a kandidatkinja?palermo wrote: ↑23/10/2022 14:34Ne,Lana je iz mjesovitog braka Hrvata I Bosnjakinje, pri cemu su se rano razveli I Lana je prakticki odrasla u bosnjackoj porodici sa.majkom I ocuhom koji je takode Bosnjak.
Ovo svakako ne bi trebalo biti vazno, niti je lijepo prebrojavati se, tako da.cu ja ovdje stati, Ja sam jedino htio reci da Lana nije dobar izbor. I da siguran sam ima boljih kandidata.
SDP
- Bloo
- Globalna šefica
#69501 Re: SDP
- JohnnyS
#69502 Re: SDP
Zaboga, gospodin Bećirović još nije ni inauguriran, a već mu traže nasljednika za sljedeće izbore 
-
palermo
#69503 Re: SDP
I kandidatkinja, naravnoBloo wrote: ↑23/10/2022 14:37a kandidatkinja?palermo wrote: ↑23/10/2022 14:34
Ne,Lana je iz mjesovitog braka Hrvata I Bosnjakinje, pri cemu su se rano razveli I Lana je prakticki odrasla u bosnjackoj porodici sa.majkom I ocuhom koji je takode Bosnjak.
Ovo svakako ne bi trebalo biti vazno, niti je lijepo prebrojavati se, tako da.cu ja ovdje stati, Ja sam jedino htio reci da Lana nije dobar izbor. I da siguran sam ima boljih kandidata.![]()
- Bloo
- Globalna šefica
#69504 Re: SDP
Imaš li još sočnih detalja iz njenog privatnog života? Pitam za jarana.
Inače izraz "mješoviti brak" mi je super, kao kad pokušaš da križaš dvije različite vrste.
Ispravniji izraz je međuetnički/interetnički brakovi i/ili međureligijski brakovi
-
palermo
#69505 Re: SDP
Ako mi je dozvoljeno naravno, rekao bih da ne bih zelio ulaziti u diskusiju sa vama. Imam utisak da posatjete pomalo licni kada je u pitanju bilokakav vid diskusije sa.mnom...pa bih rado izbjegao to.
Inace, ne.vidim da.sam iznio ikakve detalje.....AL postujem da vi to vidite na drugaciji nacin....
- Hank Paldum
#69506 Re: SDP
Kada se unuka Alije Izetbegovića (Bakirova sestrišna) želi okušati u politici, čak i podržava gay paradu, onda se sudi ženi po prezimenu i ne glasa se za nju.
Kada je Prlićka u pitanju onda je, nije ona mogla birati prezime i ne treba to da joj bude teret.
Kada je Prlićka u pitanju onda je, nije ona mogla birati prezime i ne treba to da joj bude teret.
-
Hakiz
#69507 Re: SDP
Ali jeste teret.Hank Paldum wrote: ↑23/10/2022 16:48 Kada se unuka Alije Izetbegovića (Bakirova sestrišna) želi okušati u politici, čak i podržava gay paradu, onda se sudi ženi po prezimenu i ne glasa se za nju.
Šta je sa onim dvjema što imaju biznis, čini mi se kozmetika, i nesreću da žive u Hercegovini a prezivaju se Kordić.
Sve ovdje postane teret.
- Bloo
- Globalna šefica
#69508 Re: SDP
vama? We are many, we are the legion...*Vama ondapalermo wrote: ↑23/10/2022 14:52 Ako mi je dozvoljeno naravno, rekao bih da ne bih zelio ulaziti u diskusiju sa vama. Imam utisak da posatjete pomalo licni kada je u pitanju bilokakav vid diskusije sa.mnom...pa bih rado izbjegao to.
Inace, ne.vidim da.sam iznio ikakve detalje.....AL postujem da vi to vidite na drugaciji nacin....
