Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
asurbanipal

#726 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by asurbanipal »

Haris.ba wrote: 24/10/2022 00:34 Zemlja slobode i demokratije. Ali, nemoj slucajno izaci na proteste da se ne naljute i napuste nas. :D

Pravi protesti će biti tek onda kad se sirotinja udruži i sruši vladajuću kliku, gazde i kapitaliste i bandu koja ih jaše već 30 godina...I sve to po uzoru na 1789., ili nama bliže 1917. u Rusiji ili 1990. u Rumuniji. I to ništa labavo, samo radikalno.

Sve ostalo je sviranje k..cu. Pa i ovi sutra protesti su u službi vladajuće oligarhije i očuvanja položaja i poretka od stranje njihovih podanika i korisnih idiota...
alijagoro

#727 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by alijagoro »

Haris.ba wrote: 24/10/2022 00:34 Zemlja slobode i demokratije. Ali, nemoj slucajno izaci na proteste da se ne naljute i napuste nas. :D
Probudit ce se islamofobija kod Evropljana,pa i tog belaja :D
asurbanipal

#728 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by asurbanipal »

ODLIKASI KONTRA MEDIOKRITETI I PONAVLJACI

Ovaj OHR-ov zakon je kao test inteligencije. On je podijelio Bosnjake u dvije kategorije,
a) ucenike odlikase, one koji pred tablom misle svojom glavom, i
b) one koji cekaju da im neko sapne da bi izvukli dvojku.

Oni prvi su sigurni u svoj razum, a oni drugi su toliko nesigurni da cekaju da im se sapne i da je 2+2=4. Jer ovdje je situacija upravo tako jednostavna. Svako moze uzeti one dvije tabele i sabrati brojeve i vidjeti da svih pet novih delegata Srba i svih 5 novih "Ostalih" dolaze iz Bosanskih kantona, gdje HDZ nema nikakvu moc.

To znaci da novi delegati Srbi i "Ostali" mogu biti izabrani jedino od gradjanskih stranaka. To znaci da HDZ medju Srbima vjerovatno gubi saveznike u blokadama Federacije, jer u srpski klub dolaze novi Srbi iz gradjanskih stranaka. Znaci, i apsolutni i relativni brojevi u Domu naroda Federacije se drasticno pomjeraju u korist gradjanskih stranaka, i time se znacajno dokidaju HDZ blokade i ucjene Federacije i drzave BiH. I svih 5 novih Bosnjaka dolaze iz bosanskih kantona. Znaci novi Bosnjaci mogu biti izabrani i od gradjanskih stranaka i od SDA. Cak i 2 nova Hrvata dolaze iz bosanskih kantona.

I kao sto je u zivotu, i u ovoj diskusiji oko OHR-ovog zakona su odlikasi rijetki, a mediokriteti i ponavljaci dominiraju. Mediokriteti vole da budu tio stada, oni kazu da budu "raja", a ne vole one koji samostalno misle, oni kazu da "strse", da su "mimosvijet". Njihova poslovica je: "Gdje svi Turci tu i mali Mujo." Zato je izdaja opasna stvar. Kada te zadesi nesreca da imas izdajnike na vlasti, njima je lako voditi "raju" mediokritata koja slijedi "vazne ljude", "autoritete" i vodje gdje god pozele, pogotovo kada izdajnici imaju medije u kojima sjedi ista ta "raja" umjesto intelektualaca. U Bosni cak i u Akademiju biraju radije mediokritetete i "intelektualce" koji se slazu sa vlastima, nego istinske intelektualce koji su u stanju samostalno razumjeti stvari i onda stati iza svoga misljenja bez obzira na cijenu.

Do sada smo od OHR-a trazili da ucini nesto da Bosna postane normalnija zemlja, i onda kada je to OHR napokon ucinio, mi cemo bas protiv toga demonstirati, i to na poziv jednog Bakirovog poslusnog konabara, jer Bakir kao i Alija uvijek cuva sebe i gura druge da rade prljavi izdajnicki posao za njega?

