Pa da smo makar elektroprivredu i telekom utusili nekome ko ce lobirati za drzavu nego smo je pustili u ruke najvecih kokosara. Ono kad lisicu pustis u kokosinjac
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
-
detroit-mercy
#8501 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
- duh_sa_sjekirom
#8502 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa o čemu sam ja pisao?palermo wrote: ↑24/10/2022 21:26De bolan, ako je iko meo ispred svojih vrata onda su to Bosnjaci. Narod, covjek, konj, bilokoje zivo bice.koje ne zna.poredati svoje prioritete osudjen je na propast.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/10/2022 21:20
Po tebi je očito OK zabijati glavu u pijesak i "svoje" amnestirati bilo kakve krivice i odgovornosti...
Šta je trebao biti prioritet: jačanje države i upiranje gdje se može ili krčma imovine i bogaćenje pojedinaca i grupa?
I sad kad dolazi iz guzice u glavu, krivicu treba svaliti na nekog drugog?
-
detroit-mercy
#8503 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Let me think about,duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/10/2022 21:30Pa o čemu sam ja pisao?
Šta je trebao biti prioritet: jačanje države i upiranje gdje se može ili krčma imovine i bogaćenje pojedinaca i grupa?
-
palermo
#8504 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta ocekujes od Bosnjaka, da budu bolji od haman citavog svijeya, jeste imamo kriminalce u vlasti, bogacenje pojedinaca, ali imaju I drugi....Ali.mi pride imamo I nedozrelu politicku elitu, tzv intelektualce koji se boje prnuti, jednostavno ne znamo poredati prioritete. Takav narod I ne zasluuje da se zove politickim narodom, niti treba da bude subject odlucivanja. Ozbiljnog odlucivanja. Dosta mu je da dobaci do porodikjskih naknada.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/10/2022 21:30Pa o čemu sam ja pisao?
Zapravo, slazemo se, do nas je. Pokazali smo gdje pripadamo. I gdje nam je uvijek bilo mjesto. U podrumu historije. Da gledamo kroz resetke one koji imaju snage d se izbore da budu subject.
-
geoxx
#8505 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Najbolje da se donese kakav zakon o amnestiji, jer ne znam kome je do kriminala dok na drzavu udara i istok i zapad, a i marsovci ce ubrzo.
Baljegzati da je SDA veci problem za drzavu od Dodika i HDZa je zesca glupost, medjutim jednako tako je glupost da se na svaku kritiku prvih odgovara “imamo vecih problema”.
Zapravo je vrijeme kad se udara na zapad idealno da se iznesu razlozi zasto ova drzava nije samoodrziva bez istog tog zapada i njihovih kolonijalnih upravitelja. Je, ustavni sistem je nakaradan, drzava kuburi sa separatizmom i nije lako, medjutim ima tu jos.
Baljegzati da je SDA veci problem za drzavu od Dodika i HDZa je zesca glupost, medjutim jednako tako je glupost da se na svaku kritiku prvih odgovara “imamo vecih problema”.
Zapravo je vrijeme kad se udara na zapad idealno da se iznesu razlozi zasto ova drzava nije samoodrziva bez istog tog zapada i njihovih kolonijalnih upravitelja. Je, ustavni sistem je nakaradan, drzava kuburi sa separatizmom i nije lako, medjutim ima tu jos.
- armin071
#8506 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Narod koji (je) bira(o) stranku koja:
- u ratu trguje oružjem kojeg su trebali za sopstveni opstanak
- u ratu trguje sa teritorijama i vrši “humano” preseljenje sopstvenog naroda
- koja ubija svoje generale s ciljem prikrivanja ratnog profiterstva
- koja uvodi džihadiste u BiH koji bi kao trebali da se bore za multietničku BiH
- koja dok Bosna krvari krade donacije skupljanje od naroda širom svijeta koje sada “niču” po Sarajevu u vidu šoping centara i sl.
nije ni zaslužio da ima ništa više od “bh pojasa Gaze” a kakvi smo kao ljudi i to nam je puno…..
