Analogijom prema tvojoj rečenici o hodu pješke dvije stanice, za putnika koji u tramvaj uđe na Ilidži, jednom kartom koju je platio 2 KM, vozi se cijeli krug, svih 24 km, u tramvaju trebalo bi postaviti mjesto za spavanje, obzirom na kilometre i vrijeme provedeno u vožnji. Besmisleno, jednako kao i tvoja primjedba, ili GRAS-ov cjenovnikMatijevic_Vlado wrote: ↑05/11/2022 10:26 Vidis sta gospodja pjevaljka pise, nikada nece platiti kartu zbog 2 stanice. A ne moze taj seljacki mozak da skonta da ako joj je puno platiti za tako malo stanica, znaci da te dvije stanice moze i pjeske, jer to nije pet stanica. Ok puno ti platiti za stanicu dvije,slazem se, al idi pjeske ako je samo stanica il dvije.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
HelaS
#11451 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
Dimu1927
#11452 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pravi druze itekako, jer i kad nema guzve kad krenes sa semafora kod crkve i dolazis do s krivine ako ne vozis 30-40 morat ces skoro stati pa opet krenuti...Ateista wrote: ↑05/11/2022 10:51Da li stvarno taj semafor pravi guzvu? Ne prolazim cesto tuda u spici, ali kad prodjem cini mi se da guzva bude i do iduceg semafora, to je bar moj utisak da taj kod s krivine ne pravi toliki problem.
Naravno, nema nikakve potrebe sad da radi i nadam se da ce se sjetiti da ga ugase.
e sad skontaj kako je kad je spica, pa se tako malo po malo napravi kolona do alte... kad semafor kod crkve upali zeleno auta krenu i udju u raskrsnicu i stanu, i cekaju dok se na s krivini ne upali zeleno i dok svi u ovoj koloni sto stoji se pokrenu... dok se to sve desi vec je crveno i pali se zeleno od unitica i od vrbanje... pola ovih ostane u raskrsnici i blokira recimo prolaz ovima sto idu od unitica i od vrbanje. svakodnevno je taj problem.
sad posto ne rade tramvaji taman ova neka rupa sto ostane u koloni od semafora kod tehnicke skole to s krivine izmedju dva intervala zelenog bi se popunila autima i gore kod alte bi manje bil samim tim i raskrsnica na m dvoru ne bi ostajala zacepljena
- Optimist
#11453 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U cetvrtak oko 17h ogromna guzva od Pofalica prema gradu. Skretanje prema zeljeznickoj puna lijeva traka, jer ne mogu svi stati u izlivnu, sto povlaci da su samo 2 trake u funkciji za pravo.
Kod muzeja bus stoji u desnoj i prima putnike, nije na stajalistu.
Lijevo skretanje prema Alti takodjer lijeva traka nije u funkciji. Dalje prema gradu je otcepilo. Ja sam mislio da je neki udes, a ustvari samo guzva u tih par stotina metara.
Kod muzeja bus stoji u desnoj i prima putnike, nije na stajalistu.
Lijevo skretanje prema Alti takodjer lijeva traka nije u funkciji. Dalje prema gradu je otcepilo. Ja sam mislio da je neki udes, a ustvari samo guzva u tih par stotina metara.
- vjeshalica
#11454 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Pola ovih sranja po gradu je semafor i propusnost istog,baska debajli sto zaklapaju raskrsnice.
- Optimist
#11455 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
I dodao bih teletabisi koji ne prate semafore, kasno krecu na upaljeno zeleno i sl. I onda ako kroz neki semafor moze proci 5-6 auta, prodju samo 3.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11456 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Najdebilniji semafori su na A transverzali, i ja fakat ne znam otkud toliki debilizam kod ljudi, koji su preuzeli odgovornost da nešto rade?!
Pa ono je smijurija, od aerodroma ona dva debilna semafora što su u 30 metara, imaju propusnost 3-4 auta koja idu pravo, a desna traka za skreranje u ul.braće Mulić je ostvljena za skretanje samo desno, umjesto da se ostavila i ona da može i pravo.
Pa ono je smijurija, od aerodroma ona dva debilna semafora što su u 30 metara, imaju propusnost 3-4 auta koja idu pravo, a desna traka za skreranje u ul.braće Mulić je ostvljena za skretanje samo desno, umjesto da se ostavila i ona da može i pravo.
- vjeshalica
#11457 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Najgori su semafori kod Zeljeznicke stanice. Sa svih strana golo sranje.
- JavierBosnia
#11458 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ukinuti te semafore i napraviti kruzni tok, ima dovoljno mjesta, a ukinuti i onaj kod Petrol pumpe jer je bespotrebankonektovan wrote: ↑05/11/2022 20:20 Najdebilniji semafori su na A transverzali, i ja fakat ne znam otkud toliki debilizam kod ljudi, koji su preuzeli odgovornost da nešto rade?!
