Novi protesti ispred OHR!!!

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#351 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Truba »

dale cooper wrote: 19/10/2022 20:12 Čekajte ba, SaraFina ima hrvatski pasoš? :zoka: :lol: Znam da je na zapadu, ali konto sam da ima pasoš te zemlje gdje živi.
Ovo je takav škandal
Isto npr da sam ja krio fimozu :lol:
SaraFina

#352 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

belfy wrote: 19/10/2022 21:26
SaraFina wrote: 19/10/2022 00:29

Stigla verbalna potpora pa si opet došao. Nije moglo bez @belfy skutonoše? Ako :D

A sada ozbiljno:

Iz koje ja to pozicije ja to nastupam? A ti si zakinut?

Pameti imam dovoljno jer ti nijednu od 2 slovima DVIJE, stavke nisi uspio argumentima osporiti.

Uzgred Sram Te bilo za uvrede.
bratko na tatko... tako prosto i licemjerno. zaliti se na uvrede, a tako ih olako dijeliti... da si pratila forum znala bi da ja Chmolju bas i ne podrzavam inace, ali krhko je znanje, a pretpostavka majka svih zaheba... bespotrebno se blamiras nadalje, ali sta ti drugo ostaje nakon onakvog uvoda...

Ja na forum dolazim iz svog ćejfa. A ne da pratim ko koga podržava. I gdje, ko i sto piše. Toliko dokona nisam. Da me zanima tvoj forumski opus. Za razliku od @MarlboroGold. On ti zna sve o svakome.
Ja sam se referirala na ovoj temi iskljucivo o posljedicama nametnutog IZ. Vaše privatne, familijarne i druge relacije totalno su mi nezanimljive. Si?
akcelerator

#353 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by akcelerator »

L u c i f e r wrote: 19/10/2022 21:28 Ako more da se ovaj put fino ponasamo na protestima

Da ne bidne ko prosli put:

Image
Ah, kako duhovito. :roll:

Da se podsjetimo malo, kako ono bi, 111?

Image
L u c i f e r

#354 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by L u c i f e r »

Glede novog ustavnopolitickog polozaja nas Bosnigera

Ljubav ce kae pobijediti sve

Mujo i Marija, Sarajevo 2022
Image
Last edited by L u c i f e r on 19/10/2022 21:43, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#355 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by L u c i f e r »

akcelerator wrote: 19/10/2022 21:34
L u c i f e r wrote: 19/10/2022 21:28 Ako more da se ovaj put fino ponasamo na protestima

Da ne bidne ko prosli put:

Image
Ah, kako duhovito. :roll:

Da se podsjetimo malo, kako ono bi, 111?

Image
Zamijenio si me bome s nekim ljudino

Zivio

Image
Lug

#356 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Lug »

SaraFina wrote: 19/10/2022 21:32
bratko na tatko... tako prosto i licemjerno. zaliti se na uvrede, a tako ih olako dijeliti... da si pratila forum znala bi da ja Chmolju bas i ne podrzavam inace, ali krhko je znanje, a pretpostavka majka svih zaheba... bespotrebno se blamiras nadalje, ali sta ti drugo ostaje nakon onakvog uvoda...

Ja na forum dolazim iz svog ćejfa. A ne da pratim ko koga podržava. I gdje, ko i sto piše. Toliko dokona nisam. Da me zanima tvoj forumski opus. Za razliku od @MarlboroGold. On ti zna sve o svakome.
Ja sam se referirala na ovoj temi iskljucivo o posljedicama nametnutog IZ. Vaše privatne, familijarne i druge relacije totalno su mi nezanimljive. Si?
ubi puru u njima :lol: :thumbup:
agent_zero

#357 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by agent_zero »

MarlboroGold wrote: 19/10/2022 20:51 Ko je uopšte organizator tog protesta? Ne upratih na temi.
Temu je otvorio sdaovac koji se krije pod nevinim nickom "bogoljub", a koji je provocirao sve forumaše na temama koje nisu pro-sda, pa dalje sam izvodi zaključke.
Login77777

#358 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Login77777 »

agent_zero wrote: 19/10/2022 21:48
MarlboroGold wrote: 19/10/2022 20:51 Ko je uopšte organizator tog protesta? Ne upratih na temi.
Temu je otvorio sdaovac koji se krije pod nevinim nickom "bogoljub", a koji je provocirao sve forumaše na temama koje nisu pro-sda, pa dalje sam izvodi zaključke.
Bakeljub… :mrgreen:
MuaDib

