Pa radila je ona ekipa momaka za milju, ali došla Poturica i fensi Ajla,obecale milion folowera, Mirvic nasjeo i zaposlio ih.
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
last mohicans
#37776 Re: Utakmice.
- Grean
#37777 Re: Utakmice.
Ja se ne slazem jer upravo je ovo mjera razmisljanja koja je po meni dovela klub gdje jeste, sa stalnim nezadovoljstvom i stalnim promjenama.Dinostula wrote: ↑15/10/2022 19:09Ikic i Dzafic su 100% bolja krila od Hebiba ali je opet mogao da se gurne i na beka.Dupovac je postao visak jer su doveli Anicica i Drobarova.Obojicu je trebalo otjerati ali postepeno mijenjati roster mic po mic a ne 12 igraca u komadu.Svake polusezone promjenis po 3 igraca u rosteru ali dzaba pricati tukmacima u klubu kad ljudi ne znaju.Grean wrote: ↑15/10/2022 16:44 @svi u napad i @Logovan ,
Vi zaboravljate da mi volimo cistke, evo juce se trazi nova u clanku na Klixu.
Jednom ne tako davno, ako se sjecate u vrijeme Cale kad se uspostavljao sistem nakon jedne od tih poznatih cistki, tj. nakon Jesica, rece Cala kako do uspjeha, tj. samo prenio kako se razmisljalo u klubu a bogme i kako je forum ovdje trubio....moramo kopirati Zrinjski...a glavni recept je da imamo kontinuitet. I onda je dosla ta generacija koja je igrala malo duze zajedno sa Rahmanovicem, Tatarom, Ahmetovicem i bilo je dobro.
Eh onda smo zaglavili sa parama, okliznuli se za titulu i ponovo htjeli cistke kao i uvijek. Tad je bila neka manja po pitanju igrackog kadra, vise se ne sjecam ali u pitanju je bio Pejovic (on neka je jer mi je bio mrzak), Susic, Zidan a kasnije bila nesto veca kadrovska gdje je prvo otisao Hadzic, onda Marinovic a za njim i Sabrina, a sad u posljednjoj ovdje na forumu je gooorilooo da se potjeraju Dupovac, Hebibovic i jos neki sto je po meni bila greska i nesto u sta mi redovno upadamo. Ali hajde sto mi navijaci upadamo u te zamke nego nam svaka uprava slusa "glas naroda" i pravi tu istu gresku.
Taj Zrinjski i dan danas nose igraci koji su i vareni i peceni, od Bilbije, Bekica, onog stopera koji igra za njih od kad znam za Zrinjski cini mi se. Evo nabrajate glavne igrace Zelje, sve su to u principu "penzioneri".
A mi, svaki put nanovo izmisljamo toplu vodu. Sta su nama smetali Dupovac i Hebibovic? Cemu ta tolika zelja za skidanjem glava i tako iz godine u godinu?
Vec pomenuto, ovako je bilo za Bilbiju, Bekica, Pidru, Jukica i ine. Ovako se ne ponasa npr Zrinjski i uspjesniji su od nas. Bekic nekad grije klupu, nekad ulazi ali doprinosi. Atmosfera je zdrava kako u klubu, tako i sto se tice tribina.
Zrinjski je klub za koji ni jedan igrac nikad nije rekao nesto ruzno a bilo je tamo i dosta nasih. Svi samo hvale, od Bilbije, preko Bekica, Kadusica, Kobiljara. Npr Kobiljar, pun hvale kako su se odnosili prema njemu, kod nas je navodno u prvom periodu kad je bio ovdje primao nekakve prijetnje. Nekim igracima se islo na vrata, prijetilo. Mi smo takav klub i sredina.
-
mirza_15
#37778 Re: Utakmice.
To je tačno. Nama nisu valjali Bekić, Bilbija i Jukić a sada igraju u ekipi koja suvereno dominira premijer ligom. Kada se samo sjetim kako je Bekić pljuvan.
- Dinostula
#37779 Re: Utakmice.
