Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#13101 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by sime_cipol »

EasyMan wrote: 26/10/2022 11:05
citroen xm wrote: 26/10/2022 10:54 Ako si 185+ ne možeš ni sjesti u MX5 tako da je totalno nebitno šta ima funkciju, a šta ne.

Sada fakat pretjerujete, serete po najprodavanijem i jednom od najcjenjenijih rodstera. Auto ultra zabavan za vožnju, zbog čega je i napravljen.

Sada zbog kontre Amaru koji je pretjero oseravate jednog dobrog proizvođača koji danas proizvodi priličan broj dobrih modela i koji i pored činjenice da je za globalne razmjere mali proizvođač, ima muda da se upusti u razvoj nekih rješenja za koje ni veliki stabilni proizvođači nemaju petlju.
Dobra je Mazda, ali bukvalno ko god spomene neko auto odmah se poredi sa Mazdom, a realno gledajuci su prosjecna auta. Ne vidim nijedan razlog zasto su skuplji od Kie, Peugeota i ostalih, a niti vidim cime se mogu porediti sa premiumom.
Cak ni EU nema ugovor sa Japanom o carinskim olakšicama, tako da Mazdu jebe cinjenica da su joj sva auta iz Japana.
Ne znam za tebe, ali da mi neko stavi i30, Ceed, 308, Astru, Leon ili Mazdu 3 i svi su nedgje oko 50k KM, ja bih iz prve uzeo trojku.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#13102 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

citroen xm wrote: 26/10/2022 11:16 Ma jebo to, to je pretjerivanje. Ali ne bih je ni poredio sa KIO-m. Meni je Mazda za Kiu svijet izmislila. Kia je auto koje se kupuje na kilo i na metar, Mazda je do nedavno imala Wankel motor u ponudi, jedina na svijetu.

No nije ni bitno, to sam ja. Glupo je ovo obostrano nametanje mišljenja i ukusa što pojedini rade. Ako je nekome nešto dobro ili loše, ne mora značiti da treba svima biti.
Šta znači što je imala wankel? Pa da je wankel imso budućnost, prvi bi ga švabo iscjedio i pokazao svjetu da se od govneta može napraviti pita, ali ne može.
Mazda je teška konfekcija, i ostaće takva.
Trenutno je Kia steoenicu iznad mazde i dosta japanaca, htjeli to neki priznati ili ne..od ponude modela, motora, mjenjača,..
ZoomZoomKiwi

#13103 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by ZoomZoomKiwi »

citroen xm wrote: 26/10/2022 11:16 Ma jebo to, to je pretjerivanje. Ali ne bih je ni poredio sa KIO-m. Meni je Mazda za Kiu svijet izmislila. Kia je auto koje se kupuje na kilo i na metar, Mazda je do nedavno imala Wankel motor u ponudi, jedina na svijetu.

No nije ni bitno, to sam ja. Glupo je ovo obostrano nametanje mišljenja i ukusa što pojedini rade. Ako je nekome nešto dobro ili loše, ne mora značiti da treba svima biti.
I taj Wankel, i sve ovo što do sad rade, ja to barem tako shvatam, je zato što su baš entuzijasti što se tiče uživanja u vožnji. Mislim da će ih to koštati na kraju i vjerovatno će završiti kao SAAB ili eventualno Volvo. Iako evo sa ovim SUV-ovima imaju neku isplativost.

Ali stvarno, maksimalno su posvećeni uživanju u vožnji prije svega. MX-5 je ono flagship primjer toga i filigranske posvećenosti sportskom doživljaju i zabavi u vožnji, kao i gram strategiji. Ali sve to im se prelijeva i u limuzine i u kompakte, pa imaš jednu tricu i šesticu koje se voze kao broj manje auto. Stvarno su uživancija za voziti. Ali milion je tu kompromisa, i ja u potpunosti shvatam zašto se ne sviđaju većini, jer su neudobnije od konkurencije, lakše pa se čine i lohotnije i svašta nešto još da sad ne nabrajam.
Primjer, između njih milion, je i G-vectoring na čiji razvoj su potrošili strahota vremena i novca, a to je nešto što bukvalno niko nit će primjetiti dok vozi nit će htjeti da primjeti. Ali je strašno dobra stvar, al' koga boli kurac za to iskreno, nas u BiH možda četvoricu ukupno, u svijetu možda par hiljada ludih entuzijasta koji svršavaju na takve podatke, od toga ih možda samo 1000 ima novca da kupi auto srcem a ne glavom.

