Pa ti si sebi vec rijesio kad si zbrisao vani.. Desetine hiljada godisnje rjesava na isti nacin.. Jos koja godina i ova drzava nece imati problema jer nece biti naroda u njoj.. Valjda roboti budu pametniji od nas..nles wrote: ↑24/10/2022 23:13Stid me je priznati, ali nemam nikakvo rjesenje.neon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10
Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?
No, eto tebe, zdrava, pametna, ponudi nam ti neko rjesenje.
Kao sto smo vidjeli, Hadzikadic nije rjesenje.
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
laik1981
#8526 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
laik1981
#8527 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
To bi bio udar na Bosnjake i drzavu.. Pretpostavljam da si neki hrvat ili dritanovac..agent_zero wrote: ↑24/10/2022 23:30 Eto super, protesti završeni, sad fino planirati proteste u Mehmeda Spahe 14, kod veleizdajnika koji je potpisao mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i čiji je zlatni kašikaš od babuke potpisao Dejton.
Da vidimo i to.
- Ozimician
#8528 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Od nas velikih nije, ali imaš prijedlog od Šemsudina Mehmedovića - na nama je samo da ga poslušamo i sprovedemo.neon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10 Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?
Također SDA-SDP koalicija može hladno da ucjenjuje HDZ na svim nivoima. Znači samo malkice pameti treba.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8529 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Znaci, oni koji su 30 god sa HDZ kao prst i nokat, sad trebaju nesto uraditi i poceti ucjenivati? Ok.
Sta su do sada radili

Sta su do sada radili
- Ozimician
#8530 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Postoje hronični i akutni problemi u našoj politici. To što ti spominješ jeste hronični problem.sime_cipol wrote: ↑25/10/2022 01:10 Znaci, oni koji su 30 god sa HDZ kao prst i nokat, sad trebaju nesto uraditi i poceti ucjenivati? Ok.
Sta su do sada radili![]()
![]()
Sad je došlo do katastrfalnog poteza MZ u korist HDZ-a i sada treba okrenuti ploču.
Svaka proBiH stranka koja kaže: Nećemo sa SDA, ali hoćemo sa HDZ (iz ovih ili onih razloga) - samo sebi zabija eksere u lijes "in the long term".
Sviđalo se to nekome ili ne
... i onda čuđenje zašto DF dobije toliko glasova, iako je otišao sa SDA u koaliciju ...
-
seksi_ideje
#8531 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nikakve koalicije sa SDA. Hvala lijepo i idemo dalje.
-
LSD
#8532 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Od ovih stručnjaka koji se razbacuju terminom "autošovinizam", zna li iko objasniti šta je to i odakle potiče taj izraz ?
- hatemondays
#8533 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Idemo fudbalskim zargonom, igra se 75 minuta gubimo 2:0, losa igra, treneri nam losi. Igraci manje vise ko Pjanic hoce- nece. Jedino je publika nahajcana i skace ko mrzi Bosnu hej hej. Protivnik i nije neki ali gubimo jebiga. Koja opcija ostaje da publika uleti u teren olesi trenera i igrace i izgubimo tekmu. Jos ima utakmica e onda mjenjaj igrace, trenera a publika je ista, protivnik isti. Dakle do publike je a cini mi se da publika postaje nezainteresovana a klub ode sve nize i nize dok se ne ugasi. Evo uzimam Zelju napr. sve sto se desava u drzavi desava se u Zelji, institucija jedva prezivjeli, skupili se lopovi uzeli sve sto se moze i sad cekaju da ih publika vadi sa nadom ljubav ne umire. I tu smo gdje jesmo do publike je da protjera ove hairlije.tandmand wrote: ↑25/10/2022 00:06Sigurno postoji izlazna strategija ali se ona ne može realizirati sa beskičmenjacima i šibicarima probosanske politike,hatemondays wrote: ↑24/10/2022 23:41 Imamo 2 puta ali cini me se da je kasno, sad smo u stanju kuhanja zabe i tesko da cemo se kao narod iscupati iz ovoga. Prvi put je radikalizacija koju neki prizeljkuju, ta opcija bi brzo bila pokrivena i tu ga pusimo 100%. Druga opcija je da izaberemo stranu jal Hrvatska jal Srbija. Znaci povratak na staro, suti, sjedi i cekaj smrt. Ovaj problem patriotizma mi imamo od nastanka drzave 92 , pa mi u bosnjacko strani imamo ljude koji psuju Markale i kako napraviti neki zajednicki patriotski pokret zasnovan ne samo na odbrani drzave nego kako napraviti pravnu drzavu. Zapad radi svoj plan i sprecava da se desi opcija 1 i za ostalo ce se komsije pobrinuti.