Nije problem kad se otjera Dupovac,Hebib ili Bekic problem nastaje kad se otjera Bilbija koji je kod nas dobar bio.Njega je licno Ibrakovic otjerao kazu dosao Bilbija u klub a on mu rekao "Sta ces ti ovdje ugovor sa tobom nije produzen".Vala Hebib i Dupovac su igrali sve skupa 7-8 godina obojica tako da nisu neki trag ostavili.Ne mozes ti cekati igraca 10 godina da proigra.Bekic glavu bi dao da nije namjerno htio da igra.Mi ne znamo cuvati kostur kakav god da je i pomalo graditi tim nego pustimo kockastu glavu da tjera 12 igraca u komadu pa onda ubacimo novih 10.JOs da lik zna ubosti pozicije igracima nego ni to ne zna.Grean wrote: ↑16/10/2022 17:33Ja se ne slazem jer upravo je ovo mjera razmisljanja koja je po meni dovela klub gdje jeste, sa stalnim nezadovoljstvom i stalnim promjenama.Dinostula wrote: ↑15/10/2022 19:09
Ikic i Dzafic su 100% bolja krila od Hebiba ali je opet mogao da se gurne i na beka.Dupovac je postao visak jer su doveli Anicica i Drobarova.Obojicu je trebalo otjerati ali postepeno mijenjati roster mic po mic a ne 12 igraca u komadu.Svake polusezone promjenis po 3 igraca u rosteru ali dzaba pricati tukmacima u klubu kad ljudi ne znaju.
Vec pomenuto, ovako je bilo za Bilbiju, Bekica, Pidru, Jukica i ine. Ovako se ne ponasa npr Zrinjski i uspjesniji su od nas. Bekic nekad grije klupu, nekad ulazi ali doprinosi. Atmosfera je zdrava kako u klubu, tako i sto se tice tribina.
Zrinjski je klub za koji ni jedan igrac nikad nije rekao nesto ruzno a bilo je tamo i dosta nasih. Svi samo hvale, od Bilbije, preko Bekica, Kadusica, Kobiljara. Npr Kobiljar, pun hvale kako su se odnosili prema njemu, kod nas je navodno u prvom periodu kad je bio ovdje primao nekakve prijetnje. Nekim igracima se islo na vrata, prijetilo. Mi smo takav klub i sredina.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#37780 Re: Utakmice.
Beka i Jukic ba nisu znali hodati na Kosevu nemojte zajebavati, a Bilbiju cekali polusezonu i mozda mu spasili karijeru. Doduse i vratio je igrama. Pusti ba suplje ne valjaju navijaci. Otkud onda Obuca, Skoro, Vladan, Andrej evo i mali Sahinovic da ne nabrajamo sada.
Nego uprave i SS uvijek naprave pogresan potez nekada jbg iznudjen (uglavnom) finansijskom situacijom a vise puta jer nemaju ideju sta se tacno hoce.
Jbg zato nam nije nikada dosadno....
Nego uprave i SS uvijek naprave pogresan potez nekada jbg iznudjen (uglavnom) finansijskom situacijom a vise puta jer nemaju ideju sta se tacno hoce.
Jbg zato nam nije nikada dosadno....
- Maharadza
#37781 Re: Utakmice.
Pa eto sada imaju historijsku podršku kao nikada, ne igraju na Koševu, znači nema ni "dušmanskog" istoka... odmah se vidi da je to jedno "novo" Sarajevo...med i mlijeko bez pljuvača i psovača, pa uživajte. 
Last edited by Maharadza on 16/10/2022 19:08, edited 1 time in total.
- nota1969
#37782 Re: Utakmice.
nota1969 wrote: ↑15/10/2022 21:36ovo sam zaboravio,Dinostula wrote: ↑15/10/2022 21:15
Dzafic je bio odlican u Tuzli sto sad ne igra to je misterija.Heba je imao 8 godina da pokaze sta zna i za to vrijeme je imao jednu sezonu da valja.Supalj na beku na krilu jos gori.Dupovac je bio toliko supalj da je mene bilo stid vise da ga gledam kako se pati.Sad sto celavi ublehas nije doveo bolja pojacanja to je iskljucivo do njega.Svaki potez uprave od pocetka je za Haga a slag na torti je prodaja Mujakica.
mislim da bi nam u ovoj situaciji ko budali šamar legli i Heba i Amer,a Hare Handžić je za ovog nardina van basten.
jbg želje trofejnog![]()
- Logovan
#37783 Re: Utakmice.
Uvijek su nam bolji bivši igrači.
Mulahusejnović će biti Benzema za novog. Novi će biti Lewandowski za onog poslije njega, itd.
- Dinostula
#37784 Re: Utakmice.
Gleda se samo ucinak na terenu ko je nama kriv sto pola igraca igra pod rucnom pa eksplodira u nekoj drugoj ekipi.Onda ispadnu Bekic i Jukic igracine a kod nas meda kasikom nisu mogli.Evo i kod nas Tatar bio zvijer a u Borcu opet corak ne znam da li je 2 gola do sada dao.