Muhamed Borogovac
Penicilin

#729 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Penicilin »

NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 00:26
asurbanipal wrote: 24/10/2022 00:23

Pa i ptice na grani znaju da protestima upravljaju turske obavještajne strukture (ne bi isključio ni ruske), a za čiji cilj se uzima konfrontacija Turske sa zapadom preko leđa Bošnjaka i dobijanje "turske Čečenije" u srcu Bosne.

Drugi cilj je očuvanje mandata i stolica SDA i DF-u.

Opasno precjenjuješ ljude ovdje da nešto čitaju. Pa većini je vrh ako su pročitali par stranica ilmihala, dok im ostale knjige na policama služe za skupljanje prašine. Bitno je šta kaže hodža, reis, mali od Osmice ili Av-Av i tamo neki Jasmin koji se bosancima obraća na engleskom...
Ovo spinovanje je pro level. :lol: A svako malo podsmijavanje na racun muslimana. Islamofobija na mala vrata, rekao bih.
Islamofobija je pojam koji je popularizovan nakon 11/9 i odnosi se na stereotipizaciju i napade na musimane i Islam na zapadu. Međutim način kako je SDA i Islamska zajednica prekonstruisala taj pojam za naše političke potrebe je da je svaki napad na SDA islamofobija. Ja kao musliman ne želim da bilo ko zlouporebljava moju religiju u političke svrhe. Liberalni zapad je jedini politički saveznik i prijatelj Bosne i Hercegovine i mi tek treba da tom prijatelju dokažemo da smo na istoj strani civilizacijskih vrijednosti uključujući sekularizam, demokratiju i liberalizam. Mi tek treba da dokažemo da nismo podložni islamizmu. Ako smo mi zaboravili paradžemate i vehabije na sve strane do prije nekoliko godina budite sigurni da zapane diplomate i sigurnosni izvještaji nisu. Turska je diktatorska zemlja u kojoj je aktivan proces rušenja sekularizma, demokratije i liberalizma pream tome koketiranje sa tom stranom može nas samo gurnuti Rusima i Srbima da naprave ovdje šta su zamislili u Februaru.
NightCrawler90

#730 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by NightCrawler90 »

Penicilin wrote: 24/10/2022 00:42
NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 00:25 Covjece, ovo je objava od 2.10.2022. Danas je 24.10. Vec 22 dana ljudi trube da se formiranje vlasti i dalje moze blokirati i da ne postoje mehanizmi da se blokade otklone a ti postujes nesto sto su vec 10 hiljada puta razradili. Procitaj samo postove Irfana Cengica na FB, pogledaj kako je Avdo Avdic i istraga.ba razradio sve i jednu stavku za koju se smatra da je konacno rijesena ali nije. Citajuci ovaj post sjetim se Schmidta na Face TV kad nas je uvjeravao upravo u ovo i nijedan odgovor nije dao posteno na postavljeno pitanje od strane Senada.
Ako misliš na ovo: https://politicki.ba/vijesti/istragaba- ... roda/26413 ovo je spin koji je napalio sve one koji ne razumiju smisao doma naroda. Dom naroda je imao isti odnos snaga i prije odluke i način kako je ovaj tekst plasiran je upravo usmjeren na one koji ne kontaju šta je donji dom parlamenta i koja je njegova funkcija. Jasno je da Hravata i Srba u FBiH ukupno ima oko 20% u odnosu na 80% Bošnjaka i Ostalih (lupam +/- 5%) i taj odnos se reflektira kroz Parlament FBiH. Po tome bošnjaic bi mogli sve odluke na parlamentu donositi bez političkih predstavnika Hrvata. Međutim smisao doma naroda je da izvede paritet između Srba Hrvata Bošanjaka i Ostalih dakle ne bazirano na stvarnom broju stanovnika već na unaprijed definisanom paritetu tri narora i još nešto ostalim. Sakle smisao doma naroda je da filtrira osluke parlamenta kako one ne bi ugrožavale vitalni nacionalni ineteres. Prema tome šta je čudno u tome da će se dom naroda formirati na način da Hrvati i Srbi dobiju više predstavnika nego što imaju stanovnika. To je bazirano na Ustavu FBiH i BiH, Vašingtonskom i Dejtonskom sporazumu. Jel moguće da je Avdo Avdić to prvi obznanio javnosti? Hvala Avdo. Šta bi bez tebe.
Ti kao da si se probudio iz dubokog sna nakon 21 dan. Stvarno ti ne mogu objasnjavati razloge protesta. Pa mislim... Halo... Toliko su ljudi iznijeli losih stvari koje Visoki nametnik nije rijesio ovim a receno je da jeste da mi zaista, ali zaista nije jasno ovo sto sad pises. Mislim jeste, ali nejasno mi je da ne vidis niz losih stvari koje su proistekle iz ovoga. Protest nije protiv Zapada, protest nije protiv EU ili ne daj Boze NATO-a ali treba malo racionalnije razmisljati i dici glas protiv. Mi kao da smo gubernija u kojoj svako moze vrsiti bilo kakav eksperiment. Jos samo kad se sjetim Schmidta i recenice "i Bosnjaci tamo zive", kao neka i njih. Narod koji je vecina, koji nema drugu domovinu i zbog koje BiH i postoji, jer da Bosnjaka nema ova zemlja bi davno bila podijeljena od strane susjeda. Ali kao "i oni tamo zive". Oukej.
Haris.ba

