NiP neče biti do idučih izboracriticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Novak20
#33802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.criticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
-
Hakiz
#33803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za pravu cijenu će biti. Svako ima cijenu.Novak20 wrote:Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.criticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
- drug_profi
#33804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ko god hoce sa SDA nek ide. Nema ti boljeg metka od tog. Znamo da SDA nije u stanju nista korisno uraditi, osim sporadicnih ekscesa uzrokovanih visim silama.
A ja sam npr. cuo da je DF u tajnoj vezi sa NS i SDP. I da ce ih pratiti sta god oni odluce.
A ja sam npr. cuo da je DF u tajnoj vezi sa NS i SDP. I da ce ih pratiti sta god oni odluce.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#33805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
sad da se malo osjeti kako se jajakuHaju... sad da vidimo tu proncipjelnost i moralnost NS il ce te ko sa ZoRom da se prodate prvom prilikom... vlast je slatka, smedom radit a med ne lizat ja takoG josH ne nadjoH
- kmirsad
#33806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
- Control panel
#33807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DF. mozda ne razmatra, a sta sprjecava njihove zastupnike da se prodaju.imali su od koga uciti zadnjih godina.Novak20 wrote:Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.criticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
-
criticos
#33808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.Novak20 wrote:Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.criticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#33809 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
Samo da upitam sve one koji vide nešto vrijedno u Našoj stranci..
Vidjeli ste izborne rezultate u KS. Poznajem vaše stavove na forumu. Molim sve koji imaju strpljenja da napišu šta je najlogičnije da se uradi glede saradnje sa drugim strankama. Pošto odlično poznajem SDA, znam šta znači petljanje sa tim krugom ljudi. Problem je jer su ljudi dobili glasove, ma koliko to meni bilo neshvatljivo *( pričao sam sa svojim kolegama koji su glasali za SDA, i blago rečeno, nemogu da vjerujem u toliku količinu iskrivljene percepcije "nacionalnog interesa")
Šta je po vama dozvoljeno i prihvatljivo za saradnju sa strankama koje su, kakve god, dobile povjerenje velikog broja sugrađana?
Da li Naša stranka mora imati rigidni ideološki kurs glede nacionalnih stranaka, ukoliko pojedinci iz tih stranaka lično podržavaju inicijative Naše stranke?
Da li je mudrije čekati na saradnju, ili riskirati petljanje sa "sećijom" zbog silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina, zbog praktičnog rješavanja svakodnevnih problema?
I posljednje pitanje o kojem najviše razmišljam: Šta bi vi učinili da ste u situaciji poslanika Naše stranke u KS, u sadašnjem omjeru snaga?
Dakle, pogledajte imena svih igrača i recite do koje granice treba imati saradnju,a šta je za vas tabu.
Hvala unaprijed.
@dr.gog
Vidjeli ste izborne rezultate u KS. Poznajem vaše stavove na forumu. Molim sve koji imaju strpljenja da napišu šta je najlogičnije da se uradi glede saradnje sa drugim strankama. Pošto odlično poznajem SDA, znam šta znači petljanje sa tim krugom ljudi. Problem je jer su ljudi dobili glasove, ma koliko to meni bilo neshvatljivo *( pričao sam sa svojim kolegama koji su glasali za SDA, i blago rečeno, nemogu da vjerujem u toliku količinu iskrivljene percepcije "nacionalnog interesa")
Šta je po vama dozvoljeno i prihvatljivo za saradnju sa strankama koje su, kakve god, dobile povjerenje velikog broja sugrađana?
Da li Naša stranka mora imati rigidni ideološki kurs glede nacionalnih stranaka, ukoliko pojedinci iz tih stranaka lično podržavaju inicijative Naše stranke?
Da li je mudrije čekati na saradnju, ili riskirati petljanje sa "sećijom" zbog silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina, zbog praktičnog rješavanja svakodnevnih problema?
I posljednje pitanje o kojem najviše razmišljam: Šta bi vi učinili da ste u situaciji poslanika Naše stranke u KS, u sadašnjem omjeru snaga?
Dakle, pogledajte imena svih igrača i recite do koje granice treba imati saradnju,a šta je za vas tabu.
Hvala unaprijed.
@dr.gog
- Control panel
#33810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
potvrda rezultaza za SDA je samo zvanicna potvrda ko je na trzistu. U prvom plani su stsri prebjezi iz SDA, a mozda Dino sve ovo glumi.
Tu su u pojedinci iz Df-a.
Tako da ce NS i ovaj mandat pametovati iz opozicije sta bi trebalo i kako.
Tu su u pojedinci iz Df-a.
Tako da ce NS i ovaj mandat pametovati iz opozicije sta bi trebalo i kako.
-
Hakiz
#33811 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
Da li ti je do vlasti ili do principa. Ako ti je do vlasti, u koaliciju. Ako ti je do principa, držiš se svoga i čekaš da narod dođe tobe. Ako narodu ne smeta mazohizam, neka trpi.dr.gog wrote:Samo da upitam sve one koji vide nešto vrijedno u Našoj stranci..