Ljudi u Mazdi jednostavno drugačije gledaju na auto, ali očigledno su im i gore u kancelarijama svi redom ljubitelji vožnje, inače bi davno skontali da tu nema para nego da se okrenu malo komercijalnijim rješenjima.

Na kraju, što vrijedi za polovne Alfe, vrijedi i za nove Mazde, kupuju se srcem a ne glavom. A ko danas ima novca za to...
emko1234

#13104 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by emko1234 »

citroen xm wrote: 26/10/2022 10:54 Ako si 185+ ne možeš ni sjesti u MX5 tako da je totalno nebitno šta ima funkciju, a šta ne.

Sada fakat pretjerujete, serete po najprodavanijem i jednom od najcjenjenijih rodstera. Auto ultra zabavan za vožnju, zbog čega je i napravljen.

Sada zbog kontre Amaru koji je pretjero oseravate jednog dobrog proizvođača koji danas proizvodi priličan broj dobrih modela i koji i pored činjenice da je za globalne razmjere mali proizvođač, ima muda da se upusti u razvoj nekih rješenja za koje ni veliki stabilni proizvođači nemaju petlju.
Sve ovo sto si napisao ne mijenja cinjenicu da je sklopocija velicine kartinga koja vjerovatno nece imati nasljednika.
Ja sam je cak htio kupiti prije 3-4 godine, dobro sam se zagrijao za zadnji model dok nisam sjeo u auto. U to doba jaci skyactiv je bio preko 65.000 maraka nov s malo dodatne opreme ( bose, koza u boji unutra, bolje felge ). Sjeo u auto, jedva stao. Kad se vozis iza nekoga, auto je toliko nizak sa nw vidis nista ispred. Preglednost je nula dok ne dignes krov. Zadnja vuca i taj zabavni aspekt voznje meni licno nije vrijedio tih para.
A ovo ostalo vezano za mazdu, jarane mazda je prosjecan proizvodjac po svemu. Pricas o wankelu, pa dje im je wankel danas?
Rx8 trosio litar ulja na 1000km. Eto koliko su usavrsili tehnologiju. Skyactiv je karina. U eri kad se sve zivo pravi da bude potrosna roba koju ces zamjeniti kad se pocne kvariti, bas mi znaci sto ce 2.0skyactiv biti bolji od 1.5tsi motora nakon 10 godina eksploatacije.
citroen xm

#13105 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

To što se ti i ja ne uklapamo svojim gabaritima u to auto, ne znači da je model karina. Model je jedan od najboljih, najcjenjenijih i najprodacaniji rodstera ikada. To što tebi ne vrijedi tih para i što ti njene vrline ne odgovaraju, to ne znači da je auto kanta i precjenjeno već da jednostavno nije auto za tebe. Imaš za iste pare i full Oktaviju, tj. imao si pa biraj. Ovako isto vi branite cijenu premijuma.
konektovan wrote: 26/10/2022 11:38
Šta znači što je imala wankel? Pa da je wankel imso budućnost, prvi bi ga švabo iscjedio i pokazao svjetu da se od govneta može napraviti pita, ali ne može.
Trenutno je Kia steoenicu iznad mazde i dosta japanaca, htjeli to neki priznati ili ne..od ponude modela, motora, mjenjača,..
De ba Konektovani, nisi glup čovjek, ovo je jednostavno sabiranje 2 i 2. Mali proizvođač, a samim tim što je mali uvijek hoda po ivici litice jer ga jedan pogrešan korak vodi u smrt. Mali, a opet ulaže novac u eksperimentisanje i neke inovacije sa neizvjesnom budućnosti. To je meni za respekt i uvijek ću to poštovati kod bilo koga nebitno da li mi se sviđa i da li ću kupiti.

