Valja nam sad i ova imena gradova poceti pamtiti. Brzo ce UAF doci u domet i tom dijelu zemlje.
Ukrajina
-
Avetinho
#129977 Re: Ukrajina
Namirisalo krv.Zumbul2 wrote: ↑01/11/2022 20:27Osjeti se lagan zaokret kod francuza i povećan angažman za razliku od onog početka i razgovora sa Putinom. Pa mi se nešta čini i da će ubaciti u još veću brzinu kao i Njemačka uostalom.Čitalac wrote: ↑01/11/2022 20:19 Grupa francuskih analitičara i eksperata iz oblasti međunarodnih odnosa, u otvorenom pismu koje objavljuje Le Monde, poručuje da Pariz mora da postane glavni partner Kijeva. Oni od Macrona traže da Ukrajini dostavi moderno naoružanje, uključujući tenkove, helikoptere i avione.
-
sumirprimus
#129978 Re: Ukrajina
Svaki dan mene na twiteru ako sta zaborvim podsjeti na muke i stradanja i ukaze ako nisam dotad znao onaj snajper foto ali.
Dakle samo naprijed braco ukri rokajte bagru do krajabez suze u oku. Sa sto manje zrtava na Ukr strani, i sto brze konacne pobjede.
Uz bubove naravno
Dakle samo naprijed braco ukri rokajte bagru do krajabez suze u oku. Sa sto manje zrtava na Ukr strani, i sto brze konacne pobjede.
Uz bubove naravno
-
sumirprimus
- drug_profi
#129980 Re: Ukrajina
Nije nego šefici dajem materijal za disertaciju.
Ljudski um nije tako prost, kao sto tvrdi strucnjak iz njenog citata.
-
Zumbul2
#129981 Re: Ukrajina
Još jedna potvrda za onu jučerašnju vijest
- drug_profi
#129982 Re: Ukrajina
Da, kao sto pretpostavih (nije bilo tesko), Makaron želi biti lider EU, i postaviti Francusku na to mjesto.Čitalac wrote: ↑01/11/2022 20:19 Grupa francuskih analitičara i eksperata iz oblasti međunarodnih odnosa, u otvorenom pismu koje objavljuje Le Monde, poručuje da Pariz mora da postane glavni partner Kijeva. Oni od Macrona traže da Ukrajini dostavi moderno naoružanje, uključujući tenkove, helikoptere i avione.
https://www.lemonde.fr/idees/article/20 ... _3232.htmlTo regain leadership in Europe, France must radically change its foreign policy, in particular, taking a place among the main suppliers of military assistance to Kiev, according to members of the group of scientists and heads of think tanks. The outcome of the conflict in Ukraine remains uncertain. But the contours of Europe after its end are already looming with the center of gravity, which is expected to shift to the east of the continent. And in this case, France risks being left behind.
The states that most actively support Ukraine are already challenging the primacy of Paris and Berlin in the European Union. Let's not kid ourselves: because of its mistakes and lack of activity in the fight against Russia's aggressiveness, France missed a historic chance. It was an opportunity to increase the impact of its place in the EU and to strengthen the credibility of its initiatives and proposals.
To regain European leadership, France must take its place among the main suppliers of military aid to Ukraine. As the leading military power in continental Europe, it should behave like [Ukraine's] best ally. So far, France has left this role to the Anglo-Saxons, whom it so often criticizes, but whose support for Ukraine is crucial. France has led its allies to believe that only the U.S. can truly protect them from the Russian threat. But all is not lost.
We can and must make our military support for Kiev the most visible in Europe. For example, by increasing the amount of the military aid fund announced by the President of France from 100 million to 4 billion euros...
First of all, we must send new weapons to Ukraine: air defense and missile launchers. Our Government has already announced its intention to do so. And then there are the tanks, helicopters and planes. True, this will require the training of Ukrainian crews for several months.
Ja se nadam da nece uspjeti jer to nije dobro za nas.
Ali..
Dobro je znati da ce Ukrajina imati podrsku Francuske cak i ako USA bude umanjila pomoc radi Republikanaca, i ako Britanci pod novim premijerom promjene politiku zbog socijalnih pritisaka u zemlji.
Svakako je rat definitvno posao u smjeru Ruskog poraza i sada je vec jako tesko zamisliti da to Rusija moze izbjeci, cak i kad bi se zapadna pomoc smanjila. Rat bi samo trajao duze, ali sa istim konacnim ishodom.
