Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Ateista

#54026 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ateista »

_BataZiv_0809 wrote: 01/11/2022 18:50 Razlika izmedju NS i SDA je sto ce NS Cavarku sankcionisat, a SDA ce reci da je neko triputa ranjen, ja i?
:thumbup:

Ne moze stranka 100% uticati na svoje clanove, ali treba znati kad se treba ograditi od njihovih odluka i eventualno ih sankcionisati.
General War

#54027 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

nles wrote: 01/11/2022 19:37 Ja ovo stvarno ne mogu vise gledati, salonac nam se smije u lice i niko nista.
Daj da im prepustimo forum (zemlju vec jesmo), pa neka vladaju i ovdje.
Ne daj se zemljak, eto njih i da ti skelu demontiraju :D
nles

#54028 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

General War wrote: 01/11/2022 19:46
nles wrote: 01/11/2022 19:37 Ja ovo stvarno ne mogu vise gledati, salonac nam se smije u lice i niko nista.
Daj da im prepustimo forum (zemlju vec jesmo), pa neka vladaju i ovdje.
Nista, preci cu na drugu.. sta ces ti kad se pokvari bela tehnika iz bosnjackih kuca?
fortaleza

#54029 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by fortaleza »

seksi_ideje wrote: 01/11/2022 19:36 Znakovi konstitutivni naroda nemaju sta da traze u javnim ustanovima i institucijama. To je jednostavno sfera folklora. Stavi na svoju kucu, to je tvoja privatna stvar.

O opcini Hadzici smo vec govorili, a da i postoje neke sredine kod nas gdje se u javnim ustanovima pozdravlja sa "selam alejkum" a ne sa "Dobar dan" (hello Bugojno) je posebna prica za sebe.

Ja jos uvijek nisam vidio njen stav ali je ocigledno da i ta vrsta folkolora postoji i u gradjanskim strankama. Na drugoj strani Boska se dugi niz godina borila protiv kriminala HDZ-a i nju sada gurati u tom pravcu je pogresno.

Nasa stranka je sa svojim saopstenjem samo izgubila. Kao prvo, clan stranke moze napustiti istu momentalno, dok stranka clana ne moze izbaciti u roku od par minuta. Naravno da Boska reaguje onako, a niko sa njom nije ni rijeci progovorio.

Kao drugo nisu ni razgovarali u cemu je bio problem, sta je smetalo i da li se to moze uz doradu predlozenog zakona ipak usvojiti.

Kao trece, ovo politickim protivnicima dolazi na volej. Na ovakve stvari se ljudi kod nas najvise pale. Senade, drzava je pitanju!!!! A kad je pogotovo neko iz drugog naroda, tobejarabi. Svi traze neko momentalno rjesenje da i se Boska odmah spali ko neka vjestica na Spanjolskom Trgu. Ovakve stvari su ispiti. Ovakvi stvari ce jos puno biti i svi moraju malo zrelije reagovati.
Slažem se. Čak štoviše, umjerenije reagirala Boška nego vrh stranke koji ovim samo dodatno produbljuju jaz i stvaraju nove podjele.

Trebali su se prije dogovoriti, a ne je javno prozivati. Time gube definitivno pogotovo ono malo Hrvata koji su iz revolta prema HDZu podržali Našu stranku na prošlim lokalnim izborima, a bilo ih je.

Pogotovo stanari bijelog brijega gdje se zakačila s građevinskom mafijom i HDZom, na lokalnoj razini.
Last edited by fortaleza on 01/11/2022 19:52, edited 1 time in total.
General War

#54030 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

nles wrote: 01/11/2022 19:47
General War wrote: 01/11/2022 19:46
Nista, preci cu na drugu.. sta ces ti kad se pokvari bela tehnika iz bosnjackih kuca?
...Ima u "Bingu" popust 20% snizenje, samo cekam da Novalic uplati onih 100KM demobilisanim borcima...i oslobadjam SONY UHD 60" TV :thumbup:
nles