Wankel, SkajX, odbijanje daunsizinga..... RESPEKT. Uz sve to, auta zabavna za vožnju i prilično kvalitetna kako mehanički tako i u interijeru. I vi sada pišate po tome jer je Amar pretjerao. Ajmo malo realnosti.

Kija ne može biti stepenicu iznad Mazde jer se prodaje samo zbog povoljne cijene. Kia kao gigant ne smije da se igra, ne gura inovacije, a sudeći po problemima i povlačenjima sposobni su i provjerene stvari da useru.

Što se mene tiče, ima auta koje bih birao prije Mazde da sam u prilici, ali definitivno uvijek Mazda prije Kia i Hyundai vozila.
EasyMan

#13106 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

Vi ljubitelji automobilizma cijenite neke stvari koje su za 95% vozaca nebitne. Evo ja ne znam ni sta je taj wankel motor i nebitan mi je skroz.

Dobra auta, ali po meni bez razloga poskupa.
ZoomZoomKiwi

#13107 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by ZoomZoomKiwi »

Image

Ma samo Dacia bajo moj
EasyMan

#13108 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

sime_cipol wrote: 26/10/2022 11:34
EasyMan wrote: 26/10/2022 11:05

Dobra je Mazda, ali bukvalno ko god spomene neko auto odmah se poredi sa Mazdom, a realno gledajuci su prosjecna auta. Ne vidim nijedan razlog zasto su skuplji od Kie, Peugeota i ostalih, a niti vidim cime se mogu porediti sa premiumom.
Cak ni EU nema ugovor sa Japanom o carinskim olakšicama, tako da Mazdu jebe cinjenica da su joj sva auta iz Japana.
Ne znam za tebe, ali da mi neko stavi i30, Ceed, 308, Astru, Leon ili Mazdu 3 i svi su nedgje oko 50k KM, ja bih iz prve uzeo trojku.
Na toj listi koju si napravio ne znam da li bi se odlucio za 308 ili mazdu 3, meni kao obicnom vozacu je najbitniji izgled i cijena vozila. Od ta dva modela kupio bih 99% jeftiniji. Tu mazda gubi trziste. Zasto da je platim vise nego npr 308? Ili mazda 6 koja mi je njihov najbolji model, ne bih je platio vise nego npr pezo 508. Da su cijene tu negdje (ne znam koje su cijene) dobro bi razmislio sta da uzmem, ali dok god su skuplje 10-20 hiljada od konkurencije, meni su nepozeljne.
citroen xm

#13109 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

EasyMan wrote: 26/10/2022 12:07
Vi ljubitelji automobilizma cijenite neke stvari koje su za 95% vozaca nebitne. Evo ja ne znam ni sta je taj wankel motor i nebitan mi je skroz.

Poskupa? Pa i ne baš. U rangu sa ostalima, možda i povoljnija.

Sa prvim dijelom se slažem. Ali zato i jesam na automobilskom dijelu foruma i od cijelog foruma na možda još 4-5 tema van auta.
Qwerty1234

#13110 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by Qwerty1234 »

EFD22 wrote: 26/10/2022 11:17 Ne znam po čemu je to Mazda 6 lošija od Audija A4. Ako je Audi A4 premiJum, onda je i Mazda 6 premiJum. Govorim za trenutne gerenacije.

Al' hajd da se ne upale ovi švabofili, odustajem, Mazda je plastično azijsko govno, a Audi je plastično njemačko premiJum govno.

