Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
SaraFina

#376 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

belfy wrote: 19/10/2022 22:24
SaraFina wrote: 19/10/2022 21:22

Šahara je biznis. To bi ti trebao barem lično znati. A BiH je ljubav i domovina. Ne?
nemam pojma sta ti znaci ovo da bih ja trebao licno znati da je sahara biznis... opet neka tvoja pretpostavka (a o pretpostavkama vec rekoh).
SaraFina wrote: 19/10/2022 21:32

Ja na forum dolazim iz svog ćejfa. A ne da pratim ko koga podržava. I gdje, ko i sto piše. Toliko dokona nisam. Da me zanima tvoj forumski opus. Za razliku od @MarlboroGold. On ti zna sve o svakome.
Ja sam se referirala na ovoj temi iskljucivo o posljedicama nametnutog IZ. Vaše privatne, familijarne i druge relacije totalno su mi nezanimljive. Si?
ne pratis ko koga podrzava, ali si slobodna reci da je neko nekome skutonosa (i profulati, naravno)? i to u istom postu gdje se zalis na uvrede? i kako opet sama sebi skaces u stomak? ne pratis ko sta pise, ali ces neke nazvati skutonosama, neke sveznalicama, a onda reci kako si pricala samo o posljedicama nametnutog IZ? pa, da li ti ikada procitas sta napises? meni nije mrsko da ti saberem postove sa ove teme da mozes sve na jednom mjestu vidjeti i procitati... ili da se samo pogledas u ogledalo?
Čuj Belfy da prekinemo viseuzaludnu. Može? Kad kažem da me ne zanimaju vaše familijarne relacije, to ne znaci da nisam upoznata s njima do detalja. I neću promašiti. Si?

Recimo Cmoljo je bivši “šef” tvoje bolje polovice. Ne? 😂 I ja razumijem tvoj pokušaj podrške. Ili šta je već ono bilo?

Uglavnom, da se ne smaramo medjusobno? Može? Poštedi me.

Kad već insistiraš da ti preciziram. Mada nisam mislila. Lol
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#377 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Bobi »

Ovo sam čekao, sarafina vs. belfy :meza1: :D
SaraFina

#378 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

Bobi wrote: 19/10/2022 22:35 Ovo sam čekao, sarafina vs. belfy :meza1: :D
Uzalud. Meni je belfy jedan od najsimpa Zeničana. 😊
Bloo
Globalna šefica

#379 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Bloo »

Bobi wrote: 19/10/2022 22:35 Ovo sam čekao, sarafina vs. belfy :meza1: :D
Napravi mjesta na kaucu. :meza:
Point.

#380 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Point. »

Kolinda wrote: 19/10/2022 19:48
Point. wrote: 19/10/2022 18:38
Pa ni naziv županija nije u skladu sa Ustavom ili pak je?
Ulaziš u jezične vratolomije, što je šehid ajde pojasni, moj jezik ne poznaje taj pojam....
Nikakve jezične vratolomije nisu u pitanju, nego je Ustav prilično jasan oko neustavnog naziva županija za kanton. Jer županija nije isto što i kanton. Da jeste i švicarske kantone a i kantone sa bošnjačkom većinom u BiH bi nazivao županijama. Dakle nećemo se praviti ludi i bezobrazni i spominjati jezične vratolomije kada znamo o čemu je riječ. I sad se postavlja pitanje zašto se toliko pozivaš na Ustav i odluke US kada ih sam kršiš na dnevnoj bazi? Nije to švedski stol pa uzmi šta ti paše.

Ovaj tvoj jalov pokušaj sa riječi šehid nije vrijedno komentarisati. Kada ga US proglasi neustavnim nazivom onda možemo o tome.
belfy

#381 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by belfy »

SaraFina wrote: 19/10/2022 22:29
belfy wrote: 19/10/2022 22:24

nemam pojma sta ti znaci ovo da bih ja trebao licno znati da je sahara biznis... opet neka tvoja pretpostavka (a o pretpostavkama vec rekoh).

ne pratis ko koga podrzava, ali si slobodna reci da je neko nekome skutonosa (i profulati, naravno)? i to u istom postu gdje se zalis na uvrede? i kako opet sama sebi skaces u stomak? ne pratis ko sta pise, ali ces neke nazvati skutonosama, neke sveznalicama, a onda reci kako si pricala samo o posljedicama nametnutog IZ? pa, da li ti ikada procitas sta napises? meni nije mrsko da ti saberem postove sa ove teme da mozes sve na jednom mjestu vidjeti i procitati... ili da se samo pogledas u ogledalo?
Čuj Belfy da prekinemo viseuzaludnu. Može? Kad kažem da me ne zanimaju vaše familijarne relacije, to ne znaci da nisam upoznata s njima do detalja. I neću promašiti. Si?

