali izgleda da sam se zeznuo ili da me zeznuodrug_profi wrote: ↑05/11/2022 01:37Ja sam dva puta u zivotu imao zamjenu uređaja pod garancijom i oba puta je bio novi garantni list.
Mobitel i usisivac.
-
StihNaAsfaltu
#12835 Re: BHTelecom
Konsultovao sam se s advokatom, rekao mi je da posaljem zahtjev za produzenjem garancije i da im dam rok od 8 dana da se izjasne jer imam apsolutno pravo na novu garanciju zbog novog uređaja
- fusion_ba
#12836 Re: BHTelecom
Naravno da treba ići nova garancija jer je u pitanju novi uređaj. Sasvim logično.PhilJacksonIzvala wrote: ↑04/11/2022 23:12Nista. Garancija se ne mijenja u tom slucaju. Ne znam kojom logikom bi dobio novu. Izvrsio si kupovinu prije dvije godine, ovo sad je samo zamjena. Neces to nigdje dobiti.StihNaAsfaltu wrote: ↑04/11/2022 22:37 Kupljen neki Xiaomi u BHT, 2 godine garancije, istice sad u aprilu, helem crkne telefon ne može da se upali, posalju u servis iz servisa (mobis) jave da ce mi dati drugi, pristanem ja, posalju u BHT ja preuzmem da bi vidio garantni list nije mijenjan, kazem ja da ide nova garancija jer je novi uređaj, BHT se poziva da je to do servisa, a servis kaze da BhT ne produzava garancije, sta da radim, da im vratim telefon i da mi vrate pare ili sta drugo?
Ja sam baš prije 2 dana dobio novi tv (ne preko bht) jer se stari ne može popraviti, i garancija naravno ide na nove dvije godine jer nije isti uređaj.
Da je popravljen stari uređaj onda naravno se garancija ne produžuje. A pošto je u pitanju novi, apsolutno mora ići nova garancija. To što bht i/ili distributer muljaju svakako treba riješiti, ne treba dopustiti da tako šišaju korisnike.
Last edited by fusion_ba on 05/11/2022 11:43, edited 1 time in total.
- laserShow
- Grijem se na: nacionalizam
#12837 Re: BHTelecom
Zanimljivo pitanje, bilo bi dobro cuti odgovor.
Logicno je da se dobije nova garancija za onaj period koliko je uredjaj bio na garanciji. Eh sada, ako se nakon godinu dana, dobije potpuno novi uredjaj, da li se garancija produzava jos godinu dana, koliko traje ugovor, ili standardno dvije godine?
Ne znam ni sam odgovor, ali nekako ima smisla da se ogranici na trajanje ugovora. Ipak, ima i smisla da ide nova garancija od dvije godine za novi uredjaj. Onda opet pitanje, je li idu dvije, ili jedna, jer koliko znam ovlasteni daje jednu, a telekom dodatnu
Puno pitanja, a malo ovakvih situacija pa da neko 100% potvrdi. Kako god javi.
Logicno je da se dobije nova garancija za onaj period koliko je uredjaj bio na garanciji. Eh sada, ako se nakon godinu dana, dobije potpuno novi uredjaj, da li se garancija produzava jos godinu dana, koliko traje ugovor, ili standardno dvije godine?
Ne znam ni sam odgovor, ali nekako ima smisla da se ogranici na trajanje ugovora. Ipak, ima i smisla da ide nova garancija od dvije godine za novi uredjaj. Onda opet pitanje, je li idu dvije, ili jedna, jer koliko znam ovlasteni daje jednu, a telekom dodatnu
Puno pitanja, a malo ovakvih situacija pa da neko 100% potvrdi. Kako god javi.
- daky585
#12838 Re: BHTelecom
Garancija je vezana za uređaj, a ne za trajanje ugovora.
Ako se uređaj ne može popraviti i korisnik dobije novi uređaj obavezno mora ići novi garantni rok (u ovom slučaju 24 mjeseca). Tu nema nikakve dileme. Savjetujem korisniku da to "izganja" jer ima apsolutno pravo na to i da ne dozvoli da ga zavlače po tom pitanju.
Uostalom pitanje je koliko je ta stara garancija uopšte validna na novi uređaj jer kako se sjećam u njoj piše i IMEI telefona koji svakako nije isti na novom. Dakle obavezno tražiti novi garantni list i to što prije.
Ako se uređaj ne može popraviti i korisnik dobije novi uređaj obavezno mora ići novi garantni rok (u ovom slučaju 24 mjeseca). Tu nema nikakve dileme. Savjetujem korisniku da to "izganja" jer ima apsolutno pravo na to i da ne dozvoli da ga zavlače po tom pitanju.
Uostalom pitanje je koliko je ta stara garancija uopšte validna na novi uređaj jer kako se sjećam u njoj piše i IMEI telefona koji svakako nije isti na novom. Dakle obavezno tražiti novi garantni list i to što prije.