- u ratu trguje oružjem kojeg su trebali za sopstveni opstanak
- u ratu trguje sa teritorijama i vrši “humano” preseljenje sopstvenog naroda
- koja ubija svoje generale s ciljem prikrivanja ratnog profiterstva
- koja uvodi džihadiste u BiH koji bi kao trebali da se bore za multietničku BiH
- koja dok Bosna krvari krade donacije skupljanje od naroda širom svijeta koje sada “niču” po Sarajevu u vidu šoping centara i sl.
nije ni zaslužio da ima ništa više od “bh pojasa Gaze” a kakvi smo kao ljudi i to nam je puno…..
-
detroit-mercy
#8507 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Pa kako ces biti politicki narod kada te je otac nacije ostavio u amanet tamo nekome.palermo wrote: ↑24/10/2022 21:44Sta ocekujes od Bosnjaka, da budu bolji od haman citavog svijeya, jeste imamo kriminalce u vlasti, bogacenje pojedinaca, ali imaju I drugi....Ali.mi pride imamo I nedozrelu politicku elitu, tzv intelektualce koji se boje prnuti, jednostavno ne znamo poredati prioritete. Takav narod I ne zasluuje da se zove politickim narodom, niti treba da bude subject odlucivanja. Ozbiljnog odlucivanja. Dosta mu je da dobaci do porodikjskih naknada.duh_sa_sjekirom wrote: ↑24/10/2022 21:30
Pa o čemu sam ja pisao?
Zapravo, slazemo se, do nas je. Pokazali smo gdje pripadamo. I gdje nam je uvijek bilo mjesto. U podrumu historije. Da gledamo kroz resetke one koji imaju snage d se izbore da budu subject.
A u trenutku kada se boris za drzavu, za opstanak drzave onda moras biti svjestan istorijskog trenutka i tezine tog istorijskog trenutka i biti bolji/svjesniji od 90% svijeta. Sad zapitajmo se, od koga smo bolji i koliko smo bolji.
-
palermo
#8508 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Men se cini da je na forumu konacno usposyavljen konsenzus. Nije za nas drzava niti treba da trazimo da budemo politicki narod. Puno je za nas.
Mislim da strance I nase susjede I komsije ne treba obavijestavati o ovom zakljucku. Znali su ga I prije nas.
Mislim da strance I nase susjede I komsije ne treba obavijestavati o ovom zakljucku. Znali su ga I prije nas.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8509 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Izbori bili prije 3 hefte. Glasali kako smo glasali. Neko za ovoga, neko za onoga. Sad neka se bore za drzavu i narod. Dobili su mandat. Ako to znaci blokada svega, neka bude. Ali da imamo cilj i da pusemo svi u istu tikvu. Ali nema kukanja kasnije. Jeste li spremni slamu jesti?
Ako je to da se suti, kao sto se trenutno desava, neka i to. Sami smo birali. Nije dosao Ante iz Širokog, niti Marko sa Sokoca i birao za nas.
Ako je to da se suti, kao sto se trenutno desava, neka i to. Sami smo birali. Nije dosao Ante iz Širokog, niti Marko sa Sokoca i birao za nas.
Last edited by sime_cipol on 24/10/2022 22:17, edited 1 time in total.
- Grean
#8510 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
BH Srbi i Hrvati su posteni i drzavotvorni, zato sve ide na njihov mlin.
Bosnjaci su krivi jer su korumpirani. Zato Ukrajina primjer demokratije i funkcionalnog drustva, imuna na sve falinke istocnih lopova ima podrsku kakvu mi mozemo samo sanjati.
Dosta vise kmecanja, okrenimo se autosivinizmu. Nadjimo opravdanje svemu i svacemu u nasim falinkama.
Molim vas zapadni duznosnici.... volite nas
pljunite nas koji put slobodno, obrisite ruke o nasa ledja, tu smo da ga primamo i da trazimo jos jer vi ste nas osvjedoceni prijatelj a na takve se ne zali ni kad ti ga zabiju (po ko zna koji put).
Dakle samo podanistvo i autosovinizam.