#731 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Haris.ba »

asurbanipal wrote: 24/10/2022 00:45

Pravi protesti će biti tek onda kad se sirotinja udruži i sruši vladajuću kliku, gazde i kapitaliste i bandu koja ih jaše već 30 godina...I sve to po uzoru na 1789., ili nama bliže 1917. u Rusiji ili 1990. u Rumuniji. I to ništa labavo, samo radikalno.

Sve ostalo je sviranje k..cu. Pa i ovi sutra protesti su u službi vladajuće oligarhije i očuvanja položaja i poretka od stranje njihovih podanika i korisnih idiota...
Ti protesti su bas kako si napisao trebali biti prije cca. 200..100 godina.

Ali, nikakav problem da probas da napravis proteste protiv vladajuce oligarhije i povedes sirotinju u bolje sutra.
NightCrawler90

#732 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by NightCrawler90 »

Penicilin wrote: 24/10/2022 00:55
NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 00:26

Ovo spinovanje je pro level. :lol: A svako malo podsmijavanje na racun muslimana. Islamofobija na mala vrata, rekao bih.
Islamofobija je pojam koji je popularizovan nakon 11/9 i odnosi se na stereotipizaciju i napade na musimane i Islam na zapadu. Međutim način kako je SDA i Islamska zajednica prekonstruisala taj pojam za naše političke potrebe je da je svaki napad na SDA islamofobija. Ja kao musliman ne želim da bilo ko zlouporebljava moju religiju u političke svrhe. Liberalni zapad je jedini politički saveznik i prijatelj Bosne i Hercegovine i mi tek treba da tom prijatelju dokažemo da smo na istoj strani civilizacijskih vrijednosti uključujući sekularizam, demokratiju i liberalizam. Mi tek treba da dokažemo da nismo podložni islamizmu. Ako smo mi zaboravili paradžemate i vehabije na sve strane do prije nekoliko godina budite sigurni da zapane diplomate i sigurnosni izvještaji nisu. Turska je diktatorska zemlja u kojoj je aktivan proces rušenja sekularizma, demokratije i liberalizma pream tome koketiranje sa tom stranom može nas samo gurnuti Rusima i Srbima da naprave ovdje šta su zamislili u Februaru.
Niti imam veze sa SDA niti IZ u BiH, ali nevjerovatno je kako s podsmijehom spominjes Ilmihal i ostale stvari. Sta je islamizam? I kako se islamizam sprovodi? :lol: Decko, drugacije se moze komunicirati, a ne ovako kao ti. Opsjednut si muslimanima. Niti je Islamska Zajednica, niti je ta SDA pozvala na proteste. Istina, moze se desiti da se Bosnjaci odrode malo od Zapada, realno, nije nas mazio. Sjetimo se samo embarga na oruzje, potpisivanje Washingtonskog i Daytonskog kad je se ARBiH taman pocela napredovati itd. Ali ok, nisu nam ni dusmani kao Rusija. Naivno je misliti da bi se Bosnjaci okrenunili Rusiji i Srbiji. Pa ni Srbija se ne smije sad okrenuti Rusiji, pod nevjerovatnim su pritiskom od strane Zapada zbog neucesca u sankcijama Rusiji.
Last edited by NightCrawler90 on 24/10/2022 01:04, edited 1 time in total.
Penicilin

