Ukrajina
- Čitalac
#125478 Re: Ukrajina
Zalužni čestitao 14. oktobar, Dan branitelja Ukrajine.
Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Valery Zaluzhny said that Ukrainians withstood a powerful blow in the winter of 2022, buried the myth of the invincibility of the Russian army, and now they are returning their own, and nothing will stop them.
"In fierce battles, in the steel rain of Russian shells, we held on to every piece of our land. We stopped the enemy invasion and buried the myth of the invincibility of the Russian army. And now we're getting ours back. No one and nothing will stop us."
- apsidejzi
#125479 Re: Ukrajina
Iako je poklonio 20.000 satelita na 7,5 mjesci on je i dalje supak i pizda, sljam ljudskog roda i nula - tako ga opisase neki dan ovdje na forumu, ljudi koji ama bas nista nisu uradili za ukrajinu osim pisanja po anoimnom forumu: slava ukrajini. To je doprinos slavoukrajinasa...Čitalac wrote: ↑14/10/2022 06:45 Musk više ne može ili ne želi da snosi troškove Starlinka u Ukrajini pa od Pentagona traži 120 miliona dolara do kraja godine, prenosi CNN.
https://edition.cnn.com/2022/10/13/poli ... index.htmlSince they first started arriving in Ukraine last spring, the Starlink satellite internet terminals made by Elon Musk’s SpaceX have been a vital source of communication for Ukraine’s military, allowing it to fight and stay connected even as cellular phone and internet networks have been destroyed in its war with Russia.
So far roughly 20,000 Starlink satellite units have been donated to Ukraine, with Musk tweeting on Friday the “operation has cost SpaceX $80 million and will exceed $100 million by the end of the year.”
But those charitable contributions could be coming to an end, as SpaceX has warned the Pentagon that it may stop funding the service in Ukraine unless the US military kicks in tens of millions of dollars per month. Documents obtained by CNN show that last month Musk’s SpaceX sent a letter to the Pentagon saying it can no longer continue to fund the Starlink service as it has. The letter also requested that the Pentagon take over funding for Ukraine’s government and military use of Starlink, which SpaceX claims would cost more than $120 million for the rest of the year and could cost close to $400 million for the next 12 months.
- SanskiBiser
#125480 Re: Ukrajina
Opet Wagner nagrabusio oko Bakhmuta...
-
Bossona
#125481 Re: Ukrajina
apsidejzi wrote: ↑12/10/2022 00:18Razumijes li ti uopste engleski jezik? Znas li sta znaci ovo napisano?Bossona wrote: ↑11/10/2022 18:32
Ništa on nije dao besplatno, a to što je njegova oprema koja omogućava internetsko pokrivanje napadnute države ne daje mu za pravo da pravda zločinačku agresiju na Ukrajinu svojim debilnim izjavama u relativizaciji agresije i aneksije dijelova Ukrajiine.
Ovo što radi je ogavno i fuj jer koketira za Hitlerom 21 vijeka dajući mu podršku i pravda agresiju na nezavisnu i međunarodno priznatu državu.
Ti si taj koji ne razumiješ, ili ti ne odgovara pa si se uživio u advokatskog perača nadmenog i umišljenog šupandera Muska.
Ovo je spisak želja zlikovca Putlera s kojim je bio u kontaktu prije nego je ove želje Putlera napisao pa slagao da nije bio u kontaktu, što je još jedan dokaz da se karakter ne mjeri debljinom novčanika.
Uvrijeđena mlada se naljutila nakon što su mu Ukrajinci poručili da ih neće ucjenjivati pa je dobrotvor ispao beskarakterni Putlerov šupander koji bi da glumi mirotvorca legalizacijom okupiranih dijelova Ukrajine, samo je zaboravio da napiše u svom debilnom twitu da se Ukrajina izvine njegovom guznom haveru Putleru što ih je napao, ubijao, rušio i četvrtinu države im okupirao.
-
statixx
#125482 Re: Ukrajina
Spavaju li mirno u Svatovama.
-
sumirprimus
#125483 Re: Ukrajina
legenda , zanimljivo je da su zaluzni i naev isto godiste 73ce, (dakle zaluzni je najmladji u toj ekipi hehe)za razliku od sirskog koji je malo stariji 60 i neko godiste. to je ta ukr generalska ekipa koja se dosad istakla u ukr, redovima, od borbe za kijev, do harkiva donbasa i ovog sto sad gledamo.Čitalac wrote: ↑14/10/2022 07:36 Zalužni čestitao 14. oktobar, Dan branitelja Ukrajine.
