Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Locked
guruguru95

#10076 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

dale cooper wrote: 05/11/2022 01:02
guruguru95 wrote: 05/11/2022 00:58

Ti si takođe za mene jedno od većih razočarenja na forumu. Vazda neko relativiziranje, izjednačavanje i hinjska diplomatija. Normalno da se slažeš s onim o čemu priča Chmoljo kad je i on na istoj talasnoj dužini relativizacije svega i svačega, podjebavajući neistomišljenike sa odbojnim i arogantnim uzvišenim stavom.
I meni su mnogi razočarenje sa ovim nanovo osvješćenim nacionalizmom, ali šta je tu je.
Vjeruj mi, ako za nekog možeš reći da je čistokrvni Bosanac i Hercegovac patriota, to sam ja. Nikad nisam bio član neke stranke niti pokreta. Čak sam i ateista jedan kroz jedan :gunjastajl: Zaboli me ona stvar za sve stranke i političare na ovoj ogavnoj bh. političkoj sceni. Ali sve ovo navedeno ne znači da ću dozvoliti provokacije i šprdanje sa pojmom genocida ili da ću aplaudirati na svaku odluku visokog predstavnika i lizati muda jebivjetrima iz EU, jer su oni, tobože, zaslužni zašto ova država postoji. Toliko pasivan, bijedan i snishodljiv ipak nisam.

Laku noć, druže, vidimo se na temama o muzici :thumbup: :bih:
Last edited by guruguru95 on 05/11/2022 01:52, edited 2 times in total.
dale cooper

#10077 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Grean wrote: 05/11/2022 01:07
dale cooper wrote: 05/11/2022 00:23

Bilo bi dobro da se to artikuliše na jasan način umjesto da se maskira u nekoj tobožnjoj priči o modernoj evropskoj građanskoj državi.
Čisto zato što ima dosta ljudi sa proBiH strane, Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih, koji nije za stvaranje dominantne bošnjačke nacionalne
države. Ja apsolutno jesam za građansku državu, ali isto tako sam i realista i svjestan da se ona ne može nametnuti preko volje drugih
i stvoriti preko noći.
I meni je zao sto se to ne artikulise kako treba.

Ja recimo nisam ni za kakvu nadrigradjansku vec za to da Bosnjacima pripadne ono sto im je ratom oteto i skine s vrata sto im je nametnuto a sto nije nikom nikad u Evropi, ni na slican nacin, od Kipra, preko Makedonije, Crne Gore i inih visenacionalnih drzava.
Misliš da im pripadne država BiH? Vidiš to i jeste problem, jer ova zemlja ne pripada samo Bošnjacima, nego i drugim narodima i građanima
koji žive u njoj. I meni kao nekome ko je odrastao u međunacionalnom braku i ko se osjeća i izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac je taj
pristup i svojatanje jednako neprihvatljivo kao i separatističke politike koju vode srpski i hrvatski nacionalisti u BiH.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#10078 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 05/11/2022 00:51
Chmoljo wrote: 05/11/2022 00:42

ma ne, ja sam za ime Boga napisao "genocidčić" u kontekstu toga da se iskreno nadam da Bošnjaci u budućnosti neće doći u tu fazu da stvore narativ za jedan takav kao ostali ovoprostorni nacionalizmi.

da moj napaljeni sagovornik nije tako opaljen, pokušao bih mu objasniti da kontekst nije pežorativan, već satiričan, odnosno genocid kao djelo je uvijek proizvod širokog angažmana velikog broja ljudi, pa je njegovo svođenje samo na Srebrenicu moronski, a i umanjivanje same Srebrenice moronski, jer kako rekoh, genocid kao djelo ne može biti nešto sitno.

dakle, kolegi bih pokušao objasniti da je "genocidčić" oksimoron, ali pošto je kolega samo moron, teško mu je dokučiti da nije zlonamjeran svako ko se ne slaže sa njim o svakom pitanju. jer, da sam ovih dana pisao hvalospjeve Alkalaju i da sam tražio zaštitu Komšića i polagao nade u njega, moj dragi sagovornik ne bi bio tako napaljen, pa bi možda i shvatio kontekst.

zamorno je kada se mora svaka riječ objašnjavati paranoičnim tipovima koji prvo pucaju pa kažu "stoj", i još je zamornije kada ti zbog tuđe ograničenosti ispadaš nadmen.

jebiga. DF voters.
Nemaš ti šta objašnjavati. Niko nije ni glup ni retardiran, niti si ti neko "uzvišeno biće" u odnosu na ostale forumaše, iako misliš da jesi.