#733 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Penicilin »

alijagoro wrote: 24/10/2022 00:45
Ima pravo i treba da protestuje ko god hoće. Ako SDA i DF hoće da protestuju mislim jebi ga nek protestuju ali problem je što masa ne konta šta se ovdje dešava. Kao eto nek se i naš glas čuje, mi smo za građansku državu i treba malo pritisnuti međunarodnu zajednicu. Misli to je ok ali pod uslovom da su oni koji podržavaju proteste informisani i da znaju šrotiv čega protestuju. Amerikanci i OHR se sigurno neće uplašiti tih protesta. Na kraju krajeva bolje nego da protestuje Hrvatska pa da ih maltretiraju po NATOu i evropskom parlamentu a realnije bi bilo da oni protestuju jer ništa nisu dobili. Sa druge strane ovo je možda ko fol da eto niko nije zadovoljan itd pa da sutra kad hrvati ili RS ne budu zadovoljni da im ovi kažu pa eto prošli put su kukali ovi u Sarajevu. Sve je to ok.
NightCrawler90

#734 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by NightCrawler90 »

Penicilin wrote: 24/10/2022 01:03
Ima pravo i treba da protestuje ko god hoće. Ako SDA i DF hoće da protestuju mislim jebi ga nek protestuju ali problem je što masa ne konta šta se ovdje dešava. Kao eto nek se i naš glas čuje, mi smo za građansku državu i treba malo pritisnuti međunarodnu zajednicu. Misli to je ok ali pod uslovom da su oni koji podržavaju proteste informisani i da znaju šrotiv čega protestuju. Amerikanci i OHR se sigurno neće uplašiti tih protesta. Na kraju krajeva bolje nego da protestuje Hrvatska pa da ih maltretiraju po NATOu i evropskom parlamentu a realnije bi bilo da oni protestuju jer ništa nisu dobili. Sa druge strane ovo je možda ko fol da eto niko nije zadovoljan itd pa da sutra kad hrvati ili RS ne budu zadovoljni da im ovi kažu pa eto prošli put su kukali ovi u Sarajevu. Sve je to ok.
Da protestuje Hrvatska? Protiv cega? Zelis li reci da je bolje sto je ovako pa da mi protestujemo nego, ne daj Boze, da protestuje Hrvatska jer nije uspjela sa Schmidtom sprovesti ovo sto su vec sproveli?
alijagoro

#735 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by alijagoro »

Realno cini mi se da niko kod nas ne konta nista i to duze vremena,svi su i izdajnici i patrioti i nije cudo sto ljudi niti zele da glasaju niti da protestuju.
Haris.ba

#736 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Haris.ba »

alijagoro wrote: 24/10/2022 01:07 Realno cini mi se da niko kod nas ne konta nista i to duze vremena,svi su i izdajnici i patrioti i nije cudo sto ljudi niti zele da glasaju niti da protestuju.
Ljudi glasaju. Izlaznost je veoma velika.
NightCrawler90

#737 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by NightCrawler90 »

Hajde da cujemo sutra sta ce govornici reci pa cemo onda trubiti jesu li rekli nesto sto treba ili sto ne treba, korisno ili beskorisno, smisleno ili besmisleno. I samo da nas se mani ovaj sto spominje Cecenije :lol: i slicne teritorije. Lik je opasno odlutao s teme. Postavlja sliku Kadirova kad niko ovdje nije znao za njega a covjek dosao da se pokloni zrtvama genocida u Srebrenici. Kao, hej, tadasnji reis se sa njim pozdravio. Pa tad niko nije znao da ce ispasti ovakav zlotvor, prevashodno po svoj narod a onda i po Ukrajinu. Vrijeme spavati.