Ne možemo postati lični ako se ne znamo. Mozda aludiras na eventualno reagovanje na nešto, ali sve što si iznio mene ne dotiČe lično i personalno, tako da ne vidim poentu tog komentara.
Ali, vidim da postoji određena odbojnost prema mom liku i djelu, lične prirode, pa eto ne bih da vršim pritisak.
- Dr. Kuca
#69509 Re: SDP
E cuj belmina da bude predjednica stranke
. Niksic bi da je moralan, trebao dati ostavku nakon onog videa gdje prijeti direktoru neke firme da ce ga otpustiti zato jer nece da zaposljava stranacki kadar.
Steta je operativac, cengic je mozda premlad.
Steta je operativac, cengic je mozda premlad.
- JohnnyS
#69510 Re: SDP
Lana Prlić ako postane kandidatkinja za neku bitnu funkciju nema baš pravo na privatnost kao obični civili
-
palermo
#69511 Re: SDP
Hvala na razumjevanju.Bloo wrote: ↑23/10/2022 17:10vama? We are many, we are the legion...*Vama ondapalermo wrote: ↑23/10/2022 14:52 Ako mi je dozvoljeno naravno, rekao bih da ne bih zelio ulaziti u diskusiju sa vama. Imam utisak da posatjete pomalo licni kada je u pitanju bilokakav vid diskusije sa.mnom...pa bih rado izbjegao to.
Ne možemo postati lični ako se ne znamo. Mozda aludiras na eventualno reagovanje na nešto, ali sve što si iznio mene ne dotiČe lično i personalno, tako da ne vidim poentu tog komentara.Pa iznio si meni nepoznate detalje, a lične su prirode, pa eto, ponadah se da ima još.
Televisa presenta momenata. Možda je bilo nenamjerno (kao i do sada), pisanje nečega, pa povlačenje kada se neko zainteresira. Kmek.
Ali, vidim da postoji određena odbojnost prema mom liku i djelu, lične prirode, pa eto ne bih da vršim pritisak.![]()
- Hank Paldum
#69512 Re: SDP
To stoji.Hakiz wrote: ↑23/10/2022 17:05Ali jeste teret.Hank Paldum wrote: ↑23/10/2022 16:48 Kada se unuka Alije Izetbegovića (Bakirova sestrišna) želi okušati u politici, čak i podržava gay paradu, onda se sudi ženi po prezimenu i ne glasa se za nju.
Šta je sa onim dvjema što imaju biznis, čini mi se kozmetika, i nesreću da žive u Hercegovini a prezivaju se Kordić.
Sve ovdje postane teret.
Samo povlačim paralele i ukazujem na dvoličnost, unuka Alije za koju se i ne zna mnogo, čak je pružila podršku paradi ponosa, znači suprotno od SDA ideologije i bliže Njihovoj Stranci i SDPu, pa je se pljuvala zbog familije kojoj prioada.
Kod Lane sa druge strane je se moglo često pročitati, čak i od onih što su pljuvali unuku Eminu, da nije Lana kriva jer nije mogla birati prezime i familiju
-
Hakiz
#69513 Re: SDP
E, da.Hank Paldum wrote: ↑23/10/2022 17:28To stoji.
Samo povlačim paralele i ukazujem na dvoličnost, unuka Alije za koju se i ne zna mnogo, čak je pružila podršku paradi ponosa, znači suprotno od SDA ideologije i bliže Njihovoj Stranci i SDPu, pa je se pljuvala zbog familije kojoj prioada.
Kod Lane sa druge strane je se moglo često pročitati, čak i od onih što su pljuvali unuku Eminu, da nije Lana kriva jer nije mogla birati prezime i familiju
- dale cooper
#69514 Re: SDP
Pa realno i nema za šta ni dobiti. On je trebao biti tranzicijski predsjednik partije. Da je bogdom bilo pameti onda pa da je SelimChmoljo wrote: ↑23/10/2022 01:01Nerko mescini ni kompenzaciju nece dobiti.dale cooper wrote: ↑22/10/2022 21:01
Nadaju se da je Nerko kao stari Lagumdžijin kadar najslabija karika, pa udaraju na njega.
izabran u ono vrijeme umjesto Nikšića. Ali prvi su ga sapleli ovi naši SDP-ovci odavde.