#359 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by MuaDib »

Pseudograđanska populistička bulumenta, koja jaše na najprimitivnijem političkom diskreditovanju prava Hrvata da kao manjinski narod ravnopravno učestvuju u političkom životu ove zemlje je ravna državnom udaru. Nažalost niko nema ni političke mudrosti ni hrabrosti da objasni javnosti da se ovim aktivnostima ruši Washingtonski sporazum i da SAD sigurno neće dozvoliti da ih trećerazredni političari iz BiH vuku za nos. Ali politički polupismene mase i botovi to niti mogu pojmiti niti mogu razumjeti kao opasnost po budućnost ove zemlje. Jer ako mi odbijamo prihvatiti istinu da je otpočeo proces, koji za cilj ima kreirati neutemeljeni bošnjačku frustraciju kao izgovor za političku dominaciju bošnjačkih političkih elita, to ne znači da svijet vidi upravo to. Svijet je upozorio ŽK da se za građansku državu bori kroz zastupnički dom i da ne zloupotrebljava etnički determinisane pozicije, a on umjesto da posluša samo uskogrudo je rekao ne i gurnuo je prst u oko ljudima čija je misija čvršće vezati BiH za citirati ću Lavrova kolektivni zapad. Neodgovorno i bahato poručujući da ne mari za političke posljedice i da će iza njega stati bošnjačke narodne mase kojima je pun kufer i Amerike i Evrope, jer ne čine ništa da obuzdaju institucionalno urušavanje BiH. Naravno takve paranoični opservacije niti su istinite niti imaju i jedno uporište za potvrdu, jer ih demantira složna raspodjela javnog novca, koja ide ko podmazana, bez blokada i vitalnih interesa. A dok su god tokovi novca u rukama ljutih političkih neprijatelja, država neće stati. A mi i dalje umjesto da pitamo gdje su pare gospodo, pitamo samo gdje moj narod iako redovno pljujemo po etnički pelcovanim funkcionerima. Jer nismo u stanju izađi iz nacionalno obojenih matrica i emocionalnih ucjena nacionalno ostrašćenih političara. I zato glasamo ko pleme, a ne slobodna ljuska bića i građani. A za to nije Herr Schmidt kriv, već isključivo glupost velikog broja građana ove zemlje.
agent_zero

#360 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by agent_zero »

LA Vicent wrote: 19/10/2022 19:11
bogoljub wrote: 19/10/2022 19:10

Trebao bi biti.
Država je u pitanju!
:lol:
Pa ovi sda-ovci su komedija prava, ali već ono krajnje drska i bezobrazna komedija.
SaraFina

#361 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

Black swan wrote: 19/10/2022 21:31
dale cooper wrote: 19/10/2022 20:12 Čekajte ba, SaraFina ima hrvatski pasoš? :zoka: :lol: Znam da je na zapadu, ali konto sam da ima pasoš te zemlje gdje živi.
Ovo je takav škandal
Isto npr da sam ja krio fimozu :lol:
Čisti biznis. Ta putovnica. BiH mi je u srcu i duši! 😩🥴🤣

Nemoj mi samo “čestitati”! Ne smijem rizikovati da te obmanem dvaput! Lol
dale cooper

#362 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dale cooper »

Ma ja, poso je poso. :mrgreen:
SaraFina

#363 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 19/10/2022 22:02 Ma ja, poso je poso. :mrgreen:
Pazi labudana sto je živnuo na pomisao da sam “njegova” 🥴
Odmah gard. 😛
agent_zero

#364 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by agent_zero »

canvra888 wrote: 19/10/2022 13:29
agent_zero wrote: 19/10/2022 08:53 Da se malo vratimo na početak. Dakle:

- temu otvara lik koji je u izbornoj noći i u danima nakon izbora sa ostalom ekipom sendvič brigade iz centrale u mehmeda spahe 14 ordinirao po temama opozicionih političkih partija, provocirao forumaše i širio sda propagandu;