Mirni ali jasni protesti danas u 17:00h :bih: i paziti da strane obavjestajne sluzbe ne naprave kakav devar. :thumbup:
Last edited by NightCrawler90 on 24/10/2022 01:12, edited 1 time in total.
alijagoro

#738 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by alijagoro »

Haris.ba wrote: 24/10/2022 01:10
alijagoro wrote: 24/10/2022 01:07 Realno cini mi se da niko kod nas ne konta nista i to duze vremena,svi su i izdajnici i patrioti i nije cudo sto ljudi niti zele da glasaju niti da protestuju.
Ja sam onda slago,tako mi se ucinilo da dosta ljudi se zali kako je izlaznost mala,moja greska.
NightCrawler90

#739 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by NightCrawler90 »

alijagoro wrote: 24/10/2022 01:12
Haris.ba wrote: 24/10/2022 01:10

Ja sam onda slago,tako mi se ucinilo da dosta ljudi se zali kako je izlaznost mala,moja greska.
Veliki broj redovnih biraca ne zivi u Bosni i Hercegovini, liste se ne azuriraju. Kod mene komsije vec skoro 10 godina vani a na spisku su. Uzeti u obzir da u BiH ne zivi vise od 2,8 miliona ljudi danas, a ne 3,2 ili 3,4 koliko ima redovnih biraca. Shodno tome, izlaznost je mnogo veca od 50%, veca dakle nego sto zvanicna statistika kaze.
alijagoro

#740 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by alijagoro »

NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 01:14
alijagoro wrote: 24/10/2022 01:12
Veliki broj redovnih biraca ne zivi u Bosni i Hercegovini, liste se ne azuriraju. Kod mene komsije vec skoro 10 godina vani a na spisku su. Uzeti u obzir da u BiH ne zivi vise od 2,8 miliona ljudi danas, a ne 3,2 ili 3,4 koliko ima redovnih biraca. Shodno tome, izlaznost je mnogo veca od 50% nego sto zvanicna statistika kaze.
Ima smisla.
Spit_fire

#741 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

Izlasnost je sasvim zadovoljavajuca ja sam ubjedjen da je realno stanje sva izbore preko 60%
Spit_fire

#742 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

asurbanipal wrote: 24/10/2022 00:45

I onda kad ih sruse hrvatska i srpska sirotinja da izaberu nove vodje za nastavak rusenja BiH..
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#743 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by sime_cipol »

NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 01:06

Da protestuje Hrvatska? Protiv cega? Zelis li reci da je bolje sto je ovako pa da mi protestujemo nego, ne daj Boze, da protestuje Hrvatska jer nije uspjela sa Schmidtom sprovesti ovo sto su vec sproveli?
U preslagivanju snaga u svijetu Amerikancima je bolje da u ovom momentu kukaju Bosnjaci nego Hrvati koji kao clanica NATO moge blokirati ulazak Svedske i Finske ili kao clanica EU da blokiraju nesto drugo.
Spit_fire

#744 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

Nemojte da vas lazu

Mi MZ niti bilo kome ne dugujemo nista, da se njih pitali mi bi nestali ko rukom obrisani...mi smo nasu drzavu krvlju fer i cisto odbranili, cistog srca i obraza

Sa druge strane MZ nama duguje puno, nakon sto su nas ostavili na cjedilu i presutno odobrili nestanak jednog naroda, pristali smo na nepravean mir i na mnoge nacine pljunili sami sebi u lice zarad mira i suzivota jer su se oni obavezali da ce nas stiti....sad nakon svega navedenog pokusavaju nas prodati na najhinjski moguci nacin...

Nakon agresije, uzp, genocida, najtezih zlocina od ww2, casne i nevidjeno hrabre odbrane.. ubjedjuju nas da se trebamo predati i da je to fer i posteno...

Da ste zaustavili srbe i hrvate u martu 92 vasa bi se pitala, ovako ako necete fino odyebite...
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#745 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by sime_cipol »

Nista nama MZ ne duguje. Prestanimo traziti sadaku i sazaljenje.
Proslo 30 godina. 95% aktera iz MZ tih godina je odavno pod zemljom. Svijet pociva na interesu. Sta mi imamo njima ponuditi. Kad to bude vrijednije od onoga sto nudi druga strana mozda nas poguraju. Do tada, uhvatimo se posla.
Mi njima ne trebamo, 2mil Bosnjaka stane u dva crnacka naselja u New Yorku. Toliko smo i bitni.
Spit_fire