#54031 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

General War wrote: 01/11/2022 19:50
nles wrote: 01/11/2022 19:47

...Ima u "Bingu" popust 20% snizenje, samo cekam da Novalic uplati onih 100KM demobilisanim borcima...i oslobadjam SONY UHD 60" TV :thumbup:
Dodik je vec uplatio demobilisanim otadzbinskim borcima, zar nisi primio?
Mada, s obzirom na zasluge, Dodik ti je trebao dati malo veci.
Hakiz

#54032 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

General War wrote: 01/11/2022 19:34
Hakiz wrote: 01/11/2022 19:32

Šta je smiješno? Izlazimo sa koncerta u Skenderiji, neka pijana budala počne vikati "Srbija, Srbija". Malo iza Olimpijade, godinu, dvije poslije.

Srpski nacionalizam se počeo otelovljavati prije 1990. i raspada SFRJ. Štaviše, ubrzao je raspad.
Aha, ah ti zli srbi :twisted: :twisted:
Image

Image

Nisu drugi nacionalisti bolji. Čović i Dodik dobro sarađuju zato što su dva kraja ustog užeta kobe davi BiH.

Nego ta slika sa suđenja MM, kako su se ono u FNRJ izjašnjavali ljudi koji se danas izjašnjavaju kao Bošnjaci? Jedno vrijeme su morali se izjasniti kao Srbi ili Hrvati. Pa je onda, promjenom FNRJ u SFRJ dozvoljeno da se izjadne kao Jugosloveni. I tek onda kao Muslimani. Otkud im pravo da se bune, zar ne?

Jedino šta nacionalistički ostrašćene Srbe malo odvaja je to da su se prvi uhvatili oružja.

Preventivno, naravno. Branili Beograd sa brda oko Sarajeva.
nles

#54033 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

Ma za njega je "original sin" Bosnjaka samo njihovo postojanje - sta imaju biti vlastiti narod, mogli su lepo reci da su Srbi?
General War

#54034 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

nles wrote: 01/11/2022 19:54
General War wrote: 01/11/2022 19:50
Dodik je vec uplatio demobilisanim otadzbinskim borcima, zar nisi primio?
Mada, s obzirom na zasluge, Dodik ti je trebao dati malo veci.
Drago mi je da pratis desavanja...a sve hin ne volis...eeee ko te ne zna ti'co. :D
Hakiz

#54035 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

nles wrote: 01/11/2022 19:58 Ma za njega je "original sin" Bosnjaka samo njihovo postojanje - sta imaju biti vlastiti narod, mogli su lepo reci da su Srbi?
Bi to Bošnjaci, samo nisu htjeli da naljute Hrvate koji su ih tako romantično i velikodušno prozvali cvijećem svog, Hrvatskog, naroda.

Moju mamu u školi, u FNRJ, profesor tjerao da se izjasni. Tada je mogla samo kao Srpkinja ili Hrvatica, još nije mogla kao Jugoslavenka ili Muslimanka.

Ona nije htjela, on vršio pritisak. Dosadilo joj i pita ga šta je on. Kaže, Srbin. Ona kaže, e Vama u inat što me silite, ja ću kao Hrvatica.

Rane 1950, 2 decenije i više prije Hrvatskog proljeća i Savke, prije suđenja Aliji.

Ko nas, bre, zavadi.
Last edited by Hakiz on 01/11/2022 20:06, edited 1 time in total.
General War

#54036 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Hakiz wrote: 01/11/2022 19:54
General War wrote: 01/11/2022 19:34
Aha, ah ti zli srbi :twisted: :twisted:
Image

Image

Nisu drugi nacionalisti bolji. Čović i Dodik dobro sarađuju zato što su dva kraja ustog užeta kobe davi BiH.

Nego ta slika sa suđenja MM, kako su se ono u FNRJ izjašnjavali ljudi koji se danas izjašnjavaju kao Bošnjaci? Jedno vrijeme su morali se izjasniti kao Srbi ili Hrvati. Pa je onda, promjenom FNRJ u SFRJ dozvoljeno da se izjadne kao Jugosloveni. I tek onda kao Muslimani. Otkud im pravo da se bune, zar ne?