Hvala i ugodan dan želim.
Nit je mazda losa niti je plasticno govno ali brate, gdje ces je sa cetvorkom poredit.
emko1234

#13111 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by emko1234 »

citroen xm wrote: 26/10/2022 12:00 To što se ti i ja ne uklapamo svojim gabaritima u to auto, ne znači da je model karina. Model je jedan od najboljih, najcjenjenijih i najprodacaniji rodstera ikada. To što tebi ne vrijedi tih para i što ti njene vrline ne odgovaraju, to ne znači da je auto kanta i precjenjeno već da jednostavno nije auto za tebe. Imaš za iste pare i full Oktaviju, tj. imao si pa biraj. Ovako isto vi branite cijenu premijuma.
konektovan wrote: 26/10/2022 11:38
De ba Konektovani, nisi glup čovjek, ovo je jednostavno sabiranje 2 i 2. Mali proizvođač, a samim tim što je mali uvijek hoda po ivici litice jer ga jedan pogrešan korak vodi u smrt. Mali, a opet ulaže novac u eksperimentisanje i neke inovacije sa neizvjesnom budućnosti. To je meni za respekt i uvijek ću to poštovati kod bilo koga nebitno da li mi se sviđa i da li ću kupiti.

Wankel, SkajX, odbijanje daunsizinga..... RESPEKT. Uz sve to, auta zabavna za vožnju i prilično kvalitetna kako mehanički tako i u interijeru. I vi sada pišate po tome jer je Amar pretjerao. Ajmo malo realnosti.

Kija ne može biti stepenicu iznad Mazde jer se prodaje samo zbog povoljne cijene. Kia kao gigant ne smije da se igra, ne gura inovacije, a sudeći po problemima i povlačenjima sposobni su i provjerene stvari da useru.

Što se mene tiče, ima auta koje bih birao prije Mazde da sam u prilici, ali definitivno uvijek Mazda prije Kia i Hyundai vozila.
Nisam ja rekao da je MX5 karina, nego da je skyactiv karina. A što se tiče ostatka napisanog, meni je iskreno gore kad neko pokuša implementirat nedovršenu inovaciju nego kad nema inovacije nikako.
Za šta je konkretno po tebi dobar skyactiv? Za šta je bio dobar wankel? Moja hanuma ima novog leona automata. Znaš koliko njoj znači jel ispod haube motor, reaktor, šiptar koji gura ili auto ide na ljubav. Ona zna jel joj lijep, koliko puta često mora na pumpu i jel joj teže ili lakse parkirati u odnosu na prošli auto.
90% današnjih vozača je na taj kalup. I šta mi znači mazdina inovacija. Ja sam entuzijasta, volim auta. Razumijem se prilično. Ali koliko je takvih.
Ono što ću ti ja ko entuzijasta reći je da hanumin leon ide bolje od slične mazde 3, meni lično bolje izgleda, manje troši i bio je jeftiniji za kupiti.
soha96

#13112 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by soha96 »

Bas to. Ovih 5% ne shvaca da ostalih 95% kupuje auto radi statusa, ne radi tih detalja i gluposti. Svako auto ce te odvuci na kafu i u shopping. Auto kupujes da je sto luksuznije i da komsiji pukne cir. Nece sigurno puci na mazdu.

Ili ako si se zayebao u zivotu pa imas petero djece pa kupujes one karavane.
EasyMan

#13113 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

citroen xm wrote: 26/10/2022 12:13

Poskupa? Pa i ne baš. U rangu sa ostalima, možda i povoljnija.

Sa prvim dijelom se slažem. Ali zato i jesam na automobilskom dijelu foruma i od cijelog foruma na možda još 4-5 tema van auta.
Pa kako nije poskupa, cx5 koji mi drug vozi je bio 20000KM skuplji od sportagea, a trojka je skuplja od 308-ice bila kad sam gledao oko 10000KM.
EasyMan

#13114 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

soha96 wrote: 26/10/2022 12:20

Bas to. Ovih 5% ne shvaca da ostalih 95% kupuje auto radi statusa, ne radi tih detalja i gluposti. Svako auto ce te odvuci na kafu i u shopping. Auto kupujes da je sto luksuznije i da komsiji pukne cir. Nece sigurno puci na mazdu.

