Da se svi nasadimo i glasamo za jednu stranku nista se nece promjeniti, HDZ je konstanta, konstitutivnost ne jebe demokratiju.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
statixx
#10051 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10052 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
očito mnogi mnogo ne shvataju. jer ako se ne kuka i ne nariče, očito se HDZovac, smatra se Šmitova odluka sjajnom i šta sve ne.Grean wrote: ↑04/11/2022 23:11Pa kako ako je DN kljuc da je uredu to sto je uradio Shmit? Iz kojeg razloga treba leci na rudu? Da bi se promijenila vlast?
Pa ona ce se promijeniti i ovako. Nije valjda da ce propasti ako to ne plate sutnjom, da zavise od toga sta o njima misli americki ambasador?
Ne shvatam poentu branjenja poteza VP i kako to pospjesuje poziciju opozicije sem ako nije cilj da zavrsi ko' SBB, cmar koji od kad postoji samo slusa glas ambasada.
imbecilan diskurs gdje ima crno i bijelo. svodi raspravu na dva tora koji se međusobno gađaju sporadičnim argumentima i baražnim uvredama.
kada nije bilo Šmita, SDA im je davala to. ista SDA kojoj je nerazdvojni partner DF. u isto vrijeme, svakoj budali je jasno da sve ovo itekako pogoduje SDA koja je najodaniji partner sa HDZ i koji su decenijama jedni druge gurali.
i sada me neko treba ubijediti da su oni na pravoj strani? i sad me neko treba ubijediti da treba kukati i naricati? Šmit nas zajebo, ovi koji nas brane nisu?
-
palermo
#10053 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Suplja ti bro ta....mnogo suplja....Chmoljo wrote: ↑05/11/2022 00:14kome? onima što sjecikese biraju. eto vam ih. ne znam koji kurac se kmeči. SDA rasturila vele. DF sjajan povratak.palermo wrote: ↑04/11/2022 23:04
Pa mater mu, ako oni glume, eto nek sam I ja sa njima, nek smo lazovi I prevaranti....pa daj nemojte vi glumiti, budite iskrene patriote, pravi borci za Bosnu I Hercegovinu, ponesite zastavu, posramite nas.. nek nas narod pljuje....uradite nesto, de onaj novi predsjednik Denis....nek nas povede.......Evo, kunem se, sam cu sebe politi blatom I perjem I nakon prociscenja poci za vama, sa vama......hajde....
u čem problem?
Stq god ti napisao poslije dzaba.....suplja....
-
guruguru95
#10054 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Evo ovako otvoreno, pametnjakoviću: Sa pojmom genocid se ne zajebavaj - ni diminutivno, ni pežorativno... nikako! Zbog toga sam prijavio taj post. I da, vrlo si bezobrazan i vrlo pokvarena osoba.Chmoljo wrote: ↑05/11/2022 00:16ja evo četvrti-peti post čekam da mi objasniš u čemu je problem, ali ti opet bi, al ne znaš. da ne pričam da me sve vrijeme "obilato" kako veliš, vrijeđaš, i sve vrijeme govoriš kako sam ja bezobrazan.guruguru95 wrote: ↑04/11/2022 23:09
Spominjati nekakav "genocidčić" i nekakvu "zbirku" Bošnjaka je degutantno, infantilno i vrlo bezobrazno. Zaboli mene ona stvar što misliš da si pametniji i duhovitiji od svih ostalih, za mene si obični umišljeni lakrdijaš koji obilato zloupotrebljava svoj privilegovani status na forumu.
kako sam samo ja grozan.