Recimo Cmoljo je bivši “šef” tvoje bolje polovice. Ne? 😂 I ja razumijem tvoj pokušaj podrške. Ili šta je već ono bilo?

izgleda da sam ti postavio previse pitanja odjednom, pa cemo onda probati jedno po jedno, ako ti ne bude previse tesko. sada razvodnjavas pricu i projiciras kao da je sahara meni neki licni biznis, bez da das odgovor na to pitanje. dakle, zanemarimo one ostale koje sam postavio i krenemo retroakrivno jedno po jedno. valjda ti nece biti tesko. dakle, da ponovim zadnje:

1. kako je meni licno sahara biznis?

eto ti nesto da mozes fino precizirati.
SaraFina

#382 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

belfy wrote: 19/10/2022 22:52
SaraFina wrote: 19/10/2022 22:29

izgleda da sam ti postavio previse pitanja odjednom, pa cemo onda probati jedno po jedno, ako ti ne bude previse tesko. sada razvodnjavas pricu i projiciras kao da je sahara meni neki licni biznis, bez da das odgovor na to pitanje. dakle, zanemarimo one ostale koje sam postavio i krenemo retroakrivno jedno po jedno. valjda ti nece biti tesko. dakle, da ponovim zadnje:

1. kako je meni licno sahara biznis?

eto ti nesto da mozes fino precizirati.

Ajde nemoj dalje. Ok? Kao sto rekoh simpa si. No nemaš kredita ipak da dociraš s visoka i pokušavaš me predstaviti retardom.

Ovo ću uzeti kao tvoj strah od skvo 😂 i pokušaj izvrdavanja. Jalov!

Laku noć!
Last edited by SaraFina on 19/10/2022 22:56, edited 1 time in total.
Jordan1961

#383 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Jordan1961 »

JohnnyS wrote: 19/10/2022 22:17
Jordan1961 wrote: 19/10/2022 22:16
Pa zar nije zadnjom odlukom povecao broj delegata u domovima naroda tako da bi trajno onemogucio demokratskoj vecini da upravlja drzavom?
Nisam ustav mijenjao ja nego upravo on.
Pa dosad je cijelo vrijeme mogla, kao što se ovdje netočno kaže, manjina vladati nad većinom
A sta je tu "netocno"? Jel' HDZ zadnjih godina blokira i radi sta hoce od drzave mada imaju 10% demokratskog kapaciteta na nivou drzave?
palermo

#384 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by palermo »

Ja licno mislim da je mnogo pametnije gledati Dzanana Musu nego razglabati o protestima koji se nece desiti ( a I ako se dese, bit ce malobrojni) . Ne postoji svijest o potrebi borbe, niti postoji svijest o drzavi I njenom znacaju.....uglavnom je sve politikanstvo, uspjeli su nas navuci na tanak led , uvukli u price koje se bave efemernim stvarima, I cak se.ovdje na tzv bosanskom forumu raspravlja o tome je li potrebno buniti se odnosno boriti se za drzavu . Cak mi se cini da ovi koji su za relàksaciju jaci brojniji.