Ko' mi spomene SDA ove one, neka mi ga odmah pog..ba
obicno nisam prost ali za ovo moram napraviti iznimku.
Bosnjaci su krivi jer su korumpirani. Zato Ukrajina primjer demokratije i funkcionalnog drustva, imuna na sve falinke istocnih lopova ima podrsku kakvu mi mozemo samo sanjati.
Dosta vise kmecanja, okrenimo se autosivinizmu. Nadjimo opravdanje svemu i svacemu u nasim falinkama.
Molim vas zapadni duznosnici.... volite nas
Ko' mi spomene SDA ove one, neka mi ga odmah pog..ba
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8511 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sta je smijesno? Fino te pita.

-
sumirprimus
#8512 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Jebga zaebali smo drugovi. Vise puta
Da kazes blam pa haj ni po jada, al vise puta sam sebe zaebat, to mogu samo mazohisti.
Davno smo se predali, kad smo pustili republiku iz ruku a prihvatili genocidnu tvorevinu. Kad smo pustili himnu, zastavu, ovo je uz repubilku trebala biti donja crta iapod koje nismo smjeli ici.
Pa onda aprilski paket . Pa stranka ispred drzave. I famozni IMT. KOD SVIH.
Ovo sad je samo svodjenje racuna. I sad nam kriv neko drugi a ne sami sebi.
Jeste nismo imali ni srece, nismo imali ni pravih prijatelja, ni susjeda, ni prave pomoci , takoe kakoe. Sudbo kleta.
Da kazes blam pa haj ni po jada, al vise puta sam sebe zaebat, to mogu samo mazohisti.
Davno smo se predali, kad smo pustili republiku iz ruku a prihvatili genocidnu tvorevinu. Kad smo pustili himnu, zastavu, ovo je uz repubilku trebala biti donja crta iapod koje nismo smjeli ici.
Jeste nismo imali ni srece, nismo imali ni pravih prijatelja, ni susjeda, ni prave pomoci , takoe kakoe. Sudbo kleta.
-
nles
#8513 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Grean wrote: ↑24/10/2022 22:15 BH Srbi i Hrvati su posteni i drzavotvorni, zato sve ide na njihov mlin.
Molim vas zapadni duznosnici.... volite naspljunite nas koji put slobodno, obrisite ruke o nasa ledja, tu smo da ga primamo i da trazimo jos jer vi ste nas osvjedoceni prijatelj a na takve se ne zali ni kad ti ga zabiju (po ko zna koji put).
Ko' mi spomene SDA ove one, neka mi ga odmah pog..ba![]()
A-a... nije ti ovo dovoljno, haveru.
Mora tu jos malo samoponizavanja, sranja u gnijezdo, samoporicanja, mea culpa...
kako inace mislis da stupimo u red civiliziranih nacija?
Zahtijevamo da se odmah na nivou kantona sa bosnjackom vecinom imanuju ministri za autosovinizam.
Moglo bi i na nivou Federacije, ako nam Hrvati dozvole. Na nivou RS nije potrebno, blacenje Bosnjaka je preuzeo Dodik pro bono.
-
nles
#8514 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
sumire, slazem se od A do Z sa kvakicom. Sve 100% tacno.sumirprimus wrote: ↑24/10/2022 22:26 Jebga zaebali smo drugovi. Vise puta
Ali...
je li SDA ili bilo koja druga partija iz "bosnjackog" hiseta BiH ikad imala tako neprikosnovenu vlast kao HDZ u "hrvatskom" dijelu?
Je li se iko od nasih IMT-lija toliko silio kao Jugo Dragan i skretao tok rijeke?
O Dodiku da ne govorimo, covjek je apsolutni gospodar zivota i smrti, zemlje i rijeke, trske i pcele (kao Ptolomejci onomad).
Da ne ulazimo u autosovinizam kod ovih ili onih, jesu li bar stigli do toga da priznaju sudske presude? O kenjanju po samom sebi a la Bosniaca necemo pitati...
..pa ipak: je li im falila dlaka sa glave? Kao kaznu HDZ-u, izborni zakon po zelji.