#746 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

sime_cipol wrote: 24/10/2022 02:05 Nista nama MZ ne duguje. Prestanimo traziti sadaku i sazaljenje.
Proslo 30 godina. 95% aktera iz MZ tih godina je odavno pod zemljom. Svijet pociva na interesu. Sta mi imamo njima ponuditi. Kad to bude vrijednije od onoga sto nudi druga strana mozda nas poguraju. Do tada, uhvatimo se posla.
Mi njima ne trebamo, 2mil Bosnjaka stane u dva crnacka naselja u New Yorku. Toliko smo i bitni.
Doslovno u sporazumu koji su nam nametnuli pise da duguju...duguje nam i moralno i pravno gledano
Penicilin

#747 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Penicilin »

NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 01:02
Penicilin wrote: 24/10/2022 00:55

Niti imam veze sa SDA niti IZ u BiH, ali nevjerovatno je kako s podsmijehom spominjes Ilmihal i ostale stvari. Sta je islamizam? I kako se islamizam sprovodi? :lol: Decko, drugacije se moze komunicirati, a ne ovako kao ti. Opsjednut si muslimanima. Niti je Islamska Zajednica, niti je ta SDA pozvala na proteste. Istina, moze se desiti da se Bosnjaci odrode malo od Zapada, realno, nije nas mazio. Sjetimo se samo embarga na oruzje, potpisivanje Washingtonskog i Daytonskog kad je se ARBiH taman pocela napredovati itd. Ali ok, nisu nisam ni dusmani kao Rusija. Naivno je misliti da bi se Bosnjaci okrenunili Rusiji i Srbiji. Pa ni Srbija se ne smije sad okrenuti Rusiji, pod nevjerovatnim su pritiskom od strane Zapada zbog neucesca u sankcijama Rusiji.
Nisam ja spominjao Ilmihal niti sam rekao da je IZ pozvala na proteste a SDA msilim da jeste.

A što se tiče islamizma to što smo mi razvili sposobnost da ga minimiziramo i relativiziramo to je naša stvar međutim taj pogled jedenostavno nije objektivan. Islamizam je po definiciji uvođenje islama u javni i politički život što je suprotnost sekularizmu kojim se odvaja vjera svjetovne vlasti i života. Ubjedljiva večina zemalja u kojima muslimani čine večinu nije sekularna kao ni demokratska niti liberalna odnosno slobodna. Islam kao vjera ne priznaje sekularizam prema tome moglo bi se reći da pravi musliman nema opciju da bude sekularan niti liberalan u zapadnom smislu. Također u tom kontekstu pravi musliman nije dužan priznati državu koja nije šerijatska (kao što je ne priznaju u Maoči).

Mi smo u zadnih 30 godina svjedočili epizodama u kojima je islamizam uzimao maha kod Bošnjaka. Spomenuo sam paradžemate koji su vrlo brzo iznikli uz strano finansiranje i uzeli maha ne priznajući IZBiH. Znamo šta je dešavalo u Zenici tokom rata. Sve su to stvari donesene i servirane iz vana i našlo se načina da se s tim izborimo mada ipak ne može se reći da je priča o islamizmu u BiH islamofobija. Možda se sjećaš nedavne izjave aktuelnog Reisa da muslimani nisu dužni da poštuju odluke vlasti koja ne čuva javni moral - aludirajući na paradu ponosa i performans pred Narodnim pozorištem i Katedralom. Pitaj bilo kojeg od ovih što se deklarišu kao veliki vjernici pa ćeš vidjeti koliko njih će se usuditi reći da islamska država nije baš najbolja ideja. I onda se čudimo što Hrvati pričaju da bi Bošnjaci zabranili alkohol da mogu itd.