Dakle moj savjet je, gledajte Dzanana ...mnogo je pametnije....
tandmand

#385 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

MuaDib wrote: 19/10/2022 21:54 Pseudograđanska populistička bulumenta, koja jaše na najprimitivnijem političkom diskreditovanju prava Hrvata da kao manjinski narod ravnopravno učestvuju u političkom životu ove zemlje je ravna državnom udaru. Nažalost niko nema ni političke mudrosti ni hrabrosti da objasni javnosti da se ovim aktivnostima ruši Washingtonski sporazum i da SAD sigurno neće dozvoliti da ih trećerazredni političari iz BiH vuku za nos. Ali politički polupismene mase i botovi to niti mogu pojmiti niti mogu razumjeti kao opasnost po budućnost ove zemlje. Jer ako mi odbijamo prihvatiti istinu da je otpočeo proces, koji za cilj ima kreirati neutemeljeni bošnjačku frustraciju kao izgovor za političku dominaciju bošnjačkih političkih elita, to ne znači da svijet vidi upravo to. Svijet je upozorio ŽK da se za građansku državu bori kroz zastupnički dom i da ne zloupotrebljava etnički determinisane pozicije, a on umjesto da posluša samo uskogrudo je rekao ne i gurnuo je prst u oko ljudima čija je misija čvršće vezati BiH za citirati ću Lavrova kolektivni zapad. Neodgovorno i bahato poručujući da ne mari za političke posljedice i da će iza njega stati bošnjačke narodne mase kojima je pun kufer i Amerike i Evrope, jer ne čine ništa da obuzdaju institucionalno urušavanje BiH. Naravno takve paranoični opservacije niti su istinite niti imaju i jedno uporište za potvrdu, jer ih demantira složna raspodjela javnog novca, koja ide ko podmazana, bez blokada i vitalnih interesa. A dok su god tokovi novca u rukama ljutih političkih neprijatelja, država neće stati. A mi i dalje umjesto da pitamo gdje su pare gospodo, pitamo samo gdje moj narod iako redovno pljujemo po etnički pelcovanim funkcionerima. Jer nismo u stanju izađi iz nacionalno obojenih matrica i emocionalnih ucjena nacionalno ostrašćenih političara. I zato glasamo ko pleme, a ne slobodna ljuska bića i građani. A za to nije Herr Schmidt kriv, već isključivo glupost velikog broja građana ove zemlje.
Zašto pseudograđanska bulumenta? Pa u Širokom, Čitluku, Ljubuškom, Posušju, Duvnu su takođe glasali i žive građani.
Ovde sa ovim "manjinski narod" si se spotakao. Jbg. izletila ti istina. Gdje to manjina ravnopravno učestvuje u političkom životu.

A ti opisa Željka Komšića kao neprijatelja Zapada br.2 Broj jedan je naravno Putin.
Vjerovatno će zbog Željka Komšića raspasti se Bosna, izbiti rat. Komšić, Gavrilo Princip današnjeg vremena, Berlin u strahu.
nles

#386 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by nles »

Sta, niko nece gledati Schmidta?

Image
MarlboroGold

#387 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by MarlboroGold »

SaraFina wrote: 19/10/2022 21:32
belfy wrote: 19/10/2022 21:26
bratko na tatko... tako prosto i licemjerno. zaliti se na uvrede, a tako ih olako dijeliti... da si pratila forum znala bi da ja Chmolju bas i ne podrzavam inace, ali krhko je znanje, a pretpostavka majka svih zaheba... bespotrebno se blamiras nadalje, ali sta ti drugo ostaje nakon onakvog uvoda...

Ja na forum dolazim iz svog ćejfa. A ne da pratim ko koga podržava. I gdje, ko i sto piše. Toliko dokona nisam. Da me zanima tvoj forumski opus. Za razliku od @MarlboroGold. On ti zna sve o svakome.
Ja sam se referirala na ovoj temi iskljucivo o posljedicama nametnutog IZ. Vaše privatne, familijarne i druge relacije totalno su mi nezanimljive. Si?
Zar se nismo dogovorili da ćemo se držati teme? :lol:
MarlboroGold

#388 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by MarlboroGold »

agent_zero wrote: 19/10/2022 21:48
MarlboroGold wrote: 19/10/2022 20:51 Ko je uopšte organizator tog protesta? Ne upratih na temi.
Temu je otvorio sdaovac koji se krije pod nevinim nickom "bogoljub", a koji je provocirao sve forumaše na temama koje nisu pro-sda, pa dalje sam izvodi zaključke.
:-)
tandmand

#389 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

palermo wrote: 19/10/2022 23:27 Ja licno mislim da je mnogo pametnije gledati Dzanana Musu nego razglabati o protestima koji se nece desiti ( a I ako se dese, bit ce malobrojni) . Ne postoji svijest o potrebi borbe, niti postoji svijest o drzavi I njenom znacaju.....uglavnom je sve politikanstvo, uspjeli su nas navuci na tanak led , uvukli u price koje se bave efemernim stvarima, I cak se.ovdje na tzv bosanskom forumu raspravlja o tome je li potrebno buniti se odnosno boriti se za drzavu . Cak mi se cini da ovi koji su za relàksaciju jaci brojniji.