Hvala unaprijed.
@dr.gog
Da li popustiti pred neosviještenom masom, ili ići u borbu protiv vjetrenjača sa ciljem da se ljudi osvijeste?
To su odgovori.
-
The 51st State
#33812 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
dr.gog wrote:Samo da upitam sve one koji vide nešto vrijedno u Našoj stranci..
Jasan medjustranacki ugovor ovjeren kod notara koji ce sadrzavati konkretne ciljeve i zadatke za mandat
ne, egzistencijalna pitanja su prioritet.
slicno pitanje kao i prethodno odgovor je isti.
tudjim gloginjem ne bih, pametni su ljudi, sami ce skontati.
sda je jedini tabu, sve ostalo je stranacka akrobatika koja se moze amortizovati
Hvala unaprijed.
@dr.gog
-
criticos
#33813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA je još uvijek vladajuća stranka i ima prostora za manevre oko kupovine preko JP. Već je počelo zapošljavanje članova porodica zastupnika iz NiP i DF i to bez konkursa. SDA je u poziciji da ponudi, zaposli, osigura do dizanja ruke kao predujam. Pa nisu ludi da prepuste KS, to je biznis a ne politika.
- agent_zero
#33814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tu đubrad treba trajno ukloniti iz politike. Pogotovo tog kretena Mekića, nema u kojoj stranci nije bio zarad potelje.criticos wrote:
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#33815 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
dr.gog wrote:Samo da upitam sve one koji vide nešto vrijedno u Našoj stranci..
Hvala unaprijed.
@dr.gog
dobro postavljena pitanja evo vako..
Sa SDA ni pod raznu cijenu pa da je i zivot u pitanju, znaci totalno ideoloski dva svijeta razlicita, kako sa nekim koji tvrdi da je nesta crno a ti da je bijelo... kompromis, moguc al da SDA plati ogromnu cijenu a to je micanje svih sa imalo znacajnijih pozicija od direktora, sekreatara, dodavaca i prodavaca magli itd znaci totalna sistematizacija administracije KS.
mudri ljudi su davno rekli "Strpljen Spašen"
probati koaliciju sa ostalim strankama i naci kompromis ne u borbama za fotelje i ministarska mjesta nego u dovodjenju strucnog kadra raspisati konkurse i drzai se toga ko je sposoban za to radno mjesto, znaci imas sve predispozicije za taj posao a mujo iz stranke nema , cisto ko suza.
- agent_zero
#33816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja sam od vajkada pisao, kad je SDA bila dotučena, Alijansa, pa kasnije i sam SDP nisu imali muda (pardon na izrazu) da razvale taj sistem izbronog inženjeringa koji je SDA instalirala od 1996-te pa naovamo.criticos wrote:SDA je još uvijek vladajuća stranka i ima prostora za manevre oko kupovine preko JP. Već je počelo zapošljavanje članova porodica zastupnika iz NiP i DF i to bez konkursa. SDA je u poziciji da ponudi, zaposli, osigura do dizanja ruke kao predujam. Pa nisu ludi da prepuste KS, to je biznis a ne politika.
Sad ubiru plodove svoga "rada".
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#33817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
agent_zero wrote:Ja sam od vajkada pisao, kad je SDA bila dotučena, Alijansa, pa kasnije i sam SDP nisu imali muda (pardon na izrazu) da razvale taj sistem izbronog inženjeringa koji je SDA instalirala od 1996-te pa naovamo.criticos wrote:SDA je još uvijek vladajuća stranka i ima prostora za manevre oko kupovine preko JP. Već je počelo zapošljavanje članova porodica zastupnika iz NiP i DF i to bez konkursa. SDA je u poziciji da ponudi, zaposli, osigura do dizanja ruke kao predujam. Pa nisu ludi da prepuste KS, to je biznis a ne politika.
Sad ubiru plodove svoga "rada".
to sve privatizovati treba jer je to jedini način da se kutarišemo partitokracije...dok god budu postojala tzv. javna preduzeća održavat će se klijentelistički sistem uhljeba koji kontrolišu partije i preko kojeg je svako preduzeće zapravo podređeno partijskom a ne javnom interesu
- Banksy
#33818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
DF neće u antiSDA koaliciju? Baš me čudi...Novak20 wrote:Pročitah negdje da DF ne razmatra ulazak u vlast KS. Vidjećemo ima li još uvijek preletača.criticos wrote:To nije izgledno, jer dok se oni porađaju i sastanče, SDA uveliko kupuje pojedine zastupnike iz NiP i DF. Već je izvjesno da će SDA sa SBB i BOSS uz te kupljene činiti sigurnu većinu.JoseMujica wrote:e što ste glumili gospodu u hopoziciji glumili ste...sad vam nema druge nego da idete u vlast, pa da se vidi šta ste i ko ste
-
kluz franjo
#33819 Re: Naša stranka,pitanje za glasače i ostale forumaše
Izborni rezultati u KS (ali i ukupno) po mom mišljenju jasno pokazuju da većina izašlih birača smatra tzv. "identitetska pitanja" važnijim od pitanja npr. transparentnije javne potrošnje, ukidanja bespravne gradnje, riješavanja pitanja gradske infrastrukture, školstva/zdravstva i sl.dr.gog wrote: Vidjeli ste izborne rezultate u KS.