Status je najbitniji, logicno :D

Ma kupuje svako sta moze. Krc bi iko vozio pezoa i renola da ima za mecku c ili e kupea 8)
ZoomZoomKiwi

#13115 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by ZoomZoomKiwi »

Boli Asa kurac za Audije i Mazde, a pogotovo za Pežoe :mrgreen:

Image
citroen xm

#13116 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

emko1234 wrote: 26/10/2022 12:17
Nisam ja rekao da je MX5 karina, nego da je skyactiv karina. A što se tiče ostatka napisanog, meni je iskreno gore kad neko pokuša implementirat nedovršenu inovaciju nego kad nema inovacije nikako.
Za šta je konkretno po tebi dobar skyactiv? Za šta je bio dobar wankel? Moja hanuma ima novog leona automata. Znaš koliko njoj znači jel ispod haube motor, reaktor, šiptar koji gura ili auto ide na ljubav. Ona zna jel joj lijep, koliko puta često mora na pumpu i jel joj teže ili lakse parkirati u odnosu na prošli auto.
90% današnjih vozača je na taj kalup. I šta mi znači mazdina inovacija. Ja sam entuzijasta, volim auta. Razumijem se prilično. Ali koliko je takvih.
Ono što ću ti ja ko entuzijasta reći je da hanumin leon ide bolje od slične mazde 3, meni lično bolje izgleda, manje troši i bio je jeftiniji za kupiti.
Kako nisi rekao da je karina?

To što tvoja hanuma od auta zna da prepozna boju, otvori vrata i okrene ključ, ako postoji ključ na tom autu, ne znači da auta trebaju biti kočije. A bile bi kočije da decenijama unazad neko nije pokušavao da implementira neku inovaciju u automobile. Pa su te inovacije jedna za drugom dovele auta na ovaj stepen.

Znaš, neki su ćutali i prodavali zastarjelu tehnologiju dok su drugi unosili inovacije pa makar i netestirane dovoljno. Neki su hrabro i poginuli da bi se ovi prvi kočijaš kurvanjski posle kitili tuđim perjem. Uvijek u tehnologiji poštujem ove inovatore više nego ove ziheraše.

Šta je donio Skajaktiv X? Pa donio je tehnologiju koju nema niko u ponudi, koja možda sada nije nešto vau, a možda će za 20 godina biti standard. Dakle pokazao je inovaciju, ugrađenu u serijski auto, koja usput dokazuje da u toj kompaniji radi veliki broj kvalitetnih inžinjera. Šta je meni konkretno donio kao kupcu? Pa za početak je spojio prednosti benzinca i dizela, ostavio mi i dalje u ponudi benzinca normalne kubikaže koji je u nekim bitnim stvarima unaprijeđen. Za početak ima bar malo nižu potrošnju od klasičnog i bar malo veći obrtni momenat.

Dakle, kada pričamo o autima nije tvoja hanuma mjerilo i pokazatelj u kom smjeru treba da se kreće auto industrija. Da jeste pokazatelj, najveći doseg bi bio taj što nam konji vuku klimatizovane roze kočije sa 5 ogledala unutra za preciznije šminkanje.
citroen xm

#13117 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

Čovjek kome je bitniji oblik auta od djece gubi svaki kredibilitet da priča o bilo čemu na svijetu. Valjda smo to razjasnili.
soha96

#13118 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by soha96 »

citroen xm wrote: 26/10/2022 12:32

Čovjek kome je bitniji oblik auta od djece gubi svaki kredibilitet da priča o bilo čemu na svijetu. Valjda smo to razjasnili.
Pa nisam rekao da mu je bitniji vec da se zayebao u zivotu sa tolikom djecom. Naravno da mu je bitnije dijete onda. I ja bih vozio karavan da mi Bog pamet uzme da nastancam petero.
citroen xm

#13119 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by citroen xm »

Vrijeđaš ljude sa više djece koja su ujedno najvrjednije što jedan čovjek može imati.
soha96

#13120 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by soha96 »

Nije ni tebi lako. :D
konektovan

#13121 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

Skyactive tehnologija je promsšaj,..i tu je kraj priče.
Ta tehnologija nema nikakve prednosti u odnosu na konkurenciju koja gura turbo i direktno ubrizgavanje.
EasyMan

#13122 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

@citroen xm

Dakle, kada pričamo o autima nije tvoja hanuma mjerilo i pokazatelj u kom smjeru treba da se kreće auto industrija.