-
pijo_zoljo
#129983 Re: Ukrajina
drug_profi wrote: ↑01/11/2022 20:27Jel ti nas zajebavaš malo ili puno?pijo_zoljo wrote: ↑01/11/2022 19:19 Molio bih cijenjene forumase
@lajkujMe
@SanskiBiser
@drug_profi
@sumirprimus
@Zumbul2
Da mi pomognu razumjeti ovu analizu
HvalaSpoilerShow
- drug_profi
#129984 Re: Ukrajina
Hahahaha.Gandalf wrote: ↑01/11/2022 20:24Putuj prigožine i ne naginji se kroz prozorŠef Wagnera nahvalio Zelenskog: On je snažan lider
Osnivač ruske privatne vojne kompanije Wagner i bliski saveznik Vladimira Putina, Jevgenij Prigožin, danas je nahvalio ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog opisvaši ga kao "snažnog i samouvjerenog lidera kojeg se ne smije podcijeniti".
Današnji Prigožinovi komentari još jednom naglašavaju njegov sve vidljiviji javni profil, ali i protivljenje službenoj propagandi Kremlja, navodi Sky News.
"Iako je predsjednik zemlje koja je trenutno neprijateljski raspoložena prema Rusiji, Zelenski je snažan, samouvjeren, pragmatičan i dobar čovjek", objavio je Prigožin u izjavi koju je na društvenoj mreži Vkontakte objavila služba za odnose s javnošću njegove catering tvrtke Concord.
"Ne podcjenjujte ga", dodao je Prigožin.
Ruska politička analitičarka Tatjana Stanovaja rekla je da je "zanimljiva" činjenica da Prigožin iznosi stavove koji su suprotni stavovima Vladimira Putina, a koje se drugi ljudi u ruskoj vladajućoj eliti ne usude iznijeti u javnost.
Nije to prvi put da je Prigožin u javnost izašao sa stavovima koji odskaču od službene linije Kremlja. U posljednjim tjednima je zajedno s čečenskim liderom Ramzanom Kadirovom ismijavao učinak ruskih generala u Ukrajini.
Prošlog mjeseca prvi put je javno potvrdio da je osnovao Wagner, privatnu vojnu kompaniju koja je ratovala za Putinove interese u Siriji, Africi i Ukrajini. SAD i EU su davno uveli sankcije Prigožinu zbog aktivnosti Wagnera.
No, analitičarka Stanovaja ne smatra da Prigožin pokušava doći do formalne pozicije moći: "Mislim da je to za njega više 'poslovni projekt' koji pokušava 'prodati' Putinu kako bi se još više povezao s Kremljem."
Vjerovali ili ne, ovo izgleda kao da nudi svoje usluge!
A pazite jos nesto. Vrlo moguce da ovaj lik bude kljuc raspleta i promjene u Rusiji.
Ove izjave su uvertira za pregovore!
-
Zumbul2
#129985 Re: Ukrajina
Ja maloprije prešalta Iran defence forum, i i nigdje ni riječi o navodnom novom transferu balistički raketa kratkog dometa, 300 i 700 km za Rusiju,
-
sumirprimus
#129986 Re: Ukrajina
Spoiler
Show
-
Zumbul2
#129987 Re: Ukrajina
Ako je bilo izvinite,
Handri me imgur..
Handri me imgur..
Last edited by Zumbul2 on 01/11/2022 21:07, edited 2 times in total.
-
sumirprimus
#129988 Re: Ukrajina
-
A_A_AKCIJA
#129989 Re: Ukrajina
Ja sve kontam, na forumu bi se mogla napraviti tako zajebana ekipa, koja bi mogla prodavati znanje za velike pare.Zumbul2 wrote: ↑01/11/2022 20:27Osjeti se lagan zaokret kod francuza i povećan angažman za razliku od onog početka i razgovora sa Putinom. Pa mi se nešta čini i da će ubaciti u još veću brzinu kao i Njemačka uostalom.Čitalac wrote: ↑01/11/2022 20:19 Grupa francuskih analitičara i eksperata iz oblasti međunarodnih odnosa, u otvorenom pismu koje objavljuje Le Monde, poručuje da Pariz mora da postane glavni partner Kijeva. Oni od Macrona traže da Ukrajini dostavi moderno naoružanje, uključujući tenkove, helikoptere i avione.
https://www.lemonde.fr/idees/article/20 ... _3232.html
Evo, listam i ovo smo pisali tamo nekada, trećeg mjeseca rata. Ovo što sada ti pametni Francuzi pričaju Macronu.