A tek Dodik... Schmidta ce uskoro hraniti intravenozno, jer ne smije da zine od Dodika.
-
neon-x
#8515 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?nles wrote: ↑24/10/2022 22:29Grean wrote: ↑24/10/2022 22:15 BH Srbi i Hrvati su posteni i drzavotvorni, zato sve ide na njihov mlin.
Molim vas zapadni duznosnici.... volite naspljunite nas koji put slobodno, obrisite ruke o nasa ledja, tu smo da ga primamo i da trazimo jos jer vi ste nas osvjedoceni prijatelj a na takve se ne zali ni kad ti ga zabiju (po ko zna koji put).
Ko' mi spomene SDA ove one, neka mi ga odmah pog..ba![]()
Mora tu jos malo samoponizavanja, sranja u gnijezdo, samoporicanja, mea culpa...
Zahtijevamo da se odmah na nivou kantona sa bosnjackom vecinom imanuju ministri za autosovinizam.
Moglo bi i na nivou Federacije, ako nam Hrvati dozvole. Na nivou RS nije potrebno, blacenje Bosnjaka je preuzeo Dodik pro bono.
-
Lug
#8516 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Siguran sam da je drugi neki narod na nasem mjestu, nebi izdrzao sta smo mi zadnjih 100 g, nestalo bi i njrga i drzave dosad 3 puta.
Nas problem je sto jos nismo stvorili nasu elitu, koju smo izgubili poslije bune Gradascevica. Ostali ko muha bez glave.
Nas problem je sto jos nismo stvorili nasu elitu, koju smo izgubili poslije bune Gradascevica. Ostali ko muha bez glave.
-
nles
#8517 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Stid me je priznati, ali nemam nikakvo rjesenje.neon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?nles wrote: ↑24/10/2022 22:29
No, eto tebe, zdrava, pametna, ponudi nam ti neko rjesenje.
Kao sto smo vidjeli, Hadzikadic nije rjesenje.
-
detroit-mercy
#8518 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Armenci, Gruzijci, Jevreji, Alzirci, duga je lista, naroda na ovom dunjaluku koliko hoces.
- tramvajtrojka
#8519 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
svi smo domace izdajice , a kmecanje na zapad i krscane se podrazumijeva jer se zivi na tom istom krscanskom zapadu kod tih istih koji propagiraju tu capri, valjda ne smiju to u javnosti gore iznositi odose ojri iz dzepa sta li , pa ovdje je za sve kriv zli dekandetni zapadneon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?nles wrote: ↑24/10/2022 22:29
ono enese mojne me ti braniti alahhat
-
nles
#8520 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
tramvajtrojka wrote: ↑24/10/2022 23:14svi smo domace izdajice , a kmecanje na zapad i krscane se podrazumijeva jer se zivi na tom istom krscanskom zapadu kod tih istih koji propagiraju tu capri, valjda ne smiju to u javnosti gore iznositi odose ojri iz dzepa sta li , pa ovdje je za sve kriv zli dekandetni zapadneon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10
Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?![]()
![]()
![]()
ono enese mojne me ti braniti alahhat![]()
![]()

-
Lug
#8521 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
nema, oni svi su imali i imaju zaledjinu neku.. ali nisam ja ni rekao da smo nebeski natod , vec je to odgovor tebi i slicnima o omalovazavanju ovog naroda, jbg treba vam crtati..detroit-mercy wrote: ↑24/10/2022 23:13Armenci, Gruzijci, Jevreji, Alzirci, duga je lista, naroda na ovom dunjaluku koliko hoces.
- agent_zero
#8522 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Eto super, protesti završeni, sad fino planirati proteste u Mehmeda Spahe 14, kod veleizdajnika koji je potpisao mostarski sporazum i legitimno predstavljanje i čiji je zlatni kašikaš od babuke potpisao Dejton.
Da vidimo i to.
Da vidimo i to.