Sa Bakirom i njegovim političkim Islamom treba SDA unutar sebe da raščisti, a isto tako i ostali sa "Nije Fer" političarima kojima su spremni lizati HDZ čizmu. Treba formirati očišćen probosanski blok lišen priče "mi nećemo sa onima" .... jer niste u pitanju vi koji nećete sa nekim u vlast, već je u pitanju opstanak države i naroda. Sve korumpirane i nekompetentne otjerati. Ako taj probosanski blok ne zna šta činiti u bliskoj budućnosti, ima u svijetu sigurno ko zna, angažirati ga, platiti, i postupati po uputama. U svijetu je bilo sigurno država i naroda koji su prolazili kroz slično.
- agnostic_front
#8534 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne, nastavite samo kmecati o tome kako zivot nije fer, to je rjesenjeGrean wrote: ↑24/10/2022 22:15 BH Srbi i Hrvati su posteni i drzavotvorni, zato sve ide na njihov mlin.
Bosnjaci su krivi jer su korumpirani. Zato Ukrajina primjer demokratije i funkcionalnog drustva, imuna na sve falinke istocnih lopova ima podrsku kakvu mi mozemo samo sanjati.
Dosta vise kmecanja, okrenimo se autosivinizmu. Nadjimo opravdanje svemu i svacemu u nasim falinkama.
Molim vas zapadni duznosnici.... volite naspljunite nas koji put slobodno, obrisite ruke o nasa ledja, tu smo da ga primamo i da trazimo jos jer vi ste nas osvjedoceni prijatelj a na takve se ne zali ni kad ti ga zabiju (po ko zna koji put).
Dakle samo podanistvo i autosovinizam.
Ko' mi spomene SDA ove one, neka mi ga odmah pog..ba![]()
obicno nisam prost ali za ovo moram napraviti iznimku.
I da ti popuse svi koji se ne slazu s tobom, to nas vodi u napredak
- ultima_palabra
#8535 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
I sa HDZOzimician wrote: ↑25/10/2022 01:14Postoje hronični i akutni problemi u našoj politici. To što ti spominješ jeste hronični problem.sime_cipol wrote: ↑25/10/2022 01:10 Znaci, oni koji su 30 god sa HDZ kao prst i nokat, sad trebaju nesto uraditi i poceti ucjenivati? Ok.
Sta su do sada radili![]()
![]()
Sad je došlo do katastrfalnog poteza MZ u korist HDZ-a i sada treba okrenuti ploču.
Svaka proBiH stranka koja kaže: Nećemo sa SDA, ali hoćemo sa HDZ (iz ovih ili onih razloga) - samo sebi zabija eksere u lijes "in the long term".
Sviđalo se to nekome ili ne![]()
... i onda čuđenje zašto DF dobije toliko glasova, iako je otišao sa SDA u koaliciju ...
Znaci rjesenje je da samo SDA smije sa HDZ-om u koaliciju, plus stranke koje SDA odobri? Ups, pa to imamo zadnje 32 godine i nisu rezultati bogznasta?
- drmadzija
#8536 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
U nekakvoj sivoj kući na periferiji grada igra se partija šaha izmedju dva velemajstora. Sitna buranija sjedi na klupicama blizu ta dva učesnika i šapuće nešto izmedju sebe. Srbija i Hrvatska su dvije konobarice srednjih godina koje buraniji donesu piće i pripale cigaretu kad zatreba. Bosna je starija žena koja je aplicirala za poziciju konobarice, ali je nisu primili. Stoji ispred vrata te kuće i gleda u nebo da vidi kakvo će biti vrijeme. Sa probušenim kišobranom čeka da padne kiša.hatemondays wrote: ↑25/10/2022 02:45 Idemo fudbalskim zargonom, igra se 75 minuta gubimo 2:0, losa igra, treneri nam losi[…]
-
breuer
- Point.
#8538 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne znam u kojem svijetu žive ovi koji pišu da je SDA veći problem za BiH od SNSD i HDZ.