I to što veliš ... nema to težine. To je ko ˙92 sa Titovim slikama, zastavama Jugoslavije pred Holiday Inn.

Više bure bi izazvala Bakirova izjava da se mi zbog Smitovih promjena Izbornog zakona prebrojavamo.
Ali to je sve izjavom na izjavu, protestima, pismima i apelima na konkretnu stvar.
Potrebno je operativno djelovanje, stati na crtu ... a dosad jedino Šemsudin Mehmedović ima plan:
Blokirati sve dok se boje ne rastope.
palermo

#390 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by palermo »

tandmand wrote: 19/10/2022 23:47
palermo wrote: 19/10/2022 23:27 Ja licno mislim da je mnogo pametnije gledati Dzanana Musu nego razglabati o protestima koji se nece desiti ( a I ako se dese, bit ce malobrojni) . Ne postoji svijest o potrebi borbe, niti postoji svijest o drzavi I njenom znacaju.....uglavnom je sve politikanstvo, uspjeli su nas navuci na tanak led , uvukli u price koje se bave efemernim stvarima, I cak se.ovdje na tzv bosanskom forumu raspravlja o tome je li potrebno buniti se odnosno boriti se za drzavu . Cak mi se cini da ovi koji su za relàksaciju jaci brojniji.

I to što veliš ... nema to težine. To je ko ˙92 sa Titovim slikama, zastavama Jugoslavije pred Holiday Inn.

Više bure bi izazvala Bakirova izjava da se mi zbog Smitovih promjena Izbornog zakona prebrojavamo.
Ali to je sve izjavom na izjavu, protestima, pismima i apelima na konkretnu stvar.
Potrebno je operativno djelovanje, stati na crtu ... a dosad jedino Šemsudin Mehmedović ima plan:
Blokirati sve dok se boje ne rastope.
Pa Bakir je popljuvan zbog te izjave,I kunta I panta se javio sa ove tzv. probosnske strane da mu saspe u brk, sta ti tu imas prebrojavati. A gdje su sad ti da I Smitu saspu u brk....I kazu, nisi dosao ovdje d a dovrsis ono sto je davno poceto. Pa opozicija ta tzv.trojka je imala historijsku sansu da vodi taj pokret otpora, Sabin Cudic je mogla biti nasa Ivana Orleanka da je stala ispred sviju I rekla.....Bosna I Hercegovina je nasa jedina domovina I nista nije vaznije od nje......

Poslusaj me, gledaj Dzanana I zaboravi ovo...
tandmand

#391 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

Klix
Ostvaruju li se predviđanja: Bošnjacima zakon koji brani negiranje genocida, Hrvatima izborni zakon, a Srbima imovina
Logično, Bošnjacima moralna satisfakcija, Zakon o negiranju genocida, haške presude za genocid i UZP, i tako dalje i tako tome slično, u praksi bezvrijedni papiri a agresoru konkretne materijalne i političke stvari. Entitet, Izborni zakon, imovina, konstitutivnost 1/3, dupla državljanstva i dvostruki kriteriji pri zapošljavanju u EU, .... nastavi niz.

Bravo, mi smo moralni pobjednici ... a na svakome drugome planu gubitnici, koji će ako ovako nastavimo izgubiti državu i na papiru.
skupljac_zeljeza

#392 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by skupljac_zeljeza »

tandmand wrote: 20/10/2022 00:05 ..... koji će ako ovako nastavimo izgubiti državu i na papiru.
Ne mora biti. U najgorem scenariju.

"Bošnjačko jezgro, sposobno za odbranu"
Thorgerson

#393 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Thorgerson »

Evo opet pocinje.

Ide zima, prosli godisnji odmori, al dolaze hladni dani. Energenti nikad skuplji.

Ali necemo o tome narodno maso, mi cemo vam servirati jos jednu, 50-tu pricicu o tome kako cemo opet zaratit.

Kad prodje zima, dodje proljece, malo cemo jos kuhati, a onda idemo na odmore opet. Jerbo, ko ce na godisnjem ratovati.
Ozimician

#394 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Ozimician »

Thorgerson wrote: 20/10/2022 00:27 Evo opet pocinje.

Ide zima, prosli godisnji odmori, al dolaze hladni dani. Energenti nikad skuplji.

Ali necemo o tome narodno maso, mi cemo vam servirati jos jednu, 50-tu pricicu o tome kako cemo opet zaratit.