Reagovao sam zbog riječi "genocidčić" i to nema veze ni sa Alkalajem, ni sa jebenim Bakirom, Dodikom, Čovićem i svim ostalim govnarima.

P.S. Nisam DF glasač, niti bilo čiji glasač. Gadi mi se komplet stanje u državi i sva ova vaša patetična podjebavanja na forumu. Laku noć :thumbup:
Image
guruguru95

#10079 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:27
guruguru95 wrote: 05/11/2022 00:51

Nemaš ti šta objašnjavati. Niko nije ni glup ni retardiran, niti si ti neko "uzvišeno biće" u odnosu na ostale forumaše, iako misliš da jesi.

Reagovao sam zbog riječi "genocidčić" i to nema veze ni sa Alkalajem, ni sa jebenim Bakirom, Dodikom, Čovićem i svim ostalim govnarima.

P.S. Nisam DF glasač, niti bilo čiji glasač. Gadi mi se komplet stanje u državi i sva ova vaša patetična podjebavanja na forumu. Laku noć :thumbup:
Image
Image
Chmoljo

#10080 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:28
Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:27

Image
Image
jel se to smiješ pojmu genocid?
guruguru95

#10081 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:29
guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:28

Image
Smijem se tebi, pametolog. Svakom loncu poklopac. Ne može zaspati dok nekom ne šukne i "poentira".

Pathetic :run:
Chmoljo

#10082 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:30
Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:29

Smijem se tebi, pametolog. Svakom loncu poklopac. Ne može zaspati dok nekom ne šukne i "poentira".

prvi si počeo.
guruguru95

#10083 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:31
guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:30

prvi si počeo.
Ne, nego ti sa pominjanjem "genocidčića". Naučite se odgovornijem ponašanju u javnom diskursu. Laku noć :thumbup:
Bodkin

#10084 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Bodkin »

dale cooper wrote: 05/11/2022 00:23
Bodkin wrote: 04/11/2022 19:44

Zati sto je taj koncept ravnopravnosti prestao biti dovoljan negdje tamo kad je komsic prvi put izabran. Buducnost bosne je samo ako je po volji bosnjaka i bosnjaka ima dovoljno vise od hrvata i srba da imaju pravo na cijelu zemlju. To je glavna tema izbora od ca 2010
Bilo bi dobro da se to artikuliše na jasan način umjesto da se maskira u nekoj tobožnjoj priči o modernoj evropskoj građanskoj državi.
Čisto zato što ima dosta ljudi sa proBiH strane, Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih, koji nije za stvaranje dominantne bošnjačke nacionalne
države. Ja apsolutno jesam za građansku državu, ali isto tako sam i realista i svjestan da se ona ne može nametnuti preko volje drugih
i stvoriti preko noći.
Pa radi se o politici. Ko jos jasno artikulise takve stvari.

Ja sam naletio na zeljka u njegovom prvom mandatu i nikad vise. Tad sam vjerovao u gradjansku drzavu ali danas vjerujem da je buducnost drzave tri tora i jedan ili dva distrikta. Srbi i hrvati su uspjeli zgaditi bosnjacima gradjansku drzavu, a bosnjacki nacionalisti su jedva docekali

Gradjanska drzava i stranke koje guraju tu pricu su fokusirane na sarajevo i nemaju nikakve sanse da osvoje nista vise. Cak ni u sarajevu ne mogu vecinu osvojiti
Chmoljo

#10085 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:32
Chmoljo wrote: 05/11/2022 01:31

prvi si počeo.
Ne, nego ti sa pominjanjem "genocidčića". Naučite se odgovornijem ponašanju u javnom diskursu. Laku noć :thumbup:
stvarno nije moj problem što si previše ograničen. k tomu, ne znam koji si ti faktor da ti mene isljeđuješ na forumu na kojem sam proveo deceniju i po.

zato, otkači i ne gnjavi pošten svijet stvarima koje ne možeš dokučiti.
Hank Paldum

#10086 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Hank Paldum »

palermo wrote: 04/11/2022 21:31 Pa jebem mu mayter sto se davno nije doslo do ovog zakljucka da je HDZ u pravu kada je rijec o izbornom pa da nekako se napravi pritisak na ovu kobajagi nasu stranu da.ne zajebava.