Nekidan idem od svrakinog do hrasnog me svaki semafor uhvatio. Krenem prvi na zeleno i gledam kako se ispred mene 50 metara zatvara sljedeci semafor
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11459 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
samo treba kruzne tokove pravit
to je nas mejnstrim 
-
mirza_15
#11460 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Realno je ono najveće sranje, a tek se napravilo i bilo prostora za bolja rješenja. Napraviti dva semafora u 30 metara razmakakonektovan wrote: ↑05/11/2022 20:20 Najdebilniji semafori su na A transverzali, i ja fakat ne znam otkud toliki debilizam kod ljudi, koji su preuzeli odgovornost da nešto rade?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11461 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ti vazda neke kapitalisticke anegdote mastrafisHaris.ba wrote: ↑04/11/2022 12:44Podsjeti me na pricu moga pradjeda. Odmah poslije zavrsetka Drugog Svjetskog krenuo u grad. Stao na bus stajaliste, i usao u bus. Kad mu vozac trazi kartu. Pradjed ga pitao pa zar sada ovo se nije nase, narodno. Kakva karta. Naravno, bio je izbacen iz busa.Black swan wrote: ↑04/11/2022 11:35
evo ovo je klasični primjerak kapitalističkog japija u odijelu koji iz osobnih ili firminih kola ne razumije probleme radničke klase
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11462 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Bili begovi prije agrarne reforme
Komunjare im sve oduzeli
Komunjare im sve oduzeli
-
Hakiz
#11463 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ok. Znači, kupim kartu za jednu stanicu. Kako ćeš kontrolisati da se nisam vozio 2 ili 6 stanica?HelaS wrote: ↑05/11/2022 12:18Analogijom prema tvojoj rečenici o hodu pješke dvije stanice, za putnika koji u tramvaj uđe na Ilidži, jednom kartom koju je platio 2 KM, vozi se cijeli krug, svih 24 km, u tramvaju trebalo bi postaviti mjesto za spavanje, obzirom na kilometre i vrijeme provedeno u vožnji. Besmisleno, jednako kao i tvoja primjedba, ili GRAS-ov cjenovnikMatijevic_Vlado wrote: ↑05/11/2022 10:26 Vidis sta gospodja pjevaljka pise, nikada nece platiti kartu zbog 2 stanice. A ne moze taj seljacki mozak da skonta da ako joj je puno platiti za tako malo stanica, znaci da te dvije stanice moze i pjeske, jer to nije pet stanica. Ok puno ti platiti za stanicu dvije,slazem se, al idi pjeske ako je samo stanica il dvije.![]()
Vremenska karta. Opet ćeš se buniti, reći ćeš da je pljačka plaćati kartu koja traje sat ako ćeš se voziti 10 minuta.
Treba mi do odredišta 45 minuta. Kupim kartu za 5 minutnu vožnju. Kako ćeš kontrolisati da se nisam vozio 45 minuta?
A između dvije stanice, u prosjeku 500 metara, svako može prepješačiti. Pa i dvije. Za desetak minuta.
-
PM72
#11464 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako došlo tako i otišlo...
- vjeshalica
#11465 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Šofer će te naštocat napolje.Hakiz wrote: ↑06/11/2022 13:08Ok. Znači, kupim kartu za jednu stanicu. Kako ćeš kontrolisati da se nisam vozio 2 ili 6 stanica?HelaS wrote: ↑05/11/2022 12:18
Analogijom prema tvojoj rečenici o hodu pješke dvije stanice, za putnika koji u tramvaj uđe na Ilidži, jednom kartom koju je platio 2 KM, vozi se cijeli krug, svih 24 km, u tramvaju trebalo bi postaviti mjesto za spavanje, obzirom na kilometre i vrijeme provedeno u vožnji. Besmisleno, jednako kao i tvoja primjedba, ili GRAS-ov cjenovnik![]()
Vremenska karta. Opet ćeš se buniti, reći ćeš da je pljačka plaćati kartu koja traje sat ako ćeš se voziti 10 minuta.
Treba mi do odredišta 45 minuta. Kupim kartu za 5 minutnu vožnju. Kako ćeš kontrolisati da se nisam vozio 45 minuta?
A između dvije stanice, u prosjeku 500 metara, svako može prepješačiti. Pa i dvije. Za desetak minuta.
Bila tako scena dole na Terminalu Elidza davno ima par godina,moras liku reci dokle ides jer prelama zonu. Nekakva smuntala na prvoj, sofer je istjero na zadnjoj dokle joj kara vazila. Hehe mislila glupaća da je mudra.
Btw te vremenske karte imaju kad se otkuca vrijedi 60min pa se na njoj procita kad je otkucana.
- Haris.ba
#11466 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Truba
#11467 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Dobili su pare za linije
Prevoze putnike koji izlaze iz tramvaja gdje su vec kupili kartu i 10metara poslije ulaze u bus
Samo 2 iz mase koja je izasla iz ogromnog tramvaja
Nije imala kartu
Generiraju i prave guzvu nema ekonomske racunice
Prevoze putnike koji izlaze iz tramvaja gdje su vec kupili kartu i 10metara poslije ulaze u bus
Samo 2 iz mase koja je izasla iz ogromnog tramvaja
Nije imala kartu
Generiraju i prave guzvu nema ekonomske racunice
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#11468 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A to što su stekli prije agrarne reforme sve stekli na obraz.