- hatemondays
#8523 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Nije bilo Austrije 92 u aprilu pa se vjerovalo komsijama dok nije pocelo klanje. Mi kao narod smo naucili da nam drugi rjesavaju probleme. Pocnimo od familija djeca sjede kuci do 40-te i ne pomisljaju da se osamostale i naprave sebi zivot. Hajmo parazitirati dok se ne umre. Mi ne mozemo samostalno nista uraditi vazda stela, familija, komsija rodjak itd. Iz osamostaljenja nastaju karizmaticne osobe koje mogu nesto uraditi. Imamo 2 puta ali cini me se da je kasno, sad smo u stanju kuhanja zabe i tesko da cemo se kao narod iscupati iz ovoga. Prvi put je radikalizacija koju neki prizeljkuju, ta opcija bi brzo bila pokrivena i tu ga pusimo 100%. Druga opcija je da izaberemo stranu jal Hrvatska jal Srbija. Znaci povratak na staro, suti, sjedi i cekaj smrt. Ovaj problem patriotizma mi imamo od nastanka drzave 92 , pa mi u bosnjacko strani imamo ljude koji psuju Markale i kako napraviti neki zajednicki patriotski pokret zasnovan ne samo na odbrani drzave nego kako napraviti pravnu drzavu. Zapad radi svoj plan i sprecava da se desi opcija 1 i za ostalo ce se komsije pobrinuti. Na kraju do nas je, jesmo li zasluzili bolje- NISMO. Neki dan pricam sa sinom i kazem jebote proveo sam godinu dana kod Tite u armiji 3 i po godine kod Alije do 25-te 4 i po godine u uniformi za koji racku.Pa zamisli ove nase omladince da im neko kaze hajmo 4 godine u cizme to bi bila bjezanija u sesnes. Jeftino smo kozu prodali...detroit-mercy wrote: ↑24/10/2022 23:12Pa svodi se na, hajte vi zapucajte a ja cu iz Austrije pomoc kad me gazda pustineon-x wrote: ↑24/10/2022 23:10
Je li neko od vas velikih patriJota na baterije nudi kakvo realno rijesenje, ili se sve svodi na sovinisticku kuknjavu i kmecanje na zapad i krstase domace i strane i autosovinisticko na Bosnjake koji vam se gade sto nisu po vama u dovoljnoj mjeri nacional-patriJote kao ti isti na koje kukate?.
- tandmand
#8524 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
Sigurno postoji izlazna strategija ali se ona ne može realizirati sa beskičmenjacima i šibicarima probosanske politike,hatemondays wrote: ↑24/10/2022 23:41 Imamo 2 puta ali cini me se da je kasno, sad smo u stanju kuhanja zabe i tesko da cemo se kao narod iscupati iz ovoga. Prvi put je radikalizacija koju neki prizeljkuju, ta opcija bi brzo bila pokrivena i tu ga pusimo 100%. Druga opcija je da izaberemo stranu jal Hrvatska jal Srbija. Znaci povratak na staro, suti, sjedi i cekaj smrt. Ovaj problem patriotizma mi imamo od nastanka drzave 92 , pa mi u bosnjacko strani imamo ljude koji psuju Markale i kako napraviti neki zajednicki patriotski pokret zasnovan ne samo na odbrani drzave nego kako napraviti pravnu drzavu. Zapad radi svoj plan i sprecava da se desi opcija 1 i za ostalo ce se komsije pobrinuti.
Sa Bakirom i njegovim političkim Islamom treba SDA unutar sebe da raščisti, a isto tako i ostali sa "Nije Fer" političarima kojima su spremni lizati HDZ čizmu. Treba formirati očišćen probosanski blok lišen priče "mi nećemo sa onima" .... jer niste u pitanju vi koji nećete sa nekim u vlast, već je u pitanju opstanak države i naroda. Sve korumpirane i nekompetentne otjerati. Ako taj probosanski blok ne zna šta činiti u bliskoj budućnosti, ima u svijetu sigurno ko zna, angažirati ga, platiti, i postupati po uputama. U svijetu je bilo sigurno država i naroda koji su prolazili kroz slično.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8525 Re: Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH 01.08.2021-?
...
Last edited by sime_cipol on 25/10/2022 01:08, edited 3 times in total.