Ovaj dio sto se odnosi na moj post mi je cak i komican..al et ne kazem da nije moguc...Anquilla wrote: ↑26/10/2022 18:19Taj argument, kojeg si samo polovično naveo, i dalje ostaje.
Dakle koaliciju SDA-HDZ je Trojka predstavila kao koaliciju za fotelju (ti meni imenuj Sebiju, ja ću tebi dati nešto), dok bi, eventualna, koalcijia Trojka-HDZ bila programska.
Njihovi glasači to podržavaju, ne vidim zašto je to ikom nejasno.
Koje opozicije? Ove koja ima 5 mandata, a stranke oko HDZ-a 15?Str0nz wrote: ↑26/10/2022 18:08 Tvrdnja da je HDZ nezaobilazan je nebuloza iz kuhinje Dritanovaca i prijatelja, glavni prodavaci te suplje su NS i NIP kao predvodnici Dritanstine. Cak i SPD to razumnije sagledaju, niko nije neizbjezan ali je problematicno izbacivati HDZ. Na federalnom nivou je do Hrvatske "opozicije" a na drzavnom nivou do tkz. "pro-BiH". HDZ je jedino neizbjezan u cetiri kantona, svaka supratna tvrdnja je dritovanje, nista vise.
![]()
Mada ja nigdje nisam tvrdio da ce trojk bit bolja ili losija od SDA u odnosu sa HDZ pricao sam samo o principima na koje su se ljudi prije mene poceli prizivat