Spominješ embargo na oružije i to je realno ali niko se ne usuđuje staviti u kontekst Aliju i njegovu Islamsku deklaraciju te mlado-muslimanski establišment koji je rukovodio SDA prije i tokom rata. U to vijeme predsjednik Amerike bio je George W Bush koji je Republikanac a Britanije Konzervativac John Major. Dakle radi se o desno orjentisanim političarima koji prirodno nisu imali nikakve tolerancije prema ideji da neki tamo osuđeni islamista iz Bosne i njegova pro-islamistička stranka pokušavaju da naprave državu. Međutim mi smo embargo zapada popularno definisali kao: mrze nas zato što smo muslimani, propuštajući također da shvatimo da su to bili zapadni desničari. Međutim par godina kasnije na vlast su došli Bill Clinton i Tony Blair lijevo orjentisani političari koji su bili puno otvoreniji i sa manje predrasuda a više simpatija prema Bosni i Bošnjacima i znamo šta se dalje dešavalo. U isto vrijeme islamske zemlje su nam poslale mudžahedine i jasno je kako bi to završilo da nam je to bila jedina pomoć koju smo dobili. Prema tome lijevo politički orjentisan zapad je naša jedina nada da BiH ikada bude normalna država - uključujući i ideju građanske države. Druge opcije na žalost nemamo. Međutim ako želimo da budemo dio lijevo i liberalno orjentisanog zapada neophodno je da konačno izaberemo građanske sekularne političke predstavnike i stranke. Rezultati izbora pokazali smo gdje smo tačno po tom pitanju i samim tim signaliziramo privrženost politici Turske a znamo kakva je to politika. Ta Bošnjačka neodlučnost između istoka i zapada nas upravo vodi ovdje gdje jesmo u trougao između Evrope, Rusije i Turske. I onda kažemo zapad nas ne voli i ne da nam građansku državu. Halo ba! Kome da da građansku državu?

I molim te ako može bez Ad Hominem etiketiranja. Upravu si opsjednut sam muslimanima jer sam i ja musliman. Postim, koljem kurban, živim u Sarajevu i brinem se u kakvoj zemlji će mi sutra djeca živjeti i hoće li to biti Njemačka.
Spit_fire

#748 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Spit_fire »

Penicilin wrote: 24/10/2022 02:19
NightCrawler90 wrote: 24/10/2022 01:02

Niti imam veze sa SDA niti IZ u BiH, ali nevjerovatno je kako s podsmijehom spominjes Ilmihal i ostale stvari. Sta je islamizam? I kako se islamizam sprovodi? :lol: Decko, drugacije se moze komunicirati, a ne ovako kao ti. Opsjednut si muslimanima. Niti je Islamska Zajednica, niti je ta SDA pozvala na proteste. Istina, moze se desiti da se Bosnjaci odrode malo od Zapada, realno, nije nas mazio. Sjetimo se samo embarga na oruzje, potpisivanje Washingtonskog i Daytonskog kad je se ARBiH taman pocela napredovati itd. Ali ok, nisu nisam ni dusmani kao Rusija. Naivno je misliti da bi se Bosnjaci okrenunili Rusiji i Srbiji. Pa ni Srbija se ne smije sad okrenuti Rusiji, pod nevjerovatnim su pritiskom od strane Zapada zbog neucesca u sankcijama Rusiji.
Nisam ja spominjao Ilmihal niti sam rekao da je IZ pozvala na proteste a SDA msilim da jeste.

A što se tiče islamizma to što smo mi razvili sposobnost da ga minimiziramo i relativiziramo to je naša stvar međutim taj pogled jedenostavno nije objektivan. Islamizam je po definiciji uvođenje islama u javni i politički život što je suprotnost sekularizmu kojim se odvaja vjera svjetovne vlasti i života. Ubjedljiva večina zemalja u kojima muslimani čine večinu nije sekularna kao ni demokratska niti liberalna odnosno slobodna. Islam kao vjera ne priznaje sekularizam prema tome moglo bi se reći da pravi musliman nema opciju da bude sekularan niti liberalan u zapadnom smislu. Također u tom kontekstu pravi musliman nije dužan priznati državu koja nije šerijatska (kao što je ne priznaju u Maoči).

