Cak ni EU nema ugovor sa Japanom o carinskim olakšicama, tako da Mazdu jebe cinjenica da su joj sva auta iz Japana.EasyMan wrote: ↑26/10/2022 11:05Dobra je Mazda, ali bukvalno ko god spomene neko auto odmah se poredi sa Mazdom, a realno gledajuci su prosjecna auta. Ne vidim nijedan razlog zasto su skuplji od Kie, Peugeota i ostalih, a niti vidim cime se mogu porediti sa premiumom.citroen xm wrote: ↑26/10/2022 10:54 Ako si 185+ ne možeš ni sjesti u MX5 tako da je totalno nebitno šta ima funkciju, a šta ne.
Sada fakat pretjerujete, serete po najprodavanijem i jednom od najcjenjenijih rodstera. Auto ultra zabavan za vožnju, zbog čega je i napravljen.
Sada zbog kontre Amaru koji je pretjero oseravate jednog dobrog proizvođača koji danas proizvodi priličan broj dobrih modela i koji i pored činjenice da je za globalne razmjere mali proizvođač, ima muda da se upusti u razvoj nekih rješenja za koje ni veliki stabilni proizvođači nemaju petlju.
Ne znam za tebe, ali da mi neko stavi i30, Ceed, 308, Astru, Leon ili Mazdu 3 i svi su nedgje oko 50k KM, ja bih iz prve uzeo trojku.