Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Droog

#53801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Droog »

agent_zero wrote: 14/10/2022 22:19 Meni su i Sabina i Peđa bolji likovi za predsjednika stranke od Forte.

Elokventni, sposobni, inteligentni.
Binasa pogotovo :srce: :babinsin:
seksi_ideje

#53802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Novi predsjednik ili predsjednica stranke moraju uloziti malo vise truda da okupe bolji kadar u vecim gradovima i na primjeru Tesnja, Kaknja, Gracanice i Velike Kladuse rastu i u nekim drugim sredinama gdje mnogi ne ocekuju dobar rezultat od Nase stranke. :bih:
agent_zero

#53803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by agent_zero »

JoseMujica wrote: 14/10/2022 23:31 Nego, hoće li Damir Nikšić otići svom drugu Malagurskom na premijeru? Mogo bi i Šoju povesti da to sve sa znanstvenog aspekta sagledaju :evil:

Znali se šta...pitam za jarana?
Izbaciti ga iz stranke.

Tenkre teški!
Hank Paldum

#53804 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše

Post by Hank Paldum »

kluz franjo wrote: 14/10/2022 02:48 Prepiska od prije četiri godine... Moji stavovi se nisu puno promjenili. Kolega forumaš sa kojim sam bio u prepisci nije više aktivan, te ću to ispoštovati anonimizacijom na prvom nivou.
kluz franjo wrote: 09/10/2018 15:16
Izborni rezultati u KS (ali i ukupno) po mom mišljenju jasno pokazuju da većina izašlih birača smatra tzv. "identitetska pitanja" važnijim od pitanja npr. transparentnije javne potrošnje, ukidanja bespravne gradnje, riješavanja pitanja gradske infrastrukture, školstva/zdravstva i sl.
To u zaključku znači da ne postoji značajna, većinska "kritična masa" koja je spremna podržati i prihvatiti neophodne rezove.
SDA kao stranka koja se sa pravom može osjećati "da je očigledno radila sve kako treba", ne vjerujem da bi podržala bilo kakve značajnije promjene kursa.

Saradnja je prihvatljiva sa svima onima, koji će na svom primjeru pokazati i dokazati da im je "vladavina prava" u svakom pogledu na prvom mjestu i koji su spremni podržati izmjene i implementaciju važnih zakona - PRIJE razgovora o raspodjeli fotelja.

Naša stranka mora zadržati rigidni "državotvorni" kurs glede anti-sistemskih stranaka koje se koriste nacionalističkim populizmom.

Saradnja sa SDA/SNSD/HDZ i dobrim dijelom SDS je moguća samo na konkretnim pitanjima za koja je potreban širi društveni konsenzus (ustavna pitanja, tj. izborni zakon).
Za svaku drugu vrstu ograničene saradnje je preduslov da se navedene stranke prethodno na konkretnim stvarima i u skladu sa postojećim Ustavom BiH odreknu "nacionalno/etničko/konstitutivnog pasjaluka" - npr. tretman bosanskog jezika u školama, konstitutivnost Srba u zap. Hercegovini, imenovanje ulica i javnih ustanova u skladu sa antifašističkim ustavnim temeljima BiH.

Malo je pitanje nejasno, pa se nadam da ću pogoditi.
Netransparentno i stranačko-jaransko-familijarno upravljanje novcima građana u KS u jednom mandatu "pojede" čitav trošak kompletne modernizacije vodovodne infrastrukture.
Naša stranka u KS treba proaktivno i javnosti i ostalim strankama ponuditi precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.

Zajedno sa stranačkim kolegama bih javnosti i drugim strankama predstavio precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.
Ko želi konstruktivno i produktivno o tome da razgovara - bujrum.
:lol:
Kakava anonimizacija? Pa nije čovjek pisao sa svojim pravim imenon.
I ko klikne na citat, na plavu strijelicu koja vodi do diskusije, vidjet će da piše dr. Gog, ti si samo svoj post izmjenio :D

Image

Eto ko glumi na forumu da je svu pamet svijeta pokupio, baš takvi
kluz franjo

#53805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Čestitam!
Manje od 60 sati ti je trebalo da riješiš enigmu "plave strijelice".
Osvojio si preporuku za prijavu na radno mjesto savjetnika Fadila Novalića.
Hank Paldum

#53806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

kluz franjo wrote: 16/10/2022 14:05 Čestitam!
Ili si mi možda toliko interesantan da sam tek nakon 60 sati slučajno naletio na taj post.
Mojim postom sam dokazao da itekako znam funkciju, ti si taj sa izmjenjenim imenom dokazao da nemaš pojma.
Bi li to isto uradio sa anonimizacijom i da mu je ime Profesor Baltazar ili Doktor Arslanagić? :lol:

Da se vratimo na temu, čestitam ti na vodstvu SDA u KS i ostatku entiteta Federacija 8)
tramvajtrojka

#53807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Hank Paldum wrote: 16/10/2022 18:08
kluz franjo wrote: 16/10/2022 14:05 Čestitam!
Ili si mi možda toliko interesantan da sam tek nakon 60 sati slučajno naletio na taj post.
Mojim postom sam dokazao da itekako znam funkciju, ti si taj sa izmjenjenim imenom dokazao da nemaš pojma.
Bi li to isto uradio sa anonimizacijom i da mu je ime Profesor Baltazar ili Doktor Arslanagić? :lol:

Da se vratimo na temu, čestitam ti na vodstvu SDA u KS i ostatku entiteta Federacija 8)
pazi sta cestitas hahahahahah :lol: :lol: :lol: :mrgreen: , i onda ovakvi likovi diskutuju o politici :skoljka: , a ne znaju obicnu vijest sa klixa pročitati sa razumijevanjem :lol:
Hank Paldum

#53808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

tramvajtrojka wrote: 16/10/2022 18:10
Hank Paldum wrote: 16/10/2022 18:08

pazi sta cestitas hahahahahah :lol: :lol: :lol: :mrgreen: , i onda ovakvi likovi diskutuju o politici :skoljka: , a ne znaju obicnu vijest sa klixa pročitati sa razumijevanjem :lol:
Nisam ja ništa, slagao, dodao ili oduzeo, samo sam napisao trenutno stanje
Ažurirani rezultati za Skupštinu KS: SDA prestigla NiP na prvom mjestu, NES ispod cenzusa
Čak i da se formira vlast bez SDA, lijepo je vidjeti da je dovoljno naroda glasalo gdje se dokazuje da nećete SDA "mentalitet" nikada istjerati iz BH društva, ili u najboljem slučaju tek za 20 godina, meni dovoljno.
Officer Crabtree

#53809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Officer Crabtree »

Čak i da se formira vlast bez SDA, lijepo je vidjeti da je dovoljno naroda glasalo gdje se dokazuje da nećete SDA "mentalitet" nikada istjerati iz BH društva, ili u najboljem slučaju tek za 20 godina, meni dovoljno.
Oj monstruma.
Pandakonda

#53810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pandakonda »

Nije on monstrum, on samo govori sto jedan povelik dio stanovnika misli. Objektivno kada se sagledaju rezultati izbora, ljudima u BiH su bitnija identitarna pitanja nego bilo kakvi projekti, pruge, antikorupcija itd. Najbolji primjer je da se svi politicari i ljudi slomise pricajuci kako treba srusit koncept dvije skole pod jednim krovom a gle cuda SDA i HDZ ubili izbore u tim kantonima :-)

Ali je opet poraz sve i da je NiP ispred SDA jer i NiP gravitira ka istom birackom tijelu, tako da i to oslikava mentalitet drustva
tramvajtrojka

#53811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tramvajtrojka »

Hank Paldum wrote: 16/10/2022 18:46
tramvajtrojka wrote: 16/10/2022 18:10

Nisam ja ništa, slagao, dodao ili oduzeo, samo sam napisao trenutno stanje
Ažurirani rezultati za Skupštinu KS: SDA prestigla NiP na prvom mjestu, NES ispod cenzusa
jesi li ti skontao da je ostalo jos oko 80 glasackih mjesta da se pregleda i da su dns samo dodani glasovi iz inozemstva, zar je moguce biti ovoliko nepismen :lol: :lol: , bukvalno sve sto si napisao ovo se odnosi na vas dijasporce jer su ovo vasi glasovi dodani vi ste postom iz inozemstva glasali za sda :lol: :lol:
Officer Crabtree

#53812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Pandakonda wrote: 16/10/2022 19:06 Nije on monstrum, on samo govori sto jedan povelik dio stanovnika misli. Objektivno kada se sagledaju rezultati izbora, ljudima u BiH su bitnija identitarna pitanja nego bilo kakvi projekti, pruge, antikorupcija itd. Najbolji primjer je da se svi politicari i ljudi slomise pricajuci kako treba srusit koncept dvije skole pod jednim krovom a gle cuda SDA i HDZ ubili izbore u tim kantonima :-)

Ali je opet poraz sve i da je NiP ispred SDA jer i NiP gravitira ka istom birackom tijelu, tako da i to oslikava mentalitet drustva
Pa jedno je konstatovati stanje a drugo priželjkivati da tako bude još barem 20 godina.