-
Erice39
#37785 Re: Utakmice.
Jukić kod nas nije znao hodati,a ni u Zrinjskom nije Bogzna šta,ne znam zašto ga dižete.
-
last mohicans
#37786 Re: Utakmice.
Eno nesta Mirvic šuka prvom timu, šukni malo i papku Dudicu.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#37787 Re: Utakmice.
Totalno pogresno. On konta da ce probuditi neki inat i prkos kod igraca s ovim pa da ce proigrati. Ne zna kakvi su to mentalni sklopobi i da ce samo u kontru otici svi igraci.
A evo i da hoce da se zainate samo im nabija dodatni pritisak, koji se onda prenese izmedju njih u vidu lose atmoafere svadja netvoze...
A evo i da hoce da se zainate samo im nabija dodatni pritisak, koji se onda prenese izmedju njih u vidu lose atmoafere svadja netvoze...
- ZonFon
#37788 Re: Utakmice.
Samo udarati po plati od Hadzije, Dudica pa do igraca.
-
last mohicans
#37789 Re: Utakmice.
Vidi se da lik nije za ovog posla. On reagira kako mu se slika prezentira,ali ne znam ni to kako je moguce kad ima priliku vidjeti svojim očima cirkus na terenu. Očito nam se ponavlja Sabrina kad je "prezentirala" vlasnicima situaciju, a ona i celavi vedrili i oblačili.
-
last mohicans
-
Oznaka Tablica
#37791 Re: Utakmice.
Aj sto se ne slazem sa Mirvicem u 90% situacija, al ovaj suk je vrhunski svim clanovima prvog tima. Neka se stide, ako imaju obraza.
Samo je jako bitno da sto vise portala objavi ovaj stpri od Mirvica.
Samo je jako bitno da sto vise portala objavi ovaj stpri od Mirvica.
- Maharadza
#37792 Re: Utakmice.
Ma dok god on njima ne "šukne" umanjenom platom, zalibo njih tuki, neka je samo redovna a ovaj može da laprda koliko hoće. 
-
F&N
#37793 Re: Utakmice.
Odrezat od plate igracu mozes samo ako je u ugovoru odredjeno da se moze, koliko, i u kojem slucaju odrezati od plate, ili da se ugovor veze za pravilnik o primanjima u kojem su definisani takvi slucajevi.
Sad mi recite ko ce od igraca pristati na to? Niko i nikad.
Svako drugo rezanje od plate se zavrsi tuzbom i onda mu moras to isplatiti s kamatama.
Sad mi recite ko ce od igraca pristati na to? Niko i nikad.
Svako drugo rezanje od plate se zavrsi tuzbom i onda mu moras to isplatiti s kamatama.
- Logovan
#37794 Re: Utakmice.
Neka nađu način da trznu igrače, da ih razbude, naravno i stručni štab zajedno sa njima. Mogu oni puno bolje.
-
F&N
#37795 Re: Utakmice.
Jedini nacin je da imas fiksni i varijabilni dio plate. I ovaj varijabilni da ti ovisi od rezultata.
Mada opet vecina igraca ce to prihvatiti kao zadnju opciju, pa ti se desi da ti igraci odu u TC, Zrinjski isl, pogotovo jer tamo dobiju odmah i dio para na ruke. Dok je bio Tan i Nam kod nas, to znam 100%, nikom nista nije bilo na ruke niti se davalo ista u koverti sve uredno preko racuna, i upravo na ovakvim stvarima te to kosta jer mu ne mozes zbog pravilinika i zakona o radu odrezat od plate. Odmah ti se natovari udruzenje fudbalera, njegov advokat itd... A kad mu dajes dio u koverti onda imas tu opciju da kazes ovaj mjesec koverte nema
Mada opet moje misljenje je da to nece dati nikakav efekat.
Mislim da je najveci problem Feđa koji pritisak koji je sam na sebe nabacio izjavama raznoraznim, prenosi na igrače.
Onako kako ja laicki vidim situaciju mislim da nam je izlaz samo u dva scenarija:
1. Ismir mora doci i reci Feđi, opusti se, skoncentrisi se na igru i da gradis sistem igre, rezultati ce doci, ne boji se za posao, rastereti igrace i igrajte fudbal.