- temu otvara lik čija je stranka od '93 usvojila doktrinu palestinizacije bošnjaka, i tome udarila pečat u dejtonu, a konačnu ovjeru palestinizacije bošnjaka su dali u zadnjih 20 godina vlasti dajući šakom i lopatom sve moguće pozicije HDZ-u i SNSD-u;

- organizatori protesta - ekipa homofoba na čelu sa saninom musom, ekipa vehabija koja je donedavno bila krilo sda, pa se kobajagi razišli, najveći problem na svijetu im je gay populacija, inače ekipa mentalno baždarena na bliski istok;

'Nuff said.
Da imaš trunku objektivnosti pri sebi, spomenuo bi i proteste 6.7.2022. koje je također organizovao Musa zajedno sa studentima, organizovane povodom nepravde i katastrofalnog životnog standarda.

Ali ne, naravno važno se uhvatiti samo jedne spike, bolje bi ti bilo da za početak provjeriš ko je uopće organizovao i prve proteste protiv Schmidta. I čuj bila ekipa SDA? Može li info kad je Musa bio dio SDA? Ili je to ješ jedna od rekla-kazala forumskih potvora? Pa čovjek dobijao prijetnje smrću od SDA-ovaca zbog ovih protesta u julu.
Da ti odgovorim.

Kao prvo, i ja i supruga smo bili na tim protestima 6.7.2022. godine, stajali od početka do kraja na stepeništu ispred parlamentarne skupštine. Svaka čast na tim protestima protiv vlasti, zato sam i prisustvovao. Ali šta su dalje od tog 6.7. konkretno uradili i poduzeli? Ništa. Ali to nije ni bitno sada, jer nisu ni drugi.

Drugo, itekako znam kakvim napadima i uvredama je bio izložen Musa od strane sda bande i botova koje je trebalo pohapsiti i procesuirati.

Treće, i ono meni najbitnije, itekako dobro znam Musin opus i ideologiju koju on i njegova ekipa propagiraju, a to je homofobija, polušerijatska država, okretanje bliskom istoku i tom narativu kojem ja, niti većina naroda u BiH ne pripada.

Četvrto, i opet vrlo bitno i značajno, zašto su dopustili da sdaovci otvaraju temu i vode glavnu riječ oko ovih protesta? Da se opet kriminalna sda mafija šetka među narodom kao na prošlim protestima ispred ohr-a?

Peto, bilo je i protesta prije 6.7., na svakom sam bio, nekad sa suprugom, nekad sam, nekad s prijateljima. Na tim protestima nigdje nije bilo Sanina Muse, ali je zato redovan u homofobičnim protestima i antizapadnim i antievropskim protestima kada nam šalju sliku kao da smo neka bliskoistočna vukojebina sa onim silnim vehabijama, tekbiranjima, zastavama bliskoistočnih zemalja.

S ovim završavam diskusiju.
pemanapemani

#365 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by pemanapemani »

Pa tvoj premijer, prema vlastitom priznanju u vasem Saboru, je kumovao nametnutim izmjenama koje je donio VP.

Nadam se da si kao gradjanka RH barem napisala mail vasem premijeru i pokusala mu objasniti da nije pristojno da se mijesa u politicki sistem druge drzave.

P.S. Biznis bitniji od velike, najvece ljubavi? A ti imala putovnicu kao dijete, kada RH nije bila ni u planu za EU. Mislim, boli me neka stvar, ovo je samo podjebavanje na teme gdje si ljude suptilno etiketirala izdajnicima ako kupe krasevu torticu i odu na dan u Gradac, a ti mases putovnicom sa Korcule sa prosekom u ruci. :D
dale cooper

#366 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 19/10/2022 22:03
dale cooper wrote: 19/10/2022 22:02 Ma ja, poso je poso. :mrgreen:
Odmah gard. 😛
Pa i ja sam iznenađen sa ovim...otkrićem, sa obzirom na tvoje stavove prema HR politici. Ali kontam, pragmatizam, biznis i to je pošteno.
Ali sad retroaktvino gledajući još me više ljuti ona tvoja tema o bojkotu proizvoda iz Hrvatske. Jesi li ti i u jednom momentu pomislila
da je i tu u pitanju biznis i pragmatizam odnosno novčanik nas koji živimo ovdje i kupujemo proizvode koji nam daju najbolji omjer
cijene i kvalitete? E to već nije pošteno.
SaraFina