Jedino šta nacionalistički ostrašćene Srbe malo odvaja je to da su se prvi uhvatili oružja.

Preventivno, naravno. Branili Beograd sa brda oko Sarajeva.
Kreno si dobro...al na kraju usra i sefa i stanicu.
General War

#54037 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

nles wrote: 01/11/2022 19:58 Ma za njega je "original sin" Bosnjaka samo njihovo postojanje - sta imaju biti vlastiti narod, mogli su lepo reci da su Srbi?
'bem ti uciteljicu istorije, pogledaj popis stanovinistva BiH prije sedamdesetih :D
Ne trati vrijeme po internetu bubanjem po forumu, nauci nesto...imas i ovdje tema po tom pitanju, bezveze zacatavs temu a mene zasmijavas.
Hakiz

#54038 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

General War wrote: 01/11/2022 20:01
Misliš, ovo za oružje na brdima oko gradova?
General War

#54039 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Hakiz wrote: 01/11/2022 20:07
General War wrote: 01/11/2022 20:01
:?
jarane tebe prenosi,tesko te pratiti...udahni iz vrece za Bakira.
seksi_ideje

#54040 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

fortaleza wrote: 01/11/2022 19:49
seksi_ideje wrote: 01/11/2022 19:36 Znakovi konstitutivni naroda nemaju sta da traze u javnim ustanovima i institucijama. To je jednostavno sfera folklora. Stavi na svoju kucu, to je tvoja privatna stvar.

O opcini Hadzici smo vec govorili, a da i postoje neke sredine kod nas gdje se u javnim ustanovima pozdravlja sa "selam alejkum" a ne sa "Dobar dan" (hello Bugojno) je posebna prica za sebe.

Ja jos uvijek nisam vidio njen stav ali je ocigledno da i ta vrsta folkolora postoji i u gradjanskim strankama. Na drugoj strani Boska se dugi niz godina borila protiv kriminala HDZ-a i nju sada gurati u tom pravcu je pogresno.

Nasa stranka je sa svojim saopstenjem samo izgubila. Kao prvo, clan stranke moze napustiti istu momentalno, dok stranka clana ne moze izbaciti u roku od par minuta. Naravno da Boska reaguje onako, a niko sa njom nije ni rijeci progovorio.

Kao drugo nisu ni razgovarali u cemu je bio problem, sta je smetalo i da li se to moze uz doradu predlozenog zakona ipak usvojiti.

Kao trece, ovo politickim protivnicima dolazi na volej. Na ovakve stvari se ljudi kod nas najvise pale. Senade, drzava je pitanju!!!! A kad je pogotovo neko iz drugog naroda, tobejarabi. Svi traze neko momentalno rjesenje da i se Boska odmah spali ko neka vjestica na Spanjolskom Trgu. Ovakve stvari su ispiti. Ovakvi stvari ce jos puno biti i svi moraju malo zrelije reagovati.
Slažem se. Čak štoviše, umjerenije reagirala Boška nego vrh stranke koji ovim samo dodatno produbljuju jaz i stvaraju nove podjele.

Trebali su se prije dogovoriti, a ne je javno prozivati. Time gube definitivno.
Ja ne znam ko njima pise ova saopstenja, a vidim da se oznacilo i sa "saopcenjem" :lol:
Na ovakve pritiske se ne smije momentalno reagovati. To nikada nece proizvesti nesto dobro. Ja razumijem ljudsku, privatnu reakciju, ali nije Boska clanica od jucer. Niko iz vrha stranke nije iz Mostara, a Dragan Miokovic kojeg kao covjeka cijenim, voli se ponekad malo zaletiti. Prvo treba uvijek razgovarati sa clanom stranke koji je na licu mjesta, a ne po direktivi iz Sarajeva.
Nasa stranka je na lokalnim izborima imala u zapadnom dijelu Mostara pristojan rezultat. To je mnogima smetalo, ukljucujuce i SDP-u i od tada su krenuli napadi. Kao stranka sa objavljenim saopstenjima na nivou dilentantizma Demokratske Fronte se samo mogu ukopati u Mostaru i kod glasaca hrvatske nacionalnosti i ne samo kod njihA.
nles