- dale cooper
#10055 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Bilo bi dobro da se to artikuliše na jasan način umjesto da se maskira u nekoj tobožnjoj priči o modernoj evropskoj građanskoj državi.Bodkin wrote: ↑04/11/2022 19:44Zati sto je taj koncept ravnopravnosti prestao biti dovoljan negdje tamo kad je komsic prvi put izabran. Buducnost bosne je samo ako je po volji bosnjaka i bosnjaka ima dovoljno vise od hrvata i srba da imaju pravo na cijelu zemlju. To je glavna tema izbora od ca 2010cyprus wrote: ↑04/11/2022 19:21
Onemogućiti zaobilazak većinske volje hrvatskog glasačkog tijela = politički nestanak Bošnjaka
Al hajd, ova histerija bi bila razumljiva da se taj princip uvodi sad prvi put... Međutim, Šmit zaista nije ništa radikalno uradioPrincip da konstitutivni narodi imaju mehanizme zaštite nekakvih svojih kurčevih interesa postoji odavno, na njemu počiva čitav postratni politički sistem naše države... Traženje nekakvih prečica i zakonskih rupa u njemu ne znači učiniti državu funkcionalnijom - vidjeli smo na masi primjera... Ozbiljno, zar je to tako teško skontat?
Čisto zato što ima dosta ljudi sa proBiH strane, Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih, koji nije za stvaranje dominantne bošnjačke nacionalne
države. Ja apsolutno jesam za građansku državu, ali isto tako sam i realista i svjestan da se ona ne može nametnuti preko volje drugih
i stvoriti preko noći.
- Chmoljo
#10056 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
srećom, vaša je puna.
najveći domet - Alkalajevo ruženje i pucanje po prstima Šmita.
maestralno.
- Chmoljo
#10057 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
je li neki posebno određen genocid? svi presuđeni? ili smijem sa nepresuđenima? prošlim, budućim ili sadašnjim? de mi malo približi tu problematiku, pošto sam pokvaren i bezobrazan pa ne mogu da dovoljno shvatim...guruguru95 wrote: ↑05/11/2022 00:23Evo ovako otvoreno, pametnjakoviću: Sa pojmom genocid se ne zajebavaj - ni diminutivno, ni pežorativno... nikako! Zbog toga sam prijavio taj post. I da, vrlo si bezobrazan i vrlo pokvarena osoba.
-
palermo
-
guruguru95
#10059 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ponovo si prijavljen, samo se nastavi šprdatiChmoljo wrote: ↑05/11/2022 00:27je li neki posebno određen genocid? svi presuđeni? ili smijem sa nepresuđenima? prošlim, budućim ili sadašnjim? de mi malo približi tu problematiku, pošto sam pokvaren i bezobrazan pa ne mogu da dovoljno shvatim...guruguru95 wrote: ↑05/11/2022 00:23
Evo ovako otvoreno, pametnjakoviću: Sa pojmom genocid se ne zajebavaj - ni diminutivno, ni pežorativno... nikako! Zbog toga sam prijavio taj post. I da, vrlo si bezobrazan i vrlo pokvarena osoba.
- Chmoljo
#10060 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
pa to smo već konstatovali. moglo se nagrajisati od bačene drkice poslije sjednice vijeća sigurnosti. ali kao što rekoh, ejakulacija nije nužno i kopulacija.
- Chmoljo
#10061 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
pa ja pitam, a ti se tu nešto ljutiš. nije ti ovo brak, nego forum gdje se priča.
- dale cooper
#10062 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
-
guruguru95
#10063 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I ja kažem. Ti si obični provokator i podjebavač koji uživa u svom statusu "zaštićenog svjedoka" na ovom forumu. Seri seri golube beli, ali nekom drugom.
Ukratko, prijavljen si za šprdanje sa pojmom genocida. Toliko od mene
-
guruguru95
#10064 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Naravno, neka nas prijavi kod god je uvrijeđen konstatacijom da Šmitove odluke u svojoj osnovi imaju konture aparthejda. Vladavina manjine nad većinom. Upravo to se nastoji uspostaviti, a forumske vertikale koje misle da su popile svu pamet svijeta to svesrdno podržavaju.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:32 Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
Neka vam služi na čast.
-
palermo
#10065 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa dobro, nece ovaj Alkalaj dugo....Onda ces se ti moci radovati......that's life bro
-
geoxx
#10066 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jel osim Rusa, Dodika i 45. twiter motorizovane brigade, jos neko podrzao Alkalaja? Pitam za Zeljka.