- Login77777
#8539 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
@tramvajtrojka Vidi ti kako je nas Semsudin Poplava pametan. Borimo se protiv Smita s blokadama, vi bez mandata a mi iz tehnockog mandata. A raja pada na Semsine provale…Ozimician wrote: ↑25/10/2022 01:07Od nas velikih nije, ali imaš prijedlog od Šemsudina Mehmedovića - na nama je samo da ga poslušamo i sprovedemo.neon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10 Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?
Također SDA-SDP koalicija može hladno da ucjenjuje HDZ na svim nivoima. Znači samo malkice pameti treba.![]()
- tramvajtrojka
#8540 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
a sve ih kao boli briga za državuLogin77777 wrote: ↑25/10/2022 07:08@tramvajtrojka Vidi ti kako je nas Semsudin Poplava pametan. Borimo se protiv Smita s blokadama, vi bez mandata a mi iz tehnockog mandata. A raja pada na Semsine provale…![]()
-
nles
#8541 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
A sto sam to, majke ti, zbrisao?
Vi botovi, kada nemate argument, onda pokusavate sa ad hominem: izmedju ostalog, dijasporci su "zbrisali".
Nema veze sto sam otisao mirno, bez zurbe, sa urednim pasosem i vizom, u vrijeme kad vecini nije padalo na pamet da idu, jer je bilo vrijeme "zlatnih kasika". Nema veze sto sam jos uvijek BiH (i samo BiH) drzavljanin. Nema veze da su mnogi koji su tad ostali bili taze uhljebljeni, privijeni na majcinska prsa neke od stranaka. Nema veze sto su mnogi od njih od tada tri-cetiri puta promijenili stranacki dres. Jer, oni su ostali, na stranu sada fizicka ili intelektualna lijenost i sinekura od stranke. A ja sam, vidis, zbrisao... iako sam cisto, posteno otisao u inostranstvo, po svim procedurama, nasao posao, radim vec dvadeset godina u istoj firmi, jos koja godina, pa cu i u penziju (u Bosnu, naravno).
Neee, ja sam zbrisao... i tako ce za deceniju-dvije ono malo preostalih djuturuma u BiH bezubo psovati protiv onih koji su "zbrisali" i prsiti se, kao da je svaki od njih licno zaustavio tenkove na Skenderiji.
- Ozimician
#8542 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jel to ti mislis da ga ne trebamo slusati? U mom kraju je uvijek bio obicaj da se slusa pametniji od sebe, ne znam kod tebe xDLogin77777 wrote: ↑25/10/2022 07:08@tramvajtrojka Vidi ti kako je nas Semsudin Poplava pametan. Borimo se protiv Smita s blokadama, vi bez mandata a mi iz tehnockog mandata. A raja pada na Semsine provale…![]()
I ne znam zasto vrijedjas gospodina koji je osvojio najvece povjerenje naroda na ovim izborima.
- Grean
#8543 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Realno nama i jeste jer se vode politikom stranka prije svega ukljucujuci i drzavu.
Ali to nema veze sa ovom temom.
Last edited by Grean on 25/10/2022 08:37, edited 1 time in total.
- duh_sa_sjekirom
#8544 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ne govorimo o tome kakvi po karakteru trebaju biti Bošnjaci već o tome šta su trebali uraditi da bi ih ostali iole poštovali i cijenili kao ozbiljan politički faktor i koji su trebali biti prioriteti u radu.palermo wrote: ↑24/10/2022 21:44Sta ocekujes od Bosnjaka, da budu bolji od haman citavog svijeya, jeste imamo kriminalce u vlasti, bogacenje pojedinaca, ali imaju I drugi....Ali.mi pride imamo I nedozrelu politicku elitu, tzv intelektualce koji se boje prnuti, jednostavno ne znamo poredati prioritete. Takav narod I ne zasluuje da se zove politickim narodom, niti treba da bude subject odlucivanja. Ozbiljnog odlucivanja. Dosta mu je da dobaci do porodikjskih naknada.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/10/2022 21:30
Pa o čemu sam ja pisao?
Šta je trebao biti prioritet: jačanje države i upiranje gdje se može ili krčma imovine i bogaćenje pojedinaca i grupa?
I sad kad dolazi iz guzice u glavu, krivicu treba svaliti na nekog drugog?
Zapravo, slazemo se, do nas je. Pokazali smo gdje pripadamo. I gdje nam je uvijek bilo mjesto. U podrumu historije. Da gledamo kroz resetke one koji imaju snage d se izbore da budu subject.