Njegova hanuma je bukvalno mjerilo i pokazatelj jer te hanume danas kupuju auta. Ne pravi niko auta da bi zadovoljio vas ljubitelje jer vas ima premalo i pretezno ne kupujete nova vozila.

Moja hanuma da je pitas koje auto vozimo, vjerovatno bi rekla bijelo :D Ali odlicno zna sta joj se svidja (zato i nece da vozi 3008 :D ) i ako je budem slusao sljedeci auto mora biti automatik dzip ili mercedes kupe. Nebitno da li valja ili ne valja, automatik dzip mora biti :D

Da je pitam hocemo uzeti skyactive, vjerovatno bi rekla moze s mlijekom :lol:
Last edited by EasyMan on 26/10/2022 12:46, edited 1 time in total.
konektovan

#13123 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by konektovan »

Ja od sky koristim kolu i aplikaciju za švaleranje. :mrgreen:
emko1234

#13124 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by emko1234 »

citroen xm wrote: 26/10/2022 12:29
emko1234 wrote: 26/10/2022 12:17
Kako nisi rekao da je karina?

To što tvoja hanuma od auta zna da prepozna boju, otvori vrata i okrene ključ, ako postoji ključ na tom autu, ne znači da auta trebaju biti kočije. A bile bi kočije da decenijama unazad neko nije pokušavao da implementira neku inovaciju u automobile. Pa su te inovacije jedna za drugom dovele auta na ovaj stepen.

Znaš, neki su ćutali i prodavali zastarjelu tehnologiju dok su drugi unosili inovacije pa makar i netestirane dovoljno. Neki su hrabro i poginuli da bi se ovi prvi kočijaš kurvanjski posle kitili tuđim perjem. Uvijek u tehnologiji poštujem ove inovatore više nego ove ziheraše.

Šta je donio Skajaktiv X? Pa donio je tehnologiju koju nema niko u ponudi, koja možda sada nije nešto vau, a možda će za 20 godina biti standard. Dakle pokazao je inovaciju, ugrađenu u serijski auto, koja usput dokazuje da u toj kompaniji radi veliki broj kvalitetnih inžinjera. Šta je meni konkretno donio kao kupcu? Pa za početak je spojio prednosti benzinca i dizela, ostavio mi i dalje u ponudi benzinca normalne kubikaže koji je u nekim bitnim stvarima unaprijeđen. Za početak ima bar malo nižu potrošnju od klasičnog i bar malo veći obrtni momenat.

Dakle, kada pričamo o autima nije tvoja hanuma mjerilo i pokazatelj u kom smjeru treba da se kreće auto industrija. Da jeste pokazatelj, najveći doseg bi bio taj što nam konji vuku klimatizovane roze kočije sa 5 ogledala unutra za preciznije šminkanje.
P pročitaj šta sam napisao pa ćeš vidjeti da nisam.

Hajmo ovako, neka si za sve u pravu. Kako je moguće da 8/10 ljudi nije prepoznalo te inovacije i kvalitet? Mazda 2021.godine prodala 332.xxx auta, Seat naprimjer je prodao 470.xxx auta iste godine.

Znači ili da ta priča o inovacijama i tehnologiji ne stoji, tj neosnovana je na način da je je cijela priča šarena laža i marketinški trik koji se u stvarnosti nije pokazao ( ne bi bili ni prvi ni zadnji ) ili kupce generalno ne zanima priča o tehnologiji koja precjenjena u smislu finalnog proizvoda.
Mazda 3 je od ekvivaltnog leona skuplja.

O čemu se radi po tebi tu? Nemoj mi samo reći da su ljudi nedovoljno osviješteni. Po tvojoj priči kupac bi trebao svršavat na priču o skyactiv tehnologiji i trčati da kupi nešto što je neutemeljeno precjenjeno.
EasyMan

#13125 Re: Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Post by EasyMan »

konektovan wrote: 26/10/2022 12:45 Ja od sky koristim kolu i aplikaciju za švaleranje. :mrgreen:
Ne lazi hljeba ti :D
Post Reply