- Chmoljo
#10067 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
ma ne, ja sam za ime Boga napisao "genocidčić" u kontekstu toga da se iskreno nadam da Bošnjaci u budućnosti neće doći u tu fazu da stvore narativ za jedan takav kao ostali ovoprostorni nacionalizmi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:32 Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
da moj napaljeni sagovornik nije tako opaljen, pokušao bih mu objasniti da kontekst nije pežorativan, već satiričan, odnosno genocid kao djelo je uvijek proizvod širokog angažmana velikog broja ljudi, pa je njegovo svođenje samo na Srebrenicu moronski, a i umanjivanje same Srebrenice moronski, jer kako rekoh, genocid kao djelo ne može biti nešto sitno.
dakle, kolegi bih pokušao objasniti da je "genocidčić" oksimoron, ali pošto je kolega samo moron, teško mu je dokučiti da nije zlonamjeran svako ko se ne slaže sa njim o svakom pitanju. jer, da sam ovih dana pisao hvalospjeve Alkalaju i da sam tražio zaštitu Komšića i polagao nade u njega, moj dragi sagovornik ne bi bio tako napaljen, pa bi možda i shvatio kontekst.
zamorno je kada se mora svaka riječ objašnjavati paranoičnim tipovima koji prvo pucaju pa kažu "stoj", i još je zamornije kada ti zbog tuđe ograničenosti ispadaš nadmen.
jebiga. DF voters.
- dale cooper
#10068 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa stanovnici Južne Afrike, barem oni koji su preživjeli aparthejd, bi vjerovatno imali nešto reći o tome kako bijelac iz Evrope porediguruguru95 wrote: ↑05/11/2022 00:37Naravno, neka nas prijavi kod god je uvrijeđen konstatacijom da Šmitove odluke u svojoj osnovi imaju konture aparthejda. Vladavina manjine nad većinom. Upravo to se nastoji uspostaviti, a forumske vertikale koje misle da su popile svu pamet svijeta to svesrdno podržavaju.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:32 Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
Neka vam služi na čast.![]()
svoj status sa onim što su oni prošli. Ali ko ih jebe jelde, svakako ih nema kod nas ili ako ih ima onda su manjina i nebitni su?
- Chmoljo
#10069 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
kako lako upadaš u zamku. hoće to kada rulja krene u linč.
čemu ću se ja to, kolega palermo, radovati?
time da sam bio u pravu kada kažem da je to sve cirkus? ako tako misliš, onda si vrlo kratkovid, i pokazuješ da apsolutno namjerno ili nenamjerno ne razumiješ poziciju sa koje nastupam u ovoj priči.
- dale cooper
#10070 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Meni ne moraš objašnjavati šta si mislio, čitamo se godinama i volio bih reći da znamo u kojem nam smjeru idu razmišljanja.Chmoljo wrote: ↑05/11/2022 00:42ma ne, ja sam za ime Boga napisao "genocidčić" u kontekstu toga da se iskreno nadam da Bošnjaci u budućnosti neće doći u tu fazu da stvore narativ za jedan takav kao ostali ovoprostorni nacionalizmi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:32 Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
da moj napaljeni sagovornik nije tako opaljen, pokušao bih mu objasniti da kontekst nije pežorativan, već satiričan, odnosno genocid kao djelo je uvijek proizvod širokog angažmana velikog broja ljudi, pa je njegovo svođenje samo na Srebrenicu moronski, a i umanjivanje same Srebrenice moronski, jer kako rekoh, genocid kao djelo ne može biti nešto sitno.
dakle, kolegi bih pokušao objasniti da je "genocidčić" oksimoron, ali pošto je kolega samo moron, teško mu je dokučiti da nije zlonamjeran svako ko se ne slaže sa njim o svakom pitanju. jer, da sam ovih dana pisao hvalospjeve Alkalaju i da sam tražio zaštitu Komšića i polagao nade u njega, moj dragi sagovornik ne bi bio tako napaljen, pa bi možda i shvatio kontekst.
zamorno je kada se mora svaka riječ objašnjavati paranoičnim tipovima koji prvo pucaju pa kažu "stoj", i još je zamornije kada ti zbog tuđe ograničenosti ispadaš nadmen.
jebiga. DF voters.