Mi smo u zadnih 30 godina svjedočili epizodama u kojima je islamizam uzimao maha kod Bošnjaka. Spomenuo sam paradžemate koji su vrlo brzo iznikli uz strano finansiranje i uzeli maha ne priznajući IZBiH. Znamo šta je dešavalo u Zenici tokom rata. Sve su to stvari donesene i servirane iz vana i našlo se načina da se s tim izborimo mada ipak ne može se reći da je priča o islamizmu u BiH islamofobija. Možda se sjećaš nedavne izjave aktuelnog Reisa da muslimani nisu dužni da poštuju odluke vlasti koja ne čuva javni moral - aludirajući na paradu ponosa i performans pred Narodnim pozorištem i Katedralom. Pitaj bilo kojeg od ovih što se deklarišu kao veliki vjernici pa ćeš vidjeti koliko njih će se usuditi reći da islamska država nije baš najbolja ideja. I onda se čudimo što Hrvati pričaju da bi Bošnjaci zabranili alkohol da mogu itd.

Spominješ embargo na oružije i to je realno ali niko se ne usuđuje staviti u kontekst Aliju i njegovu Islamsku deklaraciju te mlado-muslimanski establišment koji je rukovodio SDA prije i tokom rata. U to vijeme predsjednik Amerike bio je George W Bush koji je Republikanac a Britanije Konzervativac John Major. Dakle radi se o desno orjentisanim političarima koji prirodno nisu imali nikakve tolerancije prema ideji da neki tamo osuđeni islamista iz Bosne i njegova pro-islamistička stranka pokušavaju da naprave državu. Međutim mi smo embargo zapada popularno definisali kao: mrze nas zato što smo muslimani, propuštajući također da shvatimo da su to bili zapadni desničari. Međutim par godina kasnije na vlast su došli Bill Clinton i Tony Blair lijevo orjentisani političari koji su bili puno otvoreniji i sa manje predrasuda a više simpatija prema Bosni i Bošnjacima i znamo šta se dalje dešavalo. U isto vrijeme islamske zemlje su nam poslale mudžahedine i jasno je kako bi to završilo da nam je to bila jedina pomoć koju smo dobili. Prema tome lijevo politički orjentisan zapad je naša jedina nada da BiH ikada bude normalna država - uključujući i ideju građanske države. Druge opcije na žalost nemamo. Međutim ako želimo da budemo dio lijevo i liberalno orjentisanog zapada neophodno je da konačno izaberemo građanske sekularne političke predstavnike i stranke. Rezultati izbora pokazali smo gdje smo tačno po tom pitanju i samim tim signaliziramo privrženost politici Turske a znamo kakva je to politika. Ta Bošnjačka neodlučnost između istoka i zapada nas upravo vodi ovdje gdje jesmo u trougao između Evrope, Rusije i Turske. I onda kažemo zapad nas ne voli i ne da nam građansku državu. Halo ba! Kome da da građansku državu?

I molim te ako može bez Ad Hominem etiketiranja. Upravu si opsjednut sam muslimanima jer sam i ja musliman. Postim, koljem kurban, živim u Sarajevu i brinem se u kakvoj zemlji će mi sutra djeca živjeti i hoće li to biti Njemačka.
Evo Bosnjaci ih izabrali...dje su ti sekularisti kod
druga dva naroda?

Jesi ti covjece svjestan da zvanicna policija ove drzave tj jedne njene administrativne jedinice ima vjerske simbole na svojim vozilima?

Jesi svjestan da se u dobrom dijeli drzave u uconicama skola nalaze raspela?

Al to je ok jer kracanatvo je uber kul progresivno...

Nije sto dolazim iz tog naroda..al da ti ja iskreno i tacno kazem, od svih naroda u BiH ja sam najvise sekularizma i najmanje vjerskof fundametalizma vidio kod Bosnjaka i muslimana..al ero opet su oni problem i njih treba edukovat..zanimljivo

Kace nam na ledja saku mudzahedina sto nam ih je tudjman podvalio, a zmire na to kako su kompletne brigade isle da se priceste prije genocida i ubijanja drugih samo jer su drugaciji ili s mise sa krstom oko vrata malo u Ahmice i u stupni do..zmire na hiljade srusenih dzamija...zmire na politiku SPC

..ili mozda hoces reci da jedino muslimani mogu bit vjerski fanatici i fundamentalisti?
hatemondays

#749 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by hatemondays »

...
Last edited by hatemondays on 24/10/2022 04:23, edited 1 time in total.
hatemondays

#750 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by hatemondays »

...
Locked