- PhilJacksonIzvala
#12839 Re: BHTelecom
Svakakvih gluposti ovdje procitati
ukljucite mozak malo
Pare si dao jednom, kupio si uredjaj i garanciju tad (da, i garancija se kupuje)
Zamijenio si uredjaj, nisi nista platio, naravno da neces dobit novu garanciju u punoj duzini, pa nije niko vesla siso. Ako je uredjaj bio duze na servisu, mozes dobiti produzenje garancije za taj period. Nikako novu
Pa tom "logikom'" mogao bih citav zivot miijenjat frizider sa jednom kupovinom
Pare si dao jednom, kupio si uredjaj i garanciju tad (da, i garancija se kupuje)
Zamijenio si uredjaj, nisi nista platio, naravno da neces dobit novu garanciju u punoj duzini, pa nije niko vesla siso. Ako je uredjaj bio duze na servisu, mozes dobiti produzenje garancije za taj period. Nikako novu
Pa tom "logikom'" mogao bih citav zivot miijenjat frizider sa jednom kupovinom
- mc-twin
#12840 Re: BHTelecom
Odneses onda u direkciju bh telekoma zahtjev kako ti rece advokat i cekas...StihNaAsfaltu wrote: ↑05/11/2022 00:08Mobis kaze da je do bht, da oni ne daju korisnicima, a bht se ograđuje kaze da oni nemaju nisza s tim.
Kljucno je pitanje kome da predam zalbu, da li u poslovnicu direktno ili da saljem u direkciju i na koga da naslovim.
- fusion_ba
#12841 Re: BHTelecom
Kakva glupost. Na garanciji piše uređaj i njegov serijski broj/imei.PhilJacksonIzvala wrote: ↑05/11/2022 12:11 Svakakvih gluposti ovdje procitatiukljucite mozak malo
Zamijenio si uredjaj, nisi nista platio, naravno da neces dobit novu garanciju u punoj duzini, pa nije niko vesla siso.
Novi uređaj svakako ima novi broj i ta stara garancija faktički ne važi za stari uređaj.
Ali dok je ovaca...
-
Ajdinn4
#12842 Re: BHTelecom
Ja sam u mtelu dobio potpuno novu garanciju jer nisu uspjeli popraviti telefon pa sam dobio novi, samo nije isti model ali u vrijednosti starog. I garancija na nove 2 godine....
I da, na garantnom listu pise IMEI broj sto bi znacilo da stari garantni list ne bi ni vazio na novom jer nije isti IMEI
I da, na garantnom listu pise IMEI broj sto bi znacilo da stari garantni list ne bi ni vazio na novom jer nije isti IMEI
-
sencobih
#12843 Re: BHTelecom
I ja sam u agramu dobio novi uređaj i novu garanciju na dvije godine, stari se nije mogao popraviti
- drug_profi
#12844 Re: BHTelecom
Na garantnom listu za svu tehniku stoji i serijski broj uredjaja ili naljepnica koja je istovjetna onoj na uredjaju. Ne mozes imati raspar i da ti vazi.
- PhilJacksonIzvala
#12845 Re: BHTelecom
Ja i? Dobijes novi papir koji vazi dokad i prethodni.fusion_ba wrote: ↑05/11/2022 12:55Kakva glupost. Na garanciji piše uređaj i njegov serijski broj/imei.PhilJacksonIzvala wrote: ↑05/11/2022 12:11 Svakakvih gluposti ovdje procitatiukljucite mozak malo
Zamijenio si uredjaj, nisi nista platio, naravno da neces dobit novu garanciju u punoj duzini, pa nije niko vesla siso.
Novi uređaj svakako ima novi broj i ta stara garancija faktički ne važi za stari uređaj.
Ali dok je ovaca...
-
StihNaAsfaltu
#12846 Re: BHTelecom
Okacio sam gore ss iz zakona o obligacionim odnosima gdje jasno pise da se za novi uredjaj dobija nova garancija.PhilJacksonIzvala wrote: ↑05/11/2022 12:11 Svakakvih gluposti ovdje procitatiukljucite mozak malo
Pa tom "logikom'" mogao bih citav zivot miijenjat frizider sa jednom kupovinom![]()
https://imgbb.com/nCWWpCc
- fusion_ba
#12847 Re: BHTelecom
Čovjek ni to nije dobio.
S druge strane, uz novi uređaj ide nova garancija, a najbolje da daju garanciju od 2 mjeseca
-
kakaljin
#12848 Re: BHTelecom
Znaci na garanciji pise jedan serijski broj, a kad dobijes novi uredjaj on ima drugi serijski broj. Kako mislis uskladiti garantni list sa novim uredjajem. izbrises stari broj i upises novi!!!!!!!!!!!!PhilJacksonIzvala wrote: ↑05/11/2022 12:11 Svakakvih gluposti ovdje procitatiukljucite mozak malo
Pa tom "logikom'" mogao bih citav zivot miijenjat frizider sa jednom kupovinom![]()
- -Chesterfield-
#12849 Re: BHTelecom
Da...Revolucionar ★ wrote: ↑04/11/2022 23:38 Da li se dobija novi popust/beneficija na potpisivanje ugovora za koristenje Moja tv full paketa na 24 mjeseca, nakon sto se plati zadnja rata prethodno kupljenog uredjaja i potpisivanja ugovora?
Mora proći tačno dvije godine...
A u zadnje vrijeme slabi im benefiti...
Kao benefit nude Box...a bez nekog STB-a ili Boxa ne možeš gledati televiziju.
Kao stari korisnik nemam potrebu za Android boxom i ne želim mijenjati STB.
Logično bi bilo da umanje cijenu za 5 KM ako ne želim da koristim i preuzmem Android Box...
- drug_profi
#12850 Re: BHTelecom
Mogao bi, da se desi nepopravljiv kvar u garantnom roku, a koji je greska proizvodjaca.StihNaAsfaltu wrote: ↑05/11/2022 16:11 Pa tom "logikom'" mogao bih citav zivot miijenjat frizider sa jednom kupovinom