Respiratori su svakom normalnom dovoljni da nikad to ne poželi.
Hank Paldum

#53813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Officer Crabtree wrote: 16/10/2022 19:12
Pandakonda wrote: 16/10/2022 19:06 Nije on monstrum, on samo govori sto jedan povelik dio stanovnika misli. Objektivno kada se sagledaju rezultati izbora, ljudima u BiH su bitnija identitarna pitanja nego bilo kakvi projekti, pruge, antikorupcija itd. Najbolji primjer je da se svi politicari i ljudi slomise pricajuci kako treba srusit koncept dvije skole pod jednim krovom a gle cuda SDA i HDZ ubili izbore u tim kantonima :-)

Pa jedno je konstatovati stanje a drugo priželjkivati da tako bude još barem 20 godina.

Respiratori su svakom normalnom dovoljni da nikad to ne poželi.
Pa kada u vas vlada paranoia gdje mislite da ljudi glasaju jer žele drugima zlo a ne što žele sebi dobro onda nije ni čudo što SDA glasače smatrate monstrumima.
Naravno ko ne glasa da drugima naškodi već što želi sebi dobro, taj vidi pozitivne strane te stranke i ko gleda samo pozitivno onda njegova izjava "dabogda SDA vladala najmanje još 20 godina" nije zlonamjerna.
Officer Crabtree

#53814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Ne smatram ja glasače monstrumima, ja sam tebe citirao.

Ispireš nam mozak, a nama sve jasno.
Hank Paldum

#53815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Officer Crabtree wrote: 16/10/2022 19:54 Ne smatram ja glasače monstrumima, ja sam tebe citirao.

Pa mogu i ja reći da ti meni želiš nauditi jer si glasao za nekoga drugog a ti si ustvari glasao za stranku koju si ti želio i nisi ni mislio na mene.

Čitao sam ja ovdje stotine komentara o Bakiru i Sebiji gdje bi pomislio da prvi put kada se negdje pojave da će ih neko od naroda upucati ili bar pljunuti, pa se pojaviše stotinu puta među narodom i niko ništa.

Ne kažem ja da vam se mora svidjeti ali polahko shvatite da je ovaj forum, Kalman radio, Nenad TV i Avaz (kada nisu sa Bakirom u svađi) neki paralelni univerzum i da nema veze sa realnošću BH društva.
Officer Crabtree

#53816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Hank Paldum wrote: 16/10/2022 20:00
Officer Crabtree wrote: 16/10/2022 19:54 Ne smatram ja glasače monstrumima, ja sam tebe citirao.

Pa mogu i ja reći da ti meni želiš nauditi jer si glasao za nekoga drugog a ti si ustvari glasao za stranku koju si ti želio i nisi ni mislio na mene.
Baš si se ugradio u respiratore?

Da sam znao, mislio bi na tebe pa glasao za SDA, ja reko da nam svima bude bolje pa da lopovi malo sjašu, meni ništa ne treba, al da si se javio glasao bi samo misleći na tebe.
Hank Paldum

#53817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

Officer Crabtree wrote: 16/10/2022 20:03
Hank Paldum wrote: 16/10/2022 20:00

Baš si se ugradio u respiratore?

Da sam znao, mislio bi na tebe pa glasao za SDA, ja reko da nam svima bude bolje pa da lopovi malo sjašu, meni ništa ne treba, al da si se javio glasao bi samo misleći na tebe.
Ma da, da nam svima bude bolje i lopovi malo sjašu, sa Kukom sa crne liste, Zvizdićem emisarom, ledenom kraljicom Elzinom, Fahrom suncokretom, Denisom"zakon o prebivalištu" Bećirevićem, Sebijinim učenikom Dinom i ostatak NiP gdje je 80% bilo u SDA i gdje bi ti isti forumaši prije 5 godina napali svakoga ko bi njih branio.

Uostalom svako zna svoj razlog zašto je glasao i ne pomaže sada non-stop se vraćati na dan izbora, rezultati su dokaz da možda nikada SDA mindset među narodom neće nestati.

Da li sam ja monstrum ili da li se tebi ti ne sviđa je nevažno, važno je samo stanje na terenu.
seksi_ideje

#53818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by seksi_ideje »

Nek norod ima svoj SDA mindset ukoliko ostali mogu napraviti vecinu bez SDA, sve ok.

