Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑29/10/2022 11:04
treba sacekat, ja sam vazda ili ranije ili kasnije, ovaj put je ranije, ako potraju ko stari ts850 super, za pocetak tise su dosta
I ja se dovumim imam ponudu neku preko firme popust, taj conti 870 ili alpin 6
Mislim se Nexgen ili BestDrive. 195/65/15
Ima li tko iskustvo kakvo? Obje oko 110KM komad...u par KM stalo...
Na eKupi našao malo skuplje Goodyear ug9 ali su one 124KM komad...
treba sacekat, ja sam vazda ili ranije ili kasnije, ovaj put je ranije, ako potraju ko stari ts850 super, za pocetak tise su dosta
ne znam, u 5 deka, sve je to do licnog izbora
ja nisam htio experimentisat, jer vozim na conti gumama od kako znam za sebe kao vozaca , a i stari je vozio godinama na njima isto
brkox wrote: ↑29/10/2022 13:55
4 komada Hankook Ventus Prime³ 215/65 R16, vožene dvije sezone, izuzetno očuvane, mislim da je DOT 2020, ali moram provjeriti.
Koja je realna cijena da se proda?
brkox wrote: ↑29/10/2022 13:55
Ja bih za tu cijenu išao na semperit Speed Grip 5, naručio sam ja mom starom, na adac ovom testu su bare bare sa conti za te dimenzije
Throttle wrote: ↑29/10/2022 15:27
Danas u autodijelovima bio, pita neki lik za 13ke, mislim 175/70
Sava 110, tigar 103, kumho 110
Mozda ima jos kakvog popusta al cijene ludilo
ma nisu normalni, jebala ih sava, 125KM, continental 129
hopi wrote: ↑28/10/2022 18:37
dok je prelazni period vozim na dvije ljetne i dvije zimske
ujutro hladno po danu toplo tako da je omjer zimskih/ljetnih taman 50-50
ali sam ih postavio dijagonalno tj 1 osovina 1 zimska i 1 ljetna
A cijena dimenzije 195 65 15 je, kolko demonzaza montaza balans, novi ventil
Obavezna zimska oprema u BiH
Posjedovanje obavezne zimske opreme bez obzira na vremenske uslove obavezno je u periodu od 01. novembra tekuće do 01. aprila naredne godine za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije).
Zimska oprema podrazumijeva:
a. pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili
b. pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka ili
c. pneumatike za lјetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka.
Izuzetno van perioda iz stava (1) ovog člana, na dijelu ceste, kada na kolovozu vladaju zimski uvjeti, mogu se na točkove postaviti lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije.
Pneumatici na vozilima moraju odgovarati dimenzijama što ih je prijavio proizvođač, ovisno o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja vozila i najvećem dopuštenom opterećenju osovina na kojima su pneumatici postavlјeni, te na istoj osovini vozila moraju biti jednaki po dimenzijama, nosivosti, brzinskoj karakteristici, vrsti, konstrukciji, marki, proizvođaču i tipu.
Obavezna zimska oprema u BiH
Posjedovanje obavezne zimske opreme bez obzira na vremenske uslove obavezno je u periodu od 01. novembra tekuće do 01. aprila naredne godine za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije).
Zimska oprema podrazumijeva:
a. pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na svim točkovima vozila ili
b. pneumatike za zimsku upotrebu (MS, M+S, M&S, Snow Winter i dr.) na pogonskim točkovima i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka ili
c. pneumatike za lјetnu upotrebu na svim točkovima s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lance za snijeg, odnosno druge uređaje za povećanje trakcije pripravne za postavlјanje na najmanje dva pogonska točka.
Izuzetno van perioda iz stava (1) ovog člana, na dijelu ceste, kada na kolovozu vladaju zimski uvjeti, mogu se na točkove postaviti lanci za snijeg, odnosno drugi uređaji za povećanje trakcije.
Pneumatici na vozilima moraju odgovarati dimenzijama što ih je prijavio proizvođač, ovisno o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja vozila i najvećem dopuštenom opterećenju osovina na kojima su pneumatici postavlјeni, te na istoj osovini vozila moraju biti jednaki po dimenzijama, nosivosti, brzinskoj karakteristici, vrsti, konstrukciji, marki, proizvođaču i tipu.
Po ovom pravilniku ispade da nije propisana minimalna dubina šare za "pneumatike za zimsku upotrebu".
Da, od zadnje promjene, mislim od prošle godine je ovako, zato sam i postavio , da raja zna šta kaže zakon...takođe, sad ispade da je punovrijedna zimska guma svaka "ms " guma , a prije je bilo izričito da uz "ms" mora biti i simbol planine sa pahuljicom!
Iskreno, ne znam ko je , kako, i zašto uveo ovakav propis, po meni, "debeli" korak unazad u pogledu sigurnosti i preventive, ono prije je bilo daleko smislenije