Nista nije iskljuceno.Roccohljup wrote: ↑25/10/2022 15:09 Da ponovim, ja mislim da bi opet moglo doći do nekog raskola u SDPu uskoro i da će biti disidenata koji će formirati svoje stranke.
SDP
- Styling
#69526 Re: SDP
- Roccohljup
#69528 Re: SDP
Zavisi ko ode a ko ostane. Ako ostanu pravi (u smislu telovina i vrijednosti pravog sdp) onda hoce definitivno ali dugorocno.
-
Anquilla
#69529 Re: SDP
Irfan sa SDA?
Meni zvuči nevjerovatno, ali možda ne znam ljude procijeniti.
Meni zvuči nevjerovatno, ali možda ne znam ljude procijeniti.
- Roccohljup
- drug_profi
#69531 Re: SDP
Ja ne bih tako olako pao na ovu pricu i poceo vjesati nekog. Vrijeme ce da pokaze.
A ko god iz SDPa ode radi zelje za foteljom ili ljubavi za SDA, taj ce samo pojacati SDP.
A ko god iz SDPa ode radi zelje za foteljom ili ljubavi za SDA, taj ce samo pojacati SDP.
-
Hakiz
#69532 Re: SDP
Nikšić na TV (emisija Polis ako se ne varam) danas (ako nije bila repriza) potvrdi da je bilo razgovora sa SDA i da je ponude SDA proslijedio "organima partije".
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#69533 Re: SDP
Greska je to, neka se ujedine SDP i DF, onda trebaju SDA uslovljavati, a ne obratno. Svaka ponuda SDA je scheise
- drug_profi
#69534 Re: SDP
DF je SDA za one sto "nisu za SDA ali..."
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#69535 Re: SDP
De, ne lupajte.Roccohljup wrote: ↑25/10/2022 13:47Sve je moguće s obzirom da je bio prvi (možda čak u to vrijeme i jedini) SDPovac koji je debakl u vezi Bogića pokušao isključivo svaliti na senilnog Majstoroveića iako je očigledno bilo da nije bilo dovoljno ruku od samog SDP i koalicije da se isti podrži što je i sam Bogić kasnije potvrdio.tovarish wrote: ↑25/10/2022 13:26 Iz ovog članka: https://inforadar.ba/saznajemo-covic-iz ... etbegovic/ sam izvukao ovaj dio:
AKO je ovo tačno, meni se nameće misao da je Čengić mogao biti jedan od onih koji su minirali Bogića za izbor gradonačelnika, a u korist Skake.
Mada, može biti i da je ovo nastavak Nikšićevog obračuna sa njim, dok za Vojina 100% vjerujem da je za SDA.
-
pemanapemani
#69536 Re: SDP
Šta kaže veliki predsjednik Nikšić, hoće li SDP prihvatiti programsku koaliciju sa SDA?
Hej, programska koalicija sa SDA, nije šala. To treba što prije ozvaničiti, ne mogu kantoni glumiti države, kako bi rekao uvaženi zastupnik Čengić.
Hej, programska koalicija sa SDA, nije šala. To treba što prije ozvaničiti, ne mogu kantoni glumiti države, kako bi rekao uvaženi zastupnik Čengić.
-
nles
#69537 Re: SDP
Ne mogu da vjerujem da ova ohrndana drtina sa licem manijaka iz parka moze biti toliko glupa...
je li zelja za komadom vlasti toliko jaka ili mu je 8 godina opozicije unistilo mozdane celije?
To bi bilo otprilike ovako: neredovno se vidjas sa nekom trebom, koja daje ko trazi, a sama nudi ko joj se svidja. Onda ti ona proda lafinu kako je spremna za ozbiljnu vezu, za brak, kako ce biti vjerna... helem, ozenis je, i naravno jednom je zateknes u krevetu sa nekim klosarom sa ulice.
Jos gore, ona sudu to prikaze tako kao da si ti kriv, pa izvisis kod podjele imovine.
I tako, prodje osam godina, ti se malo sredis, "cifra" ti opet skoci na bracnom trzistu... kad eto ti one drolje, place, moli, kumi i kune se da ce ti biti vjerna ako je opet ozenis.
Nermine, najiskrenija poruka od druga ljevicara: jebo ti svoju klicu onu glupu.
je li zelja za komadom vlasti toliko jaka ili mu je 8 godina opozicije unistilo mozdane celije?
To bi bilo otprilike ovako: neredovno se vidjas sa nekom trebom, koja daje ko trazi, a sama nudi ko joj se svidja. Onda ti ona proda lafinu kako je spremna za ozbiljnu vezu, za brak, kako ce biti vjerna... helem, ozenis je, i naravno jednom je zateknes u krevetu sa nekim klosarom sa ulice.
Jos gore, ona sudu to prikaze tako kao da si ti kriv, pa izvisis kod podjele imovine.
I tako, prodje osam godina, ti se malo sredis, "cifra" ti opet skoci na bracnom trzistu... kad eto ti one drolje, place, moli, kumi i kune se da ce ti biti vjerna ako je opet ozenis.
-
seksi_ideje
#69538 Re: SDP
Programska koalicija sa SDA
Jebem ti Nermine sve u zivotu
Stvarno nevjerovatno
Jebem ti Nermine sve u zivotu
Stvarno nevjerovatno
- Styling
#69540 Re: SDP
Ja se nadam da ce u organima stranke preovladati razum i da nece izvrsiti harakiri.nles wrote: ↑26/10/2022 10:02 Ne mogu da vjerujem da ova ohrndana drtina sa licem manijaka iz parka moze biti toliko glupa...