2. Ako je vec prioritet rezultat u sto kracem roku, onda promjena trenera na prvoj pauzi bila reprezentativna ili polusezona.
Scenario 1 se desio u Zrinjskom, pa u sezoni kada nisu evropu izborili, nisu mijenjali Jakirevica i donijelo im je rezultat, ali istini za volju i u toj sezoni u kojoj nisu uspjeli, vidjelo se da covjek gradi sistem igre i da sklapa ekipu, ja to ne mogu prepoznati kod nas u ovoj polusezoni.
Imam osjecaj da je Feđa odustao od nekog svog plana igre koji je u pocetku imao, radi pritiska rezultata, a to govori i guranje Merse u prvih 11.
Mada opet vecina igraca ce to prihvatiti kao zadnju opciju, pa ti se desi da ti igraci odu u TC, Zrinjski isl, pogotovo jer tamo dobiju odmah i dio para na ruke. Dok je bio Tan i Nam kod nas, to znam 100%, nikom nista nije bilo na ruke niti se davalo ista u koverti sve uredno preko racuna, i upravo na ovakvim stvarima te to kosta jer mu ne mozes zbog pravilinika i zakona o radu odrezat od plate. Odmah ti se natovari udruzenje fudbalera, njegov advokat itd... A kad mu dajes dio u koverti onda imas tu opciju da kazes ovaj mjesec koverte nema
Mislim da je najveci problem Feđa koji pritisak koji je sam na sebe nabacio izjavama raznoraznim, prenosi na igrače.
Onako kako ja laicki vidim situaciju mislim da nam je izlaz samo u dva scenarija:
1. Ismir mora doci i reci Feđi, opusti se, skoncentrisi se na igru i da gradis sistem igre, rezultati ce doci, ne boji se za posao, rastereti igrace i igrajte fudbal.
2. Ako je vec prioritet rezultat u sto kracem roku, onda promjena trenera na prvoj pauzi bila reprezentativna ili polusezona.
Scenario 1 se desio u Zrinjskom, pa u sezoni kada nisu evropu izborili, nisu mijenjali Jakirevica i donijelo im je rezultat, ali istini za volju i u toj sezoni u kojoj nisu uspjeli, vidjelo se da covjek gradi sistem igre i da sklapa ekipu, ja to ne mogu prepoznati kod nas u ovoj polusezoni.
Imam osjecaj da je Feđa odustao od nekog svog plana igre koji je u pocetku imao, radi pritiska rezultata, a to govori i guranje Merse u prvih 11.
-
Oznaka Tablica
#37796 Re: Utakmice.
Ponudis igracu 30% manje plate ovaj mjesec zbog losih rezultata, stavis mu da to potpise i cist si. Ako nece da potpise, trening s juniorima u 5 h ujutro. Tribina i ides s onima koji imaju obraza i morala.F&N wrote: ↑18/10/2022 09:08 Jedini nacin je da imas fiksni i varijabilni dio plate. I ovaj varijabilni da ti ovisi od rezultata.
Mada opet vecina igraca ce to prihvatiti kao zadnju opciju, pa ti se desi da ti igraci odu u TC, Zrinjski isl, pogotovo jer tamo dobiju odmah i dio para na ruke. Dok je bio Tan i Nam kod nas, to znam 100%, nikom nista nije bilo na ruke niti se davalo ista u koverti sve uredno preko racuna, i upravo na ovakvim stvarima te to kosta jer mu ne mozes zbog pravilinika i zakona o radu odrezat od plate. Odmah ti se natovari udruzenje fudbalera, njegov advokat itd... A kad mu dajes dio u koverti onda imas tu opciju da kazes ovaj mjesec koverte nema![]()
Ja znam koji papak ne bi potpisao, a on nam je kapiten.
- van Basten
#37797 Re: Utakmice.
Jesmo li uopste favoriti sutra? 
-
Oznaka Tablica
#37798 Re: Utakmice.
Fedja Sigurno Dudic je jako zabrinut i kaze da dobro igramo, samo nam nesta fali...
-
Oznaka Tablica
#37799 Re: Utakmice.
Na cijoj li je strani Dudic u ovom sukobu Hatic Faco
Mozda je zbog druga pod stresom, pa ne moze ds peuzi najbolje. Treba ga razumiti.
Mozda je zbog druga pod stresom, pa ne moze ds peuzi najbolje. Treba ga razumiti.
-
Anquilla
#37800 Re: Utakmice.
Je li Čataković vazda mora biti na krilu?