Commander-in-Chief of the Armed Forces of Ukraine Valery Zaluzhny said that Ukrainians withstood a powerful blow in the winter of 2022, buried the myth of the invincibility of the Russian army, and now they are returning their own, and nothing will stop them.
"In fierce battles, in the steel rain of Russian shells, we held on to every piece of our land. We stopped the enemy invasion and buried the myth of the invincibility of the Russian army. And now we're getting ours back. No one and nothing will stop us."
naravno dosta toga lezi i na nzim oficirima i njihovoj autonomiji u radu za razliku od orka.
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#125485 Re: Ukrajina
@apsidejzi uz duzno postovanje nemas pravo reci da neki od nas vise na "anonimus" forumu a nismo pomogli.
Ja bar a znam i da neki drugi forumasi doniraju svoje pare to je znacajan doprinos.
S druge strane, evo ja prvi, koji je do neki dan se divio Masku na svemu sto radi izuzetno sam razocaran a njim.
Prvo sto jeste pricao s Putinom drugo sto jeste se okrenuo protiv Ukrajine.
Nije to nista slucajno.
Ako nista to radi ne zbog sebe ili Rusije.
Citav njegov zivot je fokusiran na ocuvanje ljudske vrste.
Od preko 6 djece sto ima do Marsa s SpaceX.
I ne krije to, njega je iskreno strah od atomskog rata.
Ali to mu ne daje za pravo da se mjesa u politiku i za rat.
U njegovoj glavi to je samo komad zemlje a ne razumije principe
Ja bar a znam i da neki drugi forumasi doniraju svoje pare to je znacajan doprinos.
S druge strane, evo ja prvi, koji je do neki dan se divio Masku na svemu sto radi izuzetno sam razocaran a njim.
Nije to nista slucajno.
-
Zumbul2
#125486 Re: Ukrajina
Poljske Ose i Pioruni u Ukrajini protiv Sh136
https://defence24.com/armed-forces/ukra ... commentary
https://defence24.com/armed-forces/ukra ... commentary
-
sumirprimus
#125487 Re: Ukrajina
nesto gori
- apsidejzi
#125488 Re: Ukrajina
Da ironija bude veca, ja sam prije pola sata napisao post citirajuci drugog forumasa a misleci upravo na tebe. Ziv bio, Musk je dao 20.000 satelita (procitaj ponovo cifru) 7,5 mjeseci BESPLATNO Ukrajini. Njihova armija je komunicirala preko tih satelita. Sve ovo cemu si se ti radovao proteklih mjesec dana je u temelju bazirano na Elon Musku. Pogledaj cifru poginulih ruskih generala i pukovnika te ostalih civija. Na hiljade poginulih. Znas li zasto? Zato sto imaju slabe komunikacijske kanale, lagano ih otkriti i locirati te poslati HIMARS ili neku drugu artiljeriju. Ako je iko pomogao Ukrajincima da ocuvaju ljudstvo, to je Elon.Bossona wrote: ↑14/10/2022 08:00
Ti si taj koji ne razumiješ, ili ti ne odgovara pa si se uživio u advokatskog perača nadmenog i umišljenog šupandera Muska.
Ovo je spisak želja zlikovca Putlera s kojim je bio u kontaktu prije nego je ove želje Putlera napisao pa slagao da nije bio u kontaktu, što je još jedan dokaz da se karakter ne mjeri debljinom novčanika.
Uvrijeđena mlada se naljutila nakon što su mu Ukrajinci poručili da ih neće ucjenjivati pa je dobrotvor ispao beskarakterni Putlerov šupander koji bi da glumi mirotvorca legalizacijom okupiranih dijelova Ukrajine, samo je zaboravio da napiše u svom debilnom twitu da se Ukrajina izvine njegovom guznom haveru Putleru što ih je napao, ubijao, rušio i četvrtinu države im okupirao.
SpoilerShow
Samo ti ne mozes povezati te varijable jer je tebi to ocito komplikovano. Najlakse je vikati Slava Ukrajini bla bla. Dvadeset hiljada satelita. Da je marku vrijedno to je 20.000 maraka. Jesil ti jednu marku pomogao nekako?