I mislim da je vrijeme da se Covicu izvinemo jer je covjek ocito bio u pravu. Barem vecina foruma tako kaze.
Prpa.ba wrote: 04/11/2022 21:38
palermo wrote: 04/11/2022 21:31 Pa jebem mu mayter sto se davno nije doslo do ovog zakljucka da je HDZ u pravu kada je rijec o izbornom pa da nekako se napravi pritisak na ovu kobajagi nasu stranu da.ne zajebava.

I mislim da je vrijeme da se Covicu izvinemo jer je covjek ocito bio u pravu. Barem vecina foruma tako kaze.
Fakat da covjek ne povjeruje dokle je doslo. Iz patoloske mrznje prema SDA i Komsicu spremni su otvoreno navijati za separatiste i palestinizaciju. Jos se slavodobitno kurciti po forumu u filmu "sta fali ba" i "prosjecne krezube bosnje na aparatima".

Ali, valja nam i takvima i sa takvima zivjeti. Ne mora svaki narod ni opstati ni imati svoju drzavu. Mada cemo sigurno biti medju rijetkima kojima je barem jednoj trećini življa bilo drago zbog toga.
guruguru95 wrote: 04/11/2022 21:39

:thumbup: :mrgreen:

Ja samo vidim da se vodi vrlo agresivna antibosanska kampanja na ovom forumu, gdje se svim silama želi prikazati kako je ovo "nemoguća" zemlja koja ne može opstati. Mogu samo reći: Džaba guslate :thumbup: :bih:
Još jedan interesantan izraz koji se pominje u zadnje vrijeme, a ignoriše se, je "Kadirovci".

Pokušava se predstaviti da je svako ko je protiv odluka Schmidta ustvari SDAovac, ko to piše na forumu je SDA bot a ko izlazi na proteste je SDA ovca, krezuba stoka itd.

I to nije toliko strašno, oguglalo je se na ta etiketiranja. Međutim gdje postaje opasno je dovođenje protesta i kritika protiv Schmidtovog zakona, Palestinizacije i aparthejda u kontekst sa agresijom na Ukrajinu, pa se tako želi svaki protest i kritika predstaviti kao anti-zapadno raspoloženje gdje smo se odlučili za rusku stranu.
U ovom momentu gdje su Bošnjaci u nezavidnoj poziciji samo još treba da se satanizramo kao Kadirovci.

Takve stvari se tolerišu, valjda da se i kod najzadnje osobe zavežu usta gdje bi se moralo aplaudirati Šmitu da bi se mirno planirano moglo provesti do kraja.
guruguru95

#10087 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Chmoljo wrote: 05/11/2022 02:12
guruguru95 wrote: 05/11/2022 01:32

stvarno nije moj problem što si previše ograničen. k tomu, ne znam koji si ti faktor da ti mene isljeđuješ na forumu na kojem sam proveo deceniju i po.

Slažem se, otkači i ti i ne gnjavi pošten svijet sa svojim pametovanjem. Nije ovo tvoja prćija :thumbup:
Chmoljo

#10088 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Chmoljo »

guruguru95 wrote: 05/11/2022 02:15
Chmoljo wrote: 05/11/2022 02:12

Slažem se, otkači i ti i ne gnjavi pošten svijet sa svojim pametovanjem.
hoćeš me natjerati? :D
Ricken

#10089 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Ricken »

dale cooper wrote: 05/11/2022 01:19

Ja recimo nisam ni za kakvu nadrigradjansku vec za to da Bosnjacima pripadne ono sto im je ratom oteto i skine s vrata sto im je nametnuto a sto nije nikom nikad u Evropi, ni na slican nacin, od Kipra, preko Makedonije, Crne Gore i inih visenacionalnih drzava.
Misliš da im pripadne država BiH? Vidiš to i jeste problem, jer ova zemlja ne pripada samo Bošnjacima, nego i drugim narodima i građanima
koji žive u njoj. I meni kao nekome ko je odrastao u međunacionalnom braku i ko se osjeća i izjašnjava kao Bosanac i Hercegovac je taj
pristup i svojatanje jednako neprihvatljivo kao i separatističke politike koju vode srpski i hrvatski nacionalisti u BiH.
Misliš da je ratom Bošnjacima oteta država? Skrećem ti pažnju, da ovo što si napisao, implicira da su zločini nad Bošnjacima bili opravdani i politički motivirani s ciljem da se smanji njihov broj, raseli na male, manje ili više homogene teritorije kako bi se jasnije gradio uticaj susjeda i stvorili konačni preduvjeti za disoluciju?