#54041 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by nles »

General War wrote: 01/11/2022 20:06
'bem ti uciteljicu istorije, pogledaj popis stanovinistva BiH prije sedamdesetih :D
Ne trati vrijeme po internetu bubanjem po forumu, nauci nesto...imas i ovdje tema po tom pitanju, bezveze zacatavs temu a mene zasmijavas.
Sta, da vidim mnog ekoji su bili neopredijeljeni?
Opet, ne mogu da vjerujem - da na jednom BiH forumu (bar nominalno) jedan salonac prosipa srpsku verziju istorije i nikom nista.
Hakiz

#54042 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

General War wrote: 01/11/2022 20:12
Hakiz wrote: 01/11/2022 20:07

:?
jarane tebe prenosi,tesko te pratiti...udahni iz vrece za Bakira.
Ionako smo pokvarili temu :lol:
HelaS

#54043 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HelaS »

palermo wrote: 01/11/2022 13:13 Moram malo braniti Bošku. Dakle, Boška živi u dijelu koji se zove zapadni Mostar, u dijelu koji je potpuno pod vlašću Kuma i gdje ne važe pravila o kojima se ovdje truni. Znam ljude koji su morali otići iz Mostara, ne zbog različitog političkog uvjerenja (o tome se ne razmišlja) nego zbog toga što su imali saobraćajni udes na pogrešnom mjestu ili sa pogrešnom osobom. Glasati za uklanjanje svih ovih obilježja znači praktički sebe izložiti progonu koji ima različite forme (od lakših pa do najtežih).

Poenta onoga što hoću reći jeste da ako Naša stranka želi da ljudi kao Boška Čavar budu dio njihove ekipe, moraju im pružiti zaštitu, moraju im unaprijed reći šta se od njih očekuje, moraju vidjeti da li u sebi imaju tu dozu neophodne hrabrosti, čvrstine da uistinu stoje iza stavova koje proklamira Naša stranka. A ja ne vidim da je Naša stranka pružila zaštitu Boški Čavar, da je provjerila od kakvog je materijala Boška Čavar sastavljena.....da je pripremila.

I mogu oni isključiti Bošku iz članstva....al bogami, prije Boške bi trebali razmisliti da ovo rukovodstvo samo sebe isključi. Biti opozicija u Sarajevu i biti opozicija kumovsko-mafijaškoj organizaciji koja ima apsolutnu vlast na jednom dijelu bh teritorije su bogami različite stvari. I to bi oni koji onako glasno kažu, od ponedeljka ništa vie nije isto, trebali znati.

Boldirana rečenica je ključ svih problema Naše Stranke.
MuaDib

#54044 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MuaDib »

Jel oko razmislio šta bi za Bošku Čavar značilo da glasa protiv raspela uoči velikog katoličkog blagdana Svih Svetih. I ko bi od probosanskih stranaka nakon 2 godine politikantskog pljuvanja stalo iz Boške.
A predlažem NS da u KS pokrene inicijativu ukidanja naziva škola kao JU po efendijama, pa da vidimo tu senzibiliziranu i sekularnu građansku snagu Sarajeva.
A nevjerne tome nek zađu po holovima sarajevskih škola, pa malo pogledaju izloženu barjačku građu. Sve je ovo toliko jeftino spinovanje, s ciljem da se jedni utjeraju u suru po mjeri sarajevske čaršije. A međunacionalnih razumijevanje se tako nikad neće ni pokrenut, a kamo li postići.
JohnnyS

#54045 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JohnnyS »

Križevima nije mjesto u učionicama, sve da su na Uskrs izglasali zabranu toga.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#54046 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

JohnnyS wrote: 01/11/2022 20:48 Križevima nije mjesto u učionicama, sve da su na Uskrs izglasali zabranu toga.
Koja je razlika između križeva u učionicama i vjeronauke kao predmeta u osnovnim i srednjim školama ?