- Roccohljup
#69515 Re: SDP
kako je krenulo, iz današnjeg SDP bi mogla nastati jos jedna nova stranka disidenata

- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#69516 Re: SDP
s tim da je alijina unuka uživala i uživa u plodovima postratne pljačke a koji su je zakačili jer nosi to prezime.Hank Paldum wrote: ↑23/10/2022 17:28To stoji.
Lana, dočim, ne vidim da uživa u plodovima Jadrankovog rada.
meščini da malo fulaš. herava ti viljuška.
- Hank Paldum
#69517 Re: SDP
A šta je trebala? Da kao u španskim sapunicama okrene leđa familiji?Chmoljo wrote: ↑24/10/2022 09:48s tim da je alijina unuka uživala i uživa u plodovima postratne pljačke a koji su je zakačili jer nosi to prezime.Hank Paldum wrote: ↑23/10/2022 17:28
To stoji.
Lana, dočim, ne vidim da uživa u plodovima Jadrankovog rada.
meščini da malo fulaš. herava ti viljuška.
I Draško je se rodio u bogatstvu kojeg je njegov otac ostavario ratnim i poslijeratnim profiterstvom, pa to nije smetalo mnogim da mu pišu ovdje ljubavna pisma.
Ne trebamo se praviti naivni, može neko iz familije Izetbegović biti 20 godina na birou, ta osoba će jedino za vas biti prihvatljiv kaada kao Hitlerova familija prekine sve veze sa tim imenom.
Prvi bi Nenad svršavao na tu odluku unuke i samo bi je ove godine 5-10 puta zvao kao gosta.
- Chmoljo
#69518 Re: SDP
Umjesto sto nas filujes demagogijom, pocni porediti uporedivo, i zauzdaj vlastite sulude projekcije.A šta je trebala? Da kao u španskim sapunicama okrene leđa familiji?
I Draško je se rodio u bogatstvu kojeg je njegov otac ostavario ratnim i poslijeratnim profiterstvom, pa to nije smetalo mnogim da mu pišu ovdje ljubavna pisma.
Ne trebamo se praviti naivni, može neko iz familije Izetbegović biti 20 godina na birou, ta osoba će jedino za vas biti prihvatljiv kaada kao Hitlerova familija prekine sve veze sa tim imenom.
Prvi bi Nenad svršavao na tu odluku unuke i samo bi je ove godine 5-10 puta zvao kao gosta.
Ako ce unuka dijeliti moralne lekcije i drzati se nekih principa, neka krene od vlastite kuce, jer je licemjerno izlaziti u javnost kada ti si direktni potomak direktnih krivaca za ogroman broj problema u ostatku drzave.
Ili moze napraviti nesto nevjerovatno i biti pametna za razliku od ostatka familije i drzati jezik za zubima i tako pokazati bar malo obraza kad ga ostali vec nemaju.
Shvatam ja da je i tebi to tesko razumjeti, ali eto, da ne ostane neodgovreno.
Kakav demagog i supljator.
Pljuc.
- Hank Paldum
#69519 Re: SDP
Vama su SDA, Alija, Bakir i Sebija krivi i kada kiša pada, osim naravno ako pređu u Narod i Pravdu.Chmoljo wrote: ↑24/10/2022 22:27Umjesto sto nas filujes demagogijom, pocni porediti uporedivo, i zauzdaj vlastite sulude projekcije.A šta je trebala? Da kao u španskim sapunicama okrene leđa familiji?
Ako ce unuka dijeliti moralne lekcije i drzati se nekih principa, neka krene od vlastite kuce, jer je licemjerno izlaziti u javnost kada ti si direktni potomak direktnih krivaca za ogroman broj problema u ostatku drzave.
