Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
iznio na 4. kod renoviranja skoro sve sam. snio svu šutu, smeće. po 30-ak puta dnevno, gore-dole. poslije 15. puta ti bude svejedno jer te više ne mogu noge jače boljeti
realno, više mi smeta što mi je haustor uzak, nego to što je 4. sprat.
a problem može biti kada dobiješ dijete, pa onda zajebancija sa kolicima, ako ih nemaš negdje niže ostaviti.
Ma sve ok, ali ne bih ako ne moram
Sto nedim kaze veci je problem zadnji sprat, ravan krov, stara zgrada...
pa pogledaj dobro čoškove vidjeće se ako je curilo ako u staroj zgradi nije za 40 godina procurilo, neće valjda ni narednih 40.
a novo... ko zna đe treba začepiti tek ostaje da se vidi
EasyMan wrote: ↑21/10/2022 13:20
Ovaj stan mi je spasen na OLX-u, mene odbija sto zgrada nema lifta, a cetvrti je sprat.
navikneš se. ja jesam.
iznio na 4. kod renoviranja skoro sve sam. snio svu šutu, smeće. po 30-ak puta dnevno, gore-dole. poslije 15. puta ti bude svejedno jer te više ne mogu noge jače boljeti
realno, više mi smeta što mi je haustor uzak, nego to što je 4. sprat.
a problem može biti kada dobiješ dijete, pa onda zajebancija sa kolicima, ako ih nemaš negdje niže ostaviti.
ja sam po dolasku djeteta odlučio da mijenjam stan na četvrtom spratu u zgradi bez lifta i to uradio malo poslije njegovog drugog rođendana kada sam saznao da dolazi još jedno.
pa pogledaj dobro čoškove vidjeće se ako je curilo ako u staroj zgradi nije za 40 godina procurilo, neće valjda ni narednih 40.
krov se dosta jeftino uradi vs neki dugi problemi - obično razlika u cijeni između zadnjeg sprata (koji, po meni, nije sporan ako su iznad šupe jer to nije onda zadnji) može da pokrije troškove kompletne sanacije krova.
A ja bih ipak novogradnju. Evo zivim u novogradnji 6 godina, bilo nekih sitnica, ali sve rijeseno bez problema. Sve pod garancijom naravno i sve besplatno uradjeno.
Mislim da je Nedim mislio i na vrucine, ne samo na prokisnjavanje.
Kupujem stan pa me zanima kad nastaje poreska obaveza za promet nekretnina, da li prilikom zakljucenja ugovora kod notara ili? I koji je rok da se ista obaveza plati?
team87 wrote: ↑21/10/2022 14:54
Kupujem stan pa me zanima kad nastaje poreska obaveza za promet nekretnina, da li prilikom zakljucenja ugovora kod notara ili? I koji je rok da se ista obaveza plati?
Hvala
Ugovore od notara nosiš u poreznu upravu, ispuniš određene formulare i predaš, nakon toga komisija izlazi na lice mjesta tj procjenjuju stan na koji plaćaš 5%. Dobit ćeš rješenje po kojem si dužan platiti u roku msm 15 dana.
Sve traje oko 3 mjeseca.
team87 wrote: ↑21/10/2022 14:54
Hvala
Ugovore od notara nosiš u poreznu upravu, ispuniš određene formulare i predaš, nakon toga komisija izlazi na lice mjesta tj procjenjuju stan na koji plaćaš 5%. Dobit ćeš rješenje po kojem si dužan platiti u roku msm 15 dana.
Sve traje oko 3 mjeseca.
hvala puno
ma oslobodjen sam placanja preza do 30 kvadrata jer imam ispod 38 godina i rodjen sam i zivim u KS, rjesavanje prvog stambenog pitanja blabla, e sad je fazon sto to oslobadjanje ide do 30 kvadrata, a meni stan ima 35 tako da cu cini mi se na tih 5 kvadrata platit porez
Test1234 wrote: ↑21/10/2022 15:07
Sve traje oko 3 mjeseca.
hvala puno
ma oslobodjen sam placanja preza do 30 kvadrata jer imam ispod 38 godina i rodjen sam i zivim u KS, rjesavanje prvog stambenog pitanja blabla, e sad je fazon sto to oslobadjanje ide do 30 kvadrata, a meni stan ima 35 tako da cu cini mi se na tih 5 kvadrata platit porez
Imaš i subvenciju na kupovinu stana kao prvu nekretninu, ove godine je bila 10.000 KM.
To se možeš prijaviti za sljedeću godinu.
A ja bih ipak novogradnju. Evo zivim u novogradnji 6 godina, bilo nekih sitnica, ali sve rijeseno bez problema. Sve pod garancijom naravno i sve besplatno uradjeno.
Mislim da je Nedim mislio i na vrucine, ne samo na prokisnjavanje.
ima i toga. ali iskreno ove godine je bilo toliko pakleno da nisam siguran je li do zadnjeg sprata ili je svima tako. pošto je stan dvostran i orijentacija je sjever-jug, ono, ujutro i popodne sunce u dnevnom, poslijepodne u spavaćoj, ali spavaća je uvijek dramatično ugodnija bila. postane toplo tek navečer kada je ok i u dnevnom boravku.
tako da mislim da je samo do krova, da bi to bilo ublizu. ima izolacija i vrućinu.
Black swan wrote: ↑21/10/2022 08:53
ne voli hrvate covjek srbin
može dodat još 15 000 i kupiti na gorici 17 kvadara kolegica mi živi u njemu prodaje se
ili je iselila
inače je 72 000 al mimo agencije 70 000
17 kvadara prvi sused seksualni manijak svaki dan ima seks
S kim ima seks svaki dan? Ako ima svoju ženu može i 3x dnevno inače jok
Zainteresovan sam da kupim nekretninu u BiH. Imam keša međutim radi se o novčanicama od 500 eura. U Skandinaviji ih banke više ne prihvataju - da li ih prihvataju u BiH ?
poostar wrote: ↑22/10/2022 13:22
Zainteresovan sam da kupim nekretninu u BiH. Imam keša međutim radi se o novčanicama od 500 eura. U Skandinaviji ih banke više ne prihvataju - da li ih prihvataju u BiH ?
Zamjenit ću ti ih ja u Bosni uz 10% provizije..
Šala....
Ne samo da banke moraju primati novčanice od 500 eura nego ih moraju primati i trgovine..
Jos je u opticaju oko 200 milijardi eura u takvim novčanicama.
Danas bas sa pozanicom pricao. Pobjegla iz Tibre prema gradu zbog djeteta. Kaze, moze se. Raja zivi. Samo je nekako privremeni fazon - dok ne skuckas pare za bolje. Samo za 3800 po kvadratu radije cu kuputi novi stan na Alipasinom mostu, pa spavao na podu.