Ma ne postaje se baš tako lagano bosanski Dinamo. Dovedeš čovjeka koji je od Dinama napravio ono što danas jeste i eto ga, postat ćemo i mi nešto slično. Ako nam treba Mamić da bi se redovno pobjeđivale ekipe kao što su Sloga, Igman, itd, onda jebi ga.svi u napad wrote: ↑15/10/2022 01:29 Analiza se pravi od vrha prema dole. Dakle bez obzira na finansijsku potporu koju je dao Mirvic je pokazao da je neiskusan i nedorastao zadatku. Ko je doveo ili dao saglasnost za povratak celave ublehe. Gazda. Koje doveo direktoricu koja navija za Zelju i do sada je prije ove uloge bila u svem zivotu na 3 utakmice Zelje. Koje je doveo kcerku Dzaferovica. Svi znamo odgovor - Mirvic. Dakle g. Mirvic morate shvatiti da niste dorasli zadatku i da vam treba 3-4 godine rada da pocnete razumjevati koju ulogu imate i sta je fudbal uopste. Da bi ste nesto pametno uradili potrebno je da odmah otjerate Celu i direktoricu a zatim odete u Hercegovinu i kleknete pred Mamica i ispunite sve njegove zahtjeve u vezi preuzimanja direktorske funkcije u nasoj svetinji. Bukvalno sve st pozeli ispunite mu i za 4 godine ce i Bosna imati svoj Dinamo. Nadam se da sta shvatili sta vam je zadatak tj. prio od svih prioriteta.
Imali smo slbije sastave od rata na ovamo ali nikad ovakve rezultate. Pa mi vise primamo golova nego sto dajemo. E sad pored dovodjenja sumnjivih polovnjaka koje nam je doveo celava ubleha ja moram priznati da i mi navijaci zivimo u nekim svojim svjetovima i prihvatamao lazi uprave o dovodjenju nekih igracina. Kad sam neki dan razmisljao usporedjujuci nas sa strumfovima dosao sam do bolnog zakljucka da mi nemamo igraca kao sto je Stilic ili u odbrani kao sto je Cocalic. Jos kad dodam Bekrica koji udje protiv nas zadnjih 20 minuta i uvijek nas povalja ponovo dolazimo do struke (direktor i trener) koja pojma nema. Trebam li podsjetiti pamotno prodavanje jedinog odbrambenog igraca nakon treceg kola. Mi trenutno imamo golmana i Djokanovica koji su standardni i izvrsavaju svoje obaveze na visokom nivou. Sta je sa Ikicem koji je odlicno poceo i sad je pao u formi. Covjek bio najbolji igrac Sirokog i kod nas ni upola nije kao sto je bio mada ja licno mislim da je on jedini od novaljija koji nesto valja. Igraci koje mi otjeramo u drugim ekipama postanu igracine. Zasto ne igra mali Salcin umjesto Suljica koji jos samo moze igrati sa rajom na male. Treba dati sansu nasim momcima jer ova sezona je svakako izgubljena.
Na kraju bez obzira sta ko mislio treba otjerati i Fergusona jer je sve dobio a nista nije uradio. Sramota je da se Ferguson i Kodro ponasju onako nakon utakmice (posebno Kodro). Ko god da dodje podici ce bar malo ekipu koja je zaista propala i ako se ne uradi carski rez bit ce svasta. Zivjeli
Nemamo mi šta primati laži od uprave o pojedinim igračima. Pogledaj gdje su pojedini igrali i kako su igrali. Džafić, Čirjak, Ikić, Drobarov i Musa su sasvim ok igrači, a nisu ni na 50% onoga što stvarno mogu dati ekipi. Zašto? Recimo prva trojica su dobro igrali za prethodne klubove iz naše lige. Mislim da recimo i Tomašević može puno bolje.
Eto po tebi nemamo igrače kao što je Štilić, Cocalić i Bekrić, a šta je sa ostalim? Nije ekipa samo tri igrača.
A ne bih se baš složio sa ovim što si napisao. Eto nemamo Bekrića, ali imamo Ahmetovića. Nemamo Cocalića, imamo Drobarova. Jedino bih se složio za Štilića, majstor je, ali mi na njegovoj poziciji 2,3 igrača koji bi morali bolje igrati. Sada to što naši nisu baš na njihovom nivou trebamo naći razlog zašto je to tako. Otkloni problem i biće bolji igrači nego što su sada.
Ne izvlači se ono najbolje iz igrača. Nemamo čak ni pet igrača koji su u formi. Većina je u rangu igrača iz 2. lige FBiH. Zašto?
Prodaja Mujakića se ispostavila kao greška, ali treba reći da je isti taj Mujakić bio loš otkako se vratio. Nikako se nije uspio vratiti u staru formu.