#367 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 19/10/2022 22:11

Odmah gard. 😛
Pa i ja sam iznenađen sa ovim...otkrićem, sa obzirom na tvoje stavove prema HR politici. Ali kontam, pragmatizam, biznis i to je pošteno.
Ali sad retroaktvino gledajući još me više ljuti ona tvoja tema o bojkotu proizvoda iz Hrvatske. Jesi li ti i u jednom momentu pomislila
da je i tu u pitanju biznis i pragmatizam odnosno novčanik nas koji živimo ovdje i kupujemo proizvode koji nam daju najbolji omjer
To je “otkriće” u rangu onog “otkrića” što si mi bio uputio čestitku. Šta ću. 🥸Nestašna sam, pa povremeno serviram neke stvari da zabavim raju. 🥴
JohnnyS

#368 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by JohnnyS »

Odmah gard. 😛
Molim te da mi ne napadaš sunarodnjakinju
Jordan1961

#369 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by Jordan1961 »

JohnnyS wrote: 19/10/2022 20:59
Jordan1961 wrote: 19/10/2022 18:51
Pa napisao sam. VP je oduzeo pravo demokratskoj vecini da upravlja drzavom.
Da netko sa strane pročita tvoj upis pomislio bi da je Šmit oformio domove naroda i dao mu ovlasti koje ima.
Pa zar nije zadnjom odlukom povecao broj delegata u domovima naroda tako da bi trajno onemogucio demokratskoj vecini da upravlja drzavom?
Nisam ustav mijenjao ja nego upravo on.
dale cooper

#370 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 19/10/2022 22:15

To je “otkriće” u rangu onog “otkrića” što si mi bio uputio čestitku. Šta ću. 🥸Nestašna sam, pa povremeno serviram neke stvari da zabavim raju. 🥴
Hoćeš da kažeš da lažeš i u ovom slučaju? :roll:
JohnnyS

#371 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by JohnnyS »

Jordan1961 wrote: 19/10/2022 22:16
JohnnyS wrote: 19/10/2022 20:59

Da netko sa strane pročita tvoj upis pomislio bi da je Šmit oformio domove naroda i dao mu ovlasti koje ima.
Pa zar nije zadnjom odlukom povecao broj delegata u domovima naroda tako da bi trajno onemogucio demokratskoj vecini da upravlja drzavom?
Nisam ustav mijenjao ja nego upravo on.
Pa dosad je cijelo vrijeme mogla, kao što se ovdje netočno kaže, manjina vladati nad većinom
dale cooper

#372 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by dale cooper »

JohnnyS wrote: 19/10/2022 22:16

SaraFina

#373 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by SaraFina »

dale cooper wrote: 19/10/2022 22:18
JohnnyS wrote: 19/10/2022 22:16

Da, da! Vidjeces ti…
Kad ja iz HR kvote udjem u moderaciji na kLjkisu! Tralalaaaa!
bogoljub

#374 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by bogoljub »

MuaDib wrote: 19/10/2022 21:54 Pseudograđanska populistička bulumenta, koja jaše na najprimitivnijem političkom diskreditovanju prava Hrvata da kao manjinski narod ravnopravno učestvuju u političkom životu ove zemlje je ravna državnom udaru. Nažalost niko nema ni političke mudrosti ni hrabrosti da objasni javnosti da se ovim aktivnostima ruši Washingtonski sporazum i da SAD sigurno neće dozvoliti da ih trećerazredni političari iz BiH vuku za nos. Ali politički polupismene mase i botovi to niti mogu pojmiti niti mogu razumjeti kao opasnost po budućnost ove zemlje. Jer ako mi odbijamo prihvatiti istinu da je otpočeo proces, koji za cilj ima kreirati neutemeljeni bošnjačku frustraciju kao izgovor za političku dominaciju bošnjačkih političkih elita, to ne znači da svijet vidi upravo to. Svijet je upozorio ŽK da se za građansku državu bori kroz zastupnički dom i da ne zloupotrebljava etnički determinisane pozicije, a on umjesto da posluša samo uskogrudo je rekao ne i gurnuo je prst u oko ljudima čija je misija čvršće vezati BiH za citirati ću Lavrova kolektivni zapad. Neodgovorno i bahato poručujući da ne mari za političke posljedice i da će iza njega stati bošnjačke narodne mase kojima je pun kufer i Amerike i Evrope, jer ne čine ništa da obuzdaju institucionalno urušavanje BiH. Naravno takve paranoični opservacije niti su istinite niti imaju i jedno uporište za potvrdu, jer ih demantira složna raspodjela javnog novca, koja ide ko podmazana, bez blokada i vitalnih interesa. A dok su god tokovi novca u rukama ljutih političkih neprijatelja, država neće stati. A mi i dalje umjesto da pitamo gdje su pare gospodo, pitamo samo gdje moj narod iako redovno pljujemo po etnički pelcovanim funkcionerima. Jer nismo u stanju izađi iz nacionalno obojenih matrica i emocionalnih ucjena nacionalno ostrašćenih političara. I zato glasamo ko pleme, a ne slobodna ljuska bića i građani. A za to nije Herr Schmidt kriv, već isključivo glupost velikog broja građana ove zemlje.
Fino sročeni redci!
Ali puni zamjena teza. Puni neistine glede očuvanja države Bosne, nekom jedne jedine,a nekom ne.
Kada već govoriš o nekakvoj dominaciji bošnjačkih političkih elita u ovoj državi, onda bi bio red da za to spomeneš i neke argumente.
Mnoge analize upravljanja državom i procentima zastupljenosti će iznenaditi mnoge.