-
guruguru95
#10071 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nemaš ti šta objašnjavati. Niko nije ni glup ni retardiran, niti si ti neko "uzvišeno biće" u odnosu na ostale forumaše, iako misliš da jesi.Chmoljo wrote: ↑05/11/2022 00:42ma ne, ja sam za ime Boga napisao "genocidčić" u kontekstu toga da se iskreno nadam da Bošnjaci u budućnosti neće doći u tu fazu da stvore narativ za jedan takav kao ostali ovoprostorni nacionalizmi.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:32 Trebalo bi onda prijaviti i sve koji koriste kvalifikacije kao "aparthejd" i "rasni zakoni".
jebiga. DF voters.
Reagovao sam zbog riječi "genocidčić" i to nema veze ni sa Alkalajem, ni sa jebenim Bakirom, Dodikom, Čovićem i svim ostalim govnarima.
P.S. Nisam DF glasač, niti bilo čiji glasač. Gadi mi se komplet stanje u državi i sva ova vaša patetična podjebavanja na forumu. Laku noć
- SmokingMan
#10072 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Vi segregaciju bes trunke zamora i sumnje definišete kao aparthejd. 
-
guruguru95
#10073 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ti si takođe za mene jedno od većih razočarenja na forumu. Vazda neko relativiziranje, izjednačavanje i hinjska diplomatija. Normalno da se slažeš s onim o čemu priča Chmoljo kad je i on na istoj talasnoj dužini relativizacije svega i svačega, podjebavajući neistomišljenike sa odbojnim i arogantnim stavom.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:44Pa stanovnici Južne Afrike, barem oni koji su preživjeli aparthejd, bi vjerovatno imali nešto reći o tome kako bijelac iz Evrope porediguruguru95 wrote: ↑05/11/2022 00:37
Naravno, neka nas prijavi kod god je uvrijeđen konstatacijom da Šmitove odluke u svojoj osnovi imaju konture aparthejda. Vladavina manjine nad većinom. Upravo to se nastoji uspostaviti, a forumske vertikale koje misle da su popile svu pamet svijeta to svesrdno podržavaju.
Neka vam služi na čast.![]()
svoj status sa onim što su oni prošli. Ali ko ih jebe jelde, svakako ih nema kod nas ili ako ih ima onda su manjina i nebitni su?
- dale cooper
#10074 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I meni su mnogi razočarenje sa ovim nanovo osvješćenim nacionalizmom, ali šta je tu je.guruguru95 wrote: ↑05/11/2022 00:58Ti si takođe za mene jedno od većih razočarenja na forumu. Vazda neko relativiziranje, izjednačavanje i hinjska diplomatija. Normalno da se slažeš s onim o čemu priča Chmoljo kad je i on na istoj talasnoj dužini relativizacije svega i svačega, podjebavajući neistomišljenike sa odbojnim i arogantnim uzvišenim stavom.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:44
Pa stanovnici Južne Afrike, barem oni koji su preživjeli aparthejd, bi vjerovatno imali nešto reći o tome kako bijelac iz Evrope poredi
- Grean
#10075 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I meni je zao sto se to ne artikulise kako treba.dale cooper wrote: ↑05/11/2022 00:23Bilo bi dobro da se to artikuliše na jasan način umjesto da se maskira u nekoj tobožnjoj priči o modernoj evropskoj građanskoj državi.Bodkin wrote: ↑04/11/2022 19:44
Zati sto je taj koncept ravnopravnosti prestao biti dovoljan negdje tamo kad je komsic prvi put izabran. Buducnost bosne je samo ako je po volji bosnjaka i bosnjaka ima dovoljno vise od hrvata i srba da imaju pravo na cijelu zemlju. To je glavna tema izbora od ca 2010
Čisto zato što ima dosta ljudi sa proBiH strane, Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih, koji nije za stvaranje dominantne bošnjačke nacionalne
države. Ja apsolutno jesam za građansku državu, ali isto tako sam i realista i svjestan da se ona ne može nametnuti preko volje drugih
i stvoriti preko noći.
Ja recimo nisam ni za kakvu nadrigradjansku vec za to da Bosnjacima pripadne ono sto im je ratom oteto i skine s vrata sto im je nametnuto a sto nije nikom nikad u Evropi, ni na slican nacin, od Kipra, preko Makedonije, Crne Gore i inih visenacionalnih drzava.