Časno , pošteno , čestito , bez eksploatacije brutalne "raje" i poluobučenih seljaka , bez špekulacija , bez varanja, bez korištenja raznih ratova i popratnih aktivnosti.
Ali svi bili takvi.
Pljuc.
-
breuer
#11469 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ulagali begovi u bitcoine na vrijemeteskeredzic_22 wrote: ↑06/11/2022 23:39A to što su stekli prije agrarne reforme sve stekli na obraz.
Časno , pošteno , čestito , bez eksploatacije brutalne "raje" i poluobučenih seljaka , bez špekulacija , bez varanja, bez korištenja raznih ratova i popratnih aktivnosti.
Ali svi bili takvi.
Pljuc.
- Truba
#11470 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ogradili oko dvojke
Cini mi se da zaholcavaju
Cini mi se da zaholcavaju
-
Hakiz
#11471 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Na AlJazeeri na tapetu.
- VladaFBiH
#11472 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
svaki put se pitam koji je retard to uradio - isto *ranje kao u Mostarumirza_15 wrote: ↑06/11/2022 08:40Realno je ono najveće sranje, a tek se napravilo i bilo prostora za bolja rješenja. Napraviti dva semafora u 30 metara razmakakonektovan wrote: ↑05/11/2022 20:20 Najdebilniji semafori su na A transverzali, i ja fakat ne znam otkud toliki debilizam kod ljudi, koji su preuzeli odgovornost da nešto rade?!
Pa ono je smijurija, od aerodroma ona dva debilna semafora što su u 30 metara, imaju propusnost 3-4 auta koja idu pravo, a desna traka za skreranje u ul.braće Mulić je ostvljena za skretanje samo desno, umjesto da se ostavila i ona da može i pravo.Hajde sve, ali ugasiti ono skretanje desno kada pustiš saobraćaj pravo??!! Koja logika
![]()
-
mirza_15
#11473 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Na onom mjestu bukvalno ne treba zaustavljati skretanje desno ni u kakvoj situaciji. U svakom trenutku treba biti otvoreno. Ne postoji situacija u kojoj onaj koji skreće desno ugrožava neko drugo vozilo. Imaju dvije trake i čak i kada neko iz pravca Mojmila sreće na Dobrinju ne ulazi u istu traku kao i onaj koji dolazi sa aerodroma. Bukvalno nema potrebe za zaustavljanjem, a otvoreni interval traje toliko da par automobila prođe
-
elSaik
#11474 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ima pješačkimirza_15 wrote: ↑08/11/2022 08:40Na onom mjestu bukvalno ne treba zaustavljati skretanje desno ni u kakvoj situaciji. U svakom trenutku treba biti otvoreno. Ne postoji situacija u kojoj onaj koji skreće desno ugrožava neko drugo vozilo. Imaju dvije trake i čak i kada neko iz pravca Mojmila sreće na Dobrinju ne ulazi u istu traku kao i onaj koji dolazi sa aerodroma. Bukvalno nema potrebe za zaustavljanjem, a otvoreni interval traje toliko da par automobila prođeNe sjećam se je li na tom mjestu pješački sa te strane ili samo sa druge strane raskrsnice i na onom semaforu koji je 30 metara ranije. Ako ima pješački onda jedino radi toga se mogu zaustaviti vozila mada ne vidim svrhu za tri pješačka prelaza u 50-60 metara razmaka.
s tim da iz te trake za desno redovno ljudi voze pravo a pješacima dole pješački
a i taj što je na 30 metara je zbog pješačkog i da bi se iz mahale mogli ljudi uključiti
- VladaFBiH
#11475 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
pa ima i pješački na cestama gdje nema semafora nikako tako da to ne može biti razlog a uključenje iz "mahale" ne treba ni komentarisati jer ne predstavlja nikakav problem u ovom slučaju jer je dovoljno udaljeno da bi se moglo "sigurno" uključivatielSaik wrote: ↑08/11/2022 15:49ima pješačkimirza_15 wrote: ↑08/11/2022 08:40
Na onom mjestu bukvalno ne treba zaustavljati skretanje desno ni u kakvoj situaciji. U svakom trenutku treba biti otvoreno. Ne postoji situacija u kojoj onaj koji skreće desno ugrožava neko drugo vozilo. Imaju dvije trake i čak i kada neko iz pravca Mojmila sreće na Dobrinju ne ulazi u istu traku kao i onaj koji dolazi sa aerodroma. Bukvalno nema potrebe za zaustavljanjem, a otvoreni interval traje toliko da par automobila prođeNe sjećam se je li na tom mjestu pješački sa te strane ili samo sa druge strane raskrsnice i na onom semaforu koji je 30 metara ranije. Ako ima pješački onda jedino radi toga se mogu zaustaviti vozila mada ne vidim svrhu za tri pješačka prelaza u 50-60 metara razmaka.
s tim da iz te trake za desno redovno ljudi voze pravo a pješacima dole pješački
a i taj što je na 30 metara je zbog pješačkog i da bi se iz mahale mogli ljudi uključiti