Daj molim te...
Romanija

#54047 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Romanija »

nles wrote: 01/11/2022 19:07
Romanija wrote: 01/11/2022 18:52 Ja mislim, a i Boska je valjda skontala da joj je pun kurac supljaka onih poput tebe koji bi do podne bili potomci Kotromanica, a od podne Otomana. Kod mene bi dobila jos vise poena da je javno upitala 'koji ce kurac drzavni simboli u ucionicama uopste?'
Od mene bi dobila kitu, a toliko mozes dobiti i ti.
Idi malo kod svojih, pa ih pitaj sta ce im krsne slave za svaki kurac. A mozes i do onih drugih, pa ih pitaj sta ce im sahovnice u ucionicama.
P apnda to isto pitaj u Srbiji, pa u Hrvatskoj... pa kad obidjes krug, mozda i primjetis d anije bilo pitanje o jebenim ucionicama, vec o javnim ustanovama.
Supljatoru!
Moderator(i), mogu li mu odgovoriti jer mi levat valja supljake i jos me vrijedja? Jos jedan 'zeleni' Mk.92 glupson koga moje ime navodi na krive zakljucke. Nabije te veteran 101-e na svoju multi kulti-chunu.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#54048 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by teskeredzic_22 »

HelaS wrote: 01/11/2022 20:32
I mogu oni isključiti Bošku iz članstva....al bogami, prije Boške bi trebali razmisliti da ovo rukovodstvo samo sebe isključi.

Boldirana rečenica je ključ svih problema Naše Stranke.
100.000 laganih razlike u korist Bećirevića je ključ vandrednog kongresa u Centrali iako još nije najavljen... :D :D

Možda čekaju Novalića i Fikreta da s obrazom dođu na kongres pa lagano ispočetka :D ?
Last edited by teskeredzic_22 on 01/11/2022 20:58, edited 1 time in total.
Ozimician

#54049 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ozimician »

MuaDib wrote: 01/11/2022 20:45 Jel oko razmislio šta bi za Bošku Čavar značilo da glasa protiv raspela uoči velikog katoličkog blagdana Svih Svetih. I ko bi od probosanskih stranaka nakon 2 godine politikantskog pljuvanja stalo iz Boške.
A predlažem NS da u KS pokrene inicijativu ukidanja naziva škola kao JU po efendijama, pa da vidimo tu senzibiliziranu i sekularnu građansku snagu Sarajeva.
A nevjerne tome nek zađu po holovima sarajevskih škola, pa malo pogledaju izloženu barjačku građu. Sve je ovo toliko jeftino spinovanje, s ciljem da se jedni utjeraju u suru po mjeri sarajevske čaršije. A međunacionalnih razumijevanje se tako nikad neće ni pokrenut, a kamo li postići.
Odmah da ti kazem, ja sam apsolutno za to, da se ne daju nazivi skola po efendijama i vjerskim liderima.

I vjeruj da bi opet Bosnjaci na to pristali - a mislis da bi se Srbi odrekli skola "Sveti Sava" ili Hrvati skola "Fra. .... "
Ako je problem uklanjanje raspela, mijenjanja naziva ulica po naci-koljacima - sigurno bi pristali i na promjenu imena skole po nekom fratru. HOW-YES-NO.

A tvoj post ponovo ukazuje na ono sto upravo Reuf govori: Gdje su Bosnjaci, tu je multietnicko, gdje su Srbi, to je srpsko, gdje Hrvati - Hrvatsko.
noviforumas

#54050 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by noviforumas »

teskeredzic_22 wrote: 01/11/2022 20:55
JohnnyS wrote: 01/11/2022 20:48 Križevima nije mjesto u učionicama, sve da su na Uskrs izglasali zabranu toga.
Koja je razlika između križeva u učionicama i vjeronauke kao predmeta u osnovnim i srednjim školama ?

Daj molim te...
Je li vjeronauka obavezan predmet?
Locked