Podsjetit ću te na ustav BiH prije rata:

"Povezani u svojoj prošlosti zajedničkim životom,
stremljenjima i borbom za slobodu i socijalni progres, Srbi,
Muslimani i Hrvati, savlađujući nastojanja tuđinskih sila i
domaćih reakcionarnih snaga, našli su se prvi put slobodni,
ravnopravni i zbratimljeni u svojoj Republici, koja je
postala politički i društveni oblik, kako njihove čvrste
povezanosti i međusobne ravnopravnosti, tako i ravnopravnosti sa ostalim narodima
Jugoslavije s kojima su na osnovu prava na samoopredjeljenje, uključujući i pravo na
otcjepljenje, stupili dobrovoljno u zajedničku državu
Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju i time
obezbijedili punu ravnopravnost i uslove za svestrani
nacionalni razvitak, za materijalni i kulturni napredak, za
svestrani socijalistički preobražaj. Tako je narod Bosne i
Hercegovine prvi put u svojoj istoriji postao odlučujući
činilac i subjekt cjelokupnog razvitka i društvenog progresa
i svojim naporima, a u zajednici sa ostalim narodima
Jugoslavije, postigao velike uspjehe u svom materijalnom i
kulturnom razvoju".

Nije Bošnjacima oteta država nego pravo na ranopravnost i uživanje političkih i stvarnih prava na cijelom teritoriju BiH,
isto kao što je to uzeto i druga dva naroda, ali reklo bi se s tom razlikom kao volja njihovih lidera i njihov konačni cilj.

Za razliku od tebe ne mislim da BiH pripada Srbima, Hrvatim i Bošnjacima, nego isključivo njenim građanima, koji je osjećaju svojom državom.
Jednostavno, nakon 1995. godine, neke definicije BiH iz vremena komunizma su prevaziđene i ne obezbjeđuju izgradnju društva koje se može integrirati u širu europsku zajednicu. Građanska država, koja uključuje izgradnju funkcionalnih institucija, je jednostavno jedina opcija koja osigurava opstanak i razvoj BiH, a u tom kontekstu i naroda o kojima govoriš. U suprotnom, duboko sam ubjeđen, a tome idu u prilog i demografski trendovi, da za 100 godina, će Srbi, Hrvati i Bošnjaci, postati beznačajna manjina na granicama EU, u istoj toj BiH.
Last edited by Ricken on 05/11/2022 02:28, edited 2 times in total.
guruguru95

#10090 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Hank Paldum wrote: 05/11/2022 02:13

Fakat da covjek ne povjeruje dokle je doslo. Iz patoloske mrznje prema SDA i Komsicu spremni su otvoreno navijati za separatiste i palestinizaciju. Jos se slavodobitno kurciti po forumu u filmu "sta fali ba" i "prosjecne krezube bosnje na aparatima".

Ali, valja nam i takvima i sa takvima zivjeti. Ne mora svaki narod ni opstati ni imati svoju drzavu. Mada cemo sigurno biti medju rijetkima kojima je barem jednoj trećini življa bilo drago zbog toga.

Ja samo vidim da se vodi vrlo agresivna antibosanska kampanja na ovom forumu, gdje se svim silama želi prikazati kako je ovo "nemoguća" zemlja koja ne može opstati. Mogu samo reći: Džaba guslate :thumbup: :bih:
Još jedan interesantan izraz koji se pominje u zadnje vrijeme, a ignoriše se, je "Kadirovci".

Pokušava se predstaviti da je svako ko je protiv odluka Schmidta ustvari SDAovac, ko to piše na forumu je SDA bot a ko izlazi na proteste je SDA ovca, krezuba stoka itd.

I to nije toliko strašno, oguglalo je se na ta etiketiranja. Međutim gdje postaje opasno je dovođenje protesta i kritika protiv Schmidtovog zakona, Palestinizacije i aparthejda u kontekst sa agresijom na Ukrajinu, pa se tako želi svaki protest i kritika predstaviti kao anti-zapadno raspoloženje gdje smo se odlučili za rusku stranu.
U ovom momentu gdje su Bošnjaci u nezavidnoj poziciji samo još treba da se satanizramo kao Kadirovci.