Kad prodje zima, dodje proljece, malo cemo jos kuhati, a onda idemo na odmore oper. Jerbo, ko ce na godisnjem ratovati.
Tako to ide, ali bgmi nakon Ukrajine, ljudi strahuju i u mnogo stabilnijim zemljama od BiH...
Login77777

#395 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Login77777 »

Point. wrote: 19/10/2022 18:42
Login77777 wrote: 19/10/2022 17:12

Hoce tebe biti na protestu?
Po priči pojedinih ne živim u BiH tako da me se ne dotiče jel. Ako njima ne smeta što će glas ovog ili onog biti vrijedniji x puta od drugog bazirano samo na imenu onda fine by me.

Nego, dok sjediš u švicarskom kantonu i odmaraš uz forum, tebi ne smeta ovaj nametnuti IZ?
Pa sve zavisi sta ljudi dole misle. Ako sutra sklope novu vladu FBiH sa HDZom po Smitovim odlukama ko sam ja da se bunim?
Ja mogu misliti sta hocu ali ako vecini odgovara to neka zive po tome. A ubrzo cemo znati jel im odgovara. Ja bi rekao da im odgovara. :thumbup:
tandmand

#396 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by tandmand »

Thorgerson wrote: 20/10/2022 00:27 Evo opet pocinje.

Kad prodje zima, dodje proljece, malo cemo jos kuhati, a onda idemo na odmore opet. Jerbo, ko ce na godisnjem ratovati.
Za vrijeme vlade Ante Markovića je bio ekonomski raj. Ture u Beč, dinar=šilinga, svega. Odeš u Prag 15 DM nemožeš potrošiti čitav dan. Jugoslavenski pasoš ne otvaraju, dovoljno je da vide korice, kako EEZ tako u zemljama Varšavskog pakta. Ali krenu nosanje moštiju ...

Godišnji je bio i `91, `92. Neko pliva a neko u Vukovaru, Dubrovniku, Bijeljini, istočnoj Bosni preživljava golgotu.

Ti što idu na odmore, trebaju novac za odmor. Najveći je poslodavac Država.

Čuvajte državu jadna vam majka, da ne bi umjesto Turske, Jadrana, bile Ikar konzerve.

Neke se stvari ipak nisu promijenile za BiH. Još uvijek smo nesvrstani, kidišu na nas i Istok i Zapad (doduše hinjski).

Tito i Džemale ustanite ...
canvra888

#397 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by canvra888 »

agent_zero wrote: 19/10/2022 22:03
canvra888 wrote: 19/10/2022 13:29

Da imaš trunku objektivnosti pri sebi, spomenuo bi i proteste 6.7.2022. koje je također organizovao Musa zajedno sa studentima, organizovane povodom nepravde i katastrofalnog životnog standarda.

Ali ne, naravno važno se uhvatiti samo jedne spike, bolje bi ti bilo da za početak provjeriš ko je uopće organizovao i prve proteste protiv Schmidta. I čuj bila ekipa SDA? Može li info kad je Musa bio dio SDA? Ili je to ješ jedna od rekla-kazala forumskih potvora? Pa čovjek dobijao prijetnje smrću od SDA-ovaca zbog ovih protesta u julu.
Da ti odgovorim.

Kao prvo, i ja i supruga smo bili na tim protestima 6.7.2022. godine, stajali od početka do kraja na stepeništu ispred parlamentarne skupštine. Svaka čast na tim protestima protiv vlasti, zato sam i prisustvovao. Ali šta su dalje od tog 6.7. konkretno uradili i poduzeli? Ništa. Ali to nije ni bitno sada, jer nisu ni drugi.

Drugo, itekako znam kakvim napadima i uvredama je bio izložen Musa od strane sda bande i botova koje je trebalo pohapsiti i procesuirati.

Treće, i ono meni najbitnije, itekako dobro znam Musin opus i ideologiju koju on i njegova ekipa propagiraju, a to je homofobija, polušerijatska država, okretanje bliskom istoku i tom narativu kojem ja, niti većina naroda u BiH ne pripada.

Četvrto, i opet vrlo bitno i značajno, zašto su dopustili da sdaovci otvaraju temu i vode glavnu riječ oko ovih protesta? Da se opet kriminalna sda mafija šetka među narodom kao na prošlim protestima ispred ohr-a?