Jbt, i ono ima pravo glasa i odlucivanja na izborima. Nije ni cudo sto nam nacionalisticke stranke pobjedjuju kad imas ove torove koji zive u svojm malom balonu i nisu u stanju razumjeti temeljne faktore kako nesto funkcionise. Sigurna komunikacija je temelj uspjeha armije. Sigurna komunikacija je temelj odbrane ukrajine, temelj posljednjih oslobodjenja. I rusi imaju srce ali nemaju satelite. Sta mislis kako HIMARS zna gdje ce pogodit? Jel ti mislis da ukrajinski artiljerijac prouci bismilu i posalje himars u nebo navodjen Allahovom rukom do cilja?
Ne drug, nego STARLINK zna svaki centimetar ukrajine i navodi raketu. Al on je supak. Pardon, supander.
- apsidejzi
#125489 Re: Ukrajina
Ma nisam na tebe mislio. Generalno nije ni bitno jel mi nesto doniramo il ne. Meni je vise zasmetao ovaj stav da je neko supak jer je nesto rekao. Da je bitnije kad neko nesto kaze nego sta uradi. MIslim da cak nema ni veze sa ukrajinom nego je generalno nas pristup zivotu. Vjerovatno ima veze sa nekim mojih svjetonazorom i onda me aktivira jer me podsjetilo da je u nasoj drzavi tako kako jeste jer ovakvi ljudi ovako razmisljaju. Ne radi se o parama ni o Elonu, nego o svjetonazoru.lajkujMe wrote: ↑14/10/2022 08:28 @apsidejzi uz duzno postovanje nemas pravo reci da neki od nas vise na "anonimus" forumu a nismo pomogli.
Nije to nista slucajno.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#125490 Re: Ukrajina
Dao je 20.000 uredjaja za prikljucenje Starlink intenetu, ne 20.000 satelita
. Satelita ima oko 3000,gore-dole, u orbiti
.
-
Excel2
#125491 Re: Ukrajina
Nego sta ima u Ukrajini. Jebo vas Elon.
-
lajkujMe
#125492 Re: Ukrajina
Wtf, kakve veze ima Starlink s navidjenjem artiljerije i HIMARS. Kakve veze ima sa otkrivanjem Ruskih polozaja?apsidejzi wrote: ↑14/10/2022 08:31Da ironija bude veca, ja sam prije pola sata napisao post citirajuci drugog forumasa a misleci upravo na tebe. Ziv bio, Musk je dao 20.000 satelita (procitaj ponovo cifru) 7,5 mjeseci BESPLATNO Ukrajini. Njihova armija je komunicirala preko tih satelita. Sve ovo cemu si se ti radovao proteklih mjesec dana je u temelju bazirano na Elon Musku. Pogledaj cifru poginulih ruskih generala i pukovnika te ostalih civija. Na hiljade poginulih. Znas li zasto? Zato sto imaju slabe komunikacijske kanale, lagano ih otkriti i locirati te poslati HIMARS ili neku drugu artiljeriju. Ako je iko pomogao Ukrajincima da ocuvaju ljudstvo, to je Elon.Bossona wrote: ↑14/10/2022 08:00
SpoilerShow
Samo ti ne mozes povezati te varijable jer je tebi to ocito komplikovano. Najlakse je vikati Slava Ukrajini bla bla. Dvadeset hiljada satelita. Da je marku vrijedno to je 20.000 maraka. Jesil ti jednu marku pomogao nekako?
Jbt, i ono ima pravo glasa i odlucivanja na izborima. Nije ni cudo sto nam nacionalisticke stranke pobjedjuju kad imas ove torove koji zive u svojm malom balonu i nisu u stanju razumjeti temeljne faktore kako nesto funkcionise. Sigurna komunikacija je temelj uspjeha armije. Sigurna komunikacija je temelj odbrane ukrajine, temelj posljednjih oslobodjenja. I rusi imaju srce ali nemaju satelite. Sta mislis kako HIMARS zna gdje ce pogodit? Jel ti mislis da ukrajinski artiljerijac prouci bismilu i posalje himars u nebo navodjen Allahovom rukom do cilja?
Ne drug, nego STARLINK zna svaki centimetar ukrajine i navodi raketu. Al on je supak. Pardon, supander.
Starlink je konstelacija satelita za pruzanje brzog interneta.
Namjenjena za nisko naseljene lokacija u svijetu gdje se ne isplati ulagati u fiber opticke kablove i 4g mreze.
Upravu si za komunikacije i da je kljucan za to.
Ali neka onda naplati uslugu niko mu ne brani.
Ali ne po cijeni od 500 dol mjesecno sto trazi.
U Americi terminal kosta 500 dolara a mjesecna predplata 100dol. Nek naplati tu cifru.
I nek isti otkljuca na citavoj teritoriji Ukrajine.
