agent_zero wrote: ↑19/10/2022 22:03
canvra888 wrote: ↑19/10/2022 13:29
Da imaš trunku objektivnosti pri sebi, spomenuo bi i proteste 6.7.2022. koje je također organizovao Musa zajedno sa studentima, organizovane povodom nepravde i katastrofalnog životnog standarda.
Ali ne, naravno važno se uhvatiti samo jedne spike, bolje bi ti bilo da za početak provjeriš ko je uopće organizovao i prve proteste protiv Schmidta. I čuj bila ekipa SDA? Može li info kad je Musa bio dio SDA? Ili je to ješ jedna od rekla-kazala forumskih potvora? Pa čovjek dobijao prijetnje smrću od SDA-ovaca zbog ovih protesta u julu.
Da ti odgovorim.
Kao prvo, i ja i supruga smo bili na tim protestima 6.7.2022. godine, stajali od početka do kraja na stepeništu ispred parlamentarne skupštine. Svaka čast na tim protestima protiv vlasti, zato sam i prisustvovao. Ali šta su dalje od tog 6.7. konkretno uradili i poduzeli? Ništa. Ali to nije ni bitno sada, jer nisu ni drugi.
Drugo, itekako znam kakvim napadima i uvredama je bio izložen Musa od strane sda bande i botova koje je trebalo pohapsiti i procesuirati.
Treće, i ono meni najbitnije, itekako dobro znam Musin opus i ideologiju koju on i njegova ekipa propagiraju, a to je homofobija, polušerijatska država, okretanje bliskom istoku i tom narativu kojem ja, niti većina naroda u BiH ne pripada.
Četvrto, i opet vrlo bitno i značajno, zašto su dopustili da sdaovci otvaraju temu i vode glavnu riječ oko ovih protesta? Da se opet kriminalna sda mafija šetka među narodom kao na prošlim protestima ispred ohr-a?
Peto, bilo je i protesta prije 6.7., na svakom sam bio, nekad sa suprugom, nekad sam, nekad s prijateljima. Na tim protestima nigdje nije bilo Sanina Muse, ali je zato redovan u homofobičnim protestima i antizapadnim i antievropskim protestima kada nam šalju sliku kao da smo neka bliskoistočna vukojebina sa onim silnim vehabijama, tekbiranjima, zastavama bliskoistočnih zemalja.
S ovim završavam diskusiju.
To što nisu ništa dalje poduzeli je vjerovatno rezultat nedovoljne brojnosti na samim protestima i relativno slabom odzivu. Nažalost. Svima sve odgovara, i svima je teško pomać guzove kad su protesti u pitanu.
Dalje, tebi se može sviđati ili ne sviđati ideologija koju Musa vodi, isto kao što se meni npr. može sviđati i ne sviđati veća privrženost ateizmu od strane socijaldemokrata. To što nešto podržavaš ili ne podržavaš ne znači da ne podržavaju drugi, i obrnuto. S druge strane, fenomen LGBT pojave je svakako kontraverzan ne samo u nas, nego i dan danas u cijelom svijetu, koliko god da je 'normalizovan' na zapadu - to je i dalje jako polarizujuća tema. U našoj zemlji specifično, ljudima je više degutantna ta zajednica, nego što nije.
To što se SDA prišlepala, to je svakako van svake pameti i ne bi me čudilo da je već i bilo van njihove kontrole, jer se sve i odvilo u toku protesta.
Musa i jeste počeo sa anti LGBT protestima, prije svega jer je teološki učitelj, vjerska persona, ali upravo zbog standardnih kritičara sa 'što ne organizuje proteste povodom nepravde, lošeg standarda života...itd.' je vjerovatno i organizovao te proteste u julu. Realno, to nije u njegovom opusu djelovanja, ali ih je opet organizovao. Kad je neki političar ljevičar ili desničar organizovao proteste koji se tiču narodovog materijalnog boljitka u svakodnevnom životu? Ja nešto ne znam da je.
I btw ne odgovori ti meni za izvor tvoje tvrdnje da je Musa bivši SDA pulen...