Takve stvari se tolerišu, valjda da se i kod najzadnje osobe zavežu usta gdje bi se moralo aplaudirati Šmitu da bi se mirno planirano moglo provesti do kraja.
Agresivna kampanja i stigmatizacija neistomišljenika. Opasna agenda koja se provlači već mjesecima po ovom forumu i čitavom bh. medijskom prostoru.
guruguru95

#10091 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by guruguru95 »

Laki je malo nervozan, ali samo u prisustvu Bošnjaka. Garant je mnogo opušteniji u društvu Milanovića i Plenkovića kada razgovaraju o političkom uređenju susjedne države, ili kad prima prestižno hrvatsko odličje Red Ante Starčevića, inače namijenjeno ustaškim krvolocima i ratnim zločincima :run:
Last edited by guruguru95 on 05/11/2022 02:49, edited 1 time in total.
dale cooper

#10092 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by dale cooper »

Ricken wrote: 05/11/2022 02:19

Misliš da je ratom Bošnjacima oteta država? Skrećem ti pažnju, da takav stav implicira da su zločini nad Bošnjacima bili opravdani i politički motivirani s ciljem da se smanji njihov broj, raseli na male, manje ili više homogene teritorije kako bi se jasnije gradio uticaj susjeda i stvorili konačni preduvjeti za disoliciju?

Podsjetit ću te na ustav BiH prije rata:

"Povezani u svojoj prošlosti zajedničkim životom,
stremljenjima i borbom za slobodu i socijalni progres, Srbi,
Muslimani i Hrvati, savlađujući nastojanja tuđinskih sila i
domaćih reakcionarnih snaga, našli su se prvi put slobodni,
ravnopravni i zbratimljeni u svojoj Republici, koja je
postala politički i društveni oblik, kako njihove čvrste
povezanosti i međusobne ravnopravnosti, tako i ravnopravnosti sa ostalim narodima
Jugoslavije s kojima su na osnovu prava na samoopredjeljenje, uključujući i pravo na
otcjepljenje, stupili dobrovoljno u zajedničku državu
Federativnu Narodnu Republiku Jugoslaviju i time
obezbijedili punu ravnopravnost i uslove za svestrani
nacionalni razvitak, za materijalni i kulturni napredak, za
svestrani socijalistički preobražaj. Tako je narod Bosne i
Hercegovine prvi put u svojoj istoriji postao odlučujući
činilac i subjekt cjelokupnog razvitka i društvenog progresa
i svojim naporima, a u zajednici sa ostalim narodima
Jugoslavije, postigao velike uspjehe u svom materijalnom i
kulturnom razvoju".

Nije Bošnjacima oteta država nego pravo na ranopravnost i uživanje političkih i stvarnih prava na cijelom teritoriju BiH,
isto kao što je to uzeto i druga dva naroda, ali reklo bi se s tom razlikom kao volja njihovih lidera i njihov konačni cilj.

Za razliku od tebe ne mislim da BiH pripada Srbima, Hrvatim i Bošnjacima, nego svim njenim građanima, koji je osjećaju svojom državom.
Jednostavno, nakon 1995. godine, neke definicije BiH iz vremena komunizma su prevaziđene i ne obezbjeđuju izgradnju društva koje se može integrirati u širu europsku zajednicu. Građanska država, koja uključuje izgradnju funkcionalnih institucija, je jednostavno jedina opcija koja osigurava opstanak i razvoj BiH, a u tom kontekstu i naroda o kojima govoriš. U suprotnom, duboko sam ubjeđen, a tome idu u prilog i demografski trendovi, da za 100 godina, će Srbi, Hrvati i Bošnjaci, postati beznačajna manjina na granicama EU, u istoj toj BiH.
Ne mislim, ali čini mi se da je to ono što je forumaš kojem sam odgovorio implicirao. Ako griješim, neka me ispravi.