- shbc
- agent_zero
- agent_zero
#69543 Re: SDP
Pridružujem se čestitkamaseksi_ideje wrote: ↑26/10/2022 10:04 Programska koalicija sa SDA![]()
Jebem ti Nermine sve u zivotu![]()
Stvarno nevjerovatno
- Roccohljup
#69544 Re: SDP
Ništa me ne bi začudilo. Ipak je ljubav prema fotelji u vlasti najjači motivator BH političara. SDP je već to pokazao u prošlosti a konkretno ovaj put su to i radili u RS (koalicija sa SDA) gdje su uz vojinovu pomoć uspjeli da SDA bagru na čelu sa Bratićem (isti oni koji su dodiku isporučili majkićku u DN) zadrže na vlasti.
Što se tiče ove ljubavne ponude SDA prema SDP, nikšić i njegova klika kalkuliše šta im je bolja opcija. Ako ostanu s trojkom i formiraju vlast u FBIH sa HDZ i na drž nivou sa HDZ i SNSD, vjerovatno u mnogium kantonima gdje su imali relativno dobar rezultat, će biti opozicija jer se tamo vlast vjerovatno neće moći bez SDA praviti. Konkretno, TK, SBK, ZeDo i USK. Ako se sližu opet sa SDA, ne samo da mogu s njima praviti vlast na višim nivoima, već imaju onda i ovu opciju da se uključe u vlast u ovim kantonima. Samo je pitanje šta im je važnije a iskreno se bojim da svi znamo taj odgovor.
Što se tiče ove ljubavne ponude SDA prema SDP, nikšić i njegova klika kalkuliše šta im je bolja opcija. Ako ostanu s trojkom i formiraju vlast u FBIH sa HDZ i na drž nivou sa HDZ i SNSD, vjerovatno u mnogium kantonima gdje su imali relativno dobar rezultat, će biti opozicija jer se tamo vlast vjerovatno neće moći bez SDA praviti. Konkretno, TK, SBK, ZeDo i USK. Ako se sližu opet sa SDA, ne samo da mogu s njima praviti vlast na višim nivoima, već imaju onda i ovu opciju da se uključe u vlast u ovim kantonima. Samo je pitanje šta im je važnije a iskreno se bojim da svi znamo taj odgovor.
- denis.istok
#69545 Re: SDP
To da je pojedinim teško progutati da ide koalicija SDA-SDP-DF s jedne strane (ili NES/SBIH), dok je sasvim OK da se ide s HDZ-HRS, jer su eto "neizbjezni". Nakon ovih izbora i u hrvatskom biračkom tijelu slijede poremecaji, jer ce ljudi vidjeti da im niko nece uzeti pozicije, i onda ako i glasaju mimo HDZ opet imaju svoje.agent_zero wrote: ↑26/10/2022 10:15Ti ili trolaš ili namjerno provociraš u svakoj temi gdje se spomene formiranje vlasti.
Bez sda se može napraviti vlast, bez hdz ne može, matematički. I šta ti je tu teško shvatiti?
Realno, isto sto je Milanovic uradio za kampanju DF-a, to je i Komsic za kampanju HDZ-a. Samo nema toga vise.
-
palermo
#69547 Re: SDP
Nisam skontao sta bi im yrebalo biti vaznije od fotelja ?Roccohljup wrote: ↑26/10/2022 10:15 Ništa me ne bi začudilo. Ipak je ljubav prema fotelji u vlasti najjači motivator BH političara. SDP je već to pokazao u prošlosti a konkretno ovaj put su to i radili u RS (koalicija sa SDA) gdje su uz vojinovu pomoć uspjeli da SDA bagru na čelu sa Bratićem (isti oni koji su dodiku isporučili majkićku u DN) zadrže na vlasti.
- Dr. Kuca
#69548 Re: SDP
Znaci, krenulo je lagano sapunjanje daske Niksicevaca Cengicu. Cim krenes malo pricati u korist stranke, odma tjeraj. Mora se guza lizat.
-
Hakiz
#69549 Re: SDP
Pa, ako je zbog vlasti, onda zašto napadati onoga ko misli da u vlast može sa SDA, a braniti onoga ko zbog vlasti hoće sa HDZ?agent_zero wrote: ↑26/10/2022 10:15Ti ili trolaš ili namjerno provociraš u svakoj temi gdje se spomene formiranje vlasti.
Bez sda se može napraviti vlast, bez hdz ne može, matematički. I šta ti je tu teško shvatiti?
Zašto je tebi teško shvatiti da du SDA i HDZ isto zlo i da ne može tražiti se opravdanje da se sa jednim bude, a drugog odbaci? Opravdanje da se mora zbog vlasti je kurvaluk, za biti sponzoruša, "morala sam zbog para".
Ako se već mora zbog vlasti, ako je vlast cilj, svako može biti partner, SDA kao i HDZ.
-
geoxx
#69550 Re: SDP
Prosjecni stanovnik BiH 2005-te godine: Bit ce bolje kad odrastu poslijeratne generacije
2022. godina; Dodik i Izetbegovic pozivaju na formiranje koncentracionih vlada po uzoru na hns.
2022. godina; Dodik i Izetbegovic pozivaju na formiranje koncentracionih vlada po uzoru na hns.