Peto, bilo je i protesta prije 6.7., na svakom sam bio, nekad sa suprugom, nekad sam, nekad s prijateljima. Na tim protestima nigdje nije bilo Sanina Muse, ali je zato redovan u homofobičnim protestima i antizapadnim i antievropskim protestima kada nam šalju sliku kao da smo neka bliskoistočna vukojebina sa onim silnim vehabijama, tekbiranjima, zastavama bliskoistočnih zemalja.

S ovim završavam diskusiju.
To što nisu ništa dalje poduzeli je vjerovatno rezultat nedovoljne brojnosti na samim protestima i relativno slabom odzivu. Nažalost. Svima sve odgovara, i svima je teško pomać guzove kad su protesti u pitanu.

Dalje, tebi se može sviđati ili ne sviđati ideologija koju Musa vodi, isto kao što se meni npr. može sviđati i ne sviđati veća privrženost ateizmu od strane socijaldemokrata. To što nešto podržavaš ili ne podržavaš ne znači da ne podržavaju drugi, i obrnuto. S druge strane, fenomen LGBT pojave je svakako kontraverzan ne samo u nas, nego i dan danas u cijelom svijetu, koliko god da je 'normalizovan' na zapadu - to je i dalje jako polarizujuća tema. U našoj zemlji specifično, ljudima je više degutantna ta zajednica, nego što nije.

To što se SDA prišlepala, to je svakako van svake pameti i ne bi me čudilo da je već i bilo van njihove kontrole, jer se sve i odvilo u toku protesta.

Musa i jeste počeo sa anti LGBT protestima, prije svega jer je teološki učitelj, vjerska persona, ali upravo zbog standardnih kritičara sa 'što ne organizuje proteste povodom nepravde, lošeg standarda života...itd.' je vjerovatno i organizovao te proteste u julu. Realno, to nije u njegovom opusu djelovanja, ali ih je opet organizovao. Kad je neki političar ljevičar ili desničar organizovao proteste koji se tiču narodovog materijalnog boljitka u svakodnevnom životu? Ja nešto ne znam da je.

I btw ne odgovori ti meni za izvor tvoje tvrdnje da je Musa bivši SDA pulen...
Point.

#398 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Point. »

Login77777 wrote: 20/10/2022 00:42
Point. wrote: 19/10/2022 18:42
Po priči pojedinih ne živim u BiH tako da me se ne dotiče jel. Ako njima ne smeta što će glas ovog ili onog biti vrijedniji x puta od drugog bazirano samo na imenu onda fine by me.

Nego, dok sjediš u švicarskom kantonu i odmaraš uz forum, tebi ne smeta ovaj nametnuti IZ?
Pa sve zavisi sta ljudi dole misle. Ako sutra sklope novu vladu FBiH sa HDZom po Smitovim odlukama ko sam ja da se bunim?
Ja mogu misliti sta hocu ali ako vecini odgovara to neka zive po tome. A ubrzo cemo znati jel im odgovara. Ja bi rekao da im odgovara. :thumbup:
Pa eto neka Dino bude premijer federacije to je najvažnije, jadan neka se žrtvuje, a što će olaki pristanak na ove odluke da zacementira nejednakost glasa i HDZ pozicija, to ćemo poslije. Dugoročno razmišljanje u BiH je ionako relativno nepoznati pojam.

Nego, nisi odgovorio na pitanje.
Login77777

#399 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Login77777 »

Point. wrote: 20/10/2022 06:56
Login77777 wrote: 20/10/2022 00:42

Pa eto neka Dino bude premijer federacije to je najvažnije, jadan neka se žrtvuje, a što će olaki pristanak na ove odluke da zacementira nejednakost glasa i HDZ pozicija, to ćemo poslije. Dugoročno razmišljanje u BiH je ionako relativno nepoznati pojam.

Nego, nisi odgovorio na pitanje.
Nece Dino biti premijer. Novu (staru) vladu ce sastaviti SDA, DF i HDZ po Smitovom novom zakonu.A promjene ce biti u drugom planu jer je to „borba za drzavu“ a pare podjelene na aktere.
Na koje pitanje?
Last edited by Login77777 on 20/10/2022 07:00, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#400 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by _BataZiv_0809 »

Jesi li ti svjestan da su ove odluke NAMETNUTE i da nemas sta pristajat ili nepristajat?
Locked