Ili moze napraviti nesto nevjerovatno i biti pametna za razliku od ostatka familije i drzati jezik za zubima i tako pokazati bar malo obraza kad ga ostali vec nemaju.
Shvatam ja da je i tebi to tesko razumjeti, ali eto, da ne ostane neodgovreno.
Kakav demagog i supljator.
Pljuc.
Ako su rezultati izbora išta dokazali to je da BH realnost drugačije izgleda a ovdje je šačica onih koji su umislili da su krema društva i vide nešto šta drugi ne vide a nisu ni u stanju naći lijeka protiv magacinera, ljudi sa upitnom diplomom, poslijeratnih bogataša i seljačina sa 4. razreda osnovne
(Da ne bude zabune, ne mislim na sve forumaše već na 90% onih što vise na podforumu politika na 3-4 standardne teme)
Kada smo kod pljuc, bilo je svakakvih komentara, od toga da SDA ove izbore propada pa do sigurne pobjede opozicije jer su nabavili par polovnih tramvaja, kad ono rezultati izbora=pljuc
- Chmoljo
#69520 Re: SDP
opet demagogija sa pretjerivanja, opštim mjestima, neselektivnim rondanjem.Hank Paldum wrote: ↑24/10/2022 22:52 Vama su SDA, Alija, Bakir i Sebija krivi i kada kiša pada, osim naravno ako pređu u Narod i Pravdu.
Ako su rezultati izbora išta dokazali to je da BH realnost drugačije izgleda a ovdje je šačica onih koji su umislili da su krema društva i vide nešto šta drugi ne vide a nisu ni u stanju naći lijeka protiv magacinera, ljudi sa upitnom diplomom, poslijeratnih bogataša i seljačina sa 4. razreda osnovne
(Da ne bude zabune, ne mislim na sve forumaše već na 90% onih što vise na podforumu politika na 3-4 standardne teme)
vrlo su lako dokazive sve posljedice vladavine Eminine familije, a druga stvar je što želiš da ti se dokazuje da je nebo plavo. to nije nedostatak argumenata, to je kataloški bezobrazluk.
kako rekoh, kataloški bezobrazluk, samo da se nešto kaže.Kada smo kod pljuc, bilo je svakakvih komentara, od toga da SDA ove izbore propada pa do sigurne pobjede opozicije jer su nabavili par polovnih tramvaja, kad ono rezultati izbora=pljuc![]()
pojedi svoja muda, ali štadler dolazi. polovne su ahbabi eminine familije nabavljali.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#69521 Re: SDP
"Opozicija" na koju se referišeš je aktuelna vlada u Kantonu Sarajevo , znači u tom Kantonu nisu opozicija.Hank Paldum wrote: ↑24/10/2022 22:52 ...su nabavili par polovnih tramvaja, kad ono rezultati izbora=pljuc![]()
Oni nisu nabavili "par polovnih tramvaja" nego su iz temelja zamijenili tramvajske šine na polovini trase Baščaršija - Ilidža.
Sredstva su dobili iz razvojnih kredita uz minimalne kamate a zamjenu šina je vršila kineska firma.
Do kraja godine kreće potpuna zamjena šina na relaciji Čengić vila - Skenderija čime će 75 % ukupne trase biti zamijenjeno novom prugom.
Dva mjeseca pred izbore odobrena su sredstva za zamjenu šina na trasi Skenderija - Baščaršija čime će Sarajevo na staroj trasi dobiti potpuno novu tramvajsku prugu.
Još o ovoj temi.
Javni prevoz u Kantonu Sarajevo vrše GRAS i Centrotrans.
Vlada Kantona Sarajevo je dala nalog Centrotransu da autobusima i minibusima pokrije sve linije koje je GRAS zbog katastrofalnog stanja prestao voziti.