Ja i nisam napisao da pripada samo ta tri naroda, nego svim narodima i građanima koji žive ovdje. Idealno bi bilo da se svi smatraju
prvenstveno građanima i Bosancima i Hercegovcima. U suštini se slažem, manje više, sa svime šta si napisao. Da ima pameti i razuma
u ovoj zemlji išlo bi se na ovo o čemu pišeš. Međutim imamo ovo što imamo...nažalost. :|
Crithagra

#10093 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Crithagra »

Meni su najveći hit na ovoj temi tipovi koji likuju što je bavarski čoban obezbjedio HDZ-u da uhljebi više članstva. Želiš više moći stranci koja ti je narod u BiH prepolovila, a ovim će mu životni prostor i dodatno suziti. Je li ima neki poseban naziv za tu vrstu mazohizma? :D
tramvajtrojka

#10094 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tramvajtrojka »

Hank Paldum wrote: 05/11/2022 02:13

Image

pa naravno da jeste, u dobu kad se citav svijet podijelio na dva dijela sda botine , i sda politicari guraju pricu o cafirskom zapadu i pomoci sa istoka, bacate nas u ruke rusa i turaka sa pljuvanjem zapada dok vam je vecini ta ista guzica ankerovana u zapadnim zemljama ne bi vas covjek puskom iz cafirskih zemalja mogao poslati u tursku :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

kadirovci 1/1

Image

i izdajice naroda i drzave , jer ovako pljuvati po zapadnim zemljama nazivati hambasada i ostale gadosti moze samo rusko turski placenik
laik1981

#10095 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

Na čelu Europskog muslimanskog foruma je Abdul-Vahed Nijazov, koji je, također, na čelu moskovskog Islamskog kulturnog centra, javnog odjela ruskog službenog vijeća muftija, tijela povezanog s Kremljem. Abdul-Vahed Nijazov je etnički Tatarin, usko povezan sa ruskim vlastima i predsjednikom Vladimirom Putinom.
https://www.cdm.me/svijet/region/islams ... -starijeg/
https://www.slobodnaevropa.org/a/bih-za ... 72179.html

Code: Select all

https://source.ba/clanak/BiH/585658/dt
Kese su odavno dobro odrijesene.. Nije ova ogavna rusofilija neka spontana reakcija, pogotovo od strane onih koji vec 20-30 godina i ne zive u ovoj drzavi, a najglasniji su u soljenju pameti BH gradjanima.. Sve se to radi sistemski vec duze vrijeme.. Imamo i mi svoje "litijase"..
Crithagra

#10096 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Crithagra »

Stranke angažuju članove sa puno volje i malo mozga da dalje angažuju besposličare koji će po internetu širiti njihove "istine" o ljudima i događajima. Takvi završe i na ovom forumu. Svoje bijedne živote začine sitnim džeparcem da guslaju gluposti u koje ni sami ne vjeruju. Često su dalje u vertikali stranci koji su na isti način angažovani da šire po svijetu njihove ideološke guslarije. Takav uticaj dođe i do pojedinih moderatora.

Mogao bih ti nabrojati pojedine s ovog foruma koji to rade. Neke i po stvarnim imenima.
laik1981

#10097 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /221105015
Komšić o glasanju Bakalara: Zakoni koji važe moraju se provoditi, sve drugo je anarhija
tramvajtrojka

#10098 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by tramvajtrojka »

laik1981 wrote: 05/11/2022 10:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /221105015
Komšić o glasanju Bakalara: Zakoni koji važe moraju se provoditi, sve drugo je anarhija
ste ce nam sad patriote legalizova Komšić smitov zakon :mrgreen: :mrgreen: , jel i Komšic sad dritanovac i izdajica :oops: :oops: :mrgreen:
laik1981

#10099 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by laik1981 »

tramvajtrojka wrote: 05/11/2022 10:46
laik1981 wrote: 05/11/2022 10:41 https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /221105015
ste ce nam sad patriote legalizova Komšić smitov zakon :mrgreen: :mrgreen: , jel i Komšic sad dritanovac i izdajica :oops: :oops: :mrgreen:
Ako si legalista i ako volis ovu drzavu onda moras postovati ustav i zakone.. Sve ostalo je na liniji Dodikovog djelovanja i nije u interesu drzave..
Grean

#10100 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?

Post by Grean »

Ne da nam pripadne drzava vec onoliko prava koliko svakog naroda ima, kao i u svakoj drugoj drzavi. Nije BiH i ne treba biti posebna.

Ne treba da mi se u svakoj instituciji od Fudbalskog saveza, preko diplomatskih predstavnistava do drzavnih institucija sve dijeli na 1/3, da u Federaciji Dom naroda odlucuje gdje ce se naplacivati porez od kladionica, da entiteti imaju pravo veta na sve itd. itd. Ako nas je 50% tako treba da se dijele i pozicije, nikakva "pozitivna" segregacija.
Locked