A kada govoriš o tome da ljudi u Bosni nisu u stanju da izađi iz nacionalno obojenih matrica i emocionalnih ucjena nacionalno ostrašćenih političara onda i zato trebaju konkretni pokazatelji i procenti koji su to ljudi ili narodi koji nisu u stanju izaći iz toga?
Odgovor i konkretni podaci ne idu u prilog ovim tvojim nabacanim redovima.
Ako na sceni imamo uglavnom tri glavne nacionalističke stranke onda ćemo se složiti u sljedećem;
SNSD ima opoziciju ali ta opozicija je možda i desnije od njih.
HDZ uopće nema opoziciju.
Jedino SDA ima ozbiljnu opoziciju koja se deklarativno do "krvi"bori protiv "nacionalnih" stranaka , a u stvari praktično to je borba samo protiv nacionalizma SDA.

Da budemo iskreni, postavlja se pitanje da li je biti nacionalista i u kojoj mjeri to dobro za određeni narod.
Ovdje vidimo da je nekima njihova opozicija još desnija i još više nacionalistički obojena , i to se uzima kao normalno.

Ako je ova država, država tri etničke skupine i ostalih građana onda postoji ozbiljan disbalans u političkim pogledima i nejednak pristup efektima i učincima nacionalističkih politika u BiH!
belfy

#375 Re: Novi protesti ispred OHR!!!

Post by belfy »

SaraFina wrote: 19/10/2022 21:22
belfy wrote: 19/10/2022 21:15

ti potegnes pitanje drzavljanstva prijeteci da ces se "prepisati u Hrvate", pa te covjek podsjeti da si to vec uradila, a onda ti kazes kako tvoje drzavljanstvo nije bitno. pa sto si ga onda ti prva pominjala? i govorila o nekakvom "prepisivanju", kada si to vec uradila?

i, naravno da je validan kontraargument jer si ti sa tim pocela "prijetiti". sada se samo smijemo svemu tome. ovo o "dociranju s visoka" samo ti znas sta si mislila, jer ja u postu na koji si odgovorila nisam napisao ni rijeci tebi, niti o tebi.
Šahara je biznis. To bi ti trebao barem lično znati. A BiH je ljubav i domovina. Ne?
nemam pojma sta ti znaci ovo da bih ja trebao licno znati da je sahara biznis... opet neka tvoja pretpostavka (a o pretpostavkama vec rekoh).

ne pratis ko koga podrzava, ali si slobodna reci da je neko nekome skutonosa (i profulati, naravno)? i to u istom postu gdje se zalis na uvrede? i kako opet sama sebi skaces u stomak? ne pratis ko sta pise, ali ces neke nazvati skutonosama, neke sveznalicama, a onda reci kako si pricala samo o posljedicama nametnutog IZ? pa, da li ti ikada procitas sta napises? meni nije mrsko da ti saberem postove sa ove teme da mozes sve na jednom mjestu vidjeti i procitati... ili da se samo pogledas u ogledalo?
Locked