To uključuje sve nekomercijalne linije u najudaljenija sela do brdskih i padinskih linija koje su bile slabe ili nepostojeće
Cijena pojedinačne karte javnim prevozom u A zoni JE SMANJENA uredbom Vlade Kantona Sarajevo.
Vlada Kantona Sarajevo je od Pazarića do glavne Željezničke stanice vratila voz u saobraćaj u ranim jutarnjim i popodnevnim satima kako bi bar malo rasteretila korištenje automobila.
Ministar saobraćaja KS je Adnan Šteta iz SDP -a a premijer KS je Edin Forto iz NS-a.
Aktuelna vlada KS je na vlasti nepune dvije godine.
- tovarish
#69522 Re: SDP
Iz ovog članka: https://inforadar.ba/saznajemo-covic-iz ... etbegovic/ sam izvukao ovaj dio:
Mada, može biti i da je ovo nastavak Nikšićevog obračuna sa njim, dok za Vojina 100% vjerujem da je za SDA.
AKO je ovo tačno, meni se nameće misao da je Čengić mogao biti jedan od onih koji su minirali Bogića za izbor gradonačelnika, a u korist Skake.Kada smo već kod SDP-a BiH, postoje određeni procesi unutar ove nekada najveće bh. partije budući da su pojedinci htjeli i lobirali (prije svih Irfan Čengić i Vojin Mijatović) za partnerstvo SDP-a sa SDA.
Mada, može biti i da je ovo nastavak Nikšićevog obračuna sa njim, dok za Vojina 100% vjerujem da je za SDA.
- Roccohljup
#69523 Re: SDP
Sve je moguće s obzirom da je bio prvi (možda čak u to vrijeme i jedini) SDPovac koji je debakl u vezi Bogića pokušao isključivo svaliti na senilnog Majstoroveića iako je očigledno bilo da nije bilo dovoljno ruku od samog SDP i koalicije da se isti podrži što je i sam Bogić kasnije potvrdio.tovarish wrote: ↑25/10/2022 13:26 Iz ovog članka: https://inforadar.ba/saznajemo-covic-iz ... etbegovic/ sam izvukao ovaj dio:AKO je ovo tačno, meni se nameće misao da je Čengić mogao biti jedan od onih koji su minirali Bogića za izbor gradonačelnika, a u korist Skake.Kada smo već kod SDP-a BiH, postoje određeni procesi unutar ove nekada najveće bh. partije budući da su pojedinci htjeli i lobirali (prije svih Irfan Čengić i Vojin Mijatović) za partnerstvo SDP-a sa SDA.
- Styling
#69524 Re: SDP
Sticem dojam da je i on sam preko svog covjeka minirao izbor Bogicevica. suplja je prica da je vijecniku prijeceno da ce mu mater i sestru izbaciti iz opstinskog stana. Ispada da je podlozan ucjenama, ko fol. P aneka se ne bavi politikom ako g amogu tako lahko ucijeniti.Roccohljup wrote: ↑25/10/2022 13:47Sve je moguće s obzirom da je bio prvi (možda čak u to vrijeme i jedini) SDPovac koji je debakl u vezi Bogića pokušao isključivo svaliti na senilnog Majstoroveića iako je očigledno bilo da nije bilo dovoljno ruku od samog SDP i koalicije da se isti podrži što je i sam Bogić kasnije potvrdio.tovarish wrote: ↑25/10/2022 13:26 Iz ovog članka: https://inforadar.ba/saznajemo-covic-iz ... etbegovic/ sam izvukao ovaj dio:
AKO je ovo tačno, meni se nameće misao da je Čengić mogao biti jedan od onih koji su minirali Bogića za izbor gradonačelnika, a u korist Skake.
- Roccohljup
#69525 Re: SDP
Da ponovim, ja mislim da bi opet moglo doći do nekog raskola u SDPu uskoro i da će biti disidenata koji će formirati svoje stranke.