Kako bi sam Bakir rekao : koga briga za norod?
palermo

#53819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Samo uzgredna opaska. O rusenju koncepta dvije skole pod jednim krovom uglavnom pricaju politicari I ljudi iz jednonacionalnih sredina (recimo Sarajeva). Time.ne zelim reci da sam ja za koncept dvije skole pod jednim krovom ( iako ce naravno ovdje neki ovo tako procitati, al briga me) nego da za sve postoji razlog. Pa I za to sto se ljudi iz sredina gdje postoje dvije skole pod jednim krovom manje bore protiv tog koncepta od onih gore.navedenih.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#53820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _BataZiv_0809 »

Bas tako.
Bloo
Globalna šefica

#53821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

palermo wrote: 16/10/2022 22:38 ljudi iz jednonacionalnih sredina (recimo Sarajeva).
A sta bi sa onim mitom - Sarajevo - evropski Jeruzalem, pa razglednice, pa busanje u prsa...ma joj. :D
palermo

#53822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Bloo wrote: 16/10/2022 22:43
palermo wrote: 16/10/2022 22:38 ljudi iz jednonacionalnih sredina (recimo Sarajeva).
A sta bi sa onim mitom - Sarajevo - evropski Jeruzalem, pa razglednice, pa busanje u prsa...ma joj. :D
Pa mozes.imati kosmopolotski duh I opet biti jednonacionalna sredina. Kao sto mozes biti multietnicki grad a biti po duhu kasaba ( recimo danasnji Mostar).

P.s ne prqvim gradaciju vrijednosti gradova samo ovo samo kao ilustracija
Bloo
Globalna šefica

#53823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bloo »

palermo wrote: 16/10/2022 22:51
Bloo wrote: 16/10/2022 22:43

Pa mozes.imati kosmopolotski duh I opet biti jednonacionalna sredina. Kao sto mozes biti multietnicki grad a biti po duhu kasaba ( recimo danasnji Mostar).

Hajd da nam se čitav mit o Sarajevu i privlacenje turista ne zasniva na multi kulti... :D
Sarajevo je multikulti kasaba takode, ali eto za tebe je Sarajevo jednonacionalni grad. :D
Lijepo je kad te podsjete da zivis okruzen neonacistima. :run:
palermo

#53824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Bloo wrote: 16/10/2022 22:59
palermo wrote: 16/10/2022 22:51

Hajd da nam se čitav mit o Sarajevu i privlacenje turista ne zasniva na multi kulti... :D
Sarajevo je multikulti kasaba takode, ali eto za tebe je Sarajevo jednonacionalni grad. :D
Lijepo je kad te podsjete da zivis okruzen neonacistima. :run:
Uz duzno postovanje, zaista ne vidim poentu tvoga posta. I usput, po drugi put izvlacis iz moga posta sasvim nebitnu recenicu I onda gradis pricu. Zasto, ne znam, kao sto ne.znam ko su neonacisti iz tvoga posta. Vjerujem da na.mene nisi mislila, bilo bi previse glupo
Hank Paldum

#53825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hank Paldum »

seksi_ideje wrote: 16/10/2022 22:16 Nek norod ima svoj SDA mindset ukoliko ostali mogu napraviti vecinu bez SDA, sve ok.

Kako bi sam Bakir rekao : koga briga za norod?
Onda ili živiś u inostranstvu ili si toliko financijski (ili nekako drugačije) obezbjeđen da ne moraš dolaziti u dodir sa svakodnevnicom.
Jer samo neko takav može tako razmišljati, da mu je samo važno da se skine stranka i tri slova a nevažno mu je što će društvo ostati isto, što će biti isto kada moraš izvaditi papir na šalteru, kupiti povrće na pijaci i kada te policija zaustavi. Jer ne srećeš se ti svakodnevo sa političarima već baš sa narodom.

Što se tiče formiranja vlasti bez SDA, još ne vidiš ništa u tome sporno jer ti i te stranke imate zajedničkog neprijatelja. Onog momenta ako se eliminiše SDA onda će ti sa SDA mentalitetom (NiP, SBB, PDA, Kasumović itd.) se obračunavati sa onim "urbanim", Čika Peđom, Fortom, Mandićem, Irfanom, kao što je se SDA obračunala prije 20-25 godina u BH blokovima sa Nebošnjacima i Bošnjacima koji su drugačije razmišljali.
A i vi nećete više pričati o Bakiru, Sebiji, Asimu i Zahiragiću jer će vam relevantni postati Dino, Zvizdić, Čampara, Ademović i ostali koji će vršiti SDAovski teror nad partnerima u koaliciji, gdje će vas to bosti u oko

Uz to dodaj da 99,9% koji su prešli iz SDA u NiP i ostale stranke Trojke nisu to uradili jer su "vidjeli svjetlo" već što su oportunisti. Onog momenta ako SDP i Njihova Stranka pruže otpor, tada će se i oni početi vraćati SDA jer će opet dobiti nešto šta u "Trojci" nisu dobili.
Ovakva SDA možda nije jaka da uzme direktno vlast ali jesu uz dovoljan broj ruku i preletače.

11 stranaka koje se razlikuju jedni od drugih je možda bilo nevažno kada je se trebalo udružiti protiv SDA ali takva različitost ne može držati takvu koaliciju 4 godine čvrsto i tu će preletači biti samo logično.
Locked