Ako nece ne mora postoje i drugi servisi satelitskog interneta koji moze pokriti Ukrajinske potrebe.
Ali to mu ne daje pravo da govori Ukrajincima da pristanu na Putinove ucjene.
Nije mu mjesto u politici
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
Bossona
#125494 Re: Ukrajina
Sve što je dobrog uradio za Ukrajinu je uništio svojim debilnim twitanjem i laganjem da nije šurovao sa zlikovcem Putlerom čiju je listu želja objavio i time poručio civiliziranom svijetu i ukrajincima da je ispao Putlerov kondom i beskarakterna lažovčina. Ukrajinci su mu zahvlani za pomoć i razočarno mu poručili da im domovina nije za prodaju i da ih šupački nadmenko neće ucjenjivati.apsidejzi wrote: ↑14/10/2022 08:31Da ironija bude veca, ja sam prije pola sata napisao post citirajuci drugog forumasa a misleci upravo na tebe. Ziv bio, Musk je dao 20.000 satelita (procitaj ponovo cifru) 7,5 mjeseci BESPLATNO Ukrajini. Njihova armija je komunicirala preko tih satelita. Sve ovo cemu si se ti radovao proteklih mjesec dana je u temelju bazirano na Elon Musku. Pogledaj cifru poginulih ruskih generala i pukovnika te ostalih civija. Na hiljade poginulih. Znas li zasto? Zato sto imaju slabe komunikacijske kanale, lagano ih otkriti i locirati te poslati HIMARS ili neku drugu artiljeriju. Ako je iko pomogao Ukrajincima da ocuvaju ljudstvo, to je Elon.SpoilerShowBossona wrote: ↑14/10/2022 08:00
SpoilerShow
Ostatak posta je pokušaj diskreditacije neistomišljenika ličnim uvredama što govori o tebi i tvom karakteru.
-
lajkujMe
#125495 Re: Ukrajina
Znaci pored 4 baterije IRIS-T, 2 baterije NASAMS i 4 baterije Aspide dolaze jos i ov8 Hawk sistemi jeste da su stari, ali modernizovani i dizajnirani da obaraju Su24, su25 i slicno.
Plus Francuski Crotale nepoznati broj baterija.
Poljske Ose...
UA ce biti preplavljena s PVO sistemima
- Gandalf
#125496 Re: Ukrajina
Mojnete više o elonu, pliz und danke
- agent_zero
#125497 Re: Ukrajina
- Gandalf
#125498 Re: Ukrajina
Može li neki od tih sistema obarati krstareće rakete.lajkujMe wrote: ↑14/10/2022 08:56
Znaci pored 4 baterije IRIS-T, 2 baterije NASAMS i 4 baterije Aspide dolaze jos i ov8 Hawk sistemi jeste da su stari, ali modernizovani i dizajnirani da obaraju Su24, su25 i slicno.
Plus Francuski Crotale nepoznati broj baterija.
Poljske Ose...
UA ce biti preplavljena s PVO sistemima
- agent_zero
#125499 Re: Ukrajina
Nisu za ruse, ali...Samprotivsviju wrote: ↑13/10/2022 23:53 Vidim rusi gadjaju civile, odmah chetalji na klix komentarima izlaze iz jazbina..
- agent_zero
#125500 Re: Ukrajina
E moj Elone...Čitalac wrote: ↑14/10/2022 06:45 Musk više ne može ili ne želi da snosi troškove Starlinka u Ukrajini pa od Pentagona traži 120 miliona dolara do kraja godine, prenosi CNN.
https://edition.cnn.com/2022/10/13/poli ... index.htmlSince they first started arriving in Ukraine last spring, the Starlink satellite internet terminals made by Elon Musk’s SpaceX have been a vital source of communication for Ukraine’s military, allowing it to fight and stay connected even as cellular phone and internet networks have been destroyed in its war with Russia.
So far roughly 20,000 Starlink satellite units have been donated to Ukraine, with Musk tweeting on Friday the “operation has cost SpaceX $80 million and will exceed $100 million by the end of the year.”
But those charitable contributions could be coming to an end, as SpaceX has warned the Pentagon that it may stop funding the service in Ukraine unless the US military kicks in tens of millions of dollars per month. Documents obtained by CNN show that last month Musk’s SpaceX sent a letter to the Pentagon saying it can no longer continue to fund the Starlink service as it has. The letter also requested that the Pentagon take over funding for Ukraine’s government and military use of Starlink, which SpaceX claims would cost more than $120 million for the rest of the year and could cost close to $400 million for the next 12 months.