O tome kako ratovi redefiniraju uloge, kako će uloge baltičkih i skandinavskih zemalja u EU, a Turske u NATO-u biti dosta veće, jer su se dokazali na vrijeme i dali podršku Ukrajini kada je bilo najpotrebnije. Kada se preživljavanje Ukrajine procjenjivalo u satima, a Macron, Scholz redovno tražili teritorijalne ustupke za Ruse, Macron prozivao poljsku, Estoniju i ostale i bukvalno ih nazivao ratnim huškačima. Kada su slali šljemove i molitve, a Scholz redovno obarao pakete vojne pomoći Ukrajini.
Dan za danom i zaboravi se i olako prihvati, da je već osmi mjesec rata. Neko je Ukrajinu gurao, dok je Macron avione nudio Indiji, umjesto Ukrajini. Kada je javno tvrdio da želi biti balans između Rusije i USA.
Ovo su dobre vijesti, ali istovremeno i tužne. Jer samo potvrđuju licemjerje država lidera ovog svijeta.
- drug_profi
#129990 Re: Ukrajina
Ma Fra i Ger dvije vanjskopoliticke kurve. EU nema buducnosti dok god oni vode glavnu rijec.
- geralt
#129991 Re: Ukrajina
Ruke se pozlatile braci partizanima (jer sumnjam da je ovo bio jedan covjek) koji su ovu akciju odradili.
Puno bih vise volio da se radi o stvarnim ruskim saboterima, a ne o ukrajinskoj akciji. Jer to bi znacilo da kod njih postoji ozbiljan pokret otpora.
- 512MB
#129992 Re: Ukrajina
Ma kakva Francuska lider EU jeste normalni, ljudi su bankrot. Jeste vidili kako je Scholz odjebo Makrona u vezi Kine.
EU je Njemačka prćija.
EU je Njemačka prćija.
-
Zumbul2
#129995 Re: Ukrajina
Turci zajebani, izvoz se nastavlja bez obzira na rusku suspenziju
- p206
#129996 Re: Ukrajina
Treći blok će biti Poljska i Ukrajina. Imaju sve, resurse ljude i površinu... uz pomoć UK i USA, pizde iz Ger i Fra će se mnogo manje pitati u EU.Ako ne sad onda sigurno u budućnosti.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 21:14 Ma Fra i Ger dvije vanjskopoliticke kurve. EU nema buducnosti dok god oni vode glavnu rijec.
Zato im ne odgovara funkcionalna i oslobođena Ukrajina... i zato su se do sada ponašali ovako.
-
Zumbul2
#129997 Re: Ukrajina
I opet mi nije jasno imaju li ukrajinci artiljerijska punjenja sa bijelim fosforom ili ne? Da imaju valjda bi uzvratili rusima istom mjerom, ako nemaju zašto do sad nisu nabavili. Siguran sam rumuni i bugari imaju i bili bi voljni prodati. JNA je imala znam sigurno..
Vidim oko Bahmuta rusi rokaju po ukrajincima....
Vidim oko Bahmuta rusi rokaju po ukrajincima....
- drug_profi
-
Crvene_brigade
#129999 Re: Ukrajina
A što se tiče ovih zabrinutih oko snimaka i sl. Želim što više uspješnih akcija ukrajinskih heroja i branitelja u kojima će agresorima i ubicama pokazati kako se brani svoja porodica, narod, domovina, dostojanstvo i ponos. Niti jednog ruskog fašiste koji je došao u Ukrajinu kako bi ubijao, pljačkao i nanosio bol nedužnim ljudima mi nije nimalo žao. Nema ali, tačka!
- drug_profi
#130000 Re: Ukrajina
Ukrajina ima dva velika bazena gasa kojima moze snabdijevati Europu, plus struja koje mogu proizvesti jako puno.p206 wrote: ↑01/11/2022 21:35Treći blok će biti Poljska i Ukrajina. Imaju sve, resurse ljude i površinu... uz pomoć UK i USA, pizde iz Ger i Fra će se mnogo manje pitati u EU.Ako ne sad onda sigurno u budućnosti.drug_profi wrote: ↑01/11/2022 21:14 Ma Fra i Ger dvije vanjskopoliticke kurve. EU nema buducnosti dok god oni vode glavnu rijec.
Zato im ne odgovara funkcionalna i oslobođena Ukrajina... i zato su se do sada ponašali ovako.
Ako, a hoce, dovede investicije da dignu privredu i povecaju BDP, desice se ovo sto ti kazes u nekoj doglednoj buducnosti. Recimo 20 godina. Tamano koliko ce Rusiji trebati da opet stane na noge i pocne predstavljati opasnost.
Ali sljedeci put samo ce po Aziji moci praviti probleme, ako ih i tamo puste.