To u zaključku znači da ne postoji značajna, većinska "kritična masa" koja je spremna podržati i prihvatiti neophodne rezove.
SDA kao stranka koja se sa pravom može osjećati "da je očigledno radila sve kako treba", ne vjerujem da bi podržala bilo kakve značajnije promjene kursa.
Saradnja je prihvatljiva sa svima onima, koji će na svom primjeru pokazati i dokazati da im je "vladavina prava" u svakom pogledu na prvom mjestu i koji su spremni podržati izmjene i implementaciju važnih zakona - PRIJE razgovora o raspodjeli fotelja.dr.gog wrote: Šta je po vama dozvoljeno i prihvatljivo za saradnju sa strankama koje su, kakve god, dobile povjerenje velikog broja sugrađana?
Naša stranka mora zadržati rigidni "državotvorni" kurs glede anti-sistemskih stranaka koje se koriste nacionalističkim populizmom.dr.gog wrote: Da li Naša stranka mora imati rigidni ideološki kurs glede nacionalnih stranaka, ukoliko pojedinci iz tih stranaka lično podržavaju inicijative Naše stranke?
Saradnja sa SDA/SNSD/HDZ i dobrim dijelom SDS je moguća samo na konkretnim pitanjima za koja je potreban širi društveni konsenzus (ustavna pitanja, tj. izborni zakon).
Za svaku drugu vrstu ograničene saradnje je preduslov da se navedene stranke prethodno na konkretnim stvarima i u skladu sa postojećim Ustavom BiH odreknu "nacionalno/etničko/konstitutivnog pasjaluka" - npr. tretman bosanskog jezika u školama, konstitutivnost Srba u zap. Hercegovini, imenovanje ulica i javnih ustanova u skladu sa antifašističkim ustavnim temeljima BiH.
Malo je pitanje nejasno, pa se nadam da ću pogoditi.dr.gog wrote: Da li je mudrije čekati na saradnju, ili riskirati petljanje sa "sećijom" zbog silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina, zbog praktičnog rješavanja svakodnevnih problema?
Netransparentno i stranačko-jaransko-familijarno upravljanje novcima građana u KS u jednom mandatu "pojede" čitav trošak kompletne modernizacije vodovodne infrastrukture.
Naša stranka u KS treba proaktivno i javnosti i ostalim strankama ponuditi precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.
Zajedno sa stranačkim kolegama bih javnosti i drugim strankama predstavio precizne planove riješavanja "silnih problema koje ima Sarajevo kao cjelina" uz odgovarajući dinamički hodogram aktivnosti.dr.gog wrote: I posljednje pitanje o kojem najviše razmišljam: Šta bi vi učinili da ste u situaciji poslanika Naše stranke u KS, u sadašnjem omjeru snaga?
Ko želi konstruktivno i produktivno o tome da razgovara - bujrum.
- Banksy
#33820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda je zaista vrijeme za 'gorke pilule'. A opet, gledati i SLUŠATI Kiflu još 4 godine, i uvesti sve one njegove mafijaše u poslove ...
Gdje mi je sabina1?

Gdje mi je sabina1?
-
Novak20
#33821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Banksy wrote:
DF neće u antiSDA koaliciju? Baš me čudi...
Da nisu Sultan i Vezir finansirali kampanju ?
- Banksy
#33822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Oni? Zašto? Ne vjerujem...Novak20 wrote:Banksy wrote:
DF neće u antiSDA koaliciju? Baš me čudi...![]()
Da nisu Sultan i Vezir finansirali kampanju ?
- Bloo
- Globalna šefica
#33823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I ti simpatišeš KifluBanksy wrote:Možda je zaista vrijeme za 'gorke pilule'. A opet, gledati i SLUŠATI Kiflu još 4 godine, i uvesti sve one njegove mafijaše u poslove ...![]()
Gdje mi je sabina1?![]()
Reformiran čovjek?
Ima muda?
-
baxus
#33824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa valjda i Dino Mekicu moze ponudit ministarsko mjesto?agent_zero wrote:Tu đubrad treba trajno ukloniti iz politike. Pogotovo tog kretena Mekića, nema u kojoj stranci nije bio zarad potelje.criticos wrote:
Amel Mekić i Okerić Elvedin su već kupljeni, a pogodba je blizu i za Hasanovića Senada. Samo se čeka, zvanična potvrda mandata.
- Banksy
#33825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Da, krasan je.Bloo wrote:I ti simpatišeš KifluBanksy wrote:Možda je zaista vrijeme za 'gorke pilule'. A opet, gledati i SLUŠATI Kiflu još 4 godine, i uvesti sve one njegove mafijaše u poslove ...![]()
Gdje mi je sabina1?![]()
?
Reformiran čovjek?
Ima muda?
Muda za ubijanje pasa lutalica? Da, da.