Skoro 30 godina tzv. probosanski politički subjekti bave se isključivo trgovinom pozicijama u institucijama države, krčmom javnih preduzeća, uhljebljavanjem rodbine i prijatelja, unutarstranačkim i međustranačkim spletkama, tenderskim muljažama itd a najmanje onim što bi trebalo biti najvažnije - državom. Čitava njihova politička strategija stane u jednu rečenicu: "Jebajiga, valjda će bit' bolje..." a ekonomija nam se zasniva na onoj narodnoj "Novi dan-nova nafaka" ili "Ma ko ga jebe, valjda će biti neke donacije"...
Takav nerad, javašluk i odnos prema fundamentalnim pitanjima prepoznali su i stranci i to polahko dolazi na naplatu.
Tražili ste - eto vam ga...
- skafiskafsnjak
#8545 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ma sta realno jeste?
Jesu problem... Ali ne mogu u istu ravan sa onima koji zele nas nestanak.
Ne budite naivni
- MehmedPasaMoric
#8546 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa drzava je ustrojena tako da svaki coban krade od ovaca iz svog tora, vrlo malo stete Bosnjaci imaju od Dodikovog i Covicevog kriminala... Nije Marinko Cavara nabavljao pokvarene respiratore niti je Zeljka Cvijanovic forsirala njihovu primjenu i umiranje gradjana na istim, nije niko od clanova SNSDa ucestvovao u zataskavanju ubistva Dzenana Memica itd. HDZ i SNSD su neprijatelji drzave na drugi nacin i na drugom nivou, ali za obicnog gradjanina i njegove svakodnevne probleme mnogo veci krivac je SDA
- skafiskafsnjak
#8547 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
SDA kradu, namjestaju konkurse, sta sve jos ne.MehmedPasaMoric wrote: ↑25/10/2022 08:48Pa drzava je ustrojena tako da svaki coban krade od ovaca iz svog tora, vrlo malo stete Bosnjaci imaju od Dodikovog i Covicevog kriminala... Nije Marinko Cavara nabavljao pokvarene respiratore niti je Zeljka Cvijanovic forsirala njihovu primjenu i umiranje gradjana na istim, nije niko od clanova SNSDa ucestvovao u zataskavanju ubistva Dzenana Memica itd. HDZ i SNSD su neprijatelji drzave na drugi nacin i na drugom nivou, ali za obicnog gradjanina i njegove svakodnevne probleme mnogo veci krivac je SDA
Ali ovi zele tvoj nestanak i nestanak tvoje drzave.
Pa.de uporedi malo sta je gore.....
- Ozimician
#8548 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Ponovo pogresan navod - Direktor agencije za lijekove, koja je dala odobrenje za nabavku - SNSD, Jelka Milicevic - HDZ. Tako da, ponovo SDA nije bio sam. Nije niko ustvovao od SNSD u zataskavanju ubistva Dzenana Memica, ali sta je sa ubistvom Dragicevica? - To se nije desilo u BiH? itd. Tako da za svakodnevne probleme nije veci krivac SDA, koliko god vi to pokusavali predstaviti da je tako. Ko misli da na SNSD i HDZ podrucju vlada pravda i postenje, zelim mu od sveg srca da ima takvu vlast nad glavom.MehmedPasaMoric wrote: ↑25/10/2022 08:48Pa drzava je ustrojena tako da svaki coban krade od ovaca iz svog tora, vrlo malo stete Bosnjaci imaju od Dodikovog i Covicevog kriminala... Nije Marinko Cavara nabavljao pokvarene respiratore niti je Zeljka Cvijanovic forsirala njihovu primjenu i umiranje gradjana na istim, nije niko od clanova SNSDa ucestvovao u zataskavanju ubistva Dzenana Memica itd. HDZ i SNSD su neprijatelji drzave na drugi nacin i na drugom nivou, ali za obicnog gradjanina i njegove svakodnevne probleme mnogo veci krivac je SDA
Koliko god SDA bila pokvarena i korumpirana (sto ovdje niko ne spori) - na drugim stranama je isto, cak i gore + direktno rade na razbijanju drzave.
- Better Man
- JohnnyS
#8550 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
A što je SDA uradila da spriječi HDZ i SNSD i uništavnju države?
Trebamo li opet vaditi citate, bili smo i bit ćemo prijatelji...
Trebamo li opet vaditi citate, bili smo i bit ćemo prijatelji...